Deti na rodičovskom združení
Dcérka začína prvú triedu na základnej škole a dostali sme informáciu, že o týždeň bude rodičovské združenie. Chcela by som sa opýtať maminiek ktoré sú samé alebo ich partneri pracujú mimo domu či berú deti na rodičovské združenie alebo čo s nimi vtedy robia? Babky máme ďaleko, aby prišli postrážiť na hodinu a ocko chodí na týždňovky. Nedávno sme sa prisťahovali a teda tu nikoho nepoznáme. Ďakujem za info
@martul V zivote by som nezamykala dieta doma..to ako ti napadol taky sprosty napad?
@dadis toto je tvoje bežné vyjadrovanie? Je mi ťa ľúto. Za hodinku by 6 ročné dieťa malo vydržať, alebo je lepšie ho nechať odomknuté ? Suseda od vedľa ho môže pozrieť a všetko je ok.
Keď si prečítaš iné diskusie tak sa tam ženy dušujú ale majú samostatné a dokonalé deti a hodinka osamote je problém?
@dadis toto je tvoje bežné vyjadrovanie? Je mi ťa ľúto. Za hodinku by 6 ročné dieťa malo vydržať, alebo je lepšie ho nechať odomknuté ? Suseda od vedľa ho môže pozrieť a všetko je ok.
Keď si prečítaš iné diskusie tak sa tam ženy dušujú ale majú samostatné a dokonalé deti a hodinka osamote je problém?
@martul Ja som asi matka roka, ale 6 rocne by som v pohode doma hodinku uz nechala...ale rozhodne nie zamknute!! Ved moze vzniknut necakane poziar a co to dieta, ma cakat na susedu, kym mu otvori? Ved 6rocny ti z domu neodide..
@martul Ja som asi matka roka, ale 6 rocne by som v pohode doma hodinku uz nechala...ale rozhodne nie zamknute!! Ved moze vzniknut necakane poziar a co to dieta, ma cakat na susedu, kym mu otvori? Ved 6rocny ti z domu neodide..
@dadis ja som myslela tak, že bude zamknuté....že bude mať kľúč ono, preboha, to mi nenapadlo, že aj tak dopodrobna písať
@katynav26 mam 3deti a nikdy som deti na zdruzeni nevidela . Moju necham tu pol hodinu samu v pohode. Posedi pri telke . Alebo jej daj tablet a ani sa nepohne od neho
@janinah bola som na x rodickach a toto sa uz neriesilo, lebo GDPR, preberalo sa to na tych individualnych.
@mandzula toto indivindi som zazila tiez...rodicia sme stali pred dverami a vchadzali po jednom,ak mal niekto šťastie na zakecanu matku pred nim tak smola..tak sme sa dohodli.ze komu to nevadi pojdeme do triedy spolu.nevadilo nikomu...lebo riesit vseobecne veci a individualne nikdt celkom neoddeliš
Toto ries s konkretnou ucitelkou. Normalne napis pred rodickom ucitelke, ze nemas strazenie pre dieta a ci teda ho mozes vziat so sebou alebo by ste mohli poriesit stretnutie individualne. U nas sa uz stalo, ze deti boli pritomne. Aj mne sa stalo, ze som nemala strazenie pre deti a dohodli sme sa s ucitelkou na individualnom stretnuti - zasla som za nou pred vyuckom do kabinetu a poriesili sme, co bolo potrebne.
@mandzula toto indivindi som zazila tiez...rodicia sme stali pred dverami a vchadzali po jednom,ak mal niekto šťastie na zakecanu matku pred nim tak smola..tak sme sa dohodli.ze komu to nevadi pojdeme do triedy spolu.nevadilo nikomu...lebo riesit vseobecne veci a individualne nikdt celkom neoddeliš
@janinah u nas som sa s tym nestretla, riesila sa len organizacia roka, vylety, akcie a peniaze, nic individualne. A som rada, nepotrebujem vediet o problemoch cudzich deti.
@mandzula Ale toto vsetko nie je nic..najhorsie su otazky rodicov vtedy, ked uz pomaly vstavam a chystam sa vylozit stolicku 😃
@dadis mna by si teda nemala rada, ja som ta, co sa pyta, lebo ostatni vedia somrat len na chodbe.😀 Ale zas ze by som tam chcela stravit mladost, to nie, do polhodky nech je to vybavene.
@martul suseda od vedľa? Ja nemám takú susedu od vedľa. Vážne by si sa nebála že s a niečo môže stať? A tvoje dieťa môže prísť o život?
Ja by som radšej na to rodičko proste nešla a vyžiadala od učiteľky zápis z rodička aby som bola informovaná.
Skola poskytovala, za symbolicky poplatok, strazenie v jednej z tried. Cize sa dalo doniest deti, nechat ich v zbernej triede a ist kludne na zdruzenie
tak u nás sa napr. riešila na prvom stupni aj šikana… alebo nevhodné správanie… to by ma ozaj zaujímalo ako by ste to niektoré riešili pred deťmi…
tak u nás sa napr. riešila na prvom stupni aj šikana… alebo nevhodné správanie… to by ma ozaj zaujímalo ako by ste to niektoré riešili pred deťmi…
@biba_18 normalne. Ako preco by sa to pred detmi riesit nemalo? Dieta tam iba sedelo a pocuvalo, jedno tlmocilo rodicom o co ide🤷♀️🤷♀️
ziadne dieta na rodicovske, proste tam nepatri.
