icon

Dávate deťom za dobré známky peniaze?

18. jún 2025

Ahojte, blizi sa vysvedceinie a u nas v rodine su uz dopredu nedorozumenia. Ked pridu deti s babke a dedovi cez rok a pochvalia sa znamkami, dostanu peniaze. Ja som zasadne proti. A teraz vysvedcenie a môj starsi nič iné len ako bude super ked pojdeme dedovi, lebo dostane peniaze

Strana
z3
janulik2008
18. jún 2025

Mne neter vcera hovori ze Nana vies ja budem mat same jednotky 🤣 na vysvedceni. Kupis mi LEGO? 🤣 konci trz treti rocnik 🫣😃

libusak
18. jún 2025
@gladys_07

@libusak 5€ za jednotku? Kks cista ryza!

@gladys_07 ani nie. V deviatke to bolo obcas, na strednej o cosi viac ale na druhu stranu, nech si setri. Nefajci, nepije, kupuje si akurat tak knihy a setri si na ameriku 🤔

sidicek
18. jún 2025
@julialeffer

To je hlupost, studuju kvoli sebe a nie aby dostavali externu validaciu vo forme penazi. Najcennejsie co mozu od rodiny, od rodica alebo stareho rodica dostat, je "zazitok", plnohodnotny cas, ktory s nim ten clovek stravi. Zoberiem ta do lunaparku ak sa budes dobre ucit, alebo spolocna dovolenka. Taky zazitok si bude pamatat dlho potom co tu ti ludia uz nebudu. Doteraz si pamatam ako ma dedo zobral na plavbu lodou za dobre vysvedcenie.

@julialeffer tak zase študujú, aby potom mohli mať určitú pracu za peniaze, nie preto aby sa navzájom chvalili ,co všetko vedia ,nie? Takže vlastne študujú kvôli peniazom

simca06022011
18. jún 2025

podla mna pre deti peniaz eod starych rodicov nie su ziadna motivacia ani nejaky uplatok, vobec to neriesim... dostali by od babky/dedka peniaze aj keby prisli so zlym vysvedcenim. Vobec by som to nespajala so znamkami, ale napr., ako darcek za ukonceni skolsky rok :D
ja dcere peniaze nedavam, nedavam jej vlastne nic za chodenie do skoly... ale ma vreckove, ma v lete zaplatene tabory, vylety.... nemyslim, ze nieco extra treba

svetlonos
18. jún 2025

Je to super, u nás to fungovalo ako motivačné potešenie. Davalibmam peniaze rodicia za každú jednu známku 😁.
1=10 sk
2=5 sk
3=3 sk
4 -5 = -40 a -50 sk - to sme museli dať my rodičom 😂
No co ti poviem, bolo to fajn 🙂 a koniec koncov som sa aj tak učila pre seba. To robili len na ZŠ.
Babky všeobecne- ako si naučia tak maju. Niektoré si vnúčatá "kupuju". Ine aj obcas dajú peniaze ale vnúčatá ich majú radi aj pre iné veci a nie len ako penazenku.

simcas75
18. jún 2025

Už za mojich školských čias dávali starí rodičia peniažky za vysvecko. A to bolo teda fakt dávno. Nie je natom nič zlé autorka, skús to tak nepreživat

raffaella
18. jún 2025

Za vysvedčenie dostávajú naše deti peniaze od nás rodičov. Od malička ich vedieme ku tomu, že učia sa pre seba a nie pre nás a že zadarmo ani kura nehrabe. My im vytvárame podmienky a prostredie, zodpovednosť za dobré známky je však ich.
Od svokrovcov dostávajú peniaze pri každej príležitosti - ja sa do toho nestarám, menšiu časť si nechávajú a väčšiu časť im odkladáme. Ku peniazom majú deti zdravý vzťah a od malička v nich pestujeme finančnú gramotnosť.

ninanikalova
18. jún 2025

Bože precitlivené matky 😂 občas som dostala občas nie, keď som dostala kúpila som si niečo cez leto keď som nedostala tak som si nekúpila. Nikdy som známky nemala kvôli peniazom. Na základnej škole (prvý stupeň) som za 10 jednotiek dostala balíček pokémonov za cca 50 centov ( ešte vtedy) 😂😂 a nič sa mi nestalo, stále sa kvôli známkam snažím, kvôli sebe. Nie kvôli tomu že by mi kedysi niekto niečo dal/nedal.

