Dieťa v škole nechtiac poškodilo učiteľke notebook
Bezkonfliktné, skôr tiché dieťa sa potke v škole o kábel a stiahne učiteľke notebook, nechtiac.Ako postupovať? Poistku nemáme a ona ho chce opraviť.
@sorciera24 vyjadrujeme sa tu samozrejme len k faktom ktoré dáva matka.... Preto aj ja stále píšem že ak sú veci tak ako ona podáva tak môj názor je.... To ci to tak bolo alebo nie sa my už nedozvieme...
Jasne ze keby moje dieťa poškodilo svojou nedbanlivosti stenu tak preberá zodpovednosť, ak by ho do nej niekto sotil riešim násilie na svojom dieťati - to sú tie malinke nuancy ktoré pre mňa menia uhol pohľadu... Preto dom aj písala ze ak by moje dieťa liezlo učiteľovi do tašky tak sa v prvom rade ospravedlnim učiteľovi, s dieťaťom mam rozhovor a škodu nahradím...
@sorciera24 Ale autorka témy to neskôr doplnila, kopírujem:
Po zozbierani informacii sa udalost stala takto : Ucitelka ma notebook zapnuty na kabel od rana do konca vyucovania kym deti odidu s triedy.Kazde rano nosia odovzdavat mobilne telefony do krabicky na maly stolik pricom kazde dieta musi ten kabel prekrocit cca 20az 30cm vo vyske je ten kabel. A po ukonceni vyucovania zas to iste ist si pre mobil cize prekrocit kabel tam aj spät. Syn si siel pre mobil prvou nohou prekrocil o druhu sa mu nestastne zachytil kabel a tym ho stiahol. Cize ziadne nahananie ani vyvadzanie,nestastna nahoda.
@terezka1947 ako s tym mobilom maš pravdu,to je jasne ked sastane takato vec a je už ieťa v škole ako osem ročne,tak to už je jeho prešľap,ja som myslela že to spravilo dieťa vo škôlke,ale v tom pripade ako piše autorka,že je dieťa tiche a podklo sa,tak by som to nežiadala k nahrade,a autorka spomynala že sa potklo,že to vydeli aj ine deti,ak to tak ozaj bolo😉
@sovica toto,a le pokial viem, co pisala ma od deti....nie, ze to ona videla a uz vobec nie my, co o tom nic nevieme...ak je to tak a sa to potvrdi, tak snad je jasne,...ale to envieme (uz xkrat som zazila, ze dieta doma tvrdilo, ze nic nerobilo, len sedelo a opak bol pravdou.....)tym netvrdim, ze to tak ej v tomto rpipade, ale len z pocutia deti, nevyvodzujem ani ako rodic zaver....a uz vobec nie na MK.....
hlavne nech to ide riesit so skolou v tomto pripade, my jej tu nic neporiesime....
@sorciera24 Ale veď samozrejme. Ja som už písala príspevok, že zakladateľka by sa mala poradiť s JUDr. Kasenčákom, ktorý ma tu MK právnu poradňu. Keď mu opíše situáciu, myslím, že od neho dostane adekvátnu odpoveď. My mamičky tu len môžeme napísať naše pocity a naše osobné stanovisko. Podľa opisu situácie som však, ja osobne, na strane mamičky a dieťaťa.
@sorciera24 😊 ak citas ja nikde netvrdim či to bolo tak alebo inak. Reagujem na info ktoré ako fakty udava zadavatelka témy. Ano môže klamať môže si vymyslat aj ona aj jej syn aj ostatne deti.....
Tvrdim že ak je to tak ako je to podane je to zasadna chyba učiteľky.
@kenzom prepáč, nekombinujem, situácie sa stávajú rôzne... A práve tu o princíp neide, lebo žiaden princíp tu nie je-každa takáto situácia je iná a na nájdenie vinníka potrebuješ poznať malé detaily ktoré rozhodnú o tom ci je vinný žiak alebo učiteľ (ci nie sú obaja) .... Ako som písala - ak by si videla moje príspevky v iných učiteľských témach - určiťe patrím medzi tie posledne co by nadávali, ja im fandím, vzdelanie si veľmi vážim a povolanie/poslanie učiteľa patrí medzi tie najdôležitejšie co podľa mňa mame....
