Deti na rodičovskom združení
Dcérka začína prvú triedu na základnej škole a dostali sme informáciu, že o týždeň bude rodičovské združenie. Chcela by som sa opýtať maminiek ktoré sú samé alebo ich partneri pracujú mimo domu či berú deti na rodičovské združenie alebo čo s nimi vtedy robia? Babky máme ďaleko, aby prišli postrážiť na hodinu a ocko chodí na týždňovky. Nedávno sme sa prisťahovali a teda tu nikoho nepoznáme. Ďakujem za info
Poziadaj o konzultacnu hodinu s ucitelom v case ked bude dieta v druzine.
@dagas a co sa mu tak doma na gauči stane? Ved mne to je jedno, ako si vychovas tak máš, ja som v tom veku kocikovala vonku malého brata a behala po vonku som bez mamy za zadkom tak ako desiatky iných deti.
@sidicek ale veď dobre ty si ho doma nechaj..ja si svoje dieťa poznám a viem že by po pol hodine mala úzkosť že je sama. Stačí že by počula niečo buchnúť už by bola v strese..
Ďakujem veľmi pekne všetkým za názory, my sme sa len nedávno prisťahovali zo zahraničia a teda som si nebola istá ako to chodí. Tam chodili deti bežné s rodičmi na rodičovské, ale bol to taký individuálny pokec a nie hromadné rodičovské. Vidím, že všade inak tak sa informujem u učiteľky. Len som nechcela byť hneď tá čo ma s niečím problém, ale tak čo už.
@dagas a co sa mu tak doma na gauči stane? Ved mne to je jedno, ako si vychovas tak máš, ja som v tom veku kocikovala vonku malého brata a behala po vonku som bez mamy za zadkom tak ako desiatky iných deti.
@sidicek a na to si ako prišla, že keď necháš 6r dieťa samé doma, tak sedí iba na gauči? Veď presne o to tu ide. Že nemusí sedieť len na gauči, ale robiť veci ktoré by nemal.
Je potrebné sa opýtať,či dcérka môže s Vami,či je ešte v čase rodička funkčný ŠKD.Padli tu argumenty,že deti nemajú čo robiť na rodičku, lebo/a vymenované argumenty/Myslím,že vzhľadom na dodržiavanie.GDPR a keďže je to úplne prvé rodičko v 1.rocniku, je malá šanca,že sa bude hovoriť o citlivých témach, ale k tomu sa presnejšie vyjadrí p.uc.triedna.Dcerku by som samú určite doma nenechavala, lebo je to malé dieťa, ktoré sa môže samé báť...lebo v takom veku môže s dobrým úmyslom urobiť niečo zle/napr.prekvapim mamku a uvarím jej niečo/...lebo môže začať horieť v byte/dome a dieťa sa včas nedostane von, keďže bude zamknuté, ak zamknuté nebude, môže sa vybrať za Vami, lebo jej bude dlho
my sme mali vcera rodicko - deti boli v druzine do skoncenia.

U nás kto prišiel s deťmi, deti čakali na chodbe v škole na lavičke, nemohli byť v triede