icon

Dáte 17. novembra deti do školy/škôlky?

6. nov 2025

Keďže sa sviatok zrušil, ale veľa firiem čerpá dovolenky...Ak máte možnosť ostať doma, necháte doma aj deti?

renka30
6. nov 2025

Majú riaditeľské voľno

anonym_3cfd6c
6. nov 2025

naša stredoškoláčka ide s triedou v ten deň na film Vlny, celkom pekná symbolika v kontexte..

jana_eyre_2
6. nov 2025

mne na 17teho vychádza voľno (pracujem na smeny) a deťom škola funguje.. rozmýšľala som že ich nedám, pôjdeme aj na protest, ale neviem či je alebo nie je správne ich nedať... aj tak budu musieť dorabat učivo.. ospravedlnenie napisete - rodinne dôvody? alebo čo?

petracandle
6. nov 2025

Nepopulárny názor, ale stále sa sťažujete na deti ako nestíhate, nemáte čas pre seba, a potom je tu možnosť byť doma (firemné voľno či dovolenka), spraviť si pekný deň s manželom či už v posteli alebo na výlete, a vy si zas musíte niečo dokazovať a nechávať doma aj deti, ktoré mimochodom majú povinnú dochádzku 🤦‍♀️😃 radšej sa venujte konečne partnerom

jana_eyre_2
6. nov 2025
@petracandle

Nepopulárny názor, ale stále sa sťažujete na deti ako nestíhate, nemáte čas pre seba, a potom je tu možnosť byť doma (firemné voľno či dovolenka), spraviť si pekný deň s manželom či už v posteli alebo na výlete, a vy si zas musíte niečo dokazovať a nechávať doma aj deti, ktoré mimochodom majú povinnú dochádzku 🤦‍♀️😃 radšej sa venujte konečne partnerom

@petracandle "konečne" ty akože poznáš všetky ženy čo sa tu vyjadrujú že vieš ako sa venujú, či nevenujú? 🤦🏻‍♀️ venuj sa ty keď máš výčitky a ostatným nechaj právo sa rozhodnúť ako chcú.. 😉

skeblicka777
6. nov 2025

Pokiaľ nebudú mať riaditeľske voľno, zatiaľ o tom žiadna info nie je, ide riadne do školy. Nerozumiem, prečo by nemal ísť do školy.

katarinaba
6. nov 2025
@jana_eyre_2

mne na 17teho vychádza voľno (pracujem na smeny) a deťom škola funguje.. rozmýšľala som že ich nedám, pôjdeme aj na protest, ale neviem či je alebo nie je správne ich nedať... aj tak budu musieť dorabat učivo.. ospravedlnenie napisete - rodinne dôvody? alebo čo?

@jana_eyre_2 napisem rodinne dovody

anonym_e1e6c1
6. nov 2025

@anonym_autor Deti majú voľno, lebo riaditeľ rozhodol, ale keby nerozhodol, idú do školy. Ja idem do práce.

misinka0611
6. nov 2025

Ak sa budú učiť tak samozrejme, do školy pôjde.

mirola
6. nov 2025
@anonym_3cfd6c

@mirola 😂 ale na 1 deň rodič môže ospravedlniť dieťa. to, že šk.dochádzka je povinná má úplne iný význam

@anonym_3cfd6c a preco by som to robila?

kikusenka1
6. nov 2025

Do skolky . A do skoly. Robi sa okolo toho sviatku veľké haló, no ľudia evidentne zabudli ze kedysi to bol bežný pracovný den. 20 rokov dozadu bežný den ako kazdy iny

lalala94
6. nov 2025

Škôlkárka dostala riaditeľske voľno a ak by ho nemala, nechala by som ju doma. A doma by zostala aj keby chodila do školy.

ktobytobolpovedal
6. nov 2025

Nasi dostali v skole riaditelske volno. Necham doma aj mladsieho syna zo skolky

natalka13
6. nov 2025
@kikusenka1

Do skolky . A do skoly. Robi sa okolo toho sviatku veľké haló, no ľudia evidentne zabudli ze kedysi to bol bežný pracovný den. 20 rokov dozadu bežný den ako kazdy iny

@kikusenka1 A? aj 24.12. bol kedysi pracovny den.

btus
6. nov 2025
@anonym_a9d2d6

Ak pojdu do skoly,tak pojdu ak dostanu volno budu doma.Ja tak isto idem do prace,hoci mame v kalendari napisane volno,sviatok.Ale robit sa bude,kedze prac.volno zrusili,ale som zvedava ako daju priplatky,kedze toto zakon nepozna,neupravili zakonnik prace.Tak som zvedava,na toto si dajte pozor,hovorili to v spravach.

