Deti do školy s rúškami
Môžem požiadať detskú dr. Aby ospravedlnila moje dieťa prvé dva týždne v škole? Nesúhlasím z dusením v rúšku.
@sara07 ja osobne viem o deťoch, ktoré sú alergické tiež a mne bolo tvrdené, že môj syn je jediný... Nie je jediný, len som asi jediná, kto proste tú stravu dávať nechce. Ostatní sú len často chorí... čo sa považuje za normálne.
@zuzanapjat
@sara07 hej, radšej tie prachy mohli využit na vyriešenie takéhoto problemu..školenie veducich jedalní-naštudovanie moderných zdravých postupov stravovania, nejaké zdravotné okienko o alergenoch, upustenie od prísnych hygienických zbytočných opatrení / povolenie nosit stravu z domu/ a pod....potom sa nečudujme, ked nam vyrastá takáto "chorá" populácia - že príde nejaký blbý virus a "kosí" chronicky chorých..pretože si neuvedomujú / aj rodičia aj lekári aj celý system/, že takou stravou tých chronicky chorých "vyrábame"..tu vidíme, že lieky a očkovania a chemia nas pred ním nezachránia☹
@zuzanapjat nikde si nechodila ani na nakup cely polrok, len do prirody....fakt si slobodny clovek. Dieta nepojde do skoly....vivvat "tvoja"sloboda.
Naopak moja ty si sa o tu slobodu pripravila.
@zuzanapjat na tuto vetu ale vaše dieta je jedinné mám alergiu už
@natalka13 my sme ale zvyknutí tak fungovať. Načo som mala chodiť po nákupoch, keď som mala všetko doma :D vždy robíme tak, aby som mohla existovať doma bez pomoci aj 3 mesiace a potom sa ide opäť na veľký nákup. Mne a deťom nechýbalo nič. Už len ťažká nesloboda je stretnúť sa s kým ti je dobre a tráviť čas po výletoch v prírode a na dvore. Ja za slobodu nepovažujem koncerty kde človek má ohrádku v ktorej musí stáť, divadlo a kino s rúškom na tvári, kde ťa upozorňujú ako ďaleko si od koho máš sadnúť a ani takéto fungovanie v reštikách, kde spolu podľa vtedajších stanovísk mohli sedieť len rodičia s dieťaťom do 18 rokov a sestra by si k sebe asi nemohla ani 22ročnú dcéru posadiť. Veď to je šikana, tak to kto normálny by mal chuť vôbec ísť do reštiky. Aby sa policajnej kontrole trebalo spovedať kto má s kým aké rodinné vzťahy! To je sloboda podľa teba? Pre mňa je sloboda vnútorný pocit, ktorý toto rozhodne nezahŕňa. Nie je to o tom, kde všade by som šla, ale o tom, do akej miery by som sa tam cítila ako slobodný občan.
@zuzanapjat moje kamošky napríklad skoro všetky žijú s rodičmi, aj ja žijem s rodičmi a už s ohľadom na nich sme sa pár mesiacov s nikým nemohli navštevovať. Manzelova babka má 92 rokov, takze ani ku krstnej nemohol ist, ktorá ju opatruje. Tu nejde o to to, že JA sa nebojím, ale aj o tu druhu stranu.
Ja som mala tiež zásoby na 2-3 týždne, chleba si upeciem, jogurt urobím, ale zeleninu a ovocie (čerstvé) toez treba. A keďže som kupovala aj rodičom, tak pomaly každý deň v potravinách. Oni si to tak už plánovať nevedia. Náročné obdobie... dúfam, že nikdy viac.
Inak, v divadle som bola s ruskom, sle sachovnicove sedenie nebolo, ziaden rozpis, kto si kam môže sadnúť. A do kina predsa predávajú konkrétne sedadlo, takze bez ohľadu na koronubti určia, kde máš sedieť. Mne skôr chýbali služby a bežný život, aj ist do prace a tak.
@hettinka je zvláštne ako sa mladí a zdraví obmedzovali, aby chránili 92 ročných, 88 ročných, ktorých dni sú spočítané dávno. A ešte viac je divná falošná predstieraná starostlivosť politikov o týchto seniorov, keďže pre každú vládu je ideálny ten občan, ktorý skoná tesne pred nástupom do dôchodku. Dúfam, že budem žiť taký život, aby som sa v 80tke nebála smrti.
@hettinka aj keď veľmi pochybujem, že naša generácia sa dožije 80tky a nieto ešte 90tky
@zuzanapjat tak ja neviem, ale ja chcem, aby moji rodičia ešte pozili. Či už ich mame odpísať?
Ja ak ochoriem, hádam vylezim a vyzdraviem. Ale senior diabetik s vyšším tlakom to take jednoduche nemá.
Hoci, môj otec, hneď ako mohol, išiel na kávu do auparku 😂 a mama predáva v obchode, tak už začala tiež robiť. Je to ťažko. Oni sa neboja, ja aj za nich trosku.
