Autorské právo k použitiu fotiek zo stránky školy.

horror
31. mar 2020

Viem že ak si vy spravíte album na sociálnej sieti a dáte ho ako verejný tak beriete aj zodpovednosť že sa k tomu hocikto dstane. Spýtať sa chcem na taký prípad ak je fotka napríklad na stránke školy (napr tablo) alebo ak sa v dedine konajú tie klasické podujatia ako varenie gulášu, súťaže hasičov, hody, a fotky sú na stránke dediny a odtiaľ si to niekto stiahne a použije môže? Lebo súhlas dostala obec nie ten kto si to "šlohol" zo stránok dediny/školy.
s

sanssa
31. mar 2020

tak to uz je potom na take dohady, je prava, ze suhlas so zverejnenim dostala sice obec ale vies uz ked je to raz na internete uverejnene, na co si dal suhlas tak oni uz asi nemaju ako zabranit tomu aby to niekto siril dalej. to by bola asi otazka na pravnu poradnu co tu je

ivkazba
31. mar 2020

Asi by som ako píše aj sanssa dala túto otázku do skupiny Právne poradenstvo. Ešte by som potom v otázke upresnila aj to, že tretia osoba, ktorá fotku stiahla a použila, použila ju kde a na aký účel?

gab1sol
31. mar 2020

Nie som síce právnička, ale veľmi málo si napísala... Čo znamená stiahnuť a použiť ďalej?

kiwi3
31. mar 2020

nie, nemoze, vztahuje sa na to autorske pravo. ovsem, vymozitelnost velmi tazka, pravnika kvoli tomu asi platit nebudes...

horror
autor
31. mar 2020

Nebojte nič zlé sa nestalo len tá osoba čo ich stiahla ich vešia kadetade a viacerím sa to nepáči. To je skôr v rukách adminov daných stránoch kam to vešia.

jamidea
Včera o 15:59

@horror z hladiska gdpr to niekedy tak bolo, mohol si pouzit uz zverejnenu fotku. Teraz to tak nie je, nesmies.