Čo zaujimavé mali vaše deti doniesť do školy?
Tak sme prave s muzom stiahli sedmicku vinka aby drahe dieta mohlo do skoly priniest postruhanu korkovu zatku na nejaky pokus. 😀 Samozrejme spomenulo si dnes vecer.
A co vy? Ake najdivokejsie poziadavky mali ucitelia na pomocky?
@natalym tak ja s deckami komunikujem o tom, co robia. mna to proste zaujima. aj ked nosia super znamky, ze by som nemusela, ale mna to proste zaujima, co beru, na com pracuju, hovorime o tom. rozoberame to. kukneme dokument, zaujima ma nazor deti na to, zaujima ma, ci to spravne chapu. tot mamka cez tyzden. mala sa mali naucit definiciu. tak sa ju naucila, mamka moja spokojna, ze sa to naucila, ale problem, lebo mala nevedela vlastne, co sa naucila. chapes, co tym chcem povedat. preto ja s nimi rozoberam vsetko de fact, aby som vedela, ci tomu aj rozumeju. a potom teda prirodzene z toho vyplyva, ze aj im zalezi na mojom nazore a pytaju sa.
@sisaka ...práveže to nie sú referáty. Mne to príde skôr ako prezentácie, má niekoľko výkresov kde má hlavné body, k tomu obrázky a počas prezentácie tie výkresy postupne vymieňa a hovorí. Tiež si k tomu nosí nejaké charakteristické predmety (lístie, model planéty, nejaká maketa ktorú urobí, knihu, časopis...podľa toho o čom projekt je).
@tykat ked sa nad tym tak zamyslim, ani moje deti velmi nepocuvaju nasich interpretov. ked uz, tak punk a tvrdsi rock, ktory malokto pozna..a horkyze slize by bol asi problem 😀 keby k tomu doslo, ze si ma dcera pripravit take nieco, tak nebude vediet co. sak by najskor ucitelku slak trafil 😀 😀
@natalym tak nejak, mne dcéra referovala, len ked mala niečo zaujímavé, pripadne chcela na niečo počuť moj názor, inak do všetko robila vždy sama vrátane projektov (referáty nerobila) Syn je tretiak, domáce úlohy nema, sem tam povie, co v škole robili, inak si kazdy den prečítam učiteľkin blog, tam píše, co robili, ci majú niečo priniesť doskoly, akú zaujímavú matematickú úlohu riešili a pod. Co som rada lebo zo syna musim ťahať ako z chlpatej deky, ten hodí doma tašku, niečo zhltne a beží von.... napr. minuly rok mi 2 mesiace tvrdil, ze matematiku este nemali 😀
@mawka Pozri sa moja má jedna 18 násť a druhá 13 násť, tá druhá sa asi od tretej triedy učí sama. Bavíme sa bežne doma. Nehovorím, že som super matka, nie som, len som konštatovala, že spraviť referát o najobľúbenejšom sl. spevákovi u nás nie je na týždeň roboty. Toť sme boli všetci napr. na Tublatanke. 😉
@tykat nedavno si na HV pustali druhaci Fiha tralala ci jak sa to vola. mala bola unudena a zduta, ze nemohla ona to svoje. ta je hudobne niekde uplne inde. bud dava horkyze, sabaton, ac/dc, airbourne alebo vaznu hudbu, operu. no vazne pochybujem, ze by z toho bola ucitelka nadsena. keby aj operu doniesla, to by zase zrejme ine decka nechapali, o com to je, kedze ficia na fiha tralala.
@tykat mne to príde ako referát formou prezentácie, kedze tam uplne chyba nejaký problem, ktorým by sa projekt zaoberal, nejaké riešenie problému ku ktorému dieta došlo ...su to len pozbierané info zlepené dokopy so snahou prezentovať ich na určitej estetickej úrovni, to je asi jediná časť kde sa dieta môže nejak prejaviť. Skratka nuda a benefit aspoň podľa mna veľmi zanedbateľný
@natalym to je tak ako ked maly v druhej triede urobil projekt, co sa rozmnozovania tyka a vela deti malo s jeho maternicou a spermiami a vajickom problem, pretoze vacsina este verila, ze deti nosi bocian, pripadne vyskocia z bruska 😅 😅 😅
takze ja ked horkyze spievaju o realite a trosku drsne, niektorym detom a ucitelke by to mohlo sposobit traumy 😅
inak som prekvapená, že v druhej triede už robíte nejaké "projekty"....moja dcéra je tiež v druháčka a nemáme zatiaľ žiadne takéto lahôdky...
v nasej skole sa zatial ziadne taketo "projekty" nerobia v druhom rocniku. raz v prvom dcera robila pieskove presypacie hodiny na prvouku a odvtedy nic.
a co sme mali doniest? kotuciky z toaletakov na vyv - cela rodina sme sa snazili 😉 😉 😀 a teraz prisla dcera s tym,ze MUSIME ciste papiere do druziny doniest
@mawka sorry, nečítala som všetko podrobne....to súhlasím, mne stačí, keď som si prezrela pracovné zošity a ako sú písané zadania....už len to je pre niektoré deti projekt - pochopiť, čo autor po nich chce...potom príde rodič a "sedliackou rečou" musí dietku vysvetliť, že nič zložité autor nechce 😀
@zrka nazvi si to ako chceš, to naozaj nebola pointa môjho príspevku.... A mojím cieľom nebolo ani nijako kritizovať školstvo či samotnú učiteľku.
Ale keď teda chceš - referát je podľa mňa jednorázová záležitosť, keďže toto je na celý školský rok a v niekoľkých častiach, tak som si to dovolila nazvať projektom. Či to nejako nazvala učiteľka neviem.
Sa z hĺbky duše ospravedlňujem ak ti slovíčko "projekt" v mojich príspevkoch pokazilo deň či spôsobilo nejakú inú ujmu, už si budem dávať pozor 🙄🙄🙄

@tykat V slovenskej pop music.