icon

Dávate súhlas na zverejnenie fotiek detí?

26. apr 2024

Rodicia, davate suhlas na zverejnovanie fotiek deti na stranke skoly a FB stranke skoly? Myslim fotky, ktore su viditelne, ako verejne. Nasa zakladna skola pridavala fotky do albumov na edupage, cize sme to videli len rodicia a deti, ktori sme mali pristup. To mi nevadilo vobec. Pred dvomi rokmi zacali davat rovnake fotky aj na stranku skoly, pytali si suhlasy od rodicov a najnovsie cca pred pol rokom spravila jedna ucitelka FB stranku skoly a dava tam tiez vsetky fotky viditelne verejne. Skola si znovu pytala suhlas od rodicov, ale uprimne, mne sa toto zverejnovanie nepaci. Sice chapem, ze skola si tym asi robi reklamu, aby rodicia buducich prvakov videli, ako sa detom venuju a ake akcie vymyslaju, ale napr na tu FB stranku nahrali minuly tyzden aj fotky deti, ktore uz tento rok na skole nie su a pochybujem, ze sa ozvali danym rodicom, ci mozu. Co som vobec nepochopila, ze pani ucitelka, ktora toto riesi, ma aj na svojom osobnom profile zverejnene fotky deti z akcie skoly, ale su viditelne iba tie, cize svoje deti, svojho muza verejne nepridava, ani svoje prispevky a informacie.
Ja som suhlas na zverejnovanie mojho dietata nedala a teda pani ucitelky sa tvaria, akoze som uplny mimon, ze co mi na tom vadi. Samozrejme, tie deti su na tych fotkach oblecene, nie je na nich nic, co by nemalo, ale fakt sa mi toto vesanie fotiek kade tade nepaci.
Vy suhlas davate, ste s tymto ok? Dakujem.

autor
26. apr 2024

@danyelia Si mimo, necitam konverzacie, respektujem sukromie a pridat profilovku som nezakazala. Boli sme v Londyne na vylete, ma krasne fotky a nechce si ziadnu pridat a to som akurat vcera presviedcala, nech si ju da, ze je to krasna fotka

rozculena
26. apr 2024

@anickabasnicka a teba to prečo trápi?

danyelia
26. apr 2024

@tilonka ...tak niekde je to priam žiaduce, ja mám foto a videá z práce po sociálnych sieťach, ale je to brané ako reklama, ktorá mi v podstate prináša nových klientov, beriem to ako súčasť mojej práce 🤷‍♀️ A ak dieťa vyhrá súťaž a pochvália ho na stránke školy aj s fotkou, isto to nie je egoistické, skôr sa dieťa poteší, je na seba hrdé a motivuje k úspechu aj iné deti...

danyelia
26. apr 2024

...tak asi vie, aký máš názor na zverejňovanie fotiek a bojí sa Ťa 😁

petulda333
26. apr 2024

To,ze nevies,neznamena ze vas nefotili. Ja som sa minule zbadala v televiznych novinach 😆 a ano,suhlas davam

autor
26. apr 2024

@danyelia Hej hej, 24 hodin sa predomnou trasie od strachu, chuda dieta..

matana2
26. apr 2024

Ja s tebou suhlasim. Moje decka su este male, jedno v skole jedno v skolke. Skola ma povolenie fotit deti ale nie ich davat na internet, to je rozdiel. Mne nevadi ked si ich odfotia a fotky vytlacia a daju na nastenku, mne vadi ked ich vesaju na net. Nastastie nasa skola to nerobi. Ked ju zapisem do nejakeho tabora tiez ziadaju suhlas s uverejnenim fotiek (nedavam), reklamu nikomu robit nebudeme. Na fb fotky deti nedavam vobec. Chcem aby mali sukromie.

danyelia
26. apr 2024

Aj tak nechápem, PREČO Ti tak strašne vadí, ak Tvoje dieťa niekto náhodou uvidí na spoločnej fotke na stránke školy...Si známa celebrita, že hneď na druhý deň bude dieťa riešené v bulvári? Či sa bojíš, že ho unesú zo školy a budú za neho pýtať výkupné? Alebo že ho z tej fotky vystrihnú a predajú do reklamy? Alebo len tak z princípu, lebo teraz je ochrana súkromia in? Čo také strašné hrozí nám, nezodpovedných rodičom, ktorým nevadia foto detí na školskej stránke?

