icon

Domáce úlohy v Edupage

24. sep 2022

Ahojte,
prosím, dostávajú Vaše deti na základnej škole domáce úlohy poznačené do Edupage? Syn je druhák a učiteľka nám oznámila, že ona úlohy do Edupage nič vypisovať nebude, že si to deti majú samé opísať z tabule.
Výsledok je ten, že rodičia si furt vypisujeme, čo je vlastne na úlohu, lebo Jožko si to zabudol napísať, po Ferkovi sa to nedá prečítať Marienka si napísala zlé číslo strany. 😤🤦.
Tak načo do kelu školy platia ten software, keď učitelia nevyužívajú jeho funkcionality?
Zúrim, ale možno to je bežná prax aj inde.
Ďakujem za Vaše skúsenosti

autor
24. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl ja si myslim, ze robime za pani ucitelku ulohy, ktore ona ma zvladnut sama a je akurat leniva, nezodpovedna a spiatocnicka.

autor
24. sep 2022

@totatimeka dakujem. To je super.

maris5
24. sep 2022

Nasi druhaci maju specialny zosit, ktory sa vola Domace ulohy, tam si znacia DU, ktore su cely den naposane na tabuli. V prvom rocniku si robili hviezdicky a ucitelka im kontrolovala ci maju spravne. Teraz uz su sami zodpovedny, aby si zapisali. Musia sa aj samostatnoati a zodpovednosti naucit.

Ak niekto chyba, ulohy zistuje cez rodicovsku skupinu na EP. Ak chyba viac deti cca 8, pise ucitelka co sa prebralo a co je na DU. Inak nepise.

Najhorsie zistit anglictinu, ked pride odpoved "portfolio" ucitelka to tak vola a deti nemaju ani tucha. 😁

kaktusik007
24. sep 2022

tym ze nedava ulohy na exupage je nezodovedna a leniva? a preco spiatocnicka? nie vsetko sa toci okolo informacnych technologii

dskjhfdlkdjhl
24. sep 2022

@abbey1 No, neviem, ci by to bola tak uplne sranda, skor taky smiech cez slzy😉
@kaktusik007 Ano, praca s detmi je strasne fajn, kym do toho nezasiahnu taketo mamicky, ktore sa rozhodli, ze budu aj dychat za svoje deti😉 Ja mam to stastie, ze moji studenti su dospeli a nastastie nie takto trafeni😉

carmenuska
24. sep 2022

@abbey1 tomu ver....Ja som vo štvrtok doma po rodičku plakala...presne kvôli takýmto rodičom.....Otecko sa vzbúril,že nebude jeho dieťatko čítať Danku a Janku ,traposiny ,keď číta dobre a dokáže prečítať aj knižku s 250 stranami 😁😁😁. Toto,čo tu predvádza autorka je ešte slabý odvar.Chcela som jej napísať ,ale nemá to zmysel,ale ako večerné čítanie a poučenie do môjho učiteľského života dosť dobre.

dskjhfdlkdjhl
24. sep 2022

Autorka: A naco Ty robis za pani ucitelku ulohy? Ved to ti naozaj nikto nekaze. Dopraj svojmu dietatu fungovat a budes spokojna aj Ty, aj dieta.

autor
24. sep 2022

@kaktusik007 dakujem za tvoje inteligentne rady, co mam a nemam robit si zvladnem zvazit sama. Kluciky a cipy zvladaju deti od prveho dna skolskej dochadzky. Robim hon na zaostale SK sposoby, kde pani ucitelky zjavne ziju v minulom zivote a nepobadali, ako sa za poslednych tridsat rokov zmenil svet, technologie, rodinny biorytmus, povinnosti rodicov a mimoskolske povinnosti deti a ze skola nie je nejake bozstvo, ktore neslobodno kritizovat, ale ako institucia platena z nasich dani ma plnit svoje ulohy a nie naopak.

heleninamama
24. sep 2022

@anonym Lenivé, nezodpovedné a spiatočnícke učiteľky boli v detstve určite ofukované, rozmaznané a sprosté ako druhák, ktorý si sám nevie poznačiť domácu úlohu. Možno sú aj ony zvyknuté, že za ne vždy všetko riešila matka. Tak k nim buď prosím, tolerantná. 😂

abbey1
24. sep 2022

Že ty si troll?

