icon

Čo robia vaše deti ráno pred odchodom do školy?

10. okt 2023

Lebo ja uz neviem. Syn ma 8, takmer 9 rokov a on kazde rano sa budi zbytocne skoro uz pred siestou. Nema co robit, ale dlhsie spat nebude. Potom ked vstavam ja okolo siestej, tak stale za mnou chodi, idem do kupelne, on za mnou, idem sa malovat, on mi nakuka stale cez plece, idem do kuchyne znova za mnou. Proste pokym nepozera telku tak tu chodi znudene a vzdycha. A rada by som sa tomu pozeraniu telky vyhla, ja som nikdy rano pred skolou telku nepozerala.. ani moji surodenci.
Rannu hygienu ma urobenu za 5 minut, potom ranajky za dalsich 5 minut, uprace si postel, pyzamo, oblecie sa a vlastne nema uz co robit…
Tak ako to maju vase deti? Sedia aj hodinu pred telkou? Ci su spaci? Alebo co robia? Alebo co vymysliet este tomuto mojmu ranostajovi znudenemu??

Strana
z2
h2
10. okt 2023

U nás presne opačne, syn horko ťažko vstane o 7:20. 🙄

anjelicek26
10. okt 2023

To je celkom unikat, co popisujes, moji to vzdy stihaju nadoraz a to maju hodinu rano, kym musia odijst... napr. si v poslednej dobe robia sami desiatu, ja im len vylozim veci, oblozit si tu bagetu uz musia sami, chapeme sa... chcem trochu viac samostatnosti...dcera este cisti macaci zachod, syn vylozi umyvacku, co som vecer zapla.. ja odchadzam do prace okolo siestej, navarim, vylozim veci a idem...

sense
10. okt 2023

Dcéra 10,5r 6.30 budíček, oblečie sa, hygiena a vlasy, posteli to jej trvá ako kedy do 6.50 najneskôr do 7.00, podľa času očisti mačkam záchody ešte, potom raňajky, rozprávame sa ešte chvíľu, umyje si zuby a 7.20 sa obuv a do školy
Ak je náhodou skorej hore tak ma dovolenku telku alebo mobil ak má všetko nachystane

luckaiza
10. okt 2023

nas tiez vstava skoro pred siestou, obcas aj o pol 6, vezme si knihu a cita si v posteli, telku pozeral,ale povedala som mu,ze tak skoro nebude pozerat, aj ked on pozeral prirodopisne serialy, ale teraz si cita knihy, naje sa, umyje sa a pred siedmou je v skole

autor
10. okt 2023

@anjelicek26 no akoze nechapem. Rano vsetko rychlo a vecer kym si zuby napr umyje tak mu to trvaaaaaa…
Tiez mu uz davam umyvacku vylozit, aby sa nenudil, no neviem cim este takym ho zamestnat, ked ma este hodinu casu. Nechapem co nespi, on proste stale za mnou..
@luckaiza joooj co by som za to dala keby si cital. No len jemu sa nic nechce, nerad cita, nerad pise.. no aj moj pozerava telku, ale uz by som sa rada tomu vyhla, lebo sa mi to vobec nepaci ked tam rano hned cumi.

anjelicek26
10. okt 2023

Tak mu zapni tu telku, ak je hotovy, zasa ziadna drama to nebude... moji na to cas nemaju, ale aj ty sa potrebujes nachystat v klude...ako pise kocka vyssie, pust mu prirodopisny serial ci nejake naucne youtube video, moji tak pozeraju chemiu, fyziku, prirodovedu, o vesmire, medicine... ked telku tak toto... aspon nieco pochyti...

simca06022011
10. okt 2023

Nech si číta, by ma šľak trafil keby mi za zadkom behal :D nech ostane v posteli. V žiadnom prípade by za mnou nechodil nik ako psík, ak buntosi ráno nech sa zabaví sám. My mame pravidlo 6:30 v kuchyni raňajky (aktuálne, bolo to neskor keď sme chodili autom) , dovtedy o nikom neviem a nestaram sa. Jedine teda strážiť sem tam treba aby dcéra nezaspala. A vôbec sa so skolackou nebudem o tom dohadovať. Aktivitu nech sinnajde v izbe, vidíme sa na raňajky.

kvetinka75
10. okt 2023

ak máš kvety, nech popolieva kvety, utrie prach, to sa kľudne dá aj ráno. Príp. umyť topánky, môže skladať prádlo, ponožky, zrkadlá utrieť. Jáj u mňa by som mu roboty našlo 😂
Nemá nejakú stavebnicu, puzzle?