autor
26. apr 2024

@danyelia Nie, nie som znama celebrita a ked ho nahodou unesu, budu si ho musiet nechat, lebo na vykuplne nemam peniaze 🙂
A v ziadnom pripade nemam inych rodicov, co suhlas podpisu za nezodpovednych, je to na uvazeni kazdeho z nas, to je cele.
Vadi mi to presne z toho dovodu, ako tu pisali aj ine mamy, je to o sukromi toho dietata.

danyelia
26. apr 2024

Ja fakt nechcem rýpať, len ma úprimne zaujíma, ako presne je ohrozené súkromie dieťaťa, ak ho náhodou na pár sekúnd zbadá iný človek na spoločnej fotke? 🤔

autor
26. apr 2024

@danyelia Presne o toto ide, "kto" je ten "iny" clovek, ktory si tie fotky pozera. Mas istotu, ze si tie fotky nepozrie a nestiahne nejaky pedofil? V tomto pripade je s prepacenim prd platne, ze je na fotke dalsich 20 deti, ved nie je problem z nej vybrat to jedno dieta.

dskjhfdlkdjhl
26. apr 2024

Autorka-myslim, ze nikomu nemusis vysvetlovat svoje dovody. Kazdy rodic sa moze rozhodnut podla svojho najlepsieho svedomia a vedomia. Ale ak sa uz raz rozhodnes (tak, alebo inak), tak by si mala bez problemov odolat divnym pohladom, lebo vies preco si sa prave tak rozhodla. Takze zapracuj na sebe, aby ta nevytacalo to, co si o tebe myslia druhi.

autor
26. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl Podla coho sudis, ze ma nieco vytaca?

jazula
26. apr 2024

@danyelia Každý má iné vnimanie toho, čo považuje za svoje súkromie. Úprimne nerozumiem, prečo je pre teba také nepochopiteľné, že jednoducho niekomu nevyhovuje, ak niekto cudzí zverejní fotku jeho dieťaťa na nete, kde ju môže ktokoľvek vidieť/stiahnuť/upraviť/upravenú zasa zverejniť… Ok, toto dieťa je už dosť veľké, ale keby chce mať fotky silou mocou na nete, tak sa snáď s mamou porozpráva. Iné by bolo, keby napr vyhralo súťaž, ale prečo všetko vešať na verejné siete?

dskjhfdlkdjhl
26. apr 2024

No, ved keby Ti bolo jedno, ze sa na Teba ucitelky divaju ako na mimona, tak by si nezalozila o tom diskusiu.

danyelia
26. apr 2024

A aj keby (nedajbože) áno, ako je to dieťa ohrozené? Povedzme, že z 20 hláv detí na foto ho zaujme práve tá jedna, máš obavu, že to dieťa môže aj reálne nájsť a uniesť? Zistiť meno a bydlisko? Lebo áno, je to nepríjemná predstava, ale reálnejšie je, že to dieťa skôr niekto unesie spred školy ako vystopuje z fotky z 3 cm hlavy. (To už preháňam...) Skôr väčší ,,úchyláci,, sú spolužiaci z triedy v tomto veku 😬

katica06
26. apr 2024

Pedofil môže striehnuť aj inde, odfotiť tvoje dieťa pred školou, v parku či na ceste domov.
A mimochodom mám deviatačku, čiže 15ročné dievča,neviem... to je žaner pedofilov? Menštruuje, líči sa, maľuje nechty, oblieka sa na môj vkus odvážne. Poznám jej spolužiačky a kamarátky, sú vyspelé skoro ,, ženy,,. Veď čochvíľa a môže mať legálne sex s kým bude chcieť.