Neviem jasne aké majú podmienky učitelia na používanie notebookov - hlavne nie v konkrétnej škole ci triede, nepoznám učiteľov ani som pri danej udalosti nebola - vyjadrujem sa k faktom ako sú tu uvedené... Fakt je ze ak učiteľka vedome natiahla kábel vo výške 30cm, deti následne vedome poslala k miestu kde museli cez kábel prechádzať, dieťa sa nebláznilo, neutekalo etc - ergo neporušilo školský poriadok - tak je nevinne a áno, v prípade úrazu by učiteľka musela niesť zodpovednosť keďže kvôli vlastnej nedbanlivosti ohrozila zdravie zvereneho dieťaťa. V tomto prípade ma žiaľ jej podmienky ci nepodmienky nezaujímajú - učiteľka je na rozdiel od žiaka dospelá osoba ktorá je za triedu v danom momente zodpovedná, ak nemá podmienky na výkon svojej práce tak to ona musi riešiť, žiak zato nemôže....
teraz trocha mimo temu,u nas vo škôlke deťom zavolali hasičou a ukazovali im ako sa hasi požiar,po odchode hasičou ostala mokra trava,jeden chlapec sa na tej trave pošmikol,a mal niečo skľučnou kosťou,zavolali rodiča,ten doslova zrobil peklo lebo celu zodpovednosť za syna mala učiteľka,ano mala,ale deti tvrdili že pani učiteľka ho stale napomynala že tam nema chodiť,samozrejme podľa rodiča,čo môžu o tom vedieť a už dopredu sa dohodla pani učiteľka s deťmi,aby to tvrdili,pri tych hasičoch bol môj synovec,prišiel domou a prave on začal hovoriť,ako musel davať pozor,lebo ten chlapec sa stale motal tam kde nemal,a tym chcem napisať,že aj v pripade s tym kablom,môžu mať deti pravdu ked tvrdia,že sa chlapec len potkol,ako na mieste tej učiteľky by som nahradu nepožadovala ak to tak bolo,v pripade s tymi požiarnikmy mi bolo neskutočne ľuto učiteľky,lebo dcera mi rozpravala,že učiteľka plakala ked ocko toho chlapca po nej kričal,ked idu u nas zo škôlky na vylet,na opekačku tak samozrejme ratam s tym že mi môžu zavolať,že sa niečo stalo,lebo su to deti a su neposedne,ved koľko krat som s nimi na dvore,a aj tak spadnu...su medzi nami učiteľky,ktore si vykonavaju svoju pracu,až možno nad ramec možnosti,je to ale veľmi aj o nas rodičoch,su mamičky ktore pridu pre dieťa,a prve to ako vyzeraš,prečo si taka špinava,však vo škôlke sa maľuje,obeduje,chodi na pieskoviska na preliezky....
@0martina0 je to presne tak, vacsinou najvacsi bordel a neplechu robi decko,ktore ma plesnutych rodicov. Priklad-matka sa mi neustale stazuje ako je jej synovi ublizovane,ako pride s modrinou a ze zase ma poznamky. a realita? z45minutovej hodiny 35min riesim toho chlapca-neber veci, nerozpravaj,nevyrusuj,netahaj im zosit....a nic nezabera. ani ho viac na hodine zamestnat ani mu dat ulohu navyse. neda si povedat. cez prestavky vkuse robi niekomu zle- berie veci,hadze do spoluziakov papuce,papiere,prezyva ich,vysmieva sa im. nieje chvila aby bol klud. a kazdy oslavuje ked nahodou chyba. a raz sa stalo ze ked hodil do spoluziacky papucu,tak ona mu ju hodila naspat-trafila ho do tvare,bohuzial. a nasledok-histericky rev toho chlapca,nekonecny telefonat matky ako mu je ublizene. takze si myslim,ze aj tento kablovy pripad bude len vysledok nepocuvnutia pokynov.
Káble nemajú čo robiť na Zemi my sme ani v práci nemohli mať káble kade tade práve kvôli potknutiu
nova nabijacka stoji 20 € , ak len kabel tak 5 €. ak mas charakter zaplat a neries... stalo sa .. si zodpovedna za svoje dieta... vyhovorky, nezodpovednost, alibizmus.. k comu vychovavame dnesne deti .. moze byt, ze ucitelka si povie naco notbuk, a decka sa mozu ucit "len" s kriedou a tabulou .. ublizujes len svojmu decku ...
@ceresnovci a tym, ze automaticky zaplati, aj ked to nebola chyba dietata, uci dieta k comu? Aby zakazdym drzalo hubu a krok? To je spravne? Ak tie kable boli naozaj vo vyske 20-30 cm, tak na vine je ucitelka a este moze byt rada, ze sa tam nikomu nic nestalo. Toto sa tu ale pravdepodobne nedozvieme.
Mamičky, je mi z vás nevoľno, samé práva, hádžete sa tu o zem, ako za všetko môže učiteľka, ja sa nečudujem, čo za generáciu tu vyrastá, keď si rodicia nevidía na špičku nosa, ja keď niečo poviem, tak to platí, a keď decko nerešpektovalo učiteľku, ešte ho zdrb..., o náhrade škody by som ani neváhala, ako by prišla k tomu učiteľka, ktora sa snaží hľadať iné alternatívy výučby, všetka česť, ešte prinesie svoje, a ešte na ňu chcete posielať BOzp. 🤔 Takýmto ľuďom s prepáčením len nasrat do ruk a nepustitk k vode, nič iné si nezaslúžite
@ceresnovci plný súhlas 👍 radosť učiť deti takýchto rodičov
@ave17, mne je blivno z takýchto učiteľov. Blbé decko, debilni rodičia, poserte sa pred (imaginarnou) učiteľskou autoritou, lebo ak učiteľ urobí kolosalnu blbosť (akože nechá visieť kabel), tak je to jeho plne právo, lebo učí nevychovanych spratkov šialených rodičov.
