Domáce úlohy v Edupage
Ahojte,
prosím, dostávajú Vaše deti na základnej škole domáce úlohy poznačené do Edupage? Syn je druhák a učiteľka nám oznámila, že ona úlohy do Edupage nič vypisovať nebude, že si to deti majú samé opísať z tabule.
Výsledok je ten, že rodičia si furt vypisujeme, čo je vlastne na úlohu, lebo Jožko si to zabudol napísať, po Ferkovi sa to nedá prečítať Marienka si napísala zlé číslo strany. 😤🤦.
Tak načo do kelu školy platia ten software, keď učitelia nevyužívajú jeho funkcionality?
Zúrim, ale možno to je bežná prax aj inde.
Ďakujem za Vaše skúsenosti
@btus No, hlavne toto by si mali pozistovat deti, ale ked maju maminky s vrtulami v zadku, ktore si myslia, ze takto svojim detom pomahajju, tak maju smolu, budu sa este velmi dlho spoliehat na tie svoje dokonale maminky😉
Mne zasa vadí opačný fenomén. Deti prídu v piatok zo školy, starší spraví úlohy hneď aby mal pokoj. Nestalo sa to raz že v nedeľu večer pozrel edupage a bola tam 1-2 ďalšie úlohy ktorú panie učiteľky zadali v piatok o deviatej večer alebo v nedeľu ráno. Kebyže to syn nepozrie tak má v pondelok v škole problém. Akoby deti nemali nárok si cez víkend oddýchnuť ale byť stále online a čakať či niečo nepribudne.
@btus zmenila sa vyhlaska, ucitel je povinny poskytnut info o ulohach chybajucim ziakom. Nie tym, co su v skole. Toto vitam, aj ked to ani u nas 99% druhostupniarov nerobi. Preco to vitam? Lebo napr. sa mojmu synovi stalo, ze bol chory, pisal piatim spoluziakom, na ktorych ma kontakt a nebolo jedneho ochotneho, ktory by mu tie ulohy napisal. Ale toto je zase "nevychova" prameniaca z rodiny.
Ale uvodny prispevok bol o inom.
@katka700 toto by som upratala ucitelku - proste by nemal ulohu, edupage ma aj tu vyhodu ze vidis kedy to tam dotycna pridala a presne - dieta nie je povinne byt online 24/7. Ja ani nedviham sefke telefon, ked mi vola mimo mojej pracovnej doby - akoze pardon.
@maciatkolulu od septembra je povinnosť školy poslať chýbajúcim úlohy. Konečne. Nie ze so synom sedíme doma do piatej, kým príde nejaký ochotný rodič z prace a potom mame všetko do večera stihnúť. Chýbajúcim ma dat úlohy na Edupqge učiteľ a hotovo.
Naši síce tiež dostávajú na edupage ,ale nevidím taký obrovský problém v Tom,že si majú úlohu odpísať , tabule .Tobôž nie druháci
,Ktorý už rok školy majú za sebou tak vedia už ako to chodí .Keď chodili na prvý stupeň moji starší a dokonca aj my,žiadna edupage nebola a úlohy sme si normálne zapisovali
@monika2012 keď je decko lajdák, tak je arogantná učiteľka?!?
dám vám na to aj iný pohľad.. u nás sú stále zrušené prestávky na chodbách, sme s deťmi nonstop v triedach.. uplynulé dva roky som ani nemala funkčný notebook a všetko som nahadzovala do EduPage cez môj súkromný mobil (čo je iba moja dobrá vôľa).. iste, máme aj školské počítače, no nie je ich veľa a sú takmer permanentne obsadené, takže som veľakrát riešila administratívu až doma na mojom osobnom notebooku.. veľakrát dám deťom za úlohu niečo dokončiť - naozaj vidíte najväčší problém v tom, že nezadám DÚ hneď a okamžite cez EduPage? ak by na tom škola trvala, zadávala by som ich doma podvečer, keď moje deti pozerajú rozprávku - a to by bolo zase haló, čo si to tá učiteľka dovoľuje? otravuje a posiela úlohy o siedmej večer! Som preto arogantná a lenivá učiteľka? je také jednoduché haniť a ponižovať.. milé mamičky, zamyslite sa nad svojimi požiadavkami a úsudkami. Nie všetko a všetci sa točia okolo vašich detičiek, ktoré si po roku v škole nevedia poznačiť úlohu 🤷🏻♀️ je mi z takých reakcií naozaj smutno. Častokrát trávime s vašimi deťmi viac času ako vy sami a namiesto 'ďakujem' budete riešiť hovadiny.