6 ročne vydrzi doma same aj dve hodiny. urobis jedlo a pusti rozpravku co uz dieta videlo (aby sa nebalo)
@vevesh nebavme sa o “tlmočníkoch”, bavme sa o riešení šikany. dieťa ktoré je samé účastníkom minimálne v tom že o nej v triede vie tak počúva agrumenty dospelých a prečo to jeden zľahčuje a druhému sa otvára nožík vo vrecku… neviem do akej zmiešanej školy chodí tvoje dieťa že rodičom treba tlmočiť, ale určite čisto slovenská trieda je čo sa týka šikany iná ako národnostne zmiešaná…
Milujem tieto moresy inak… rodicko sem rodicko tam, keď majú dve deti na rôznych školách v ten istý deň v tom istom čase (ako minuly rok) tak ja sa môžem aj roztrhnúť 🙂 alebo aj vystupenie vianočné… v rovnaký deň. Uplna paráda proste…milujem tieto chvíle učiteliek keď majú pocit že všetci rodičia pracujú do 15:00 a preto 15:10 už môžu byt na rodicku 😅👍🏻
Keď som bola s dcérou sama a nemal mi ju kto postrážiť, zavolala som p. učiteľke, vysvetlila situáciu a požiadala o zhrnutie informácií alebo o osobnú konzultáciu.
Inak šk.poriadok sa nečíta na parádu, ani z čistej nudy. Rodič je povinný oboznámiť sa s jeho obsahom a podpísať súhlas s dodržiavaním. Potom sa nemusíte pýtať na MK ako postupovať v takej, či onakej situácii, ako sa to často stáva napr. v súvislosti s ospravedlňovaním absencie, či práva školy dať zníženú známku zo správania....
Keď som bola s dcérou sama a nemal mi ju kto postrážiť, zavolala som p. učiteľke, vysvetlila situáciu a požiadala o zhrnutie informácií alebo o osobnú konzultáciu.
Inak šk.poriadok sa nečíta na parádu, ani z čistej nudy. Rodič je povinný oboznámiť sa s jeho obsahom a podpísať súhlas s dodržiavaním. Potom sa nemusíte pýtať na MK ako postupovať v takej, či onakej situácii, ako sa to často stáva napr. v súvislosti s ospravedlňovaním absencie, či práva školy dať zníženú známku zo správania....
@nikaeli Ale ved je na stranke skoly, tak ked potrebujem, nazriem si tam..nam to citaju kazdy rok a nic si z toho z nepamatam😅
6r dieťa je teda poriadne nesamostatne, keď nevie byt hodinku samé doma,tak ho zober a nech sa hrá na školskom dvore , či tam ho zas ukradnú?
@vevesh nebavme sa o “tlmočníkoch”, bavme sa o riešení šikany. dieťa ktoré je samé účastníkom minimálne v tom že o nej v triede vie tak počúva agrumenty dospelých a prečo to jeden zľahčuje a druhému sa otvára nožík vo vrecku… neviem do akej zmiešanej školy chodí tvoje dieťa že rodičom treba tlmočiť, ale určite čisto slovenská trieda je čo sa týka šikany iná ako národnostne zmiešaná…
@biba_18 nie, sikana je sikana bez rozdielu na narodnost ci stat. Sice je pravda, dane dieta nebolo v ziadnej skupine (cize ani sikanovane, ani sikanator), ale normalne sa dospeli rozpravali co a ako a ako to triedne vyriesit a dieta tam len ticho sedelo a pocuvalo alebo kreslilo. Asi by to malo iny rozmer, keby to bolo dieta sikanovane a uplne inac by to mozno vystrelilo (zazila som aj to...)
Tatinkovi by sa tiež nič nestalo, keby si zariadil prácu tak, aby si v kľude mohla ísť sama. Ak teda nie je špičkový neurochirurg alebo nemá na starosti svetový mier.
@dagas presne si to vystihla... a este milujem,ked si niekto precita hlasku na modrom konikovi a teraz to ide vsade pouzivat ,toto s tym neurochirurgom sa tu omiela furt,uz je to trapne😀
@anonym_e97703
@sidicek keď sa mu doma niečo stane tak povie policajtom prepáčte ale veď v šiestich už musí byť samostatné?
@dagas a co sa mu tak doma na gauči stane? Ved mne to je jedno, ako si vychovas tak máš, ja som v tom veku kocikovala vonku malého brata a behala po vonku som bez mamy za zadkom tak ako desiatky iných deti.
@katynav26 zvykne to byť tak, že je zberná trieda, resp.vratnicka stráži deti na chodbe, plus nejaký ďalší dozor.

@katynav26 6 ročné dieťa by už malo tú hodinku hodinku a pol vydržať doma samé. Zamkni, vysvetli kde ideš a že budeš ma telefóne, môže ti hocikedy napísať a ak ty jemu.
@martul V zivote by som nezamykala dieta doma..to ako ti napadol taky sprosty napad?