icon

Doplatky v škole

bavaria007
2. nov 2022

príde vám toto normálne? Bol oznámený na edupage v septembri plavecký výcvik že 60€ plus rozpis dátumov. Ok zaplatilo sa 60€.
Dochodili výcvik a napísala učiteľka na edupage, že sa má doplatiť ešte 10€. Tak sa doplatilo. A teraz po dvoch týždňoch od ukončenia plaveckeho prišla ďalšia správa na doplatenie dopravy 14€ na doplatenie.
Čiže z pôvodných 60€ je zrazu 84€. Toto vedieť, tak na žiadny plavecký by som ho nedala.
Citujem správu z edupage: 70€ výcvik+ doprava 29€
Z toho hradí RZ 15€ autobus.
Na začiatku nám dali mylnú informáciu, že RZ hradí celý autobus. Prosím o doplatok 14€ za autobus doplatiť do 18.11.

Strana
z2
daniela1911
2. nov 2022

Chápem pointu príspevku….ale cez edupage sa dá napísať triednej, dá sa napísal mail riaditeľke, dohodnut stretnutie a pozvať ostatných rodičov a vydiskutovať. Áno, je to zvláštne… každá škola si niečo objednáva za nejakú dohodnutú cenu. Ak sa cena mení, informuje sa, popripade sa podpisujú nové dodatky. Za našich dávnych čias bolo rodičovské, povedalo sa kedy čo, ak náhodou nebola 100% suma, zbieralo sa viac a bolo vyúčtovanie s vrátením. Škola musí mat aj niekoho s chochmesom…
Ale aj tak má zamrzí, keď tu niekto píše, ako by svoje dieťa už nepustil..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
2. nov 2022

tak mozno ela rodicov nezaplatilo zrps a tak nebolo tolko na ujradu alebo to primerane tomu pokratili 😉

orangiiina
2. nov 2022

Nerozumiem, je doba aká je a ceny všetkého sa zvyšujú zo dňa na deň. Škola si to bohužiaľ nevymyslela, rozčuľovať da nad tým, je úplne zbytočne. Ak naozaj nechceš, aby tvoje dieťa vedelo plávať, nemala si ho pustiť na plavecký. Pre mna je to samozrejmosť, aby to vedel. Počkaj, keď príde lyžiarsky kurz. Tam už je cena podstatne vyššia.

deniseee
2. nov 2022

@elizabet173 kto pise, ze zrusenie by bola tragedia? Jednoducho skola si to vyzerie za neserioznost tak ci tak. Ak si mysleli, ze rodicia budu spokojni, hlavne ze sa to po dvoch rokoch moze konat, a cert ber cenu, tak nie. Evidentne taketo jednanie zerie viac rodicov. U mojich mladsich je tiez planovany skolsky vylet na ktory sme davali zalohu, ale s tym, ze vopred nam povedali, ze cena reflektuje momentalne naklady a ze je mozne, ze vysledna cena ku koncorocnemu vyletu moze byt uplne ina, preto nam daju vediet, pred samotnym konanim, ake budu naklady konecne a potom sa vlastne uvidi, kolko rodicov sa odhlasi, pretoze napriklad prave naklady za dopravu by sa potom delili iba medzi tie deti, ktore pojdu a tym padom by bola cena este vyssia a tiez nam oznamili, aky je minimalny pocet deti, s ktorymi sa pojde, pretoze ak by to boli len povedzme 5-ti, zrusi sa to cele. A to je seriozne jednanie. Podla mna skola v tomto pripade, ktory je tu pisany, nechcela rusit uz kurz (co ja viem preco? kludne tam niekoho mozu mat, komu takto dohadzuju kazdy rok kseft). A to, ze o zvysenych nakladoch nepovedali vopred, bolo krajne neseriozne. Ja keby som nieco kupovala v obchdode a normalne kupim, zaplatim, odidem s tovarom domov a po tyzdni ma predavacka stretne a povie mi, ze naklady isli hore, len to vtedy nemala rozpocitane a teraz chce doplatit urcitu sumu, tiez jej zatukam na celo, ci je kompletna. Taku vec ma povedat vopred, nie po.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zanka777
2. nov 2022

