Čo robiť, keď sa deti vysmievajú za oblečenie?
Ahojte maminky, mam doma prvaka,a uz 2x sa stalo,ze sa mu jeden spoluziak vysmieval za oblecenie.Prvy krat mal na sebe pruhovane piskacie tricko s lodkou a dnes z Lindexu dinosaurove leginy.Syn bol z toho smutny,a povedal ze jemu sa tie leginy pacia.Kde tato doba speje,ze uz tak male deti riesia oblecenie🙄😔.Neviem co mam robit,a ci to mam zatial nechat tak,alebo to uz na zaciatku riesit prip.sa pozhovarat s jeho rodicmi nech chlapcovi dohovoria,aby sa neposmieval.Syn je zive,hrave,dieta a vie si najst kamaratov raz dva.Vobec sa mi nepaci ked sa niekto druhemu posmieva,a ho zosmiesnuje.So synom som sa o tomto rozpravala.Ako by ste to riesili vy.Prosim poradte.Dakujem🙂
@petamich keby nestlacal, tak nevedia, ze piska a nikto by to nekomentoval ;) Pointa je to, ze do skoly sa nosi urcite slusne oblecenie a nie "hracka" tricko a "spodne pradlo" teda leginy.. tato debata je tu kazdorocne a mamickam prvacikov dost trva to pochopit no, az ked deti prijdu same, ze mami toto radsej nie, som tam v tom jediny resp. sa stretnu z blbymi komentarmi... to do divadla mu to tiez da, ved pohodlnne? Lebo sa mu to paci? Nie, oblecie mu koselu a slusne nohavice (dufam). Preco nema skola takyto urcity level ucty u rodicov? Uz to proste nie je skolka.
@anjelicek26 tak daj riesenie, ked sa mu nabuduce budu posmievat, ze je kuceravy. alebo rysavy. prefarbis a vystries mu vlasy? sorry, ale pises uplne bludy.
@deedol to je teda porovnanie uplne odveci 🙄 Leginy su spodne pradlo, do skoly sa nehodia, je milion inych pohodlnnych nohavic. Nabuduce nech si da aj piskajuce topanky, ucitelky budu nadsene, ale hlavne, ze jeho to bavi 🙄 Opakujem sa kaslem na to, napisala som si svoj nazor, to staci. Snad sa ona nad tym aspon zamysli.
Ľudia veď vy sa tu vysmievate tiež za písacie tričko a dinove legíny 😥
@anjelicek26 ale to riesenie v pripade ineho posmievania si nedala. tak daj, mozno sa mamicka inspiruje aj tym. verim, ze nejake mas v rukave.
@anjelicek26 v slovenskej skole kosela a nohavice 🙂 tak to si ma pobavila, to by bol este len sikanovany a vysmiaty za oblecenie, ja si fakt cenim tvoje nazory a nechcem sa ta nijako dotknut, prosim neber to tak ale obcas komentujes jemne od veci vzhladom na fakt, ze si asi nevies predstavit ako chodia deti (obzvlast prvy stupen) do beznej zakladnej skoly na Slovensku
@anjelicek26 tak napriklad podla mna je uplne nepodstatne, co ma kto oblecene a to ucim aj moje deti. Keby niekto prisiel aj v pyzame, ale vie sa slusne spravat, je uctivy k ucitelke a nevysmieva sa druhym, je ovela hodnotnejsie ako niekto, kto sa smeje za tricko s lodkou, hlavne, ze ma na sebe rifle.
Btw stale tu spominas ucitelky, ale tie pokial autorka nezabudla spomenut, absolutne ziadny problem nemali.
a inak lindex leginy s dinami mozu vyzerat v podstate aj ako tensie teplaky. staci si vygooglit. tipujem, ze autorkin syn je chudy - moj bol tiez a este v predskolskej nosil obcas leginy. potom pribral a uz ich nechce, resp. drzia mu aj teplaky. ale tak jasne, svedske deti to nosit mozu, ale nase slovenske nie. este by z nich bohvieco vyrastlo.
