icon

Dobrá základná škola v Petržalke. Viete poradiť?

havedka
3. dec 2009

Neviete mi maminy poradit naozaj dobru ZS v petrzalke?

sashie
11. máj 2016

@zuzankazuzu6 ; no tak asi čakajú na mňa, keď tam začne chodiť moja dcéra a prídem do kontaktu s p. učiteľkou 🙂 niežeby som bola konflikty typ, ale takéto veci ma vytáčajú a nemám problém riešiť to. Veď sa musia rodičia sťažovať. (aj napriek tomu, že tam bola inšpekcia. Ak raz bolo potvrdené spochybnenie a neprimerané správanie zo strany dotyčnej učiteľky aj inšpekciou a p. riaditeľka ju tam stále drží, tak musia konať rodičia. Jednoducho sa spojiť a napísať aj na ministerstvo a inšpekciu, že riaditeľka neprijala adekvátne opatrenia. Bohužiaľ na Slovensku je potrebné sa stále sťažovať a "vyhrávajú" tí, ktorí majú výdrž.

mimiri
11. máj 2016

@zuzankazuzu6 prosím vás, tá pani Kostelecká učí na prvom, či druhom stupni. Ja tam plánujem dať dieťa len na prvý stupeň

zuzankazuzu6
12. máj 2016

@mimiri na druhom stupni

lulka6
22. jún 2016

@lukinko presne ten istý problém riešim teraz ja, moja dcéra chodí do 5. ročníka a šikanujú ju, tiež navštevuje ZŠ Budatínska. Zvažujeme odchod, lebo nič nedokážem tým, že sa budem sťažovať pani riaditeľke, ktorá akože danú situáciu rieši, pričom nevyrieši nič.

alenkam.
19. sep 2016

Ahojte, zacal skolsky rok a nas caka rozhodovanie kam na skolu.. viete mi povedat aky je postup, ked nechcem dat dieta do spadovej skoly? Kam treba ist na zapis? Spadovu mame Turniansku, ale uz teraz nic dobre od rodicov nepocujem.. ☹ mate niekto skusenosti so ZS Pankuchova? Dakujem

marielik78
25. sep 2016

@alenkam. Aj mna by zaujimali nazory na ZS Pankuchova, mozno budeme riesit po druhom rocniku dcerkin prestup a zvazujeme prave tuto skolu...

alenkam.
3. feb 2017

Ahojte, rada by som obnovila temu ZS v petrzalke... 🙂 pozitiva? Negativa? Odporucania?

alenkam.
3. feb 2017

@marielik78 vyriesili ste nieco? Kam chodi dcera teraz? Preco ste chceli menit?

marielik78
4. feb 2017

@alenkam. Chodi teraz na Nobelovo a prave riesime ine skoly, kam sa pojdeme pozriet, rovno naraz viac deticiek aby islo spolu do tej novej skoly/triedy... tak uvidime. Zial, dostala som info, ze Pankuchova je uplne plna, co sa kapacit tried tyka :( Tak uz iba ine alternativy riesime.

julia2
5. feb 2017

@marielik78 zdravim chcela som sa opytat preco menite skolu?Budte rada ze na pankuchovej je plno prvy stupen je hrozny podobne aj druhy.

alenkam.
5. feb 2017

@julia2 preco hrozny?

julia2
6. feb 2017

@alenkam. No pankuchova neni uz to co byvala,dobre ucitelky uz stade odisli a ostala tam "geriatria" .Nabrali plno deti do prvych tried ucitelky z druheho stupna ktore nikdy neucili mensie deti musia ucit prvakou a tie ktore mali byt uz na dochodku💀 tam silou mocou ucia,tak to aj vypada! Lebo kto by ucil😑! Z prvakov z 5tich tried urobia 3 max 4 druhacke, deti pomiesaju cize ucitelky maju deti opat ine nie na ktore si zvykli🤔.Na druhom stupni odchadzaju prichadzaju ucitelia kazdym rokom jedna radost.Jedalen skoda reci🖓🖓 plno deti z druheho stupna chodi do vedlajsej skoly do jedalne na obed.atd...

marielik78
6. feb 2017

@julia2 U nas su tiez uz same dochodkyne a to by mi principalne az tak neprekazalo, keby system vyucby bol, ako ma byt, keby fungoval u terajsej ucitelky dochodkyne system, aspon polovicny ako u byvalej fantastickej ucitelky... Nase deti (myslim viacerych rodicov) si odvykli od robenia uloh, od akejkolvek zodpovednosti, neuci ich systemu, jej jej to jedno a rapidne sa vsetky zhorsili vykonnostne, prip. v tom lepsom pripade stagnuju... Nasa citala ako prvacka vyse 70 slov za minutu, teraz sa splhame ledva na 62 slov, lebo styri mesiace v skole takmer necitali (ale pol stranovy text preberali dva tyzdne a pod.), nepisu diktaty.... Poznam par ludi, co prestupilo na Pankuchovu prave z nasej skole a su omnoho spokojnejsi, vravia, ze neporovnatelne... asi je to dost subjektivne vzdy a clovek musi sam vidiet, zazit a porovnat...
V globale je to vsak jedno, na Pankuchovu sa aj tak nezmestime, takze ta uz ma tak nazaujima...

