icon

Deti do školy s rúškami

pohodickasrandicka
15. aug 2020

Môžem požiadať detskú dr. Aby ospravedlnila moje dieťa prvé dva týždne v škole? Nesúhlasím z dusením v rúšku.

sovica
30. aug 2020

@malena Hmm, je to skôr politické rozhodnutie. Minister zdravotníctva chcel tie rúšky aj v obchodoch. Pán Babiš, keďže je v poslednej dobe dosť nepopulárny, potreboval "zvýšiť" svoje preferencie, takže sa chcel "zavďačiť" ľuďom. Nemajte obavy, keď im v CZ začnú stúpať čísla, budú tie rúšky nosiť aj v obchodoch. Ináč, tu máte prehľad, kde všade sa od septebra nosia rúška v Čechách.

sovica
30. aug 2020
malena
Autor odpoveď zmazal
malena
30. aug 2020

@sovica aha, ešte sa to ani nestalo a už strašíte, samé bu bu bu, ano ľudia budú padať mrtvi priamo na ulici, pokiaľ viem na covid zomrelo oveľa menej ľudí ako minulý rok na chrípku, ale dobre len strašne a bojte sa...

tslobik
30. aug 2020

@malena presne a tvrdia to aj bežní lekári, kt.su denne v styku s rôznymi ochoreniami, nie ako pán hygienik. Krcm.takisto prezlieka kabát podľa potreby, či už sú za tým vyhrážky, úplatky al.neviem co. Ale takto funguje svet.

abbey1
30. aug 2020

@malena No, poslanci NR a ministri to nedodržiavajú nielen na súkromných akciách. Pozrite profil poslancov Sme rodina a ich predsedu. Oni tak fungujú i na oficiálnych pracovných akciách. Veselo v interiéri s ďalšími ľuďmi bez rúška. Tie foto si oni samotní vešajú na net. A na nás sa nehanbia posielať kontrolu.
I ďalší koaliční partneri majú problém s ruškami a otvorene to priznajú na svojich profiloch. Na otázku, prečo teda títo neriešia medzi sebou v parlamente, som dostala odpoveď, že politika je o kompromisoch. Stačilo mi.

malena
30. aug 2020

@abbey1 jasne, ale zadubení ľudia to nechcú vidieť, sú ustráchaní, najlepšie keby zaliezli do bunkrov a tam čakali na koniec sveta, ale slováci sa vždy všetkého báli, a preto sme taký banánistan, žila som niekoľko rokov vo švajčiarsku a potom v UK a ten rozdiel vidím vo všetkom ale hlavne tá priposranosť je u nás podstatne väčšia ako inde...

hettinka
30. aug 2020

@malena a keď citam tie pindy, že aj predavačky nosia... áno nosia (pod nosom drvivá väčšina), ale nemusia cez to 6-7 hodín vyučovať, rozprávať na celu triedu. Oni sedia za kasou a pipaju tovar, nerozprávajú.
Ani prestávky mat nebudeme, budú dozory, aby si deti nedali rusko dole.

tslobik
30. aug 2020

@sovica ty asi nechápeš, že to nie je záležitosť jednotl.statov aj keď sa omylom niektoré nazývajú suverénne a zvrchovane.... To je svetový reťazec...kde všetko so všetkým súvisí.

tslobik
30. aug 2020

@hettinka to sa blíži k policajnému štátu už. A tí "jednoduchší" to zase len budú akceptovať a zdovodnovat nezodpovednosťou ľudí.

malena
30. aug 2020

@tslobik veru, vyhlasoval že je to vírus ako každý iný a takých tu ešte bude, že sa máme naučiť s ním žiť, ale Matelko ho už preonačil na svoj obraz, ale viete čo slováci, áno bojte sa, žite si svoje ustráchané kuriacie živote, budete žiť večne !

hettinka
30. aug 2020

@tslobik no ja nikoho napomínať ani zapisovať nebudem. Vraj to chcú dat ako porušenie školského poriadku a 2 zo správania, ak niekoho zapíšeme 2x... no zabudni.
Ale dobrá správa je, že mame 35 minútové hodiny tie prvé 2 týždne a bez skúšania.

