icon

Dobrá základná škola v Petržalke. Viete poradiť?

havedka
3. dec 2009

Neviete mi maminy poradit naozaj dobru ZS v petrzalke?

charllotte
27. jún 2017

@marielik78 bulharska je sukromna skola ci statna?tam sa vyucuje bulharcina ci?

alenkam.
27. jún 2017

@charllotte je bezplatna, sukromna, v bulharsku statna. Akreditovana, vsetko ok, ucia tu bulhari s delretom na 4 roky. My sme tiez zvazovali, ale odradil ma ten maly pocet deti, jedna trieda s max 15 detmi v rocniku, podla mna malo socializovane a potom ked pridu do zivota medzi dnesnu mladez.. No neviem...

marielik78
27. jún 2017

@charllotte statna v ponimani Bulharska a sukromna v ponimani sk legislativy... neplati sa nic, iba obedy (styri jedla na vyber) 🙂 dokonca ani druzina ci ine skryte poplatky ani na nasich skolach... a ano, vyucuje sa v bulharcine, bola som sa pozriet aj na prvakov (aj druhakov, kedze nase deti pojdu s nimi) a vedeli po polroku uuuzasne bulharsky pisat aj citat, detto slovensky... ja som bola tiez nesvoja, ked sme dcerku davali do prveho rocnika z tejto bulharskej skoly... a teraz tam ideme do tretieho rocnika 🙂 a jej traja spoluziaci tiez, vraj sa doucia bulharcinu behom 3-4 mesiacov, tak sa uz neobavam 🙂

marielik78
27. jún 2017

@alenkam Mne to pride z isteho uhla ako vyhoda, ze je ich malo... mozu sa im viac venovat a je tam aj cas, aj priestor na respektovanie individualnych potrieb toho-ktoreho dietata, co som nazivo tam videla a ked som si to porovnala s chaosom v dcerkinej triede, kde ich je 24 a co sa tam dialo, rozhodne to uz beriem viac ako pozitivum nez negativum (uzsi kolektiv)... kazdy kazdeho pozna, to sa mi paci, deti nezostavaju anonymne, ako je to v skole, kde je ich 500-800... Ale zase aj na bulharskej skole su veci, ktore nesedia ani mne, no prevazili tie, ktore nam vyhovuju...

alenkam.
27. jún 2017

@marielik78 my sme tiez vela vela zvazovali, hlavne kvoli indivindi pristupu, bolo ano, ale u nas prevazila statna.. 🙂 aj kvoli prevadzkovej dobe ☹

marielik78
27. jún 2017

@alenkam. Ano, spominam si, ako si pisala, ze nestihate tak skoro z prace a pod. Niekedy sa inak neda, ale isto ste vybrali spravne a drzim palce, nech ste maximalne spokojni 🙂 A ja beriem aj tuto bulharsku ako statnu, mne to nepride ako sukromna 🙂

cicimon
27. jún 2017

baby ma niekto skusenost so ZS Dudova?

charllotte
27. jún 2017

@cicimon Dudova je vraj najlepsia skola co som pocula

charllotte
27. jún 2017

Zeny moj muz rozhodol....Budatinska...co vy nato? 😀 ja som uz z toho jelen 😀

ninan2
27. jún 2017

@cicimon @charllotte Dcerka ide od septembra ako prvacka na Dudovu, podla mna najlepšia skola v okoli. Neodporúčam našu spadovu Cernysevskeho a Nobelovo nam. Lachovu a Gessayovu treba zvazit, mohli by byt ale ok.

cicimon
27. jún 2017

@ninan2 diki, tuto skolu som tu asi nikde nevidela v diskusii.... moja je tam zapisana, tak by ma zaujimali nejake nazory

dhaarma
27. jún 2017

ZS

charllotte
27. jún 2017

Nikto nemate skusenosti s Budatinskou?

ninan2
28. jún 2017

@cicimon na Dudovu? A pojde do prvej ci uz do druhej? Vy ju mate ako spadovu? Mne sa najviac pacila a je tam aj velmi mila mlada riaditelka... Byva inak vo vedlajsom dome pri nas 😀 Aj ucitelky sa mi zdali OK a celkovo pristup k detom aj rodicom. U nas na Cernysevskeho to bola hroza, este tam vladne socializmus...