@bavaria007 ale to je otázka na školu na riaditeľa my ako máme vedieť čo sa vo vašej škole stalo že vám to takto zvýšili??? Naozaj mne by ani nenapadlo pýtať sa tu iných žien.... Naše deti nechodia do tej istej školy my nemôžeme vedieť čo sa stalo že sa to tak navýšilo.... To je fakt otázka na riaditeľa

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
2. nov 2022

@bavaria007 nezaplatila by som. Z princípu. Cena bola oznámená, akceptovali ste ju a zaplatili. Ok, bolo navýšenie, zaplatili ste... a zase? No asi tazko.
Museli to vedieť dopredu, ze to bude viac, len Vam to uz potom nepovedali. Mali dohodnutú nejakú cenu a urcite im len tak odrazu neposlali vyššiu faktúru.
Ziadala by som spolu s ostatnými rodicmi stretnutie s učiteľkou/riaditelkou a trvala na vysvetleni, co to ma znamenať. Taltiez by som sa spýtala, ci aj do budúcna to bude v takom mode, ze sa povie cena a potom ešte 2x budu žiadať doplácať lebo medveď.
PS: pre vsetky co sa tu teraz do mna pustia, neviem, ci by ste cestovke 2 tt po návrate z dovolenky daco ešte doplácali, lebo vsak ked ste si vy objednávali dovcu, boli ine ceny. Asi tazko, ze?

deniseee
2. nov 2022

@elizabet173 este som nepocula, aby cena nebola odsuhlasena pred plnenim, ale aby sa s nou hybalo tyzden po zrealizovani sluzby. Toto sa vzdy robi vopred a obzvlast v sucasnej situacii skola mala taku vec spravit. Ale neverim, ze tu informaciu o konecnej sume nemali.

orangiiina
2. nov 2022

@lienka.7 naozaj si porovnala štátne zariadenie, v ktorej sa uskutočňuje výchova a vzdelávanie a súkromnú cestovku, ktorá je viazaná živnosťou a založená za účelom získania čo najväčšieho zisku? 🙄 čiže podľa teba škola na žiakoch zarába??

bavaria007
autor
2. nov 2022

@deniseee
Pár dní po tom čo dochodili decká výcvik, napísala učiteľka na edupage, že sa má doplatiť 10€. To sa doplatilo, nikto neriešil. A dva týždne na to prišla ďalšia správa, že sa na doplatiť za dopravu. Predtým nebola reč o žiadnej doprave, len že je plavecký vtedy a vtedy a stojí toľko a toľko+ čo si majú decká zbaliť. Nič iné oznámené nebolo

lienka.7
2. nov 2022

@orangiiina aha, cize podla teba je ok, ked sa povie ze niečo bude stat 60€. Ty s danou cenou suhlasis. Potom teda ti povedia ze sorry, ale treba ešte doplatiť 10€. Povieš si ok. Zaplatis.
No a po skončení, podotýkam skončení, ti zase povedia ze zaolat este ďalších 14€???
Ako serioznost ti nic nehovori?
Btw, ked uz tak, mali zvolať stretnutie s rodičmi a vysvetliť, ze ich to mrzí, stalo sa toto a toto a prosia to uhradiť. Nie poslať mail, ze rodic zaplat. Ešte aj termín, to co ma byt?
Lebo je rozdiel, keby rodicia na začiatku hned vedeli, ze plavecký nebude stat 60€ ale takmer 90€, a mohli sa rozhodnúť inak. Nie každý totižto "sere" (ospravedlňujem sa za nadávku, ale nedá mi napísať inak!) peniaze na požiadanie, obzvlášť v tejto dobe.
Skor tomu bude tak, ze to nemali nijako zmluvne podchytene, a jasne, dofakturovali im ten zvyšok teraz. To nepopieram. Ale ako som už písala, ide o princip a aj o slušnost. A toto sa nerobi!

luxus10
2. nov 2022

@bavaria007 A O POL ROKA BUDE CENA ESTE VYSSIA, MOZNO SI ESTE POVIES, AKA SUPER CENA TO BOLA...princip ta sice nahneval, ale prijmi to, a bud rada , ze tvoj potomok vie plavat...🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
maranco
3. nov 2022

@bavaria007 pozri si na web stránke školy/obce, má povinnosť zverejňovať objednávky, faktúry, zmluvy tak tam uvidíš dátum kedy za koľko objednali a koľko bola faktúra

bavaria007
autor
3. nov 2022

@maranco pozerala som a je tam naposledy rok 2021/2022

Strana
z2