icon

Domáce úlohy v Edupage

24. sep 2022

Ahojte,
prosím, dostávajú Vaše deti na základnej škole domáce úlohy poznačené do Edupage? Syn je druhák a učiteľka nám oznámila, že ona úlohy do Edupage nič vypisovať nebude, že si to deti majú samé opísať z tabule.
Výsledok je ten, že rodičia si furt vypisujeme, čo je vlastne na úlohu, lebo Jožko si to zabudol napísať, po Ferkovi sa to nedá prečítať Marienka si napísala zlé číslo strany. 😤🤦.
Tak načo do kelu školy platia ten software, keď učitelia nevyužívajú jeho funkcionality?
Zúrim, ale možno to je bežná prax aj inde.
Ďakujem za Vaše skúsenosti

filipka250
24. sep 2022

@simonah73 nasa pani ucitelka zadava ulohy do edu a aj ziaci (dcera je druhacka) ich maju zapisane v slovnicku. Dcera je pysna, ze vie, ake ma ulohy, ja jej to vzdy nenapadne skontrolujem. 🙂

autor
24. sep 2022

@nikaeli a prave pre taketo ucitelky je slovenske skolstvo urovnou na konci sveta a predbiehaju nas pomaly krajiny tretieho sveta. Ak by takyto pristup k praci mala pani ucitelka v zapadnej EU, asi by po dvoch dnoch bola bez prace.

autor
24. sep 2022

@maris5 dakujem

autor
24. sep 2022

@kaktusik007 ale ani sa vsetko netoci okolo skoly. To je myslim hlavny dovod, ktory niektore ucitelky este nepochopili. V modernej skole ucia tak, ze ziaci nemusia mat ani ulohy. Po skonceni vyucovania by mali mat rodiny cas na svoje vlastne aktivity a nie na to, co malo byt vybavene doobeda.

simonah73
24. sep 2022

@filipka250 aj nasa druhacka na strednej dostava vsetky ulohy na edu, len ta piatacka nie, aj ked v piatok dostali na edu jednu ulohu z matematiky ale taku ze ju museli vyplnit priamo tam a odoslat.

nikaeli
24. sep 2022

ak si myslíš, že úroveň nášho školstva závisí od úloh ne/zadaných cez EduPage, tak potom nie je o čom 🤷🏻‍♀️

adkalu
24. sep 2022

Závisí to od učiteľa, nie je povinný to zadávať. Iba chýbajúcim by musi poslat. Taktiež závisí od veku dieťaťa. Na prvom stupni ešte učitelia posielajú cez edupage, na dehom už nie. Je to fajn pre decka, učia sa zodpovednosti aj keď pár poznámok je možné, ze budu mat. Treba ich viesť aj doma SJ v škole k zodpovednosti a samostatnosti. Raz sa to vráti...

dskjhfdlkdjhl
24. sep 2022

Stale sme sa nedozvedeli, ci autorka svoju poziadavku povedala aj ucitelke, ale asi nie. Takze si sem prisla vypenit, lebo ona vie uplne presne ako by to v skole malo vyzerat a cakala, ze si tu s nou vsetci zanadavaju. No, nevyslo.

slavomira236
24. sep 2022

@adkalu u nás ani chýbajúcim neposiela len keď chýba viac ako polovica triedy dá na edu

podmostom
24. sep 2022

Koľkokrát si priemerné dieťa zle zapíše úlohu. Jeden, dvakrát ročne? Zbytočné riešiť podľa mňa. Však za to žiadna normálna učiteľka drámu robiť nebude. Horšie je ak si to dieťa nezapisuje vôbec. Ale na to sú poznámky, cez ktoré informuje rodiča a ak je takých prípadov viac, mal by to riešiť s dieťaťom, že kde sa stala chyba. Posielať du počas choroby je fajn. Ale aj tak, deti robia cvičenia na hodine, píšu si poznámky, to by tiež mala učiteľka posielať? To len tak rozmýšľam.. Že ak má napr učiteľka 6 hodín, každú v inej triede a v každej chýbalo 5 žiakov.. to môže byť celkom náročné to takto posielať. Ešte na tom prvom stupni si to viem predstaviť.

kaktusik007
24. sep 2022

no ale ty tu riesis ze na edupage nie su ulohy. Nie to ze tych uloh je prilis a zaberaju tvojmu dietatu neumerne vela casu.

adkalu
24. sep 2022

@slavomira236 no ja si myslím, ze keď dieťa chce, tak si domácu zisti a aj urobí. Ak nie, tak nepomôže ani edupage a proaktívni rodicia. Podľa novej vyhlášky učiteľ musí informovať.

adkalu
24. sep 2022

@podmostom niektore deti nečakajú, pýtajú sa spolužiakov a píšu du, prípadne napíšu učiteľovi. Ja píšem du chýbajúcim žiakom, aby sme sa vyhli problémom. Ale pokiaľ sú na hodine, tak isto nie. Nevidím dôvod, sú tam, pisu, kontrolujem ci pochopili zadanie. Žiaľ problémovejsi sú rodičia, ktorí chcú full servis. To jest popis celej hodiny, poznámky vo worde a opis du🙈.

janage
24. sep 2022

@simca06022011 oslovila by som podporu edupage (helpdesk) plus dala do kópie niekoho ďalšieho iného rodiča alebo zástupcu pre príslušný stupeň, aby sa odsledovalo kde je problém

janage
24. sep 2022

@adkalu niekedy sa to dieťa aj na hlavu môže postaviť, keď druhá strana nemá záujem. Zažila som pri jednom z detí. Neúplné, chybne zapísané, zabudli atď.

