icon

Čo robiť, keď dieťa nemá kamarátov v škole?

7. mar 2025

Ahojte , čo by ste robili v tejto situácii? Bývame na samote kamarátov nemá , dcéra je piatačka v triede sa s ňou nikto nebaví proste z nejaké dôvodu ju odstrčila celá trieda . Sledujem , že to veľmi vplýva na jej psychiku . Neviem prísť na príčinu ona sama nevie . S triednou som to riešila bezvýsledne nevyriešila nič . Volám dcerku na iné aktivity kde by mohla spoznať aj iné deti no nechce . Ako by ste to riešili hlavne v tej škole ?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
pribinak
7. mar 2025

Je piatacka …..doteraz nebol problem? V nižších ročníkoch mala aspoň 1-2 kamosky ?

deti95060810
7. mar 2025

puberta... v piatom ročníku sa väčšinou zmení triedna, vymenia sa učitelia, pribudnú predmety... a menia sa aj deti - k horšiemu.
zažili sme .
keď boli cez coronu doma od pol okt. do zač. júna ani jej to vôbec nevadilo.

januska12323
7. mar 2025

Ak jej to ubližuje zmenila by som školu.

lenka_da
7. mar 2025

Bud jej oporou, robte si raz do tyzdna babske popoludnie, kazdy vecer sa s nou rozpravaj o tom, co prezila, alebo o hocicom. Ak bude psychicky ok, spokojna, vyrovnana, nebude ju trapit, ake su baby v skole. A dobra psychika sa prejavi aj v tom, ze nejaka spriaznena dusa si ju predsa len vyhliadne, stastni ludia su pritazlivi aj pre ostatnych.
Na ZS su kamaratstva velmi premenlive, na strednej uz bude kolektiv viac vyprofilovany.

slniecko5
7. mar 2025

Zažili sme u syna na SŠ, 1.ročník, nepomohlo nič, len zmena školy. Šiel dole vodou po každej stránke. Nečakaj. Byt sám cele dni by bolo náročné aj pre dospelého, nieto pre dieta/tinedzera. Skús si na sebe prestaviť. Na novej škole, kde poznal kamarátov, ožil a prospieva od prvého dňa. Max to potiahnite do konca roka a od septembra nová škola.

ina2405
7. mar 2025

Deti nedonútis, aby sa kamarátili. Ja by som zmenila školu, ale chodila by som s dcérou aj ku psychológovi, aby to nebrala ako vlastné zlyhanie a bola spokojná. Môj najstarší je taku typ, moc kamošov nemá a on ani nemá záujem na tom nejako pracovať, ale teraz v práci si našiel kolegov kamarárov a je rád.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
behulka
7. mar 2025

Je perfektné, že si pre ňu oporou a že sa ti zdôveruje. Ja by som ešte zašla za triednou alebo inou učiteľkou, ktorá je jej blízka. Myslím si, že by to mali v škole vedieť aj ostatní učitelia. Ak máte psychologičku, aj za tou. Veľmi držím palce aby sa to zlepšilo.
Ak prišla do triedy len tento rok, je to ešte krátky čas, dala by som tomu šancu.