Comenia script

mirkarose
21. okt 2023

Dobry vecer. Prosim Vas aky mate nazor na to, ze deti sa neucia vobec pisanu abecedu? Ja som z toho v soku.

simsalabim
17. mar 2024

@vroni no aj to ma zjednodusene pismo - H, V, S, B, m, n… rozhodne nie su ako nase pisane… je to jednoduchsie.

vroni
17. mar 2024

toto je rakúske zjednodušene (niektoré školy ucia ešte to pôvodne kudrlinkove)

vroni
17. mar 2024

@simsalabim, nejde o jednoduchosť, ide o spájané písmenká. V slovenčine chyba zjednodušene spájané písmo. Kudrlinky a krasopis sú dnes skutočne zbytočne

danielamachacova
17. mar 2024

@vroni Neviem aké opodstatnenie môže mať spájanie písmen a zbytočné trápenie detí,ale nevadí...Nemusim vediet všeko...Ako som vyssie pisala,psychologicka z cppap dala deti na nasu skolu hlavne koli commeni...Tak asi ani ona tomu nerozumi... 🤷

vroni
17. mar 2024

@danielamachacova, to fakt neviem, psychologicka má pred sebou konkrétne dieťa, pre ktoré môže byť ideálne niečo celkom iné ako pre väčšinu iných detí 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

benit
17. mar 2024

Ja som ucila comenia a je to super. Deti sa netrapia sluckami, napajanim pismen. Islo nam to velmi rychlo. Nevidim ziadny problem len vyhody.

simsalabim
17. mar 2024

Tak ja si myslim, ze pismo nemusi byt spojene a je fajn, ked je zjednodusene… v spajani ci zlozitosti nevidim vyznam. V poslednej foto, co si dala, tiez nie je Teile ci Freunde spojene… je to podla mna normalne, ked niekyo pise rychlo a efektivne.

bu1bu
17. mar 2024

Mam dieta, ktore sa najpr naucilo pisat CS, v 2. rocniku sa ucili aj klasicke spojite. Jednoznacne sa rychlejsie naucila pisat CS, sama vravi ze spojite ju nebavi, ze je tahsie. Pri vybere skoly u mna zohravalo ulohu aj to ci sa budu ucit pisat CS, sama som prestala velmi rychlo pisat spojitym a hned ako to bolo mozne som pisala nespojitym az neskor som sa dozvedela ze ide k CS.