A už vôbec nechápem oheň na streche v rodine kvôli 10€ nepoviem keby im dávali 200€ na ruku a tvoje deti to preflákali na hovadiny, ale tam už je to skôr o tvojej výchove nie o tom že im dali peniaze. Ak majú nech dajú, decká si aspoň môžu niečo dopriať cez leto.

kika2565
18. jún 2025

V žiadnom prípade.

mickao
18. jún 2025

Aj u nás je "cenník": jednotka-5€, dvojka-nič, trojka-musi vrátiť 5€ (to je možno 2x do roka), štvorky a päťky nemáva. Tento "cennik" platí len na 4 predmety. Na vysvedčenie mu davam 100eur-to platí pri čistých jednotkách s max. dvomi dvojkami.
Keď vyhral školskú súťaž, dostal 50 eur, postúpil do okresného kola, tam vyhral 2.miesto a dostal odo mna za to 100 eur.

ninanikalova
19. jún 2025
@mickao

Aj u nás je "cenník": jednotka-5€, dvojka-nič, trojka-musi vrátiť 5€ (to je možno 2x do roka), štvorky a päťky nemáva. Tento "cennik" platí len na 4 predmety. Na vysvedčenie mu davam 100eur-to platí pri čistých jednotkách s max. dvomi dvojkami.
Keď vyhral školskú súťaž, dostal 50 eur, postúpil do okresného kola, tam vyhral 2.miesto a dostal odo mna za to 100 eur.

@mickao juj u vás by som bola milionárka ! 😂♥️ Ale nie super že viete oceniť ako sa snaží. A syn si určite peňazí váži.

kitycat
19. jún 2025

Jednak to nejde z tvojho vrecka a stari rodicia vseobecne su na to, aky dali eurocko za 1ku aj na Velku noc za sibacku davaju 😃

Ved odmena

weleda123
19. jún 2025

Za vysvedčenie som dostávala aj ja. Aj od rodičov aj od starých rodičov. Toto mi príde ok. Ale bežne cez rok by som to zas nepodporovala.

tiika
19. jún 2025

Je pekne nejako pekne ukončiť školský rok a začať prázdniny.
Starých rodičov by som skúsila poprosiť, či by mohli vymyslieť nejakú inú odmenu, výlet. Ak to nejde, či nechcú, nechala by som tie peniaze na ich rozhodnutí. Ty môžeš dietatu akurát k tej situacii dodať, že to nie je len za dobre znamky, ale najmä snahu, vynaložene úsilie, dosiahnuté výsledky, prekonanie prekážok a zvládnutie i náročných úloh s tým, že si to na ňom vazis a úprimne ta tešíš z toho, čo sa za ten rok naučil.
Môžeš mu naopak pripraviť nejaké prekvapenie a spoločne stráviť čas.

lauricka
19. jún 2025

No, asi by ste mali skončiť so stretávaním sa, nie? Neriešte, čo netreba, človek má dosť starostí aj tak.

mickao
19. jún 2025
@ninanikalova

@mickao juj u vás by som bola milionárka ! 😂♥️ Ale nie super že viete oceniť ako sa snaží. A syn si určite peňazí váži.

@ninanikalova ako som spomínala, to ma len zo 4 predmetov, inak by som bola na mizine.🤣🤣🤣teraz z nasetrenych kupoval pc.

