icon

Deti do školy s rúškami

pohodickasrandicka
15. aug 2020

Môžem požiadať detskú dr. Aby ospravedlnila moje dieťa prvé dva týždne v škole? Nesúhlasím z dusením v rúšku.

sara07
16. aug 2020

@hettinka ved to , ja chápem že politik je totálne odrthnutý od reality, parlament detto ale že sa aj epidemilogovia nakazili to je dost ako už zataž

kayyaa
16. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl citala som jej prispevky aj v inych diskusiach a uz mi nedalo...vkuse len jojka, ako je ona pretazena, zrobena, a ako ona uz odmieta ucit online, odmieta, aby deti boli rozdelene...proste ucitelku robi len preto, lebo ma kratku pracovnu dobu. Aj to sama priznala. Akonahle ma robit cosi navyse, tak koniec.
A samozrejme, ja ti tvoj nazor neberiem, ale takato sebestredna zena nemoze byt podla mna dobra ucitelka. Dobremu ucitelovi ide o dobro deti. A nie ze jedine, co ju zaujima, aby o 15 bola doma. Alebo aj skor.

sara07
16. aug 2020

@hettinka no z látok čo robili testy tak najlepšie dopadol hodváb, čo ako je ultra tenka látka , to som bola ako sama prekvapená
mušelín má cca rovnako ako menej kvalitna bavlna čo ako bežne vidím že predávaju
čiže 40% udajne
a inak ešte vyzdvihovali materiál čo sa dakedy látkové kapesníky robili neviem či si ich pamätáte hlavne pánske boli také fajne

kayyaa
16. aug 2020

@hettinka presne, ja s tebou uplne suhlasim.... lenze tu pani @jajka257 odmieta ucit online, lebo nema dostatok komfortu, ako ked oduci svojich 5 hodin v skole a ma pokoj...
Preto som napisala ten komentar...zle sa mi citaju taketo vyjadrenia od ucitelov...ktori by mali byt vzorom spolocnosti, ved ucia nase deti...

hettinka
16. aug 2020

@kayyaa no to online učenie bolo náročné pre všetkých. Aj učiteľov, aj rodičov aj deti. Učili sme sa za pochodu, štýlom pokus-omyl, ale už teraz po tých 3 mesiacoch by som vedela riešiť veci inak, používať to, čo sa mi overilo a bolo efektívne. Všetko zle je na niečo dobre.

dskjhfdlkdjhl
16. aug 2020

@kayyaa Ano, dobremu ucitelovi ide o dobro deti a komu ide o dobro ucitela? Ja som si koronu fakt odmakala a ak mam byt uprimna, online vyuka mi nevyhovuje, potrebujem naozaj kontakt so studentami a teda nebudem nadsena, ked sa to zopakuje. Preto som horsia ako tie, co im vyuka cez koronu vyhovovala, lebo prd robili? Lebo ano, aj take su.

jajka257
16. aug 2020

@kayyaa ako nechcela som reagovať? Ale o čom tocite? A prečo mi vkladate do úst slová, ktoré som nenapisala? Zrejme neviete citat a nerozumiete pisanemu textu. A áno, odmietam ucit na dve smeny. A cez online som si užila svoje aj po nociach. A aj ja mam rodinu a odmietam celý svoj čas davat len skole.
A mimochodom, okrem učiteľstvo a prace vo výrobe existujú aj iné zamestnania. Myslím, že s matematikou by som za pásom určite neskončila.

kayyaa
16. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl asi aj take su, ale preco to stavias do takehoto svetla ? Preco tie, ktore zvladli aj online vyuku bez staznosti, musia byt automaticky lenive, lebo "prd robili" ?
Zober si to tak, ze su aj take, ktore makali a zvladli to bez staznosti. Jasne, ze je to narocnejsie, ale vyzadovala to situacia.
A dobro ucitela -- prepac, ale my ucitelia sa mame velmi dobre😉 kde v ktorom zamestnani si bezne doma o 14 ? Ano, ked je online vyucko ci na 2 smeny, tak byt doma o 14 a mat pokoj sa neda. A zrazu je z toho problem...ale uz som ticho, lebo ma prevalcuju "dobre" ucitelky🙊 ze im kazim image tvrdo pracujucich zien, na ktorom tak vytrvalo makaju🙊

ikuska88
16. aug 2020

@abbey1 ked ochories ty alebo niekto z tvojich príbuzných budes ty prva posrata od strachu.... Neprajem nikomu nic zle ale niekto by si zaslúžil asi prefackať aby sa zobudil z toho sna ze ziadna korona tu neni 😉. ( Reakcia na komentar co si napísala lenuliatko84 )

