icon

Čo zaujimavé mali vaše deti doniesť do školy?

tykat
16. okt 2016

Tak sme prave s muzom stiahli sedmicku vinka aby drahe dieta mohlo do skoly priniest postruhanu korkovu zatku na nejaky pokus. 😀 Samozrejme spomenulo si dnes vecer.

A co vy? Ake najdivokejsie poziadavky mali ucitelia na pomocky?

natalym
17. okt 2016

@tykat V slovenskej pop music.

natalym
17. okt 2016

@mawka Zaujíma čo by nie, ale ak si vedia poradiť tak prečo sa mám trápiť. Ak nevedia ma oslovia.........
Proste mám prehľad a riešim ak je problém. Ak nie je tak hádam nemusím s nimi písať úlohy, či?

sisaka
17. okt 2016

@zrka ak su projekty len nový názov pre referáty - a podľa toho, co tu píše @tykat tak zo vyzerá, ze to tak často je, tak to je uz uplne od veci a strata času, neznášala som referáty a nie je väčšia nuda ako počúvať referát niekoho druhého 👎

mawka
17. okt 2016

@natalym tak ja s deckami komunikujem o tom, co robia. mna to proste zaujima. aj ked nosia super znamky, ze by som nemusela, ale mna to proste zaujima, co beru, na com pracuju, hovorime o tom. rozoberame to. kukneme dokument, zaujima ma nazor deti na to, zaujima ma, ci to spravne chapu. tot mamka cez tyzden. mala sa mali naucit definiciu. tak sa ju naucila, mamka moja spokojna, ze sa to naucila, ale problem, lebo mala nevedela vlastne, co sa naucila. chapes, co tym chcem povedat. preto ja s nimi rozoberam vsetko de fact, aby som vedela, ci tomu aj rozumeju. a potom teda prirodzene z toho vyplyva, ze aj im zalezi na mojom nazore a pytaju sa.

tykat
autor
17. okt 2016

@natalym ...tak moje nie...syn hudbu cielene nepočúva, dcera počúva ale rôzne írske, keltské, z filmov a také nie moc známe.

tykat
autor
17. okt 2016

@sisaka ...práveže to nie sú referáty. Mne to príde skôr ako prezentácie, má niekoľko výkresov kde má hlavné body, k tomu obrázky a počas prezentácie tie výkresy postupne vymieňa a hovorí. Tiež si k tomu nosí nejaké charakteristické predmety (lístie, model planéty, nejaká maketa ktorú urobí, knihu, časopis...podľa toho o čom projekt je).

mawka
17. okt 2016

@tykat ked sa nad tym tak zamyslim, ani moje deti velmi nepocuvaju nasich interpretov. ked uz, tak punk a tvrdsi rock, ktory malokto pozna..a horkyze slize by bol asi problem 😀 keby k tomu doslo, ze si ma dcera pripravit take nieco, tak nebude vediet co. sak by najskor ucitelku slak trafil 😀 😀

sisaka
17. okt 2016

@natalym tak nejak, mne dcéra referovala, len ked mala niečo zaujímavé, pripadne chcela na niečo počuť moj názor, inak do všetko robila vždy sama vrátane projektov (referáty nerobila) Syn je tretiak, domáce úlohy nema, sem tam povie, co v škole robili, inak si kazdy den prečítam učiteľkin blog, tam píše, co robili, ci majú niečo priniesť doskoly, akú zaujímavú matematickú úlohu riešili a pod. Co som rada lebo zo syna musim ťahať ako z chlpatej deky, ten hodí doma tašku, niečo zhltne a beží von.... napr. minuly rok mi 2 mesiace tvrdil, ze matematiku este nemali 😀

tykat
autor
17. okt 2016

@mawka ...sak toto, ze trebars horkyze-slize aj moji poznaju, ale toto tam dat nemoze

mawka
17. okt 2016

@sisaka 😀 😀 😀 😀 ....a ze sa furt nemaju co ucit 😀 😀 😀 poznam

natalym
17. okt 2016

@mawka Pozri sa moja má jedna 18 násť a druhá 13 násť, tá druhá sa asi od tretej triedy učí sama. Bavíme sa bežne doma. Nehovorím, že som super matka, nie som, len som konštatovala, že spraviť referát o najobľúbenejšom sl. spevákovi u nás nie je na týždeň roboty. Toť sme boli všetci napr. na Tublatanke. 😉

natalym
17. okt 2016

@tykat A prečo? Je to slov. kapela je, tak aký problém?

tykat
autor
17. okt 2016

@natalym ...problém bude s tým textom čo sa má naučiť 😀

mawka
17. okt 2016

@tykat nedavno si na HV pustali druhaci Fiha tralala ci jak sa to vola. mala bola unudena a zduta, ze nemohla ona to svoje. ta je hudobne niekde uplne inde. bud dava horkyze, sabaton, ac/dc, airbourne alebo vaznu hudbu, operu. no vazne pochybujem, ze by z toho bola ucitelka nadsena. keby aj operu doniesla, to by zase zrejme ine decka nechapali, o com to je, kedze ficia na fiha tralala.