@nikaeli úplne trefne napísané 👏👏👏.V dobe keď som chodila do školy ja ,som si musela požičiavať zošity od spolužiakov ,keď som bola chorá ,úlohu som si musela poznačiť sama ..veď sú to pre pána kráľa ich jediné povinnosti a ako inak sa.manu naučiť byť zodpovední ,keď im všetko naserviruje každý rovno pod nos .
Mnohé asi nechápu ,že aj učiteľky sú matky,manželky ,že po príchode zmprace majú často aj iné povinnosti .Tiež doma upratujú,varia a venujú sa svojim deťom.Chcela by som vidieť ,či sa ostatné pompracivnej dobe venujú svojmu zamestnaniu .
A ešte sa pozastavujem.nad tým ,že deťom zháňajú úlohy rodičia ..kopu deti už na prvom stupni používa sociálne siete ..rôzne tiktoky,messengeri..hrajú spolu online hry ,ale opýtať sa na domáce úlohy nevedia 🤣
@nikaeli moc tu také nepíš,lebo ja som bola s takým názorom označená ako arogantná a pod úroveň 😁 a že môžem byť rada,že vôbec mám robotu😁. Ja mám pánov doktorov v triede , lekárničku , vseliake povolania. Mak dieťa choré na srdce a tiež prvacku a druhacku.Tiez sa potrebujem venovať po práci rodine....Raz som sa pána doktora spýtala ,keď mi volal o 19,30 v nedeľu úplnú somarinu,či aj jemu pacienti volajú cez víkend,alebo po pracovnej dobe a odvtedy mám pokoj. Vyskúšaj.
Nie je to povinnosť učiteľa
Ja mam tiez druhaka. Nam to ucitelka pise do Edupage, ale podla mna je to dvojsecne. Pretoze vidim na synovi ked sa ho pytam, ze co ma na DU, tak velakrat mi povie “neviem, pozri sa do Edupage” a je vybavene 🤷🏼♀️🤣 a to sa mi napaci, ze sa na to az moc spolieha. Tak teraz v druhom rocniku si znaci ceruzkou do knihy, ze DU a ja to len skontrolujem s Edupage ci to naozaj maju. Dokonca nam ucitelka pise aj co v dany den preberali. Ked je chory, tak presne viem co mame robit aby nevymeskaval ucivo.
Edu je vyborna vec. Moja starsia dcera vystriedala 2 ucitelky. Jedna davala na edu vsetko, druha takmer nic bo nestihala. Velmi pomoze, ak ucitelka aspon jednou vetou napise co robili na hodine (napr. Citanka strana 15), ked su chore deti a tie si uz pocas dna mohli svojim tempom vypracovat ucivo. Mne kazdu chvilu pise nejaka mama choreho dietata, s otazkou co robili. Posielam, az ked pridem domov z prace cca 16:00 a to uz je celkom neskoro pre chore, unavene dieta s teplotou, aby sa ucilo do vecera co prebrali v skole + ulohy. Odvolavat sa na nejaku minulost, ze my sme taketo vymozenosti nemali, museli sme si poziciavat zosity na opisanie a podobne je v tejto digitalnej dobe od veci. Vtedy neboli mobily, internet, notebooky atd…, ked nam tato doba umoznuje elektronicku komunikaciu, tak to treba vyuzit. A kolko casu to zaberie ucitelke? Mam 2 deti na prvom stupni ZS, takze maju tak 4-5 hodin a ked ucitelka nestiha napisat info pre chore deti cez vyucovanie, tak po vyucku v ramci pripravy by veru mohla. Tych par viet jej nezaberie viac casu ako 10 minut. A dakujem vsetkym ucitelkam, ktore tymto nie len detom, ale aj rodicom ulahcuju zivot!
@nerko
@mamkalentedkova moje deti dostanú mobil až na druhom stupni, aj polovica ich spolužiakov, takže nie, nevedia si zohnať sami úlohy.
@nastasyk samozrejme a na sídlisku nebýva žiaden spolužiak ? Vieš,my sme tiež nemali mobily ..ale úlohy sme si zohnať vedeli Keď mi raz mama povedala ,že pôjdem zazvonil spolužiakom ,tak som.dvijla zadok a išla zazvonil spolužiakom ..ak by som to nespravila a prišla bez úlohy ,ešte by som dostala prednášku od mamy o povinnostiach a svojej nezodpovednosti ...
@nerko súhlasím ako mamka často chorého dieťaťa. A ešte dodám, že nie vždy tie deti pošlú úlohy v presnom zadaní, ak vôbec. Ďalšia vec po príchode do školy najneskôr do 24h očakávali, že dieťa bude komplet doučené so všetkým: úlohami, projektami atď.