jajka257
16. aug 2020

@kayyaa akoze ja mam krátku pracovnu dobu?? A to odkedy? A vobec, ak niečo je vytrhnuté z kontextu, tak to vyzerá zle. A od 14.00 som doma a bez práce?? To akoze vazne??? No toto ucitel nenapise. Ucitel totiž vie, čo ho čaká po vyucovani. A určite to nie je voľný čas.🤣🤣🤣🤣

dskjhfdlkdjhl
16. aug 2020

@kayyaa Ja teda o 14-tej doma nie som a moja praca rozhodne nekonci v skole, nosim si ju domov. Ja som sa Ta v tom prvom prispevku pytala, ze co take hrozne napisala @jajka257, ze si musela takto reagovat. Tak zrejme ju neustale sledujes, lebo v tejto diskusii nic strasne nenapisala, otazka je, ci vobec to, co si jej prisudila, niekde napisala, hladat to nebudem. Nauc sa citat s porozumenim, urcite to prospeje aj v tvojej praci. A neposielaj ucitelov za pas, snaz sa, aby tam raz neposlali Teba.

jajka257
16. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl dovolila som si párkrát napísať cez koronu, ze to naozaj ťažké a ze som unavená. A v inej diskusii som napisala jednej mamičke, ako vyzeral môj pracovný deň v juni, lebo presne toto chcela od septembra, ze aj prezenčné firma a online forma súbežne. Ze keď sme to zvládli v juni, tak zvládneme aj teraz.
A uz je zle. Tato pani určite nie je ucitelka, pretože nevie, čo všetko obsahuje práca ucitela.

dskjhfdlkdjhl
16. aug 2020

@jajka257 Tiez mam ten dojem, zato by velmi rada urcovala, kto ma kde ist pracovat. 🙊

f333
16. aug 2020

@yanni prepac,ze reagujem havne na teba..poretoze sas pozname z debat navzajom..a zieme v jednom s fed state..... v Prvom rade nepis,ze v de je to rovnake vsade... zalezi na tom, ktora spol.krjina to je.... ...mozno u vas sedia deti v v ruskach..u nas sa nastupi do skol bez ruskok..a tak bolo aj pred prazdinami...v celom nasom kraji nie je mesiace ziaden pozitvne testovany..
Ale v Bavorsku je tomu inak asi..
A to,ze ty trpela taku torturu s cetovanim 10 hodin s ruskami s detmi,j cez najväcsi asi zamotene letisko v de ,a sma sdetmi,,,je na tebe, bolo to tvoje rozhodnutie ....nikto ta nenutil cestovat a takymto sposobom.. je len natebe,ze si vzala na seba taku torturu..
My sme boli na kanarkach... 4 hod.letu... sukr.lietadlom..ziadne ruska, ani piloti... leteli s me na mensie blizke letisko.. takto smesa rozhodli prve k voli danym opatrniam.... a ked uz rusko pocas pobytu na na letisku,tak s filtrom..ked je vela ludi,aby som to nedostala....to odporucaju aj odbornici....virologovia ... asmalymi deckami by som nedla ani nahodou teraz nikde ,kd eba som musla podstupovat to co ty....
co sa tyka vnmania demokracie a uplatnovania lud.s prav,tak to nemyslis vazne, ze je SA/striktne moslimsky stat/ lepsia varianta ako dem.statny utvar...?!
Ved sama si na vlastnej kozi zazila tu demokraciu tam.,,.nemohla si sama ist ani do obchodu .. zakazene riadit zene auto..musela si mat nyhab.... ked si isla niekde v sprievode muza....ziadenenazor ci odmetnutie si nemohla vyjadrit,pretoze by to muzovi sposobilo v praxi problem v zamestnani/hoci je nem sta.obca/ a aj vyhostenie z uzemia SA... myslim,ze netreba pokracovat..
To naozaj s ati pacii viac autokrcia a potlacanie luds.prav? dehonestovanie zeny?
To opatrenie pre deti na sk je naozaj neunosne... zo zdr.hadiska,ako aj hladiska praktickeho ..neviem si prdstavit,zeby moje dieta toto muselo znasat....
Ved skus dva tyzdne kazdy den hodiny pracovat v rusku.,...ak porovnavas lekarov,tak ti to nemaju denne ten isty prcovny cas oparovanim dlhe hodiny... operacie su planovane a lekari sa striedaju po dnoch a hodinach...
Ja sa ti cudujem ,dat takato priklad ako obhajobu nosenia rusok detmi denne hodiny v skole.... a ti lekari chirurgoovia pretoze o tych ide/ si zvolili toto povolanie dobrovolne vedeli co ich caka.... ale deti musia to trpiet .. deti.... nie dospeli ...

Aako tu blo pisane inymi uzivatelkami, ako to,ze nevadi,ak ludia bez rusok su v bazenoch/deti/ ,cetuju ,,su v rek.oblastiach natlaceni na sebe ,v hoteloch ,restikach, kedze jedia... ale uz o dva tyzdne je riziko,ze deti nakazia seba navzajom
je to len pol..rozhodnutie,aby ludia mali akusi barieru,,ze sa mozu nakazit..pretoze je ine byt nakazeny bezpriznakovy ,ine je ,ak ochoreju.... atych,co ochreliu,je malo...

