Dostávajú vaše deti veľa úloh na prázdniny?
Ahojte,rada by som sa spytala,ako to maju vase deti na prvom stupni?U nas maju deti ulohy denne,ale okrem toho dostanu nabalene mnozstvo aj na prazdniny.To neznamena zopakovat si nasobilku,ci odporucenie na diktat.Myslim tym seriozne niekolko stran matematiky,10 pribehov precitat a vypracovat ku kazdemu ulohy...Nemam nic proti uceniu sa,vdakabohu mam doma jednotkarku,ale podla mna co je vela to je moc.Nemali by si decka cez prazdniny oddychnut od akoly a vycistit hlavy od ucenia sa?
@veronka523 vždy staršia generácia nadávala na mladšiu. Tú vetu : aké sú tie dnešné deti....
Som počúvala už keď som ja chodila do školy a to teda bolo dávno a žiadne mobily či tablet neexistovali.
Ja chodím do práce a pracujem v rámci svojho pracovného času, keď mám dovolenku nepracujem. Neopakujem si niekoľko strán manuálu len aby som nezabudla. Chcem vypnúť, chcem cestovať, spoznávať, lyžovať, kľudne len tak sedieť a neriešit. Predpokladám že väčšina ľudí to má podobne.
Deti sú tiež ľudia, malý ale ľudia. Prečo od nich sa vyžaduje viac ako od dospelých?
Ale jasné zase zlý rodičia a ešte horšie deti.
@keira to je presne ten skreslený pohľad na učenie. Všetky deti sa chcú učiť, len tým, že nerešpektujeme ich potreby a učíme ich to, čo chcú dospelí, nie to, čo chcú deti, tak sa stretávame s nechuťou a odporom. Čo je úplne prirodzené, keď ktokoľvek kohokoľvek do niečoho núti. A to nemyslíš vážne, že nik nenúti, už len samotný systém núti, vlastne podstata nášho školského systému je nutenie.
@akvi prečo vždy zhadzujete problém na učiteľov?
@miriam11 dokonca aj v Rakúsku dostali decká na prázdniny úlohy a neubudlo z nich..
@arasidka123, myslíš to Rakúsko, kde sú úlohy aj cez víkend zakázané? Áno, horšie školy a mizerni učitelia dávajú úlohy na prázdniny. Ostatní nie.
@vroni 🤦 škoda reči ..treba ľutovať deti, že vôbec do tej školy musia ísť ..a potom čuduj sa svete, všetko ide dole vodou ...
@arasidka123, no, asi sa rozplačem. Niečo k veci alebo dáky argument by sa nenasiel?
A len taký nápad/rada, nedalo by sa vám rodičom trošku ozvať na rodičovskom združení, že toho dostali veľa?
My bežné toľko, že syn má hrôzu keď majú byť prázdniny. Vôbec sa neteší. Nechala som ho do 27.12. nech si oddýchne a od 28.12 sme každý deň robili 3 hodiny úlohy. Toľko im toho dala + naučiť sa 6 strofovu báseň na Hviezdoslavov Kubín. Mám 4táka a mal zo slovenčiny, Matiky, Vlastivedy aj prirodovedy.
@arasidka123 kde zhadzujem problem na ucitelov? Poukazujem na to, ze su rukojemnikmi systemu vo vacsine pripadov. V tomto pripade ale ucitelia este aj porusuju zakon. Ucitelovi totiz ziaden zakon neumoznuje organizovat cas mimo skolskeho vyucovania.. takze zadat ulohu sice moze, ale vynucovat ju nie. Okrem toho, co sa deti tym, ze plnia ulohy aj cez prazdniny ucia? Ze je v poriadku robit cez volno? Ze nemaju narok na oddych? Tu ide o psychicke zdravie. Hoc by to bola len jedna mala uloha, uz len to, ze na to treba mysliet nedovoluje hlave vypnut. Je to presne to iste, ako ked si prinesiem z prace nieco, co treba spravit a tazi ma to kludne cele to volno, kym to nespravim.. Volno je na oddych, regeneraciu, vypnutie a deti na to maju plne pravo.. Kto chce robit ulohy, nech sa paci, moze pre mna za mna aj od rana do vecera vyplnat pracovne zosity, na to predsa nepotrebuje nikoho povolenie.. Ale kto chce vypnut, malo by mu to byt umoznene..
@danieladeley ty dostávaš cez dovolenku pracovné úlohy od zamestnávateľa?
@babika112 v prvom rade, nemam zamestnavatela. som sama sebe zamestnavatelom, takze si spravim dovolenku aj pracovne ulohy, kedy chcem/potrebujem. A v druhom rade, preco tu pleties pracu? Podla mna je trosku rozdiel byt ziakom a plnit si POVINNU skolsku dochadzku, ako byt zamestnancom, ktoremu ked sa nepacia pracovne ulohy v case volna, moze kludne zmenit pracu 🙂

Mňa dcéra nastvala posledný deň pred jesennými prázdninami a za trest musela prečítať celú knižku (išlo o to, ze si neprečítala z knižky deň pred tým príbeh, ktorý dostali na úlohu) a pani učiteľka mi výplach la žalúdok, ze ci som sa zbláznila, cez prázdniny si ma dieťa oddýchnuť, samozrejme im na prázdniny domáce úlohy dáva, ale dá ich toľko, ze ich urobí v piatok tak za hodinu a potom ma už volno