icon

Dcéra písala spolužiačke vulgarizmy

4. apr 2025

Ahojte. Dcéra 10 ročná bola u kamarátky na prespavacke. Doma nemá svoj telefón iba cez môj môže ísť nachvíľu na internet. No babka jej dala telefón čo má u nej na tú prespavacku. Kamarátka u ktorej bola prespávať ju nahovarala aby nadávala ich spolužiačke. ( Hnusné správy nadávky, že sa kamaráti s jej bývalou kamarátkou, s kým bude mať sex, že ju vyhodia z izby v škole v prírode) a hnusný tonom jej to hovorila. Mamička toho dievčatá si od učiteľky vybavila číslo a my volala. Stretli sme sa a baby išli spolu von a zdalo sa, že už bude dobre a dnes mi zasa posielala tá mamička tie hlasové správy čo hovorila moja dcéra. Tá jej druhá kamarátka z toho nič nemala ani to neriešili lebo jej mama je v školskej rade s ňou nikto nechce ísť do konfliktu. Cítim sa z toho blbo. Samozrejme, že dcéra tam už viac nepôjde ale aj tak ma to mrzí a toto som si o mojej dcére nemyslela. Neviem ako to mám odčiniť, strašne sa za ňu hanbím. Dcéra si z toho nič nerobí a len mi povedala, že je v puberte, že sa nič nestalo keď sa udobrili. Neviem na to prestať myslieť. Máte skúsenosť?

Strana
z2
sidicek
6. apr 2025

@mantilka presne toto tvrdím aj ja, najväčši sikanatori sú dobrí žiaci ,ale všetko sa im prepecie lebo ved jednotkari, reprezentanti.Ja keď niekedy počujem co si tie decká dovolia aj k učiteľom, ale rodicia ich vidia ako obete a učiteľ sa radšej vozí po horšom žiakovi.

slovakboy
6. apr 2025

Keď dcéra povie „veď sme sa udobrili, nič sa nestalo“, neznamená to, že jej na tom nezáleží. nevie, ako spracovať pocity viny, hanby alebo zmätku. Nevie ich pomenovať, a preto sa tvári, že všetko je v poriadku. Ale keď s ňou budeš hovoriť nie s hnevom, ale s dôverou a záujmom, pomôže jej to naučiť sa to spracovávať lepšie.

hopsas
6. apr 2025

Ja si pamätám že aj u nás v triede na základnej bola najväčšia mrcha ta najlepšia žiačka. Len toľko k tomu ako sa dobre tvoja dcéra učí ...no nič musíš s ňou pracovať ja by som zvážila aj nejakého psychológa to čo opisujes vyzerá akoby nemala ani kúsok svedomia a citu. To sú vážne veci.

koniarova
6. apr 2025

Môj ty Boh. 🤦🤦🤦Že GDPR. Tak nie, by som bola rada, že mama šikanovanej to chce riešiť medzi 4 očami, budem chujoviny o GDPR riešiť. Ešte je len obed a už som čítala všetko. Toto napíše dospelá žena. 🤔🤔🤔

sidicek
6. apr 2025

@koniarova ja si myslím ze by ju ta mama sikanatorky mala zazalovat 😀

nifnea
6. apr 2025

Zial aj u nas toto bolo v skole. Ale 12r deti. Ja ked som pocula tie hlasovky som sla skoro grcat. Najvacsi ozranu v krcme sa tak nevyjadruju. Rodicia hlavnej akterky nechceli tomu verit, tusim jej nedali ani trest, rodicia druhej akterky jej zobrali mobil a mala zaracha na celkom dlhu dobu, moja tiez pouzila par vulgarizmov ale nezacala - odpovedala hlavnej akterke lebo ju stale napadala. Tak som s mojou vazne pohovorila plakala bolo jej to luto ale zial tu som biesla maly podiel viny lebo mi o tom hovorila predtym ale zial nie pravdu tak som myslela ze to ustoja bez dospelej osoby. No zaslo to tak daleko ze sa to riesilo potom v skole. Hlavna akterka ci a tym akoncila netusim ale asi ano, zaclaa mat ine zabavy a to fajcenie, a ine smakotinky, a moja aj tie dalsie s tym skoncili. Hambila som sa ako pes za svoju dceru aj ked tam pouzila len 4 nadavky ale zaludok mal doma vycisteny kvalitne.

zanka777
6. apr 2025

To že má samé jednotky sa nevylučuje s tým že môže šikanovať iných.... A zjavne nie je až taký anjel na akého sa hrá.... Keby nechcela tak také veci neposiela a nehovorí spolužiačke.... Ale najlepšie je sa vyhovoriť že ju tá druhá nahovorila..... Tak keď vie písať veci typu s kým kto bude mať sex v 10 rokoch tak snáď by mala mať rozum aj na to aby vedela povedať nie a stať si za svojim názorom keď raz niečo nechce..... Asi si na ňu fakt príliš dobrá alebo hra tak dobre divadlo že skutočnosť je niekde inde....

zanka777
6. apr 2025

Tvoja dcéra napisala tie vulgarizmy.... Nie tá jej kamoška tvoja dcéra sa hrá na anjelika nie tá druhá a to že má jednotky ti teraz nijak nepomôže.... Nejde o jednotky ale o charakter.... A keby to tvoja dcéra v sebe nemala tak to neurobí.... Len samozrejme keď ju mamička nonstop obranuje a všetko jej verí tak ti trepne že ju nahovorila kamoška (čo je najjednoduchšia verzia )a ty jej uveris lebo veď ona taká nie je ona má jednotky a je dobrá žiačka...... Naj naj najpodstatnejší je CHARAKTER a nie známky a "hrané slzičky"....lebo mamka mi uverí a vždy bude stáť na mojej strane..... Nie toto nie je dobrý prístup určite

autor
6. apr 2025

@zanka777 mamičke tej spolužiačky mi poslala tie nahrávky a je tam pocut ako jej tá druhá šušká čo má hovoriť a ona to opakuje ale viem, že keby nechcela to neurobí

lienka.7
6. apr 2025

@autorka naozaj príjmi fakt, že máš doma dobrú herečku 👌

ewellina
6. apr 2025

Nezávidím, určite ťa to veľmi mrzí. Niektoré deti v tomto veku ešte nedokážu odhadnúť, resp. porozumieť, čo takýmto správaním u druhého môžu spôsobiť. Mnohí v tomto veku všeličo povystrájali a neskôr, v dospelosti to ľutujú. Dievča sa musí naučiť, že toto bolo cez. Určite poriadny trest, nech to pocíti, napríklad zákaz niečoho (mobil, hry ...) na dlhý čas a rozhovory o tom, ako by sa cítila ona na mieste tej kamarátky - v dobrom, nie s hnevom - kým nepochopí.

cacianka
7. apr 2025

@koniarova poukázala aj na iný problém, nielen ako všetky ostatné. Lebo na to sa akosi pozabudlo.
Ano, hlavný problém je šikana, to nikto nepopiera, ale zverejňovanie kontaktov učiteľke neprináleží, bez súhlasu.

sylviamilan
25. apr 2025

Autorka prispevku ,napisete mi spravu prosim Vas.Dakujem

Strana
z2