kaktusik007
24. sep 2022

moje decka na zakladke edupage nemali - to ma az teraz mladsi na strednej. Ano, je to super ked vidim ulohy - ale dava im to tam iba za jeden predmet. Si neviem predstavit, ze by som teraz isla riesit do skoly ze halloooo, davajte to na edupage!!!! ale beriem - je to pohodlne a pre mna ako rodica super, ze viem konfrontovat syna ze ma ulohu. Ale zodpovednosti ho naucilo prave to, ze si ulohu nepoznacil, teda ju neurobil, a dostal za to poznamku. A hoc mal tych poznamok aj desat ---- na jedenasty krat si uz zapamatal, ze si ulohu musi poznacit. A to spravi aj tvoj syn. Nauci sa to. Len ho nechaj --- lebo ono dieta sa musi ucit na vlastnych chybach - a nie, nenauci sa zodpovednosti ked ty ako matka vytiahnes edupage a nadiktujes mu co ma za ulohy... Su to JEHO ulohy, jeho povinnosti. Nie tvoje.

dskjhfdlkdjhl
24. sep 2022

@abbey1 Keby to bol troll, to by bolo fajn, taketo premotivovane matere su teraz v hojnom pocet, vidlami by si ich mohla prehadzovat😝

mondolina
24. sep 2022

ak si ozajstná...tak už si max trápna.

autor
24. sep 2022

@nikaeli dakujem pekne za vysvetlenie. Ale nie je to skoda, nevyuzit tolko funkcionalit? Vsak Edupage mal ciel byt napomocny ucitelom aj ziakom, vo svete to fakt je vyuzivane naplno. To mi pride, akoby v uctovnej firme pocitali na kalkulackach a do uctovnickeho softwaru nahadzovali len niektore vysledky.

mondolina
24. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl
to vážne existujú takéto matky? 🥴🙏🙈

abbey1
24. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl Môj mozog tomu odmieta uveriť a to teda mám predstavivosť veľkú a dokonca som i ja premotivovaná a hyperprotektívna matka. Ale na toto sa nechytám.

dskjhfdlkdjhl
24. sep 2022

@mondolina bohuzial, ano. Mam dost kamosiek, ktore ucia na ZS a mna toto az tak neprekvapuje. Preo som rada, ze ja prichadzam do kontaktu len so studentami.

dskjhfdlkdjhl
24. sep 2022

@abbey1 Uplne najhorsie je, ked sa este aj vedenie skoly snazi priam strcit takym rodicom az do ... Dieta dostane zlu znamku, rodic sa ide stazovat a schyta to ucitel.

autor
24. sep 2022

@simonah73 dakujem, ale preco by sme sa navzajom mali otravovat 20 ludia, ked staci, aby jedna pani ucitelka nahodila za tri minuty domace ulohy v ten den do EP? Unika mi logika.

nikaeli
24. sep 2022

nikto nemusí nikoho otravovať, stačí, aby si dieťa dávalo pozor pri značení úlohy 🙃

autor
24. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl pokus sa precitat text postu a odpoved pochopis z neho.

abbey1
24. sep 2022

Logika je v tom, že si to za tie 3 minúty môže dieťa opísať z tabule a učiteľka sa môže ísť napr vycikať, alebo riešiť, prečo Miško plače.

autor
24. sep 2022

@filipka250 dakujem pekne. Super.

kaktusik007
24. sep 2022

@carmenuska od nas chcela ucitelka aby deti citali Jakubka 🤦‍♀️ Danka a Janka mi tiez pride cez, a nie, nebola som nadsena a decka mi to necitali - ale vzdy sa da slusne dohodnut ohladne citatelskeho dennika (predpokladam ze o tom to bolo) a verim ze ako ucitelka si otvorena diskusii a netrvas na precitani konkretnych diel -- predsa len k maturite to este fakt nepotrebuju 🙂

simonah73
24. sep 2022

tak ja beriem vysvetlenie nasej triednej, ze ak by este aj ulohy davali na edu tak tie deti by uz nemali nic na starosti, tak ako som pisala vyssie.

autor
24. sep 2022

@kaktusik007 cez co si to ma ziak nahodit v skole do EP sam?

autor
24. sep 2022

@luccija dakujem pekne

abbey1
24. sep 2022

Hovorili ste o tom s učiteľkou? Odmietla to robiť? Aké argumenty vám dala? So synom ste hovorili?

kaktusik007
24. sep 2022

cez telefon? jaaaaj, ten nema?? tak smola, musi si poznacit do zosita a ostatnym spoluziakom cez edupage pisle ked pride domov ;)

dskjhfdlkdjhl
24. sep 2022

Autorka: Spytam sa znovu, povedala si to uz ucitelke? Ci si si len sem prisla ulavit a pred ucitelkou ani nepipnes? Ci nie si schopna normalne komunikovat?