icon

Deti musia v škole rozprávať o tom, aký mali víkend

18. feb 2021

Ahojte, viete prosím poradiť. Žijeme v zahraničí. Školy tu máme otvorené. (ešte) Každý pondelok musia deti porozprávať, že čo robili cez víkend. Porozprávať do detailov. Prváci rozprávajú a staršie deti musia napísať. Toto odovzdávajú učiteľke. Nie, nie je to na známku. Nechápem na čo ??? Nie je to "zásah" do rodinného života tak trošku? Každý pondelok toto je nutné riešiť? Aký máte vy názor o tomto? Dnes napríklad museli deti hovoriť o svojom želaní. Iba jedno želanie mohli povedať. A učiteľka si to zapisovala. Nie je na tom nič zlé, len načo si to učiteľ zapisuje? Čo hodnotí z týchto príbehov učiteľ?

Strana
z6
leskovael
19. feb 2021

Nechce sa mi čítať komenty tak môžno to už vyššie niekto napísal, ale v rámci slovnej zásoby je to na pravom stupni úplne normálne a prospešné, čo iné sa ich má učiteľka v pondelok ráno pýtať? Deti si tak cvičia slovnú zásobu a opísať to kde boli a čo robili, vedia najlepšie a natom trénujú.. Takisto je pondelok a prvá hodina s triednym učiteľom takto trochu odľahčená, či čo majú okamžite začať s učivom? Toto je určite lepšie a úplne normálne a prospešné učiť malé deti vedieť rozprávať k veci, pred publikom, cvičia si prejav, rozprávať súvislé vety atď atď.. Ja natom absolútne nič zlé nevidím a ani by ma nenapadlo že učiteľky vyzvedaju. Tie učiteľky majú svoj život a iné starosti, než vyzvedať ako vaše deti (resp aj vy rodičia, keďže to vadí rodičovi že sa vie aj o jeho víkende) trávili víkend, o to sa neboj...

danim
19. feb 2021

Ťažko ti ale my zodpoviete tvoju otázku, lebo ako vidíš na SK sa o tom rozpráva, no ziadne zápisy som ani nepocula, že by sa robili. Sa porozpravaj s učiteľkou resp s tamojšími rodičmi, či je to v tej krajine bežne a prečo?

6mia6
19. feb 2021

@beronsche nemyslím si o tom absolútne nič. Moja maturitná téma bola: neuveritelny zážitok z prazdnin. Predpokladám že je archivovana. 🤣🤣🤣 Ten sloh si prisiel prečítať celý pedagogický zbor. slohy mi vždy išli. 😉
My nevieme čo sa tam deje a čo si naozaj píše ucitelka. A nevie to ani autorka. Ja si na firemných poradách kreslím. Bolo to čudné aj šéfovi ale zvykol si.
A k tým tajomstvam sa nevyjadrujem. Nezachytila som tu také temy

cookie29
19. feb 2021

@livuska124 ano mas pravdu... ale socialne rozdiely su markantne aj z ineho... ja si pamatam ako dieta, tuzexove rifle, botasky, kym my sme chodili v obycajnych mamou presitych nohaviciach a "cinach" ... kamarat mal vezu a my sme ani netusili co to je... na to, aby si mala pocit rozdielu, nepotrebujes rozpravat, ten mas tak ci tak... pretoze nemas posledny Iphone, najnovsiu kolekciu oblecenia atd :(

jana_eyre_2
19. feb 2021

@danim u nás normálne vyvolávajú deti.. mám teda deti len na prvom stupni a som rada že ich škola nijako nestresuje..
@livuska124 ja som zas bola dobrá v takýchto predmetoch, Hudobná a vytvarna, to sa ale moc necenilo 😅
@ladyvi ja som si vsimla, že sa pri tychto témach vždy polarizuje, rodičia sa začnú urážať na ucitelov a učitelia na rodičov, zovseobecnuju akoby neboli na oboch stranách ľudia ktorí majú rôzne povahy a prístupy.. keď vznikne nejaky konkrétny problém, treba ho riešiť s konkretnym človekom, pretože takto všeobecné na teme vikendu nie je nič zle.. (ak by ma trápilo čo si zapisuje, tak by som sa pýtala priamo u nej)

danim
19. feb 2021

@jana_eyre_2 na prvom stupni áno vyvolávajú. Ale na druhom stupni samé písomky, testy. Ústne ich neskúšajú.

iwesska
19. feb 2021

@danim To je prisne tajne,chranim si sukromie🤫😂

danim
19. feb 2021

@iwesska víkendový čas? 🙂

Strana
z6