icon

Dvanásťročná dcéra a situácia s jej kamarátkami

11. júl 2022

Dcera je uz velka (12), takze sa jej nemiesam do kamaratstiev, ale nastala takato situacia medzi jej kamoskami. Maju v skupine sefku, zda sa mi, ze uz trosku manipuluje. Vsetci robia, ako ona povie. Je tam jedno dievca, a, vraj, toto dievca povedalo iba jej (sefke), ze uz nieco ukradla, a vraj nahovarala tuto sefku, ze ci spolu nieco neukradnu. Sefka to povedala doma mame a ma "nejaky" zakaz sa s nou stykat. Sefkina mama volala aj mne, kedze sa pozname, a radila sa, ze ci to riesit nejako viac, alebo co s tym, ze to je vazna vec. Potom to povedala sefka ostatnym detom, vsetkych poziadala aby to nikomu nehovorili, ze je to tajomstvo, a ziadala, aby sa s nou prestali stykat a vyblokli si ju aj z mobilu. Moja dcera jedina si ju odmietla bloknut, lebo si s nou rozumie a nikdy sa s takou situaciou u nej nestretla. Ked u nas bola na navsteve ta dievcina, spytala som sa jej na to (snazila som sa neprezradit od koho) a ona to poprela, ze to by v zivote neurobila. Ja teraz neviem, ci mi tato klamala, alebo ci si to cele ta sefka vymyslela. Dievcina sa ale dovtipila a spytala sa na to tej sefky. Hned na to sefka kontaktovala moju dceru, a spravila jej vydieracky, ze preco prezradila tajomstvo. Dcera odpovedala, ze to moja mama a tej to povedala tvoja mama a tie nie su viazane ziadnym tajomstvom, a ze teda dcera s tym nema nic spolocne. Nasledne sefka zablokovala aj moju dceru a poziadala o to aj ostatnych, ktori to urobili a mojej dcere sa uz nikto neozyva.
Neni toto uz trocha moc? Ci je to bezne? Miesat sa do toho este viac? Alebo nechat nech sa to utrasie samo medzi nimi? Co mam dcere poradit? Vela kamaratov nema, je smutna.
Niekde na pozadi mi viria myslienky, ci si toto cele ta sefka nevymyslela a samozrejme vsetky tie deti to doma povedali svojim rodicom o tom akoze kradnuti, tak mam aj obavu ci nieco podobne nenakydava teraz aj o mojej dcere.

janickacrazy
11. júl 2022

asi by som sa do toho nemiešala, ved tvoja dcéra sa teda može hrať s tou dievčinou, ktorú si ostatní zablokovali, ono sa to časom možno zase zmení, ja si myslím, že šéfka si to celé vymyslela a bud rada, že tvoja dcéra má vlastný názor a nenechala sa oblbnúť

777januska777
11. júl 2022

Neriešila, áno asi by ma išlo roztrhnúť od hnevu, ale neriešila. Lebo ty sama nevieš ako to bolo, takže tvoje riešenie by bol len ďalšie rozduchavanie ohňa. Nechaj to na dcére nech sa zo svojim problémom a aj s ľuďmi akých ma okolo seba popasuje ona, dá jej to viac. Pre nás rodičov je najťažšie nechať dieta trpieť, ale práve takéto drobné "utrpenia" a skúšky ju naučia sa so svetom popasovať.

deti95060810
11. júl 2022

1. určite by som dcére nedovolila byť v nejakom gangu kde rozkazuje jedna slečna...
2. nahovorila by som ju na iné kamarátky - však tie súčasné hádam nie sú jediné na dedine, sídlisku
3. dcéra má len 12 - začína dosť blbé obdobie, neraz na zlé skutky nahovorí mladého človeka práve partia...

andrea_82
11. júl 2022

ja by som sa miešala. Zavolala by som si všetky tri dievčatá "na koberček" a na rovinu sa spýtala, ako to bolo. Nech sa k tomu vyjadria všetky naraz. Ale tiež sa mi nepáči, že majú "šéfku", poradila by som dcére, nech sa od nich drží radšej ďalej.

ola101
11. júl 2022

no uprimne asi by som do toho zasiahla, ako co horsie by sa este mohlo stat ked im takato "slecinka" veli. ved je to na hlavu a netreba to nechat tak.

lindous
11. júl 2022

Neriešila by som...neviem si predstaviť, že keď sme mali v 12tich nejaký "konflikt" (a teda, že sme riadne blbosti riešili a všetko bol koniec sveta), tak že by si moja mama zavolala moje kamarátky a chcela od nich vysvetlenie alebo ich nejak poučovala... asi by som sa prepadla pod zem..v

Mohlo to byť akokoľvek a nemyslím, že sa dozvieš ako to bolo naozaj... To dievča mohlo naozaj kradnúť a myslela si, že to je frajerské (hádam si nemyslíš, že by sa ti priznala) alebo si mohla vymyslieť, že niečo ukradla, aby bola za hviezdu pred šéfkou alebo si to naozaj mohla "šéfka" celé vymyslieť...

Dcére by som povedala, že sa zachovala správne, keď sa riadila vlastnou hlavou a nepočúvala "šéfku" a tiež by som sa ju snažila nasmerovať na nejaké iné kamarátky

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
11. júl 2022

dakujem za nazory

ropucha6
11. júl 2022

Ako sa do toho chces este miesat? Aby sa kamosili s tvojou dcerou? Nechaj ich, nech si to poriesia…maximalne by som sa porozpravala s dcerou, ale ine dievcata do toho nezatahovala.

sidicek
20. júl 2022

Chyba bola, že si sa do toho vôbec miesala a pýtala sa návštevy, ci kradne. Co teraz chceš riešiť, ved to sú ich interné záležitosti.Ja nepoviem, nejaké vážne problémy ako napr. šikana ako rodič máš riešiť, ak to dieta samé nedokáže. Ale takéto ohovaracky medzi pubertackami?

autor
20. júl 2022

@sidicek Naozaj sa ti javi, ze kradnutie je u 12r. v pohode?

sidicek
20. júl 2022

To, ze jedna pubertiacka povedala o druhej, ze niekedy niečo ukradla, by som hlavne brala s veľkou rezervou. Núti snáď kradnúť tvoju dcéru?alebo ma na ňu zlý vplyv?

autor
21. júl 2022

@sidicek To mlcanim a nedostatkom komunikacie nezistim.