Takze obycajne ruska naozaj nikoho nezachnia pred virusom...

jajka257
16. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl preto píšem, že ucitelka nie je. Hneď ma poslala do výroby. Ako podla mňa ani nemá predstavu o tom, ze ucitel môže pracovať aj inde ako v skolstve alebo vo výrobe. A uz vobec nevie, čo robí ucitel, ked pride z prace domov.

f333
16. aug 2020

@abbey1 ja s atiez obavam,ze to na sk je len naozaj pol.motivovany akt... a nielen na sk... pretoze z vir.hladiska to nedava zmysel.... ak uz chcu ludi chanit,tak maskami z filtrami ....ked uz .ale ako vidiet,nie je to potrebne na sk....

dskjhfdlkdjhl
16. aug 2020

@jajka257 mne je to jasne😉

jajka257
16. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl až teraz som si všimla, že napísala, že ucitelku robím kvôli krátke pracovnej dobe.🤣🤣🤣🤣🤣

marlent
16. aug 2020

Ja som zdrava som za obmedzenia nevadia mi ruska v obchodoch v mdh v OC naozaj podporujem opatrenia ktore robia aj ked nuekedt by som osobne pritvrdila...
Ale toto? Decka nahubky pocas vyucovania je totaaaaalna hlupost.
Jednak ako co decko si ho da dole a co ? Daju mi pokutu?
Jednak nebudu desiatovat pit? Co telesna vychova prestavky satne...
Neviem vsak ani ako bt som to riesila doma ostat uz nemozu..testovat kazde tiez nie...
Celkom si tiez nevien predstavit ako budu lokalne zatvarat skolky citala som clanok imunolog to bol a vyjadril sa ze kym korona nema velmi vazne symptomy tak je ambulantne nerozoznatelna od chripky...
Ochorenia dych.ciest aj bez korony idu vzdy v septemri hore a vrcholia v nivembri ze ani on si nevie predatavit co sa ide robut lebo logicky nemozu testovat kazde chore dieta...
Ale spat k teme...s dr sa da dohodnut.

jajka257
16. aug 2020

@marlent no bude sa to musieť cele domyslieť a určiť pravidlá. Nechcem byť za blbú, ale vies, ono tie deti skole ucia dospelí ľudia, často aj dôchodcovia ci ľudia, ktorí majú pridružené ochorenia. A ak títo ľudia ochoreju, skoly zatvoria. A je po srande. Lebo bez ucitelov škola nebude fungovať. Toto si treba 7vedomit, ze to ma byt ochrana aj ucitelov a iných zamestnancov v skolstve. Treba sa pozerať v širších súvislostiach. Ja chápem, že to bude ťažké, ale ak ochorie 50% ucitelov, proste zatvoria skoly. Kam potom dajú rodicia deti?

marlent
16. aug 2020

@jajka257 jasne ja to chapem ze umysel je "vyssie dobro" ale nemyslim si ze takto to dosiahnu...
Podla mna teda v niekt.skolach su triedy male rozlohovo...ucitel nebude stat za plexi barierou...ak to v triede niekti bude mat tak pidla mna sa to rozsiri tak ci tak ci to mat budu alebo nie...
Neviem no v tejto situacii nie je dobre nic cokolcek aa spravi/nespravi budu odporcovia alebo ludia co sa im to nebude pozdavat..je to tazke

tslobik
16. aug 2020

@marlent Takže ak je symptomaticky nerozoznateľná od chrípky a iných viróz vyplýva z toho, že ak človek, dieťa zakašle, kýchne budú ho hneď automaticky považovať za cov. pozit. a určovať dg. prípadne po telefóne. Lebo to každému hneď muselo byť jasné, že ak príde obdobie chrípok, viróz nie je šanca. Ale asi v dnešnej dobe nie je jedno, či má človek zápal pľúc ako dôsledok korony, alebo chrípky, pneumok. a pod.

jess1511
Autor odpoveď zmazal
yanni
16. aug 2020

Akoze ludia, neviem odkial to mate, ze v DE niekto nieco poziadal a mal za tri dni prachy na konte. Kto co poziadal? O ake prachy s jedna? Ano, bola a je Kurzarbeit. 60 % platu. Ale o to musi pre zamestnanocov poziadat firma a tiez si to memore kazda dovolit. Len tie väcsie a vela, ktore vedia, ze to potom bez väcsich problemov dobehnu. Ludi sice neprepustili ale 40 % ,menej z platu je u nikoho veeeeelmi vela. Hlavne u tych, co ziju ako rodina len z toho jedneho platu.

