Čo potrebujem na zápis do prvého ročníka?
Ahojte dievčatá, chcela by som sa spýtať ako prebieha zápis do prvého ročníka základnej školy 🙂 🙂 Vyžaduje učiteľka od detí niečo konkrétne, napr. počítať, rozoznávať farby a pod. ?
@danielik79 nema vasa skola webstranku tam by mali informovat, u nas byva oznam nalepeny aj na obecnom urade aj v obchode 😀 aj to hlasia v rozhlase, takze urcite budem vediet, kedy je zapis
@kyslicka na web stranke som bola žiadne oznami ani aktuality proste nik nič nevie dajú vedieť až ked bude mať byť zápis aspoň tak povedala jedna učitelka v škôlke.
ja som tiez na stranke skoly, kde ideme na zapis nenasla nic, bol tam vsak kontakt, tak som napisala e-mail a dostala som takmer hned odpoved.
Takze len tolko, ze sme dnes boli v oboch skolach, boli ochotni nam vsetko povedat, v ZS v Ivanke sme si boli pozriet aj triedy aj telocvicnu. V ZS Tajovskeho sme si sice triedy nepozreli, lebo ucitelia isli na pohreb, ale pristup riaditelky a zastupkyne pre prvy stupen bol nad moje ocakavania, velmi mile, ochotne, klobuk dole! V ZS Tajovskeho maju vela kruzkov, celkovo skola vbudila vo mne dojem dobre fungujucej skoly....
My s manzelom sme sa rozhodli pre Senec, dcera zas pre Ivanku, lebo tam stretla kamaratky z kruzku mazoretiek! Tak sme zas tam kde sme boli, len sme si vymenili strany 😀 Nevadi, do piatku casu dost a bude ako bude 🙂
Ale vrelo odporucam, ak nie ste rozhodnuti kam dieta dat, ist do skol pozriet pred zapisom!
Ahojky ,
no tak sme domka od psychologicky ... a jej zaver je :ze maly nie je zrely na skolu ...mi ukazovala aj testy co robil a on ich nespravil ..ze ma dost slabu jemnu motoriku ,potom ,ze mu nerozumela to co maly vravel ,(ale to uz riesime z logopedickou ) ... tak sme sa dohodli na odklade.. tak som spokojna,a tesi ma ,ze ma moj instikt zas nesklamal ... 😉
no mi sme pisali nejake testy v skolke a chcela som vedeit odpoved a nik mi nepodal info ze to je a ich uceli a nie na ucely rodicov a tak dobre ze
mmonika a cos te robili za testy u psychologicky dik
@lamada181 aj naši robili tie testy v škôlke dnes som sa pýtala jednéj z učiteliek a tá povedala len tolko že musia všetci prvačikovia zapracovať na jemnéj motorike lebo tie naše mladé učitelky sa im dostatočne nevenovali .A to už skoro 2roky kreslíme čiarky ,krúžky a pod ale to sú ich testy.
ahojte baby, dnes som sa pýtala v škôlke, kedy budú robiť testy šk. zrelosti a bola som prekvapená, lebo že už sa u nich nerobia, každý rodič ktorý má o ne záujem, sa musí objednať do pedag.-psychol. poradne 😒 Aspoň že bude aspoň besiedka so psychologičkou na tému šk. zrelosti. Čítam tu, že všade sa v škôlke robia, len u nás nie...nevadí, pôjdem s malým do poradne, on je totiž narodený v júli a mám určité obavy, či je zrelý po všetkých stránkach, hlavne po citovej...veď uvidíme 😉 Na zápis ideme o 2 týždne, tak som zvedavá ako to dopadne.
ahojte, ja som bola včera na predzápisovom rodičovskom združení v škôlke a som spokojná 😵 Pani učiteľky Terezku vychválili, že je šikovná a pod. dúfam, že v pondelok to na zápise zúročí 😉
baby moje rzme si palce na zapisoch ja sa tak tesim n pondelok ze som si musela ist zacvicit zumbu a neúpomohlo mi to odreagovat sa ale nieco ine ved poznate ale drzim si palce snad nam to dobre dopadne 😀 😀
v pondelok večer si hromadne napíšeme dojmy 🙂 aj sa teším , aj sa bojím... 🙂
ahojte no aj my už vieme kedy je zápis mame ho 3 februara.
ahoj, no to máš ešte trošku času 🙂 V pondelok napíšem, čo sa tam dialo 😉
A nezabudnite zo sebou rodný list zobrať a peniažky na pomôcky a zošity.