maris5
10. okt 2023

Syn obcas skoro vstava tak ho nazeniem naspat do postele. Ak nechce spat, nech si aspon cita. Tboj stn nema povinne citanie? Alebo len tak pre radost? Inak sa prezlecie, naje... a ked mu zvysi cas tak vylozi umyvacku riadu. Kebyze necakame na druheho spachtosa, ktory prvy rok chodil do skolky spiaci na rukach, tak ideme skor do skoly.

magdalenal
Autor odpoveď zmazal
eliska13
10. okt 2023

Kedy chodí večer spať?tak mu zapni TV čo je na tom zle tiež sa potrebuješ vychytať v kľude, alebo nech si číta.
@anjelicek26 ty ráno varíš?o koľkej vstávaš?

riyadh
10. okt 2023

14 a 11,vyucko Nam zacina 7.35,cize budicek 6.15,su spachtosi obaja, ale do skoly funguju ako hodinky.. Sami si na stavia budik, urobia svacinu, naranajkuju.. Ked som doma, tak I'm nachystam dobrovolne svacinu, nachystam ranajky, teply caj v zime do termosiek nachystam, aj ked si to nevyzaduju a vedia Sami urobit🤗ked sme obaja s mm rano v praci su absolutne samostatni 😊vsetko si nachystaju Sami,budia Sami,ranajky svacina...

matkahelka
10. okt 2023

odpadnem, ze pred siestou... moja dcera by zaspala na tretej hodine, kebyze je od 6.00 hore. s bozou pomocou sa 7.15 zobudi, neraz ju musim z postele vyslovene tahat. cize u nas iba ranna hygiena, sadame do auta a smer skola.

tiezjedna
10. okt 2023

@autorka u nás klasika v 99 % prípadov - ťahám ich heverom z postele 7:10 (7,40 ich vezieme do školy). Cez víkend sú hore 6:30...😂 Syn väčšinou mastí playstation, dcéra si pustí Disney+ na iPade a pozerá niečo. My spíme, takže sme radi, že sa zabavia😎Najstaršia má na VŠ pochopiteľne úplne iný režim...

autor
10. okt 2023

@tiezjedna toto sa u nas stane tak raz za pol roka, ze spi dlhsie ako do 6:30 a to ho musim uz budit. My ideme z domu 7:10 uz. Jasne cez vikend si pozera rano telku, lebo inak by sme sa asi nevyspali 😄

anjelicek26
10. okt 2023

@eliska13 okolo pol piatej-piatej ako kedy... spat chodim zo sliepkami pocitovo pocas tyzdna 😂

lusu
10. okt 2023

To poznam, ze deti stale chodia za mnou rano. Trosku mi to prekazalo, ale povedala som si, ze nakoniec mozem byt rada, ze niekto za mnou chodi a chce byt pri mne. Telku by som rano asi nepustala, lebo nasi ked sa na nieco namotaju potom su nervozni, ze im to vypnem. Nas maly, tiez 8 rokov, ked ma rano cas, tak si vezme knizku a precita trosku. Alebo skus osemsmerovky, to by sa mu mohlo pacit.

annalena
10. okt 2023

Nasi vstavaju5:50- 6ej, z domu idu o 7ej, skola im zacina 7:25 a 7:30. Ranna hygiena, ranajky, zbalia desiatu a ak im zostane cas, tak sa hraju, citaju, kreslia, pozeraju casopisy. Ked sa nudia, co je ale fakt malokedy, je to ich nuda, nie moja, ale TV rano sa u nas v ziadnom pripade nepozera, ani cez vikendy.
Ak moze pozerat rano cez vikendy, tak je jasne, ze si nevie najst inu cinnost, lebo je tak zvyknuty.

rebrambora
10. okt 2023

Asi ti skoro vsetky zavidime.
Kedze ma uz 8-9 rokov, jednoducho mu povedat, ze chces mat svoje sukromie, uz ked je taketo ranne vtaca, tak nech si v tomto veku najde vhodnu aktivitu.
Ak si teda ziadnu nevie najst, tak nachystat si desiatu, vylozit/nalozit umyvacku, pripravovat si nieco do skoly...

nafka0483
10. okt 2023

No uz je dost velky na to aby pochopil ze si ma najst cinnost (okrem telky).
Moze citat knihu, casopisy, pisat si dennik alebo snar, kreslit, malovat, ucit sa este do skoly, pripadne pisat ulohy. Moze sa hrat - vykladat si karty, skladat puzzle, lego... alebo nech upratuje, zehli, chysta si ranajky a desiatu... nech si rano zacvici, medituje... cinnosti sa da najst "milion".

kornelies
10. okt 2023

Staci, ak mu posunies vecerny spanok.

autor
10. okt 2023

@kornelies a na kedy, na polnoc??? Ved chodi spavat po 21:00 niekedy aj neskor a teda z minulosti už mám overene, že aj ked ide spat vynimočne kvoli niečomu o 23:00, vstava pred siedmou... proste nepomáha nič.