podmostom
24. sep 2022

Ja len ešte k tým lenivym slovenským ucitelkam. Treba si uvedomiť aj za aké platy a v akých podmienkach robia. U nás na škole vekový priemer dosť vysoký, niektoré pani učiteľky uprosili aby ešte nešli do dôchodku a zostali na skole, lebo deti ich mali radi a vedeli naučiť. Myslím že to či takáto učiteľka bude využívať všetky funkcionality Edupage nie je pre riaditeľku priorita. V triede povedzme 24 detí plus 3 ukrajinské, lebo však učiteľka si nejako poradí.. Po škole do klubu, lebo však vychovávateľky chýbajú.. aspon u nás takmer polovica..

luccija
24. sep 2022

@podmostom to by potom polovica obyvatelstva nerobila poriadne za tie platy a podmienky.Ja som sokovana z odpovedi a suhlasim s autorkou naco potom funguje edu?My sme mali asi stastie ja som si myslela, ze to je bezna vec zapisovat ulohy a prebrate ucivo.Budem si to viac vazit😆a suhlasim deti by si uz nemali poobede robit ulohy.

janage
24. sep 2022

Myslím, že je potrebné oddeliť 2 veci. Prvá zapisovanie si úloh deťmi, ktoré na vyučovaní sú. Tam nie je čo riešiť, pokiaľ dieťa nemá diagnózu má si úlohu zapísať, učí sa tak zodpovednosti a dôsledkom.
Druhá je ak je dieťa choré. Ak je choré dlhšie či častejšie a zvlášť ak učiteľ či učiteľka vyžadujú 100% prípravu hneď po nástupe do školy.

adkalu
24. sep 2022

@janage myslíš učiteľa? Učiteľ je povinný zadať do edu učivo-tému, ktorú preberali a chýbajúcim poslať poznámky a du. Je to náročné, ale je to povinnosť. Žiaľ, aj napriek tomu sú špekulanti. Je to pre učiteľa náročné, hlavne na 2 stupni, ale férové pre obe strany.

janage
24. sep 2022

@adkalu myslím zvyšok kolektívu. Zažili sme si s jedným dieťaťom a ver tomu, že kto si také konkrétne nezažije si to nevie predstaviť aké problematické získanie úloh môže byť.

janage
24. sep 2022

@adkalu a to nehovorím o tom, že naša generácia MALA UČEBNICE, všetky predmety v rámci triedy rovnako s rovnakými učiteľmi. Poznámky boli len doplnok, nie hlavný študijný materiál. Nedelili sme sa na skupiny na predmetoch s rôznym pedagógom a či rôznym tempom preberania.

podmostom
24. sep 2022

@luccija a ver mi ze nerobí. Veľa lekárov je frustrovanych, vyhorenych. Musia napr robiť 24h vkuse, to nie každý dá. U nás v okolí za pár rokov skončili traja pediatri, nik ich nenahradil, len sa prerozdelili pacienti k iným.. tie podmienky sú také aké sú a na vykonávanie kvalitnej práce sú dobré podmienky dôležité.

adkalu
24. sep 2022

@janage rozumiem, prečo ste nepísali učiteľovi? A s tými učebnica i je to tragédia.

jazzy03
24. sep 2022

My nemame edupage a skole je topka😊 ze kvalita skolstva upada kvoli ucitelkam, co sa brania modernym vymozenostiam 😂😂😂 ale druhak nema mobil…to nie je nejaky protiklad? 😄 ps: ani moj tretiak nema👍🏻
Je to narocne byt rodicom dnes, ucitelky ich sabotuju, lebo kolonka DU je prazdna😅
Dufam, ze ciry trolling🙏🏻

janage
24. sep 2022

@adkalu bolo to už na 2.st. teda učitelia rôzni. Toto sa dialo dokolečka. Už je na inej škole v inom kolektíve a neskutočný rozdiel.

scila
24. sep 2022

Ale prosím ťa nepreháňaj. Minulý rok som mala druháka. A pekne sa naučil, že si treba zapísať úlohy. Tak ako všetky normálne deti v jeho veku bez nejakých diagnóz.
Len ty tomu svojmu zametaj cestičku aj do tridsiatky. Aj zadok mu ešte utieraš?

letfenixa
25. sep 2022

@adkalu nie, učiteľ nie je povinný chýbajúcim poslať poznámky a dú, stačí poskytnúť základnú informáciu o prebranom ucive, tj stačí nadpis.

annamivo
25. sep 2022

Máme prváka, učiteľka pošle na edupage, ale má zaznačené aj v zositoch 🏠, ako domácu úlohu. Takže väčšinou ona nestihne ani poslať a syn už má napísané. Za mňa je to fajn, hlavne pri prvákoch, zo začiatku, aby som si vedela skontrolovať či sme urobili všetko správne. Pri starších žiakoch by som to brala už len na kontrolu pre rodiča

autor
25. sep 2022

@annamivo dakujem.

autor
25. sep 2022

@kaktusik007 ano, presne tak. A mna, ako aj ostatnych rodicov v triede vrcholne obtazuje stracat cas zhladuvanim a overovanim uloh medzi sebou. To nie je nasa uloha, to je zly system ucitelky. Deti si ulohy vedia vypracovat same.