icon

Dress code na školách - váš názor

mesiacikluna
29. jún 2023

Myslíte si, že by mal byť na škole určitý dress code?
Isté nedovolené typy oblečenia?

pribinak
29. jún 2023

@luccija veľmi veľmi naivná predstava

Deti sa porovnajú podľa mobilov dovoleniek, handry sú už mimo. Dnes kúpiš cez aliexpres a iné veľkosklady oblečenie za pár eur na nerozoznanie od originálu

Od septembra mam ôsmaka, nikdy neprišiel s tým že sa niekto hada kvôli oblečeniu, ale kvôli mobilom tak to áno

Aj v zahraniči sa presne vie, ktorá drahá súkromná škola má aké uniformy a navyše to vôbec nie je lacná záležitosť

ema22270
29. jún 2023

Sice tato tema nie je uplne o tom (skor riesite dievcata a vyzyvave oblecenie...) ale chcem sa opytat, na zakladnej skole, ked ide syn do prvej triedy, ste davali aj teplaky? Ci je to zakazane? Resp je vhodnejsie nakupit nohavice a rifle? Len tak ma to zaujima, ake mate skusenosti. Dakujem 😊

pribinak
29. jún 2023

@ema22270 tepláky na prezlečenie do družiny, na vyučovanie mal športové nohavice

mesiacikluna
autor
29. jún 2023

Ale zaujímavé, že väčšinou sa riešia dievčatá ako chlapci :D čo mi príde dosť sexistické, lebo zase ked už obmedzenie pre dievčatá tak aj pre chlapcov

luccija
29. jún 2023

@ema22270 jeden čas začali deti nosiť tepláky a bolo to zakázané od triednej učiteľky.Ja s tým súhlasím je veľa nohavíc v páse na gumičku či iných typov.
@pribinak ok je to môj názor

marca12
29. jún 2023

@mesiacikluna zakazala by som teplaky

mesiacikluna
autor
29. jún 2023

@marca12 Prečo? Lebo dosť ľudí má problém s teplákmi

simca06022011
29. jún 2023

Iste typy oblečenia sú už zakázané, škola nepriazeň deťom co presne majú nosiť, bohužiaľ u nás by sa aj rodicia za to pokrájali na kocky. Už zakázané odhaľovanie nevedia tolerovať, proti teplákoch v škole nedokážu učitelia bojovať;) ide to aj od rodiny.. na nás je čo dieťaťu dovolíme nosiť.

simca06022011
29. jún 2023

@mesiacikluna sexisticke? Videla si chalana hore bez, pripadne iba mininkrop tope, v roztrhané rifliach zr ceky zadok trčí von? Toto u nás v škole napr riešia. Oproti babám chodia.chalani slušne oblečení:D a to mam dcéru

ema22270
29. jún 2023

@luccija aj som si myslela, ze teplaky asi nie... takze skor nakupime nejake nohavice, dakujem 😊

dusankomoj
29. jún 2023

@mesiacikluna raz som pozerala reportáž o uniformách na školách(SK) a tam to oblečenie nevyzeralo ako v amerických filmoch🤣 boli to iba mikiny a tričká a aj to viac kombinácií. A malo to vyjadrovať nielen sociálnu rovnosť,ale aj spolupatričnosť a loajalitu k škole. A prekvapivo sa to pozdávalo aj rodičom,čo boli na začiatku proti.

syslik81
29. jún 2023

moja ma uniformu kedze sme v uk a je to super-ziadne hadky rano co si oblecie alebo nie ... na druhu stranu na high schools zas i napriek uniformam sa sikanuju kto ma drahsiu kabelku topanky ci znackove bundy - nosia bundy za 800+ a ten krik ak si ich nhodou uspinia lol ... takze vsetko ma svoje pre a proti ... co sa tyka ceny nieje to tak vela- len par kusok s logom skoly a tie sa daju kupit aj z druhej ruky pripadne skola robi raz za rok predaj veci -co deti pozabudali alebo im rodicia darovali ..za peniaze potom kupia daco skole ...

syslik81
29. jún 2023

Teraz nosi nohavi e kedze je uz vacsia a suk e nechce ,ale je to zlate vidiet rano cupitat deti v uniformach ci pubertiakov v sakach etc ...

luccija
29. jún 2023

@ema22270 moja mama tepláky zo Zary, ale vyzeralo to ako cargo nohavice aj to bolo ako riflovina.Zase nie sú tepláky ako tepláky.

panelacikova
29. jún 2023

@linduska86 no, ehm.... čo znamená, nech učiteľky chodia ako dámy prosím ťa? a nie ako ....?

unicornlady
29. jún 2023

No, ja keď vidím tie roztrhané rifle, čo pol stehna je vidno, holé bruchá, mini sukničky (a to aj na ZŠ), tepláky, ale keby to aspoň boli športové nohavice, ale minule som na maturantke videla tepláky, také hrubšie, dole stiahnuté gumičkou, čo si dám max. na doma; krátke nohavice také mini, že vidieť polku zadku..

