Dali by ste dieťa do súkromnej školy?
Baby dali by ste deti do súkromnej školy?základnej ..deti máme dve, viem že s mužom sa musíme rozhodnúť sami ,len ma zaujíma vás názor , rozmýšľame o
tom ..
Tvoja otázka má viacero premenných: asi najdôležitejšie je, či vyberáš súkromnú školu v Bratislave, kde sú rôzne možnosti a rôzne orientácie, alebo v menšom meste, kde je súkromná škola jedna. Ak v Bratislave, väčšinou majú súkromné školy deň otvorených dverí, kde sa dá zoznámiť s filozofiou a nastavením školy, štátne školy sú aktuálne preplnené a v podstate platí rajonizácia mestskej časti. Čiže štátnu školu až tak vyberať nemôžeš. Situáciu mimo Bratislavy osobne nepoznám. Pre mňa je na súkromnej škole zaujímavý menší kolektív detí, už teraz v škôlke vidím rozdiel, ak má jedna učiteľka na starosť 20 detí a 6-8 detí, súkromné školy, o ktoré som sa zaujímala, majú v triede okolo 14-15 detí. Tiež je pre mňa dôležitá motivácia pedagógov, kde je znovu čiastočne platový rozdiel a samozrejme, prostredie školy a menší počet detí v triede. Sú to spojené nádoby. Vôbec by som sa nebála nastavenia rodičov: už tu zaznelo v jednom z komentárov, že dnes dávajú deti do súkromných škôl aj ľudia, ktorí chcú investovať do vzdelania svojich detí a netrčia im bankovky z vrecka. V "rajónovej" štátnej škole môže byť problém s tzv. integrovanými deťmi, skutočne "no offence", ale napr. dieťa s ADHD vie rozvrátiť celú triedu. Intergrácia je populárna a žiadaná, ale pri nedostatku peňazí v školstve a chýbajúcich asistentoch je to kontraproduktívne pre problémové dieťa, ale aj pre detský kolektív ako taký. Pokiaľ sa Ti zdá, že deti by potrebovali individuálnejší a motivačnejší prístup, môže byť súkromná škola dobrá voľba. Osobne by som ešte zvážila vzdialenosť vybranej školy od bydliska: ak by som mala napríklad stráviť denne dve hodiny v aute kvôli vozeniu dieťaťa, radšej sa mu budem tieto dve hodiny venovať ja sama. Rovnako, ak si vieš predstaviť zvlášť sa venovať dieťaťu doma (napr. cudzí jazyk, tvorivé aktivity, atď.), dá sa urobiť aj istá domáca nadstavba štátnej školy. Čiže do rozhodovania vstupuje viacero faktorov. Za mňa ale dobre vybraná súkromná škola áno.
Kamoška kvôli šikane dala dieťa zo sukromnej do štátnej.
Dcéra chodí na štátnu a vyhrala asi všetky jazykové súťaže kde išla.
@kittykat22 Debata je o škole, nie škôlke.
@borabalazova dik za spravu. zmazem to 🙂
Dcéra chodí do súkromnej školy. Začala na ZŠ a pokračuje aj na gymnáziu. Veľmi záleží od školy ako takej, ale zovseobecnovanie o sikane ci rozmaznanych deťoch určite neplatí. Úroveň vedomostí, s ktorými odchadzala zo ZŠ ona a syn kamošky zo statnej ZŠ bola diametrálne odlišná. Nájdu sa určite aj kvalitné štátne školy, ale je ich bohužiaľ minimum. Takže za mňa veľká spokojnosť so súkromnou školou a rozhodnutie dat ju tam neľutujem. Tiež podotýkam, že nie každá škola stojí za 5000 ročne.
obe deti chodili do sukromnej (cirkevnej) skoly. toto rozhodnutie urcite patri medzi nase najlepsie ohlade deti.
pacil sa mi pristup k detom, prvy stupen bol vyslovene priatelsky, na druhom uz potom aj ista orientacia na vykon. memorovania minimum. nemam pocit, ze by deti boli niekedy stresovane zo skoly, ale to mozno zalezi aj od povahy.
kym rastli, prevazne nosili oblecenie z lidla, pripadne zo sekacu, nezaznamenala som, ze by s tymto bol akykolvek problem.
trochu mi vadil tlak, ktory medzi sebou deti vytvarali ohladne toho, ze sa treba dostat na strednu skolu uz z 8. triedy. ak je dieta sikovne, moze to byt fajn motivacia, ale ak nechce ist na gympel, tych moznosti nie je az tolko. aj tak to vacsina asi citi tak, ze treba ist na prijimacky a pripadne zlyhanie v tomto veku moze byt podla mna pre niektorych problematicke. ale to je asi specifikum tejto konkretnej skoly.
treba si spravit prieskum, idealne mat aj odporucania od rodicov, ktori uz deti na danej skole maju.
Keď som pred 8 rokmi vyberala základnú školu tak som sa hlavne veľa pýtala rodičov, bola na dní otvorených dverí a porovnávala. U nás sa súkromná škola veľmi nelíši od štátnej. Chcela som vedieť, čo navyše dostane moje dieťa keďže je tam školné. Odpovede rodičov, ktorí mali deti v súkromnej boli, ze nie sú tam rómovia 😒🙄. (Som z vychodu). Tak toto mi naozaj nestačilo a sme veľmi spokojní so štátnou školu, nakoniec vyhrala aj vzdialenosť. Určite sú aj súkromné školy, kde to dieťa dostane "viac" ale čo pozorujem u nás, tak učitelia sa tam často menia, niekedy ma učiteľ pol úväzku na štátnej a pol na súkromnej.... práve kvôli šikana pristúpila dcerina spolužiačka zo súkromnej na štátnu uprostred roka... takže na súkromnú v našom meste som ja nedala. Ak by som mala v okolí súkromnej o ktorej som presvedčená,že stojí za to, tak opäť, zvažovala by som ju, iba ak by školné nezaťažuje nás rozpočet.
Ano dala, pravdepodobne budeme hladat sukromnu zakladnu skolu. Nepaci sa mi pristup a sposoby vzdelavania v statnych skolach.
nie
Dala by som v pripade,ze by neslo o vseobecnu sukromnu ale mala by nieco navyse. Lebo aj statnu zs vies vybrat velmi dobru a hotovo. Ale stale je taka "vseobecna". No u nas je napr sukromna zs bilingvalna anglicka a to sa podla mna uz oplati. V ba som pocula o nemeckej zs, to by som urcite deti dala
Nedala, ale len z,financneho hladiska. Segrq ma 3 deti a plati tusim 350na jedno mesacne..... .
Co sa tyka vyucby, nic extra vynimocne. Akurat maju nejake ine knihy, anglictinu naviac a.viac vyletov a poznavaciek( tie si tiez,platia,osobitne).,

nedala, sukromne skoly u nas nemaju nejaku vysoku uroven, je to skor o peniazoch, ako o nejakom lepsom pristupe ci vzdelani, a sikana je o ludoch, a skole, ako sa k nej postavi, ak sikanuje dieta nejakeho sponzora skoly, tak skola sikanu ignoruje, aby neprisla o sponzora
nikdy som sa nestretla za vysmievanie kvoli obleceniu, alebo comukolvek, treba aj deti ucit, aby sa nesnazili vyhoviet predstavam inych, lebo vzdy sa najde niekto, komu sa nieco nebude pacit