@nafka0483 presne toto mu hovorim, jemu sa ale nič nechce, čitat nerad číta, ešte neradšej píše, hrat s hračkami sa mu tiež nechce, no ja už neviem, čo sa mu chce.

@rebrambora snazim sa presne.. umyvačku už vyklada, vidiš, asi ho zapojim, aj aby si desiatu robil, dobry napad 😀

@lusu aj osemsmerovky som skušala, chvilu ho to bavilo, no ked sa mu nedari niečo najst, tak zuri nad tym. Ja fakt neviem, či má taký vek, ale fakt mám pocit, že nič sa mu nechce, len sediet pred telkou alebo playstation. Preto to chcem zatrhnut, dokym sa nenauči robit aj niečo ine.
@eliska13 večer po 21:00 až, nepomáha ani neskoršie zaspávanie, ked sa aj zobudi neskor tak to nie je pred šiestou, ale napr 6:10, stále má tak kopec času a nevie čo s nim.

zafir01
10. okt 2023

12 r syn .chodí spať o 20.hod najneskôr .niekedy po ťažkom tréningu už o 19.tej spí . Vstava 6.15 . Umyje sa , prezlečie ,vyčistí pleťovú vodou tvar .zaviaže copik ( mac taky ten víkingsky účes ) umyje zuby ,a s ťažkým povzdychom sa de do kuchyne ,urobí si desiatu alebo mu ju urobím ja ,občas niečo drobné dzobne ,a už je 7 hodín a veziem ho do školy spolu so skolkarom a najmladšou ( mame ju mimo obce ) .
Tv , mobil .všetko je povypinane

jana_eyre_2
10. okt 2023

Nech si pripraví desiatu, hneď sa zabaví, alebo ho to tak prestane baviť že bude radšej ležať.. ja bývam doma málokedy keď ráno idú do školy, ale teda či ich mám na starosti ja, alebo muž tak je to rovnaké - horko ťažko sa zobudia, do obliekania ich treba nahlit, len sa umyjú a na bus sa zväčša ponáhľajú, alebo keď idu bikom, tak idú na knap..

slavomira236
10. okt 2023

Moja uz od skolky vstavala rano pred pol 6stou..najedla sa umyla a stVala si legi vytiAhla farbicky kreslila..teraz ako nastupila do prveho vstava pred pol 7dmou a tiez si stihA kreslit alebo sa hraje s pokemon kartickami..sym 9ricny vsata pred 7mou az takze on vsetko stiha akurat len do obliekania ho musim aurit dokaze sadnut v pyzame na postel a pozerat do blba keby som ho nesurila sedi tak aj do 9tej..

kristinapetronela
10. okt 2023

Buď pozerajú rozprávky ,alebo sa hrajú alebo sú vonku s mačkou 🙃

luckaiza
10. okt 2023

chodi aj na nejake kruzky? ma dost aktivit po skole? mozno nie je dost unaveny, ak by bol viac unaveny, tak by spal dlhsie :D mozno aspon u nas to tak je, ak ma vela pohybovych aktivit aj trooosku dlhsie pospi, aj do pol 7

pkgirl30
10. okt 2023

môj tiež vstáva už o pól šiestej a to aj cez víkend 🤦 že ani kávu si nemôžem aspoň 15 min v kľude vychutnať...hneď ako vstane tak je akčný, hrá sa, kreslí, rozprávky pozerá, hygiena, pomáha mi urobiť raňajky a ani neviem ako ubehne ten čas a už ideme do školy

nafka0483
10. okt 2023

Autorka tak sa nudi a pozera do blba 🤷‍♀️ Ty sa v kupelni zatvor, potrebujes sukromie.
Zijete spolu len vy dvaja?

autor
10. okt 2023

@nafka0483 nie, muž odchadza ale do prace už o piatej, takže rana s nami netravi.
@luckaiza poobede vonku často s chalanmi beha, v týždni má 2 kružky, na ktoré chodi... takže vybehany, vyjašeny je podla mna dost.

Strana
z2