Darček pre pani učiteľku
Dobrý deň, viem, že je tu dosť takých tém, ale skúsim aj tak... dcera konci 4 ročník a 4 roky ju sprevádzala vyučovaním jedna úžasná, perfektná, láskavá pani učiteľka. Rada by som sa jej zavdacila nejakým darčekom, ale netuším, čim... Premýšľam nad nejakou sadou šálok a cajnikom, alebo termosalka a termoska, niečo také využiteľné by som chcela, ale neviem sa pohnut.. Neviem, nechcem dávať blbosť ani ísť do nejakých osobných vecí, ale nechcem ani skončiť ppri cokolade a káve. Prosím, pani učiteľky, čo by ste ocenili a využili? Vdaka....
@huginko si lakomec? Prejav vdaky je nic?
Moja dcéra keď končila 4-tý ročník na ZŠ tak sme sa s pani učiteľkou lúčili ako trieda, všetky detičky spolu a nie jednotlivo. Deti jej spravili pamiatkovú knihu - každé si tam nalepilo svoju fotečku a napísalo, nakreslilo čo chcelo a potom sme sa ako trieda poskladali a dali poukaz na wellness pobyt na víkend. Ona bola pre nich ako ich druha mama a my sme 100% vedeli, že wellness ma rada
@prosimopomoc učitelia si vážia úplne iné prejavy vdaky ako takúto nadprácu rodičov v podobe hmotných darov. Ver tomu.
@prosimopomoc lakomec? Áno, prejav vďaky je slovíčko ďakujem. Nepoznáš? Nestačí? Kvietok, čokoládka, obrázok. Nevidím dôvod na väčšie dary. Učiteľ ma plat. Tak ako každý. Aj predavačka niečo dáš? Ako prejav vďaky? Tiež môže byť milá a láskavá? Pozor nato, aby sa časom z tohto prejavu vďaky nestala samozrejmosť v očiach učiteľov.
@mamina7070 my sa skladame po 5 eur. Nemyslim si, ze je to nejake prehnane alebo konzumne. Strom, ktory darujeme je jednak symbolikou a tiez vedie deti k ekologii. Pri rozluckovej slavnosti ziskaju novu skusenost, naucia sa podakovat a vypocuju si, ze my ako rodicia, si pracu ucitelov vazime. Deti sa na tom podielaju tiez, kazde dieta pani ucitelke osobitne vyrobilo podakovanie a spolu sa zviazu do jedneho zosita. Na slavnost deti tiez deti nieco pripravia, aspon sa ukazu, ako sa naucili pocas roka v skole a doma varit a piect. Pani ucitelka bola k detom laskava, mala zasluzenu autoritu, deti ju maju radi a v neposlednom rade klobuk dole, co vsetko ich naucila. Takze rozlucit sa len s karafiatom mi pride za to aka je a co urobila malo.
@kikuska_wedge ja som pár rokov darovala k okrúhlinám😊
@huginko za co mam dat predavacke? Za 3 minuty casu, ktore mi blokovala jedlo? Zato ucitelka je s dietatom 4 roky. Osobne nemam problem ocenit dobre odvedenu pracu. Aj lekarovi rada dam dakovne. Proste, si lakomec.
@prosimopomoc tak sa mi zdá, že závidis tu jedine ty.. Nemusíš sa navazat do tých, ktorí majú iny názor ako ty.
Ja uvažujem o darčeku, o drobnosti pre učiteľku ako prejav vďaky. Veľa času strávila s mojou dcérou a v živote sa nestalo, aby mala prišla domov smutná alebo s pocitom krivdy zo školy. A mam aj staršiu dcéru, takže viem porovnať, že je učiteľ a učiteľ. Ja ako rodič som jej vďačná a keby som mohla, darujem jej ako poďakovanie celú dovolenku pri mori. Ale nemôžem. Nedávam to ako úplatok, ani sa nejdem predbiehať, takže nech za tým nikto nehľadá nič iné. Ako som písala, je to skvelá učiteľka. A stalo sa mi, že aj kolegyni som niesla drobnosť ako poďakovanie, aj lekárke. Nič iné za tým nebolo, len obyčajná vďaka. A nič veľké nedávam, nie, že nechcem, ale nedá sa.