@deedol ak bude mať dieťa obľúbené tepláky celé deravé tiež si ich má obliecť, lebo chce, cíti sa pohodlne, miluje ich. Naozaj aj rodič by mal vedieť poradiť dieťaťu, ze niektoré oblečenie proste do školy nie. Áno možno je to smutné, ale aj to je cesta ako ochrániť dieťa
A legíny sú spodné prádlo, nie sú to tepláky i keď je dieťa chude
@kristinapetronela Nie. Pytala radu, podľa väčšiny sa proste legíny na tak veľkom chlapcovi nehodia..
Legíny na chlapcovi za mňa max do 5 rokov.. Syn ma 7, legíny ma taktiež rôzne z lindexu, ale žiaľ už je chalan dosť veľký si myslím a určite by som mu ich nedala do školy..
@luliu tak podla mna 6 rocne dieta dokaze pochopit rozdiel medzi deravym oblecenim a oblecenim, ktoremu nic nie je, jemu sa paci a citi sa v nom ok, len spoluziakovi sa nepozdava.
@deedol oblecie ho normalne a nikto sa mu posmievat nebude. Nateraz mu povedal od srdca, ze sa mu to paci, vyriesil to sam... mamu vobec nepotreboval, takze nevidim dovod sa v tom pitvat dalej a tahat do toho rodicov, ze dohovorte "Samkovi", ze dinosaurie leginy su do skoly super napad a nech mu to nabuduce pochvali... len urobi s komara somara.
@petamich pisala som o divadle, ale fajn. Ved si s toho jasne vyber to svoje. A viem, ako chodia slovenske deti do skoly, par krat som bola po synovca, ale dakujem za poucenie 😅 Chodia rovnako ako u nas... v rifliach, nohaviciach, baggy a boh vie com este, ale leginy su pre skolkarov alebo spodne pradlo. A zas sa opakujem. Ved nech mu oblieka co chce, len taketo reakcie na "babatkovske" ci "skolkarske" oblecenie proste budu. Je to ako skolkarovi obliect dupacky.
@lucilaines nechytaj sa slovíčok, bol to príklad, proste nie všetko oblečenie je vhodné do školy......
@dadis sa ho spytaju, ci zaspal a dosiel v pyzame...
@anjelicek26 ja sa pytam, ako by si riesila tie vlasy napr. alebo okuliare. normalne napis. mozno to bude insiprativnejsie ako to, co zaznelo doteraz.
@petamich samozrejme, ze nic. Len to nie je podla vkusu niektorych mamiciek, ktore maju patent na skolacku modu a tym padom ani ich deticiek, ktore to maju potrebu o svojom nazore na oblecenie druhych informovat. Podla mna cela tato diskusia sa ubera zlym smerom. Je absolutne irelevantne, co mal syn autorky na sebe. Pointa je, ze treba naucit svoje deti, ze sa nemaju vysmievat. Za nic. Ani prezentovat blbe komentare o pyzame a podobne. Pretoze, ak nemaju co pekne o druhych povedat, na ich nazor na vyzor cudzich ludi, nie je nikto zvedavy. Potom tu tie iste mamicky budu plakat, ze musia kupovat drahy iphone, lebo dieta iny nechce, lebo za lacnejsi sa posmievaju. Alebo, ze chce v 10 rokoch nainstalovat Snapchat, lebo kamosky maju a jej sa posmievaju. Alebo v 15 prekacovat poldecaky, lebo kamosi to robia a jemu sa posmievaju.
@petamich uhol pohľadu. Ja by som to neobliekla ani trojrocnemu, podľa mňa je oblečenie so všelijakými obrázkami hrozne. Všade dinosaurus, traktor, autíčko 🤦
To ale neznamená, že sa budeme posmievať deťom, ktoré to nosia. Ale toto majú rodičia vedieť,a viesť k tomu svoje deti ..

Predpokladám, že sa bavíme o tomto tričku.