abbey1
30. aug 2020

@hettinka Môžem dotaz? Vaša škola bude tiež fungovať len do cca 11:30 a bez zabezpečenej stravy? V našom kraji tak rozhodla župa a viem i o ďalších krajoch. Teda týka sa to len stredné školy. Ďakujem

malena
30. aug 2020

@tslobik ako to teda že česi ruška povinne nemajú ani v obchodoch, ani v školách ich nebudú mať, a my áno, oni si zvrchovane rozhodli, a češi boli vždy pred nami....bohužiaľ

tslobik
30. aug 2020

@hettinka ale čo toto môže byť už? Na pol roka odtrhli decká od vzdelávania, teraz zase ktovie co vymyslia a naozaj ja nie som debil aby som nechápala že tu ide o niečo iné, nie o vírus. Neznalosť je veľmi nebezpečná. Dobre vedia prečo tie školy zatvárajú.

hettinka
30. aug 2020

@abbey1 sme Ss, takze áno. Jedáleň aj tak nemáme, chodia na inú školu, takze neviem, ako to zabezpečia. My učitelia mame gastrace.

malena
30. aug 2020

@tslobik taký pocit mám aj ja

hettinka
30. aug 2020

@malena som rada, že dcéra ide na univerzitu do Čiech. Tam je to oveľa lepšie, od úrovne vzdelávania, po opatrenia.

malena
30. aug 2020

@hettinka presne tak, ale vysvetli to tým zaostalým hlupákom na slovensku, budú ako somári mlieť o nezodpovednosti a pod, sme banánistan a ním aj zostaneme, kruci už ma to tu ani nebaví

hettinka
30. aug 2020

@malena teraz sa ukázalo, ako úbohé to tu je. Nariadenia po milú Jarmilu a pomoc ľuďom nula bodov.
Ruska povine - kupte si. Jedno stojí euro, decko musí mat na deň minimálne dve, optimálne 4ks aspoň a kto na zo má? A keď máš 2 deti a ste 2 dospeli? Bavlnené zasa dookola prať, aj to niečo stojí. Po mesiaci denného prania na 60 stupnov a žehlenie ho môžeš tiež vyhodiť, ostane handra a gumky odídu. Keď už odmyslím ostatne veci okolo ako zdravotné následky ich nosenia.

hettinka
30. aug 2020

@leuchtturm ja sa korony nebojím. Ja sa bojim opatreni a zmanipulovaných ľudí.
Opatrení preto, lebo likvidujú ekonomiku. Ruska tak, ako sa nosia, sú nebezpečne pre zdravie.
A zmanipulovaných ľudí preto, lebo keby náhodou ochoriem (v robote, obchode, u lekára... hocikde), tak sú schopní z človeka urobiť nezodpovedný odpad ľudskej spoločnosti, ktorý to všetkým ostatným “pokazil”.

Zamysli sa, čo píšeš. Aj ty si už určite veľakrát v živote nezodpovedne dostala sopel, chrípku, iné choroby... a možno si úplne nezodpovedne nakazila aj členov rodiny.

malena
30. aug 2020

Citujem názor jedného diskutujúceho z iných stránok o covide:
Strach je vyborny manilpulator.
Svetova ekonomika je prehriata.
Bolo treba daco take "vypustit".
Bola to len skusa.
Ako sa budu spravat ludia, ako vyroba, sluzby, ake ekonomicke dosledky to bude mat.
Ako budu ludia reagovat, budu posluchat, nechaju sa zaockovat?
Stat/firma s vyhernou vakcinou sa nabali, chudaci ludi pracujuci v zasiahnutych sektoroch si pojdu laby ohryzat.
Korona je a bude, nas postoj sa meni a este zmeni.
Ked to "uz bude nuda" -
(Preriedi sa starnuca chudobna populacia, ludia sa budu utiekat k socialnej separacii a budu nauceni posluchat..ked tema kovid bude vycerpana a populacia preockovana..)
Pride kovid cislo dva
A znova.
Alebo?

luba41
30. aug 2020

@abbey1 my sme vedlajší Tn kraj, naša škola robí našťastie len tie "najnutnejšie" opatrenia - ktoré musia..nič navyše, nič proti rodičom ..školský klub bude, obedy normálne budú, snad aj desiate / u nás sa podávajú/. a boli aj v juni..kým naši vtedy zrušili rúška hned po 2 týždnoch, druhá škola v meste dusila decká povinne až do konca roka v škole, striehli na teplotu ráno..stretla som zastupkynu z našej školy asi pred 2 týždnami- nešťastná z opatrení / predbežne sa vedelo, že asi k niečomu takemuto dospeje tento štát/..ona je pravá učitelka - telom aj dušom, niekedy má organizačne na starosti viac ako riaditel školy - je fajn..tak vidí čo z pohladu rodičov aj učitelov robia taketo opatrenia..vidí, ako to ovplyvnilo vzdelávanie a ešte pár mesiacov s takýmito "výkrikmi" - a školstvo padne ešte viac na dno..☹
@hettinka ten moj chodil teraz prvý rok na VŠ - tu..nechcel ist do Čiech - aj ked som ho akokolvek prehovárala..a v tom školstve aj prístupe teraz počas tohto 2.semestra - vidno rozdiel medzi školami tu a tam / ked porovná spolužiakov/

malena
30. aug 2020

túto šikanu musíme zastaviť a vypovedať poslušnosť štátu, tu už nejde o ich strach o naše zdravie, alebo niekto tomu verí ?