@huginko a navyse, plat ucitelov je tak nizky, ze budme radi, ze to niekto je este ochotny robit
Ste super zena s rozumom, kiezby bolo viac takych rodicov ❤️
Voucher či už wellness alebo divadlo, nejaka zážitkova vecera.Peniaze by som nedávala ak už veľmi chcete niečo take tak nejaký zlatý šperk náramok, retiazku, perlove nausticky niečo minimalistické.Je to jej poslanie sa správať a učiť takto, žiaľ škoda,ze takýchto učiteľov je ako šafranu.. Napíšte jej poďakovanie.
@prosimopomoc na slovensku pojem " dakovne" zakon nepozna. Vzdy je to uplatok a korupcia. Len tak mimochodom. Ked bola kauza s profesorom Fisherom- ktora ho stala karieru na sude padli pojmy okrem penaznych podakovani aj domace maso, vajicka, klobasa....
Och. Vôbec mi nešlo o rozprudenie takejto nezmyselnej debaty!!! Prosila som o rady, a nie prednášky o uplatkoch. Tak prosím, dámy, stačí. Ak to nie je k téme, tak nekomentujte.
Práve to k téme je. Len sa to zrejme zle číta...
@zuzanaa239 šperk? No to už hádam nemyslite vážne?
@huginko možno k nejakej inej. Precitaj si, prosím, ešte raz, čo som písala ja a k čomu som poprosila rady. Ja nepotrebujem vedieť, či je alebo nie je podľa Teba vhodné dat dar.
@prosimopomoc nízky? To určite. Mam v rodine, viem... Tak ma presviedčať nemusíte... Skúste si prepočítať, koľko reálne odpacuju
hodín.
Citat viem, písať viem, chápem tiež vcelku dobre. Všetky odpovede mamiciek sú k téme, žiaľ, tie, ktoré nie sú v súlade s tým, ako to vnímaš ty, počuť nechces
@maranta_leuconeura peniaze sú absolútne nevhodné, mňa by to urazilo a nikdy by som si ich nevzala.
mna by potesil nejaky pekny list, ako podakovanie od ziaka alebo doma vyrobena zalozka do knihy s venovam, a ak predsa chces este nejaku drobnost tak oriesky alebo nejake susene ovocie, raz som dostala take mini balenie mix cajov, to ma potesilo
@kikuska_wedge tak strom sa mne osobne ako darcek paci 👍 ale to nic nemeni na fakte ze ak sa skladate napr 15 sti tak uz to proste je cena cez
aj iny zamestnanci pracujuci vo verejnom zaujme maju obmedzene prijimanie darov to nie je novinka
ako ten strom ok ale pobyty a pod to je hodne cez ciaru
Môj syn keď koncil 4 ročník ZŠ tak dali učiteľke zlatú retiazku. Ale to dávala celá trieda. A to bola tiež super učiteľka. A tu retiazku nosí stále, aj ked prešlo už viac rokov. Nedávno mali stretávku zo základnej školy a pozvali aj ju. Som ju potom stretla a taka bola šťastná, ešte mi hovorila, túto retiazku mám od detí a stále ju nosím. Aj to bola prvá trieda za jej 38 rokov v školstve, ktorá ju pozvala. Stále sú to jej deti, naozaj skvelá učiteľka.
@huginko prepáč ale ty absolútne nič nevieš o práci učiteľa.
@maranta_leuconeura prepac, mna by peniaze urazili 😱 Ani nesmie nic take prevziat, len by si priviedla ucitelku do velmi neprijemnej situacie.

@mamina7070 no hlavne by to mali vedieť pani učiteľky, rodičia o tom vedieť nemusia. V každom prípade je to scestné tieto dary pre učiteľov. Kvietok, čokoládka, kresba, to áno... Ale s ostatným nesúhlasím. To kde spejeme?