Čomu sa venujú deti 1 až 4 ročníka na základnej škole?
Ahojte, dufam ze tu takuto diskusiu mozem zalozit ale potrebovala by som od vas pomoc.Kedze tu je vela mamiciek, myslim ze mi viete poradit najlepsie. Robim diplomovu pracu a ta je zamerana na deti a ich kulturu od prvej po stvrtu triedu a teda najma stvrtu triedu. Chcela by som od vas pocut rady a nazory ze co dnesne deti od 1-4 triedu robia, co ich bavi, ake hry sa hravaju sa kamaratmi a spoluziakmi. ake maju zaluby, ci sport, rucne prace, nejake tie naramky ci teraz ficia, alebo si pamatam ze kedysi sme zbierali rozne obrazky, ze co fici teraz. alebo ci pretvaraju rozne basnicky a zosmiesnuju ich ako kedysi my sme si pospevovali: prsi prsi len sa leje vinetu sa z okna smeje .... a podobne, ze ci viete o takych recnovankach aj od vasich deticiek....budem vam velmi vdacna za kazdu odpoved a este ked napisete aj v akej triede vase dieta je aby som mala lepsi prehlad... Dakujem krasne
@suschi6, my mame druhacku, v skole chodi na kruzok anglictiny od prvej triedy a tento rok sme pridali vytvarnu a keramiku (to je jeden kruzok) a 2x do tyzdna ju manzel vozi na gymnastiku, je z nej nadsena, chcela uz minuly rok, zial neotvarali ju v nasom okoli. Rada korculuje na in line aj na zimnych, inak je strasne leniva ale to od narodenia, doba s tym nema nic spolocne. Tablet ani mobil nema, tablet jej neplanujeme vobec kupovat, ma 2 zdedene notebooky ale kedze na nich nema hry, tak si len pise vo worde. Na hranie jej poziaciame nase mobily, nie je zavisla nastastie. Rada pise a ilustruje knihy, teraz pise Mimi a Lisa 3. Samozrejme v ramci jej moznosti. A ma suchozemsku korytnacku, kt. krmi, venci, uci ju chodit po kopcoch 🙂 A teraz zas ici na Spievankove, vecerne filmy nepozera, nedovolime ani rozpravky o 20.35, ked ich davaju potom cez den tak moze.
@magmolatus nenarážala som na to, že si muž, ale na to, že sedíš za pc, a diskutuješ, a pritom moralizuješ, že z detí vyrastie neviem čo. Som rada, že uznávaš, že znalosti a oblasti informatiky sú nevyhnutné. Veď sa tak mnohí živíme. A to, čo deťom dovolíme hrať je naozaj na nás. Moje sa hrajú hry, ktoré si aj sama skontrolujem.
super je, ked si dieta vyberie same, co ho bavi
aj ked vyskusa par a nevyjde, tak nevadi, hlavne ze o stane pri tom, co ho dobre zrelaxuje, alebo hocico, co v tom hlada
A predsa mam aj basnicku, dnes doniesol
Malicka som, chlpata som, este jeden chlpok, gorila som 🙂
😀

Náš tretiak veľmi veľa číta (Mayovky, Arthur Hailey, Verne,...), hrá bedminton, fotografuje a hrá šach. Doma rád robí rôzne pokusy podľa návodu, hrá sa pri potoku(stavia hrádze, strieľa z luku,...), a samozrejme má aj obľúbenú počítačovú hru(akési ovládanie vojenských lietadiel).