hettinka
30. aug 2020

@luba41 našej stačilo porovnať DOD v Žiline a v Brne. O slovenskej škole potom už ani neuvažovala.

tslobik
30. aug 2020

@hettinka tak, tak. A realita v práci? Prídeš chorá - zle je, lebo ostatných nakazís, neprídeš - zle je, lebo nemá kto robiť za teba.

hettinka
30. aug 2020

@tslobik vieš čo, je mi to jedno, že nebude mat kto robiť. Budem chorá, nejdem. Vždy som ako taká blbá robila aj so zdravotnými problemami (chrípku som nemala 10 rokov, skôr iné veci, kde mi navrhovala odborná lekárka niekolkomesačnú pn ) a kolegyne si vymeskavali aj každý týždeň a neriešili, že ja chorá taham za nich. Takze na toto bola Corona dobrá, iste veci som popri sedení doma prehodnotila....

dskjhfdlkdjhl
30. aug 2020

@hettinka velmi podobne uvahy som mala aj ja, len som zvedava, ci sa mi to aj podari dodrzat-obavam sa, ze nie.

malena
30. aug 2020

@abbey1
Očkovanie proti tuberkulóze

Krajiny, ktoré očkujú proti tomuto ochoreniu, majú šesťkrát menšiu úmrtnosť na COVID-19
Novým koronavírusom sa nakazilo už okolo dvoch miliónov ľudí.
Egypťanka zomrela na prasaciu chrípku (ilustračná fotografia)
Egypťanka zomrela na prasaciu chrípku (ilustračná fotografia)Foto: shuterstock.com
Zdieľať článok

Až šesťkrát menšiu úmrtnosť na nový koronavírus majú krajiny, ktoré realizovali plošné očkovanie proti tuberkulóze vakcínou Bacillus Calmette-Guérin (BCG). Vyplýva to z výskumu vedcov z Univerzity Johnsa Hopkinsa, o čom informovali novinky.cz.

Táto vakcína podľa vedcov posilňuje kolektívnu imunitu populácie. Úmrtnosť na Covid-19 je v zaočkovaných krajinách 5,8-krát nižšia ako tam, kde sa neočkovalo, napríklad tak aj v Taliansku či Španielsku.

Zatvor
Ďalšie štúdie o vplyve takzvanej kalmetizácie na obranyschopnosť organizmu proti tomuto koronavírusu sú ešte v procese realizovania, pričom ich podporuje aj Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

AKTUÁLNE ČÍSLA V SÚVISLOSTI S NOVÝM KORONAVÍRUSOM NÁJDETE TU
Staršia štúdia zverejnená na servere pre zdravotnícke vedy MedRxiv tvrdí, že u ľudí, v detstve očkovaných proti TBC, sa vyvinula širšia ochrana proti ochoreniam dýchacích ciest.

Podľa autorov sa u niektorých vakcín, vrátane tej proti tuberkulóze, prejavuje ochrana i proti iným patogénom ako sú mykobaktérie.

Uvádzajú testy na myšiach, ktoré ukázali, že sa cvičí alebo aktivizuje imunita a zvyšuje sa produkcia cytokínu Il-1B, ktorý hrá významnú úlohu v ochrane organizmu proti vírusom.

tslobik
30. aug 2020

No, v každom prípade tu uniká pointa, kým ľudia stále dookola riešia ruska, sople, udavanie, zazerania, cesty do zahraničia a rôzne názory. A to tak, že práve tým vznikajú rozbroje a nevraživosť medzi ľuďmi čím sa oslabuje spoločnosť - a to je vlastne jedným z dôležitých mechanizmov na ovládanie samotných ľudí. Ale už ma to nebavi opakovať dookola. Už mi ostanú len asi oči pre plač....aky svet sa to pre naše deti pripravuje. Ten kto nechce pochopiť, a nepochopil doteraz....uz asi nepochopí.