Nikto sa tu nezastáva slabomyselnych jedincov brániacich svoje deti bez ohľadu na fakty. Ani rozmaznanych steniec majúcich všetky práva a žiadne povinnosti. Môj obdiv majú všetci učitelia, ktorí sa deťom venujú a často robia aj (nezaplatenu) nadprácu. Ale nebudem sa klaňať nejakej arogantne osobe len preto, že stojí pred katedrou. Tu chybu spravila učiteľka. Bodka. Ak by škola slušne požiadala o podielanie sa na oprave, tak by som bez výhrad prispela. Ale tónom vaše nevychovane decko zhodilo počítač svätej učiteľke, tak takú ešte nehrali. Zaujímavé, že učitelia najhlasnejšie vykrikuju, aké sú deti nevychovane a rodičia drzi a sami sa správajú ako poslední krcmovi hulvati. Zvláštna optika.
najlepsie bude, ak sa oni zatial v klude dohodli a tu sa medzitym dohada polovica konika. 😁
Ale paci sa mi ako s kazdou dalsou stranou sa tu pritvrdzuje. Sice nezmyselne, ale stabilne. Cirkus marnosti.
@luxus10 Zaujímalo by ma, kde pracuješ ty. To sa ani komentovať toto nedá. Poslať inšpekciu a tá čo spraví? Normálne sa porozprávať a dohodnúť to sa už nenosí? Samozrejme, že si nemyslím, že by to rodičia mali platiť, ale takéto komentáre plné neprajnosti a zloby je niečo strašné. Potom sa čudujeme, ako to v spoločnosti vyzerá. Ja som rodič, zavolám inšpekciu a bude! Otras.
@luxus10 Ja viem veľmi dobre, čo má na starosti, som 20 rokov v školstve. A mám aj s ňou osobné skúsenosti. A žiaľ mám aj mnohoraké skúsenosti s rodičmi tvojho typu. Našťastie neporovnateľne menej, ako skúsenosti so žiakmi a ich rodičmi, ktorí aj po rokoch spomínajú v dobrom na školu a riešili sme spolu všeličo.
@dadica, takže je v poriadku, aby v triede 9 ročných deti visel v ceste kábel? (považujeme to za fakt) Ja by som sa veru neodvážila nechať tak notebook v kancli. A to tam ani deti a ani zákazníci nechodia. Áno, volať inšpekciu je prehnane, ale nepríde mi v poriadku ani táto situácia a ani reakcia školy na ňu. Keby to dieťa potknutim nerobilo počítač ale vlastnú hlavu, nemala by škola (a učiteľka) problém?
@dadica typla som si ze si ucka, ja mam zase bohate skusenosti s tym, ako ucitelia nevidia a nepocuju, a najradsej by boli keby im rodicia prejavovali zboznu uctu, a pchali sa im do zadku a nechali si po hlave skakat.....vitaj v realite, kde platia aj zakony a pre obe strany nielen pre rodicov...ste tam v tej skole zavrete, a myslite si ze len okolo vas sa kruti svet, keby ste sli pracovat do sukromnych firiem, tak drviva vacsina skoncite na psychiatrii...
a chod si svoju zlost vylievat inde....
@luxus10 Fungujem v normálnom živote- mám manžela, ktorý v školstve nerobí, rodičov, ktorí v školstve nerobili, sestru, ktorá nerobí v školstve. Žijem reálny život, žiaľ aj reálny život svojich detí - žiakov a rozbitý notebook je oproti problémom, ktoré s nimi zdieľam úplná banalita. V práci mám vedenie, ktoré trvá na dodržiavaní zákonov. A jediné na čom mi v škole záleží, aby som moje deti niečo naučila a aby boli šťastné. Myslím, že zlosť ide akurát tak z tvojich komentárov, diskusia na MK určite vo mne zlosť nevzbudzuje 🙂 .
tu by už mala napisať autorka ako to cele dopadlo,myslim že neroby dobre ked sa odmlčala

@dai príliš kombinujes.hlavne s tým spolužiakom to nemá hlavu a pätu...ide tu o princíp.... toľko nevraživosti voči učiteľke ako tu...a bola si tam? Vieš aké možnosti na zabezpečenie mala???? nevieš, ale automaticky ju idete pomaly zažalovať....