marlent
16. aug 2020

@tslobik takto to tam spominal on ten lekar plus uviedol ze u dospelych je diagnistika trosku jednoduchsie ze velke mnostvi strati cuch chut no u deti tento priznak chyba..
A ze preto lahsie "korony" budu na uvz uvadzane ako chripkove ochorenia a tie s tazsimi priznamku (po teste) ako kocid

jajka257
16. aug 2020

@marlent treba urobiť všetko, čo sa dá. A aj Rusko je prevencia. A áno, treba ho meniť, áno treba dodržiavať hygienu. Úprimne si neviem predstaviť, ako budú desiatovat, ale to sa domysli. Možno na striedacku. Jednu prestavku jedna časť, druhú prestavku druhá časť. Zvyšní na chodbe. Netuším. Uvidí sa v septembri. A ani telesnú si neviem predstaviť, jedine vonku na ihrisku. Ved počkáme a uvidíme.

yanni
16. aug 2020

@f333 necitala som vsetko, lebo uz poznam tvoje komenety. Takze k tym prvym riadkom....Ak sa nemylim, vy ste vysr....niekte uplne na severe. Nemozes porovnavat. Juh De je velmi frekventovany, tadial ide cely tranzit. Cize aj najviac pripadov. Ano, deti mali v skolach ruska a velke skoly rozdelili na polovice. Deti chodili kazdy druhy tyzden do skoly. Nasui chalani ruska mat nemuseli aaaaale oni su na internatnej skole a ako zacala v maji skola do konca jula sa nestali domov.

Co sa tyka nasho "uteku" z SA. Nemas ani paru. Neporovnavaj to s Kanarmi. Predstav si, tam bolo vsetko death. Ani sukromne lietadlo by ti nepomohlo. Královská rodina by tiez rada zdrhla, letadel tam maju nastawanych sa ti ani nesnivalo. Ale ani oni si len tak nemozu dupnut. Hranice zavřeme, letenka zavřete, nik dnu, nik von. Nakonec RAZ za MESIAC na povolenie SA mohla zorganizovat LH let von z SA. Dnu letělo lietadlo prazdne. Tiez jednorazovo na mnozstvo povoleni zorganizovali ambasady lety ale LEN pre svojich občanovi. Briti leteli, Filipinci. Nemci sa na svojich ludi total vy..... Keby si bola na mojo mieste a mala tak male deti, tak by si sa urcite nerozhodla ostat tam, key si nemusela. A ja som nemusela. By sme tam skapali v lete pro 50tich stupnoch. Udrz male dieta len medí 4rmi stenami cele dni, cele tyzdne, cele miesiące. Este aj teraz to tam nie je vsetko otvorene. Skoly neotvoria ani od septembra. Nadalej homeschooling. Take som rada, ze mi starsiu dceru zobrali predcasne do skoly v DE. Pojde od septembra a ano, uz ano v Bavorsku decka od septembra ruska nepotrebuju a ide sa naplno. Ziadne delenie, ziadne rozostupy ziadne extra opatrenia ako boli doteraz.

slavaf
16. aug 2020

@kayyaa Ten, kto naozaj učí poriadne vie, že učiť na dve zmeny je trochu šialená predstava, dlhodobo veľmi ťažko zvládnuteľné.

slavaf
16. aug 2020

@kayyaa O 14tej doma? To kde, prosím Ťa, učíš? Ja zase milujem učiteľov, ktorí si kydajú na vlastných, lebo veď idem s väčšinou...

yanni
16. aug 2020

@hettinka apropo ruska, take co by ta na 100 % ochranilo, to je len s filtrom, ktore musik pravidelne menit. Potom este tzv. plynová maska, kde sa balada filter. Ale to mas na celu tvar. Takze nic pre teba. A podia tvojich slov, ty by si asi raduje sk... aso by si si to mala nasat v pripade pripadov. Moja mama je od fachu, także ta by ti o maskach a ich ochranę vedela porozpravat. To ci ty hladas a aby si este bola chranena, to neexistuje. Bud si zvolit zdravie a život alebo..... Medicinske len tak bezne nekupis, to by si musela byt medicinsky zamestnanec alebo zamestnanec niekde v podobnej firme ako moj brat, kde musi byt vsetko sterilne a maju aj take masky. Tiez tieto me.dicinske, ked si to raz zlotys, musis to zahodit. Vsetko to, co sa da bezne kupit plus tie co si sijeme doma z beznych latok, to je vsetko len pre dobry pocit. Odbornici sami povedali, ze ak by sme chceli 100%tnu ochranu, museli by ruska nosit stale a vsetci 24 hodin denne a to 100% obyvatelstva a vsadí na světe. A to sa v dnesnej dobe jednoducho neda.

Inak, uz to tu bolo, ja sa pytam, kde ten covid vlastne je.