Ja si tiež pamätám, keď na ZŠ len priesvitný lak som mohla mať a žiadny make-up, ale zase načo by som sa na základke maľovala, to až na strednej začalo. Ale aj to si pamätám, že na strednej napomenuli, že nesmú byť priveľké výstrihy

panelacikova
29. jún 2023

chvalabohu, že som doteraz pôsobila na školách, kde nikto nerobil vedu z toho, ako chodia žiaci a študenti oblečení. na obranu dievčat poviem, že najtragickejší kus oblečenia boli tie handričky s odhaleným pupkom. žiadne odhalené rite alebo vrch.... z času na čas niektoré decká prišli aj v teplákoch. pokiaľ sú čisté, pekné, nechápem, prečo by nemohli. dokonca moja dcéra si 1-2x do mesiaca vezme obľúbené tepláky. a nikto to nerieši. ani iných. na gympli, kde som doteraz pôsobila, boli aj deti z jednoduchších pomerov a bežne chodili v tepláčkoch a tričku. nehodnotím deti (ani dospelých) podľa oblečenia, pokiaľ fakt nevytŕča značná časť niektorej intímnej časti tela.
uniformy by som nezavádzala aj z dôvodu, že zvyknú byť šité z rovnakých materiálov a nie každý človek toleruje každý druh materiálu. aj z dôvodu, že to vôbec nerieši sociálne rozdiely medzi ľuďmi. ako tu už niekto spomínal predo mnou, dnes si decká porovnávajú mobily, hovoria o dovolenkách, či o tom, na akom aute ich rodičia vozia... oblečenie nerieši nik. sme 20-30 rokov za érou, kedy oblečenie hovorilo o tom, kto je z akej sociálnej vrstvy a kto si čo môže dovoliť.

anonymanonym
29. jún 2023

Nie su teplaky ako teplaky. Vytahane stare nebodaj spinave teplaky sa snad nedaju porovnavat s nevytahanymi, peknymi, cistymi. K tomu tenisky, nejake pekne tricko, a co ako? Nemalo by ist o vedomosti?? O spravanie?

janetinka27
29. jún 2023

@mesiacikluna v skolskom poriadku sa to spomina a na zs volaju rano rodicom, ked pride dcera polonaha.
My sme este na strednej skole boli v reportazi regionalnej tv, pretoze skola zakazovala nosit chalanom na vyucovanie kratasy. Vtedy sa do skoly este nenosili teplaky ani farebne kratasy, nosili sa slusne rifle po kolena a aj to bol problem.hlavne pocas horucich dni.

ema22270
29. jún 2023

@anonymanonym tak urcite nie su teplaky, ako teplaky, aj podla mna by sa mohli nosit aj teplaky - ale samozrejme pekne, ciste nevydrate... ale uz som to pocula, ze to zakazuju na skolach, tak nech som radsej pripravena a objednam synovi teda nohavice (teraz ma len jedny a jedny rifle, tak to bude oriesok) ...

dskjhfdlkdjhl
29. jún 2023

Ja by som sa v skole zamerala na to, co prioritne skola riesit ma a to su vedomosti, ktore tam deti maju ziskat. Osobne ma viac irituju pravopisne chyby ako crop top na mojich studentkach. Pokial je to oblecenie ciste (lebo bohuzial nie vzdy je), tak mi je uplne jedno, co maju oblecene.

bubobubo29
29. jún 2023

@mesiacikluna my sme mali na strednej uniformy a nic lepsie ako uniformu si neviem do skoly predstavit. Vsetci sme si boli rovny, ale kazdy mohol rano prist v com chcel, kludne v teplakoch, v skole sme sa prezliekli do uniformy a poobede sme si zase dali kazdy kto co chcel. Ale nikto na nikoho nemohol ukazovat ze aha co si zase dala na seba a pod. Dievcenska uniforma obsahovala aj suknu aj nohavice a ktore dievca nechcelo suknu mohlo nafasovat rovno dvojo nohavic. Uniformy nam platila skola.

zuzana212722
29. jún 2023

V škole chýbajú učebnice, pomôcky, učitelia a to najzákladnejšie poriadny systém ktorý má hlavu aj pätu a nie ešte uniformy..v čom ide dieťa do školy je vyzitka rodiča ..

simca06022011
29. jún 2023

Deti hlavne staršie sa učia v škole vhodné obliekať m, správať. Ak to nie je malé dieťa co sa ešte v družice hra na koberci, lodla mňa má byť patrične slušne oblečené. Tepláky nech sú akékoľvek nepovažujem za slušné oblečenie. Ani do kancelárie by som si ich nedala. Detto hole čokoľvek, výstredné oblečenie, výsledný makeup.. na zs to nemá čo robiť, a na strednej podľa zamerania.
Dám priklad, fakt už som mala dosť ked som to videla, koncert koncoročné v ZUŠ.. šortky plážové, tepláky, kratasy riflove a tielko...

dejka77
29. jún 2023

Na uniforme je super to, ze nemusis rano rozmyslat, co si das na seba. A ano je to aj ekonomicke, lebo tym padom dieta nepotrebuje tolko oblecenia. A myslim si, ze ak by malo dievca problem so suknou, urcite by mohlo nosit aj nohavice.

mesiacikluna
autor
29. jún 2023

@simca06022011 Ale v takom prípad nech makeup je zakázaný aj pre učiteľky, nech je to fer

mesiacikluna
autor
29. jún 2023

A zase nerozumiem prečo by makeup mal byť problém, ak je pekný, prečo nie

dskjhfdlkdjhl
29. jún 2023

Ako myslis, ze by to bolo fer, keby ucitelky mali makeup zakazany? To potom zakazme vsade, lebo ak zakazes ucitelkam-dospelym zenam, tak potom vsetkym dospelym zenam, nie? A vsetci budeme pisat modrym perom😉

mesiacikluna
autor
29. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl Ked nemôžu žiačky tak potom ani učiteľky, lebo to je dosť pokrytecké, školský poriadok nech platí pre všetkých rovnako

dskjhfdlkdjhl
29. jún 2023

ked nemozu ucitelky, dospele zeny, tak potom nech nemozu vsetky dospele zeny, inak to bude, ako pises, pokrytecke😉