@lamada181 najprv mal synator nakreslit postavu ,potom mal pospajat rozne tvary ,napisat svoje meno ,potom tam mal rozne obrazky s gulickami co mal bud pospajat,alebo podokreslovat,alebo mal povedat co je na obrazku zle ..napr na domceku chybalo okno a on to mal povedat a nasledne dokreslit... a pod --
Inak my mame zapis zajtra az do stredy 😉
baby mi sme uz po zapise zobrali nas a aj som uz platila zosity a knihy ale nech mi to pride na papieri a budem rada
normalne so mna opadol vsetok stres
Ahojte baby, máme to úspešne za sebou 😉 a som nad mieru spokojná 🙂 Pani učiteľka Terezku vychválila 🙂 asi 20 minút s ňou rozprávala, skúšala ju všetko možné a zvládla to super 🙂 Obrovský kameň mi padol zo srdca 😀
@danielik79 ahoj ďakujem veľmi pekne, určite budete po zápise vytešená ako ja 😉
danielka dakujeme a drzim palce
sarkulka vy ste mohli byt s nimi mne dali papiere na vypisovanie a malu zobrali a bola prec vyse hodinu 😀
gratulujem k prvym zapisom 🙂 my len zajtra na ten den otvorenych dveri pre rodicov ideme, som zvedava
marfigirl tak drzim palce nech sa vam paci skola 😀 😀 😀
my sme boli na zápise dnes, jedna pani učiteľka vypísala papiere a druha sa rozprávala s dcérkou pýtala sa farby, čísla, či vie napísať svoje meno, to všetko sa učili v škôlke. Tak sme išli k pani riaditeľke, kde dostala farbičky, omaľovánku, zápisník, papierovú tašku ,2x keksík /+1pre mladšiu dcérku, ktorá bola so mnou/ a rozhodnutie o prijatí do školy
no teda mamkaivka vy ste uz dostavali rozhodnutie o prijati teda mi az polovicke februara
sarkulka no mne mala rozpravala ze pisala svoje meno precotala abecedu co zostali prekvapene ucitelky a vlastne aj za mnou prisla ucitelka potom von ze ako to ze vie celu abecedu a tak
potom farby tvary zvieratka a neveim co este a kreslila sama seba
a vecer som bola este na rodicku so skolky rozdavali tie psychotesty s ktorych som bola prekvapena lebo tvrdili ze je to na ich uceli a povedala mi ze s 50 bb mala ziskala 48 bb bola druha najlepsia tak uz to je co povedat ze
baby a aj vy ste platili knihy a zosity ja som nechala v skole 8 eur a vy
je to uplne v pohode, jednoduche... my sme uz prvaci a zapis prebehol uplne jednoducho a bezproblemovo... 😀
@lamada181 ja som platila 6 eur / minulého roka 5/ na zošity, na písanie tie dostanú v septembri. Rozhodnutie dávajú hneď, lebo u nás sú 4 školy /2 štátne 1 cirkevná,1 súkromná/ a detí nie je tak veľa ako voľakedy, tak berú všetky. Ak by rozhodnutie posielali poštou vyšlo by ich to drahšie. 😀 Navyše mne tam už chodia 3 deti tak je jasné že aj ostatných súrodencov zoberú. 🙂

@kyslicka dík za info už som to čítala len mám trochu strach že to zmeškáme až by náš ochorel a nedajú nám zo škôlky infoš čo sa pri tých našich učitelkách môže lahko stať,čiže každý sa stará len o seba.