eji
28. jún 2017

@charllotte môj syn tam chodi,prvý stupeň je super,na druhom stupni deti začínajú vymýšľať a je na dieťati,ku ktorému "tímu" sa pridá

charllotte
28. jún 2017

@eji jejda dakujem za info 🙂 so skolou si prosim spokojna?co ucitelia? Do,ktoreho rocnika pojdete od septembra?

eji
29. jún 2017

@charllotte od septembra nastupujeme na školu Tupolevova- 6.rocnik,zaziadala som o prestup kvôli šikane v triede.
Učiteľov môj syn zbožňoval,okrem matikarky Kostoleckej, jediná robí zle meno danej škole,čo sa týka učiteľov

charllotte
29. jún 2017

Na tupolevku nas uz nezobrali ideme na budatinsku tak dufam,ze nebudem musiet riesit nieco podobne ako vy.
Nech sa Vam dari 🙂

veronikakika
6. júl 2017

Mile mamicky za mna ZS Dudova NIE . Jedno velke sklamanie. Ak mate dieta sdyslexiou alebo dysgrafiou vobec neberu ohlad. A co sa tyka sikany takychto deti tiez maju na haku.

marielik78
7. júl 2017

@veronikakika Na nas Dudova urobila uzasny dojem, ale odradil nas ten kolos deti tam... integrovane deti mi nevadia, ak sa to tam zvlada, ale pri maximalnych poctoch v triedach asi tazko... preto sme tam nepresli...

katkabg
7. júl 2017

@cicimon ja som chodila na dudovu 🙂 🙂 🙂 a to bolo asi pred 26r. 🙂krasne casy 🙂

bubonic
5. sep 2017

mám syna na Súkromnej ZŠ Česká. A som spokojná, vyhovuje mi malý počet žiakov a celkový spôsob vedenia školy a učenia. samozrejme mám aj výhrady, prvý týždeň je absolútny chaos, ale syn je tam maximálne spokojný. pôvodne chodil na ZŠ Dudova, ale na začiatku štvrtého ročníka som ho prekladala kvôli šikane (odmietol mi tam chodiť). v prvej triede mal hroznú učiteľku, pokiaľ dieťa nesedelo ticho, tak bolo zle. dievčatá sa naučili žalovať a ona vždy dala na nich, i keď chlapcov viac krát krivo obvinil. každej matke rozprávala, aký je ten jej syn zlý. môjmu chcela dať pokarhanie, nakoľko ju cez hodiny nehypnotizoval pohľadom ale pozeral von oknom. iné mu nemohla dať, keďže sa jej nepodarilo nachytať ho, že by nevedel kde sú v učive 🙂. od druhej triedy mal dobrú triednu, svojráznu ale milú. ale náš problém nevyriešila napriek upozorneniam (mohla som to riešiť aj s riaditeľkou, moja chyba a synov šťastie 🙂, ináč by som ho nepreložila). krúžkov je tam dosť. čo sa týka vychovávateliek, nič moc, koľko krát nemali prehľad kde majú deti, opaľovali sa na záhradke a podobne, no staršie panie, čo by mali riešiť vnúčatá a nie cudzie deti v škole. je tam fajn vychovávateľ ale toho majú tí najstarší.
Pani riaditeľka veľmi príjemná.
ZŠ Gessayova má podľa počutia zaujímavú riaditeľku. Učitelia, ktorí zdieľajú jej názory sú na škole, tí čo nezdieľali, museli odísť, mám pocit, že to tam ide dolu vodou.

ninan2
7. sep 2017

@bubonic Ahoj, pls, ktoru prvacku učiteľku mal syn? Dcera tam prave nastúpila, maju inak az 4 prvacke triedy, mame kamosky aj vo vedľajšej. Zatial som spokojna no ale uvidime teda casom... My máme mladu sympaticku triednu 🙂

bubonic
10. sep 2017

Pani učiteľka sa volala Lucia Gasparikova. Ešte neučí.

ivetka_kamo
10. sep 2017

@eji ahoj, ktorú triedu syn navštevuje? Môj je tiež siestak na tupolevke

eji
10. sep 2017

@ivetka_kamo 6.A a tvoj syn?

ivetka_kamo
11. sep 2017

@eji aj môj ;)

lukinko
Autor odpoveď zmazal
dvojicky1983
12. dec 2017

@emari presne tak v ziadnom pripade

dvojicky1983
14. dec 2017

@anairda8 orosim Vas kam ste prelozila dceru a ako ste spokojna?dakujem.