64jarka64
21. jún 2025

Já dávam vnúčatkám za vysvedčenie po 10€

magdusaaa
21. jún 2025

Nie dávam a ani babka ani dedko nedava

lienka175
21. jún 2025
@libusak

No jasne. Pocas celeho roka. Dcera za kazdu jednotku dostane 5€, za dvojku 2,50€. Motivuje ju to sa viac ucit a citi aj odmenu za snahu 👍
Teraz za vysvedco sme na dovolenke spolu

@libusak synom niekedy príde aj 5 jednotiek za deň, však by som skrachovala

lienka175
21. jún 2025

Dostali minulý rok od starých rodičov jedných aj druhých po 10€... Nevadí mi to... Keby to bolo 100€, to by som zatrhla, keďže dôchodok majú 400€

barbie2023
21. jún 2025

Nie , lebo to by som skrachovala,ale verím,že u niektorých to môže fungovať. Ja razím filozofiu,že zarábať bude potom ked skončí školu. Dovtedy musia vyjsť z vreckového čo dostanú.

janamoto78
21. jún 2025

Nedávam. Môj otec aj mama im dávali/ dávajú. Nuž, keď ich chcú odmeniť/ či motivovať, ja im nebránim. Čo je na tom? Keby nemali, nedajú.

blackcat8885
21. jún 2025

Ja deťom peniaze za vysvedčenie nedávam ale babky áno a nie veľa. 5€ som mojej mame povedala že môže, to stačí. Ja im kúpim niečo v cukrárni alebo v Draciku tiež iba drobnosť. Moja starká nám vždy davala peniaze a vždy sme sa tešili, rodičia nam nedávali za vysvedčenie, jedine tak čokoláda alebo cukráreň

evelynka86
21. jún 2025
@mickao

@ninanikalova ako som spomínala, to ma len zo 4 predmetov, inak by som bola na mizine.🤣🤣🤣teraz z nasetrenych kupoval pc.

@mickao toto mi zase pride divne, aby si dieta za svoje peniaze kupovalo pc. To by mala byt "povinnost" rodica.. ked ma nejake vyssie naroky, ze lepsiu grafiku na hry alebk hernu mys, tak to ano, ale pc?

darijja
21. jún 2025

A co by mali dat, aby si bola spokojna? Nedaju nic, bude zle,daju cokoladu, bude malo,daju peniaze, bude zle ,ach jaj😅

libusak
21. jún 2025
@lienka175

@libusak synom niekedy príde aj 5 jednotiek za deň, však by som skrachovala

@lienka175 pockaj az budu v deviataci 😂

jana_eyre_2
22. jún 2025

Nie, peniaze nedávam, dávam nejaký mini darček v deň vysvecka ako privítanie leta a tesenie sa že je konečne koniec.. babka peniaze nedáva mojim deťom za vysvecko, ale zväčša im strčí po 10€ do rúk na dovolenku, že nech si kúpia suvenir aký chcú..
My dávame deťom vreckové každý mesiac, po 5€ na účet, takže sa im tam peniaze zbieraju a oni si za to niečo kúpia ak chcú.. ale nevylučujem, že v budúcnosti by som im dala peniaze aj za vysvedčenie, možno ked budú ešte starší a ja im dám nejaký obnos peňazí v den vysvedčenia a budú to mať na leto..

ifi2025
22. jún 2025

Mojim deťom dávajú peniaze za známky starí rodičia (ja som nikdy nedostala ani cent), ale asi to berú ako zámienku.

mickao
1. júl 2025
@evelynka86

@mickao toto mi zase pride divne, aby si dieta za svoje peniaze kupovalo pc. To by mala byt "povinnost" rodica.. ked ma nejake vyssie naroky, ze lepsiu grafiku na hry alebk hernu mys, tak to ano, ale pc?

@evelynka86 ako si na to prišla, že pc nemal, že toto je jeho prvý? Neuveríš, toto je jeho tretí pc. A keďže chce stále niečo výkonnejšie, lepšie, musel si našetriť sam.😉

evelynka86
2. júl 2025
@mickao

@evelynka86 ako si na to prišla, že pc nemal, že toto je jeho prvý? Neuveríš, toto je jeho tretí pc. A keďže chce stále niečo výkonnejšie, lepšie, musel si našetriť sam.😉

@mickao ved dobre, presne to som pisala, pokial je to o tom, ze chce nieco navyse, tak si ma nasetrit sam 💪

Strana
z3