@anonym_a9d2d6 wau, tak sto som zvedavá

matkahelka
6. nov 2025
@kikusenka1

@kikusenka1 mas pravdu, ludia evidentne zabudli. keby nezabudli, tato cvarga s Robertkom na cele by nam nevladla.

btus
Autor odpoveď zmazal
anonym_310490
6. nov 2025
@petracandle

@petracandle a vidis, potom sme tu aj take, co sa tesia na kazde prazdniny a volne dni, aby sme mohli byt vsetci spolu. Nie kazdy si robil deti, aby lamentoval co s nimi…

jana_eyre_2
6. nov 2025
@kikusenka1

@kikusenka1 fakt? zaujímavé zistenie, pretože ten sviatok začal ešte keď sme boli CSFR, v roku 1990, ak správne počítam to nie je 20rokov 😉 veľké haló sa robí z toho preto, lebo keby tento deň nebol ničím výnimočný, asi ťažko by sme si tu vôbec mohli písať.. žalostne ako si ľudia neuvedomujú, čo nam zrovna tento deň symbolicky dal..

kikusenka1
6. nov 2025
@jana_eyre_2

@kikusenka1 fakt? zaujímavé zistenie, pretože ten sviatok začal ešte keď sme boli CSFR, v roku 1990, ak správne počítam to nie je 20rokov 😉 veľké haló sa robí z toho preto, lebo keby tento deň nebol ničím výnimočný, asi ťažko by sme si tu vôbec mohli písať.. žalostne ako si ľudia neuvedomujú, čo nam zrovna tento deň symbolicky dal..

@jana_eyre_2 ano? Vazne? Tak to je zaujímavé zistenie pretože 17.11. oslavujem narodeniny a ked som chodila do skoly tak to sviatok nebol... a ked som zmaturovala tak az potom sa zaviedol... bol to len pamätný den a normálne sa chodilo do prace a do skoly...

anonym_a9d2d6
6. nov 2025

Ono tym,ze to bolo takto na mega rychlo to nestihli upravit v zakonniku prace,1.9 uz stihli ten den tam dat,bolo to dost v predstihu ale tato rychlost s tymto sviatkom,to uz nestihli.Tak to bolo vysvetlovane v spravach.

petracandle
6. nov 2025
@jana_eyre_2

@petracandle "konečne" ty akože poznáš všetky ženy čo sa tu vyjadrujú že vieš ako sa venujú, či nevenujú? 🤦🏻‍♀️ venuj sa ty keď máš výčitky a ostatným nechaj právo sa rozhodnúť ako chcú.. 😉

@jana_eyre_2 stúpila som ti na odtlak milá Janka? 😃trafená hus zagágala, že?

jana_eyre_2
6. nov 2025
@ktobytobolpovedal

@kikusenka1
@ktobytobolpovedal tak sa ospravedlňujem za nepresnosť.. avšak na tvoje "haló" môj argument ostáva..

jana_eyre_2
6. nov 2025
@petracandle

@jana_eyre_2 stúpila som ti na odtlak milá Janka? 😃trafená hus zagágala, že?

@petracandle vôbec, skôr mám dojem že sme stupili my tebe, venuj sa radšej mužovi 😏

ktobytobolpovedal
6. nov 2025
@jana_eyre_2

@kikusenka1
@ktobytobolpovedal tak sa ospravedlňujem za nepresnosť.. avšak na tvoje "haló" môj argument ostáva..

@jana_eyre_2 ja len aby ste sa nedotahovali.
Moj skromny nazor je, ze je to velmi vyznamny den v nasich dejinach a sviatkom mal ostat

tetapetra
6. nov 2025
@kikusenka1

@kikusenka1 veľmi smutný názor.

anonym_c92092
6. nov 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 je v poriadku ak cítiš, že tebe tento deň niečo dal. Veľa ľudí si to nemyslí a je to tiež v poriadku.

jana_eyre_2
6. nov 2025
@anonym_c92092

@jana_eyre_2 je v poriadku ak cítiš, že tebe tento deň niečo dal. Veľa ľudí si to nemyslí a je to tiež v poriadku.

@anonym_c92092 ano, dal mi slobodu a možnosť byť súčasťou demokratickej Európy.. mrzí ma koľko ľudí si to neuvedomuje..

kikusenka1
6. nov 2025
@tetapetra

@kikusenka1 veľmi smutný názor.

@tetapetra smutné je to ze ľudia su premudreli na fórach a v skutočnosti su tichí a utiahnuti. A smutné je aj to, že nerešpektujú názor a pravdu niekoho iného. To je smutné...