mawka
17. okt 2016

@tykat 😀 😀 😀 ved toto 😀 ja si to vazne neviem predstavit. ucitelka nasej malej je taky nezny kvietok, velka krestanka, ona je uplne tip top, taka etericka bytost, este vyzera ako princezna, je mila, fakt neviem, co by to s nou urobilo. ani si nechcem predstavit. 😅

natalym
17. okt 2016

@tykat Nuž je to realita.

sisaka
17. okt 2016

@tykat mne to príde ako referát formou prezentácie, kedze tam uplne chyba nejaký problem, ktorým by sa projekt zaoberal, nejaké riešenie problému ku ktorému dieta došlo ...su to len pozbierané info zlepené dokopy so snahou prezentovať ich na určitej estetickej úrovni, to je asi jediná časť kde sa dieta môže nejak prejaviť. Skratka nuda a benefit aspoň podľa mna veľmi zanedbateľný

doty1
17. okt 2016

@mawka Fíha tralala v druhej triede ako podpora vyučovania hudobnej??? 😀 mám dosť...

mawka
17. okt 2016

@natalym to je tak ako ked maly v druhej triede urobil projekt, co sa rozmnozovania tyka a vela deti malo s jeho maternicou a spermiami a vajickom problem, pretoze vacsina este verila, ze deti nosi bocian, pripadne vyskocia z bruska 😅 😅 😅
takze ja ked horkyze spievaju o realite a trosku drsne, niektorym detom a ucitelke by to mohlo sposobit traumy 😅

mawka
17. okt 2016

@doty1 no co ti budem hovorit. sme s ana tom dobre pobavili. a doma sme si vytali elektricku giatru poriadne, to ako kompenzacia 😉

tykat
autor
17. okt 2016

@mawka nasi piataci si na HV púšťali tuším "Úsmev" od Modusu a potom to aj spievali, syn bol nadšený. Počúvať sa mu to nechce ale zaspievať si to hej 😀

mawka
17. okt 2016

@tykat tak to hej, aj nasi si zaspievaju, ale ked pocuvaju, tak uplne neico ine. skor potom uz zase 60. roky nase, to si vyspevujeme vsetci. ale teraz moderne nie.

doty1
17. okt 2016

inak som prekvapená, že v druhej triede už robíte nejaké "projekty"....moja dcéra je tiež v druháčka a nemáme zatiaľ žiadne takéto lahôdky...

mawka
17. okt 2016

@doty1 sak toto tu cely cas hovorim, ze ok, pri vacsich detoch, ale tito drobci maju co robit este, aby sa poriadne rozvijali v pisani, citani, ratani a nie este riesit projekty. alebo ok, nech to apson s tymito tromi vecami suvisi.

jasminet
17. okt 2016

v nasej skole sa zatial ziadne taketo "projekty" nerobia v druhom rocniku. raz v prvom dcera robila pieskove presypacie hodiny na prvouku a odvtedy nic.

a co sme mali doniest? kotuciky z toaletakov na vyv - cela rodina sme sa snazili 😉 😉 😀 a teraz prisla dcera s tym,ze MUSIME ciste papiere do druziny doniest

doty1
17. okt 2016

@mawka sorry, nečítala som všetko podrobne....to súhlasím, mne stačí, keď som si prezrela pracovné zošity a ako sú písané zadania....už len to je pre niektoré deti projekt - pochopiť, čo autor po nich chce...potom príde rodič a "sedliackou rečou" musí dietku vysvetliť, že nič zložité autor nechce 😀

mawka
17. okt 2016

@doty1 ano, ano. vcera sme sa tu o tom bavili v inej teme. tie ucebnice a pracaky na zaplakanie. ked aj ze II. stupen, si normalne volame s kamoskami, ci sme to dobre pochopili, co po nas chcu. sak zadanie a tolko moznosti ta napadne, len ktora je ta spravna, ze? 😀

tykat
autor
17. okt 2016

@mawka ...my máme aj na druhom stupni pracáky všetko "Hravé..." dokupovali sme to pomimo lebo učiteľky povedali, že tie oficiálne pracáky sú úplne nanič.

sissy27
17. okt 2016

@zrka nazvi si to ako chceš, to naozaj nebola pointa môjho príspevku.... A mojím cieľom nebolo ani nijako kritizovať školstvo či samotnú učiteľku.
Ale keď teda chceš - referát je podľa mňa jednorázová záležitosť, keďže toto je na celý školský rok a v niekoľkých častiach, tak som si to dovolila nazvať projektom. Či to nejako nazvala učiteľka neviem.
Sa z hĺbky duše ospravedlňujem ak ti slovíčko "projekt" v mojich príspevkoch pokazilo deň či spôsobilo nejakú inú ujmu, už si budem dávať pozor 🙄🙄🙄

zrka
17. okt 2016

@sissy27 ??? Troška prehnaná reakcia, či? Ty budeš podľa mňa tiež učiteľka 🙂 . Ja som reagovala na to, že všade je len samý projekt. Že možno už ani učiteľky niektoré to nevedia správne pomenovať. Sa nejeduj