julia2
8. feb 2017

@marielik78 ved je moznost dat dieta aj do skoly pre nadane deti, naroky budu vyssie a aj vy budete spokojna.Kazdy hlada nieco ine snad aj najde.

marielik78
8. feb 2017

@julia2 Ano, aj to sme uvazovali, ale stracala by na tie deti dva roky, podla toho, co robia... ked som jej povedala, ze by eventualne robila referaty, projekty, tak pre nu je to neznamy pojem a tie deti su v tom uz davno zbehle... a okrem toho, ta skola je v meste a tu nam opat vznika logisticky problem. Nedokazem a nemozem ist z prace po nu do mesta 4x tyzdenne pred 14:30 ci 15:00, aby stihala v Petrzalke gymnasticke treningy.
A v Petrzalke som nasla iba Intelekt, kde som dostala uz niekolko negativnych referencii, alebo zase Narnia je nad nase moznosti.
Musime vyberat len z toho, co dokazeme vykryt casovo/logisticky a co si mozeme dovolit... ale verim, ze vyberieme spravne 🙂

kikina84
15. feb 2017

@havedka ahojte maminy.tento rok mame zapis do skoly a chceme sa dostat na Tuplevovu..nie je to ale nasa spadova skola..myslite ze je realne aby sa tam dcera dostala? ake mate skusenosti? mame prechodny pobyt na adrese ktora pod tupolevovu spada ale v OP ju nemame ,,mame len najomu zmluvu..myslite ze by to mohlo pri prihlaske obstat? dakujem za akekolvek info

zuzana_2
16. feb 2017

ma niekto skusenost so zs Lachova. Za vsetky reakcie dakujem.

kikina84
16. feb 2017

@kikina84 zienky Tupolevova? dakujem

x_shushu_x
25. feb 2017

@zuzana_2 tam ešte ucia ucitelia, ktorí mna ucili a aj by som tam malu dala, keby sme sa neodstahovali :P......kvalita podla mna super, ale ucitelia spominali, ze aj kvôli detom to nejako upada....menej sa ucia a podobne- vraj uz su ine, ako ked tam bol moj rocnik...takze su asi uz aj znacne prepracovaní podla mna :/

Baby a niekomu chodi dieta na TUPOLEVOVU alebo PROKOFIEVOVU??? tieto dve zvazujeme my....

kikina84
1. mar 2017

@x_shushu_x aj my ale tupolevku alebo Bulharsku

kikina84
1. mar 2017

@anda123 zdravím akú školu ste nakoniec vybrali?

marielik78
1. mar 2017

@x_shushu_x my chodime na Prokofievovu na gymnastiku, a budeme tam prestupovat aj na vytvarnu do umeleckej skoly. Pytala som sa par rodicov, nedostala som dobre referencie, ale priamo z gymnastiky su tam dve dievcata, tak sa mozem popytat, ako sa ma paci im ten prvy stupen aspon...

kikina84
1. mar 2017

@marielik78 o akej škole sa bavíte keď smiem vedieť? Ďakujem

anda123
1. mar 2017

@kikina84 Chodi na Tupolevku. Vsetko je o ucitelke....ak vymaknete dobru je to ok. Riaditel sikovny, vela vela kruzkov kadejakych.

marielik78
1. mar 2017

@anda123 Presne tak, o ludoch je to cele 🙂

x_shushu_x
1. mar 2017

@marielik78 dakujem budem rada za kazde info.....vraj to nie je az tak kvalitna skola, ale jeden povie pozitivne....druhy negativne......a ze vyber si :D...

marielik78
2. mar 2017

@x_shushu_x Ano, to poznam, kazdemu vyhovuje nieco ine... poznam rodicov, co nechaju dieta na slabej skole len preto, ze sa im ho nechce rano niekam vozit, alebo ist o desat minut dlhsie pesi... tiez poznam rodicov, ktorym nevadi, ze deti si robia na hodinach, co chcu a nerespektuju autority, lebo ze sa nestratia v zivote... prosto, kazdy mame ine priority, nazory, hodnoty... takze ked dostavam referencie, pytam sa na to, co mna zaujima a co povazujem za dolezite na danej skole 🙂
Napr. na tej, kam prestupime, som dostala zle referencie iba v tom zmysle, ze tam nie je nabozenstvo, co nas prestupujucich rodicov prave pobavilo... ale chapem, ze pre niekoho to moze byt zasadny problem a dovod, preco na danu skolu dieta neda.

zuzana_2
3. mar 2017

@marielik78 mozem sa opytat na ktoru skolu nakoniec prestupujete?

marielik78
3. mar 2017

@zuzana_2 Na bulharsku skolu...

zuzana_2
3. mar 2017

@marielik78 tak nech ste tam spokojni.