@hettinka každý chce, aby starý rodič a rodič ešte požil. Ale kto má vek a diagnózy ten dnes môže byť tu a zajtra už nemusí. Našťastie ten vírus stráca na sile ako sa aj predpokladalo a keby bola úprimná snaha mocipánov nesekírovať ľudí, tak by o tom šťastní informovali verejnosť. Ale nie..... naďalej udržujú strach. Pritom ešte v začiatkoch v mnohých prípadoch boli aj vysoko rizikoví pacienti liečení v USA liekom za 20 dolárov a žijú doteraz. Tieto úspechy sa ale akosi nespomínajú a ani tá liečba jednoduchá a lacná.
@zuzanapjat to vieš, najskôr sme sa mali bat krízy, potom utečencov, teraz choroby ... to je základ pre udržanie občianskej poslušnosti. Strach. Ale netreba zabudnúť na známu vetu z filmu Obchod na korze: “Na pociatku všetkého zlého bol strach.”
@hettinka to som nevidela ten film, asi si ho kuknem ;) prajem inak pekný deň a nechajme sa prekvapiť, kam to speje. Držme si palce :D
@janette321 lebo niekto ma taky temperament, že nedokáže pravdu povedať slušne. Sa ani nečudujem. Lebo ta zaslepenost dlhodobá vytáča aj mňa.
@hettinka no mozno ti seniori to tak niektori neberu, poznam takych co povedia co pride pride. Mozno sa niektori ani tej smrti z korony tak neboja ako my z nich. Clovek po 90 umrie zo dna na den ani nevies ako, po 80 je uz tiez velmi vysoke riziko. Jeden znamy dedko dostal rakovinu v 80 odmietol liecbu vsetko, rodina to vzala uplne v pohode do nicoho ho netlacili, umrel spokojn po 2 mesiacoch od diagnozy a si aj ta rodina hladela na to optimisticky ze uz prisiel jeho cas
@danielyn keď ľudia a ich deti začnú mat vážne zdravot.problemy následkom tohto všetkého (nosenie rusok, dezinfekcia, izolácia, nervy, stresy) a to dlhodobo, možno doživotne tak zistia že vírus je ich najmenší problém. A to nehovorím o nedostatku peňazí na zdravy život.styl,potraviny atď.vdaka vláde. Zdravie ľudí bude na bode mrazu.
@tslobik na zdravie ľudí sa dlhodobo kašle a teraz až brutálne okato a stále sa nájdu takí, ktorí sú spokojní a ešte to aj schvaľujú. A je mi smiešno z tej prvej línie, keď mi nedávno choré deti vyšetrovala sestrička cez telefón, alebo keď som sa 2 mesiace nedovolala lekárke aby som objednala člena rodiny na krv a vyšetrenie, až kým som to nevzdala. Ostáva veriť, že u nikoho z nás nezačína vážne ochorenie, na ktoré sa príde tak o rok, keď už budú ovce vakcinované a zrazu tu nebude covid.
@tslobik tak ja musím povedať, že vďaka karantene som sa konečne dala zdravotné dokopy. Vždy na konci školského roka mi odišli hlasivky, tento rok pohoda. Tiež sme urobili vyvýšené záhony a začali pestovať svoju zeleninu. Tento rok sme vyskúšali trosku, o rok idrm do toho naplno.
Snažím sa nestresovat, hoci vždy to nejde, pred deťmi to skrývame. Prečistili sa určite vzťahy, niečo vyseskalovalo “v ponorke” a asi aj dobre... Odstup od niektorých ľudí tiež považujem za pozitívnu vec.
Spoznala som svoje deti z iného uhla, lebo kedy inokedy budeme mat šancu byt s nimi tak dlho a intenzívne spolu.
Určite boli aj negatívne veci, to som už písala, ale aj tak sa zo všetkého snažím vytiahnuť to najlepšie, co sa dá.
lahko sa brblu blbosti a konspiruje ludom, ktori za a) nemaju na to vzdelanie b) nenesu ziadnu zodpovednost.
tak ja som v posledne dni zistila, ze nie su problem ruska ako take, ale ze cela situacia uz ludom klepe na nervy- kazdy den, co som von, tak som svedkom minimalne jednej bitky a u ludi, co by som nikdy nepovedala, ze ich to vobec napadne a ze aj maju fyzicku silu k tomu😳😳😱😱 cize zo bude este "vzruso", k comu sa ludia dokopu...ako vzdy v dejinach😨😨
@hettinka tak to gratulujem. My sme zažívali len stres a nič iné - obava o zdravie, ale nie strach z cov.ale problémy s inak bežnou zdrav.starostlivostou, strata zamestnania, vytacajuce ma média a pod. Vzťahy doma máme dobre a nepotrebujem na uvedomenie si toho nejakú izoláciu ako sa mnohí vyjadrujú. Skôr ich ľutujem. A na vyjadrenia "musíme byť zodpovední" a "nepokazme si to" mam doživotnú alergiu.

@luba41 na jednej strane sa ideme pototo z corony na druhej týmto detom sa nechce vyjst z ustrety, pri tom je jasné že majú zdravotné dlhotrvajuce problémy pre stravu
no u synatora je chlapček na suchom chlebe a pritom neverím že je len 1 jediné dieta čo má problém zo stravou