lienka.7
26. apr 2024

Mame na FB uzatvorenú skupinu, kde sú iba rodicia deti. Tam mi to nevadí, keďže nie sú tam fotení single a este k tomu aj s menovkou v ruke.
Som zvedavá, čo robia v skolke, skôr mi vadí keď cez peknú fotku sú tam tie smajle na prekrytie detských tvari🤦‍♀️

autor
26. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl Ale mne je jedno, co si myslia ucitelky, ja som sa spytala na nazor inych rodicov. Viac uz toto naozaj vysvetlovat nebudem, denne sa tu ludia pytaju daleko vacsie ptakoviny

danyelia
26. apr 2024

@jazula V poriadku, je to každého vec, ja sa len snažím pochopiť reálnu hrozbu zverejnenej fotky v škole. Mám deti, ale nikdy mi nenapadlo zakazovať im fotenie sa v škole, ani učiteľkám, občas mi to pripadá ako taká dôležitosť rodičov...

dskjhfdlkdjhl
26. apr 2024

Autorka-moj prispevok bol mysleny dobre, skus si ho znovu precitat. Ty si to nejako velmi divne pochopila, co je mne sice jedno, akurat sa mi potvrdilo, ze ludia dnes nedokazu komunikovat, lebo si idu svoje a nevnimaju, co im ten druhy hovori/pise.

autor
26. apr 2024

@katica06 Ok, pedofil bol iba priklad, ja nikoho predsa nepresviedcam, aby suhlas nepodpisal

nataly420
26. apr 2024

No veď nepodpis to :D a keď sa budú fotit tak tvojej povedia aby šla nabok :D úplne mimo podľa mna si … tak naco chodi po ulici máš ju zavret doma veď aj tam stretne pedofila

autor
26. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl No, ved keby Ti bolo jedno, ze sa na Teba ucitelky divaju ako na mimona, tak by si nezalozila o tom diskusiu.

Napisala si mi toto a ja som ti napisala odpoved, ze je mi jedno, co si ucitelky myslia, temu som zalozila, lebo ma zaujima pohlad inych rodicov na danu vec.

Co konkretne som zle pochopila a podla coho usudzujes, ze neviem komunikovat?

autor
26. apr 2024

@nataly420 Porovnavas chodenie po ulici s verejne dostupnymi fotkami na nete?
A ja som mimo?

dskjhfdlkdjhl
26. apr 2024

No, ale toto nebol moj prvy prispevok, tak to neprekrucaj, ja som Ti napisala toto:
"Autorka-myslim, ze nikomu nemusis vysvetlovat svoje dovody. Kazdy rodic sa moze rozhodnut podla svojho najlepsieho svedomia a vedomia. Ale ak sa uz raz rozhodnes (tak, alebo inak), tak by si mala bez problemov odolat divnym pohladom, lebo vies preco si sa prave tak rozhodla. Takze zapracuj na sebe, aby ta nevytacalo to, co si o tebe myslia druhi."
Na to si Ty reagovala, ze ako viem, ze si vytocena. Zobrala si si z toho prispevku nieco, co tam bolo v podstate nepodstatne.

autor
26. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl Ok, ale ja naozaj vytocena nie som, ucitelkam rozhodne svoje dovody nevysvetlujem a je mi uplne jedno, co si myslia a ako sa pozeraju. Zaujimali ma ine nazory inych ludi, nic viac.

dskjhfdlkdjhl
26. apr 2024

Este raz, podstata toho prispevku bola inde, takze ano, s niektorymi ludmi sa tazko komunikuje😉 Skus si ho precitat znovu a aj sa zamysliet😉

natall113
26. apr 2024

Toto mi nevadí a nemyslím že pri nejakej skupinovej fotke kde je 20+ deti hrozí extra ohrozenie práve tvojho dieťaťa.
Mala som na ZŠ spolužiaka a rodičia nechceli aby sa vôbec fotil aj na spoločné fotky, aby nikto nemal doma jeho fotku lebo úchyl a vrah môže byť ktokoľvek, on chcel ale nemohol takže nemá ani spoločne triedne fotky ani nič.
Inak ak si stojíš za svojím rozhodnutím tak nerieš kto sa ako na teba pozerá, niekto súhlasí a niekto nie preto sa to podpisuje

tiana080
26. apr 2024

Nepodpísala by som, sama nemám fotky nikde. Ale že nikde. Deti nemajú byť vystavované podľa mňa a je mi úplne u zadele kto má aký odlišný názor. Howk