My sme na 1.st.mali p.uciteľku, ktorej som naozaj bola vďačná, že si nájde tých 30sec. a napíše Mať. 40,41 CV.7-13. Dokonca sme vyžiadali heslo na edu pre dcéru, aby sa mohla učiť v priebehu dna, keď jej bolo lepšie. Nie večer, kedy bola už podráždená a unavená, často sa stav zhoršil a keď ja som len o 17.00 prichádzala domov.
A že rodič má dvíhať zadok ako tu ktosi písal. A kedy? Keď behá kolo chorého dieťaťa, či keď už láta aj prácu či pracuje naplno?
@nastasyk Bez mobilu je to dieta uplny nemohuci uboziacik? Ved uz nerobte z tych deti neschopne stvorenia.
@janage Podstata tejto diskusie je to, ze dieta je v skole a namiesto toho, aby matka dietatu vysvetlila, ze si ma poriadne poznacit ulohu, popisuje ucitelku ako lenivu xantipu. Ak je dieta chore, alebo prebieha online vyuka, situacia je uplne ina. O tom ale tato diskusia nie je.
@dskjhfdlkdjhl už dupľom potom nechápem poznámku o dvíhanie zadku rodiča od ktorej si diskutujúcej.
Písala som už skôr a autorka napísala, že plne suhlasi.
Ak je dieťa v škole, nie je o čom.
Ak je dieťa choré platí vyhláška (link som už dala vyššie)
A mnoho učiteľov bohužiaľ argument, že oni to robiť nebudú a basta používalo aj pri chýbajúcich deťoch a aj tam, kde sa vedelo, že kolektív nefunguje ako má a zháňanie úloh chýbajúcimi bol problém.
@janage No, neviem ako si tuto diskusiu citala, ale asi velmi narychlo. To, ze pre chore deti ma byt uloha na edu, to tu takmer nikto nepopiera, ale autorke ide o to, aby to tam bolo aj pre ostatne deti, ktore sedia normalne v skole. A kedze ucitelka toto odmieta, tak je hnusna, leniva a neviem aka este.
My dostávame, pán učiteľ v prvom ročníku písal aj čo prebrali,teraz len úlohy. Ale ja sa vždy syna najskôr opýtam čo preberali v škole a čo majú na úlohu, nech mi ukáže, čo ma poznačené. Vždy mal zatiaľ poznačené všetko 🙂. Ale vie ma vytočiť odpoveďou ,,neviem,pozri sa na edupage" 😤. Dosť sa všetci na ten edupage spoliehame a panika keď to náhodou pánovi učiteľovi trvá trošku dlhšie...treba deti učiť zodpovednosti
@dskjhfdlkdjhl ale fakt je taky, ze väcsinou kazdy den niekto chyba. Aspon pri tych mojich 2 detoch na prvom stupni. Takze, ked ucitelka poznaci pre chore dieta na plochu v Edu triedy co prebrali, tak poznaci rovno aj ulohy.
Moje baby si pekne kruzkuju a aj zapisu do zosita co maju na domacu, okom este mrknem ci sa to zhoduje s Edu, ak to tam je.
Inak, mozno si to mnohi ludia ani neuvedomuju, ale dnes sa mnohi spoliehaju na to, ze ich mobil upozorni, ze napr. maju nejaku schodzku, alebo maju urobit nejaku ulohu. Teraz pisem o dospelych ludoch. A tym, ze sa takto spoliehaju, tak si prestavaju trenovat mozog a potom sa cuduju, ze uz si nepamataju ani take veci, ktore kedysi vedeli. A to sa vacsina z nich zacala takto spoliehat az v dospelosti. Ked takto funguju male deti, tak nechcem vidiet, co tu bude o par rokov.
@dskjhfdlkdjhl tak venujem sa aj iným veciam, pravda, ale keďže mi autorka odpísala, ze súhlasí s rozdelením a 2 rôznymi situáciami, predpokladala som, že jej ide hlavne o chýbajúce dieťa.
@janage tiez robim aj ine veci (napr. teraz peciem), ale myslim, ze to tu mam celkom dobre precitane a teda viem, ze autorka je uplne marna.
@nerko podstate je v tom, ze dieta, ktore je v skole, sa nema na to spoliehat. Lebo ak potom raz nikto nebude chory a teda nebude dovod nieco znacit do edu, tak bude problem. A cimskor sa toto dieta nauci, tym lepsie pre to samotne dieta.

@katka1389 dakujem