icon

Existuje zákaz vstupu do školy s kočiarom?

potvorka
17. apr 2015

Že ich máme nechavat vo vstupnom vestibule. Sedí tam informatorka, ale nedá sa spoľahnúť ze tam bude stále.

cecil36
17. apr 2015

@natalym zeby kvoli bezpecnosti?

bubelko
17. apr 2015

@prasiatko30 vidis a u nas uz deti v skolke chodia same. kazdy kraj, iny mrav 😉

eeffka
17. apr 2015

@potvorka mas 1,5r dieta a treba ti kocik po skole? sak zaparkujem vo vestibule , dieta za ruku a idem po surodenca

prasiatko30
17. apr 2015

@bubelko my to mame aj velmi daleko - musia prejst cez 10 ciest a jedna je 6prudovka - takze este dlho nebude hrozit ze budem mladu posielat samu do skoly 😀

natalym
17. apr 2015

Aha. Bezpečnosti koho? A človek na vozíku tiež necháva vozík vo vestibule?

bubelko
17. apr 2015

@prasiatko30 v poho 😉 ale na svk 6-prudovky v mestach nemame 😉 ale o to ani neslo. len nechapem, naco sa treba trepat s kocikom az do satne.

@potvorka skus nosic miesto kocika 😉

belllinka
17. apr 2015

@jasminet skolak uz musi byt schopny sa obliect a vyzliect sam. Ak nie, mal ostat v skolke. To uz je potom aj o neschopnosti rodicov.

anjelikdianka
17. apr 2015

@moni244 Lebo je v družine a u nás ideme az do triedy ,tam zaklopeme,vypítáme dieta a ide sa domov. 🙂 A detičky odchádzaju postupne ked pre nich príde rodič,ked idu na autobus,ked prídu z práce....takže nieje stanovené že prídem pred školou a čakám kým príde von žiak.Je iné ked dieta ide domov presne po skončení vyučovani,ano vtedy rodičia čakaju pred školou.

moni244
17. apr 2015

@natalym toto je zase miesanie hrusiek s jablkami, clovek na voziku by sa vo vacsine skol do vnutra ani nedostal, ist s kocikom do vnutra nie je nevyhnutne, s vozikom nemas na vyber a co tak bezpecnost pri vlaceni kocika po schodoch?

prasiatko30
17. apr 2015

@bubelko u nas nemame satne 😀

zuzankasm
17. apr 2015

Kocik do skoly nepatri...Zobrat dieta na ruky a hótovo. Niektore maminy iu na tych materskych asi fakt nevedia co s volnym casom,a riesa vci neriesitelne... Aj ja som mala kociar,ale respektovala som aj zakazy.Ak sa niekde jednoducho s kociarom nemoze,tak sa nemoze a bodka.

piacere
17. apr 2015

Hm... aké ste tu všetky hrdinky, ktoré si vedia všetko zariadiť, majú 100% samostatné deti už v prvý deň nástupu do prvého ročníka a manžela/babku/susedu stále k dispozícii na postráženie mladšieho kočíkovo-povinného dieťaťa.
Rozmýšľam, čo by ste robili, ak by ste mali (nedajboh) postihnuté dieťa v kočíku (veľké, neodnesiteľné na rukách) a mladší prváčik by skuvíňal v triede napr. od bolesti brucha (prečo by vás k nemu volali) a nebol by schopný zísť do šatne a učiteľka nenechá v triede ďalších 25 detí osamote. Manžela by ste mali na služobke a nikoho iného k dispozícii.
Viem, krízová situácia, ktorá sa vyskytne raz za 10 rokov v jednej zo 100 rodín, ale aj to je možné... extrém... ale vy to tu poniektoré ženiete do pekných extrémov a z nevinnej otázky ste urobili... ehm 🙂

vika35
17. apr 2015

@piacere myslim, ze v takom pripade sa da udelit vynimka. na druhej strane si neviem predstavit ako take dieta postihnute velke na kociari vlacis po schodoch. lebo to je aspon na 99% bartislavskych skol realita a predpokladam, ze podobne su na tom aj ine skoly na SK.

potvorka
autor
17. apr 2015

No druzinarka ho ako prvaka nepustí samého, musím ísť pre neho, takže musim ísť do triedy. A jedna vec je dieťa v kociari A druhá vec je kociar, nákup, veci v ňom.
A bavia ma príspevky typu ze ak sa neoblecie sam, 🙄 nemal ísť do skoly...
Alebo ze kedysi niekoho matka.... Kedysi sa aj na koňoch jazdilo a ????

moni244
17. apr 2015

@potvorka tak pojdem na nakup potom, vsetko sa da zariadit, ked clovek chce l, ja neviem, ake to mate vsetky super skoly, ale u nas by si sa v jednej dostala s kocikom meter a uz by si mala pred sebou dve poschodia schodov, v druhej by si sa dostala tiez len kusok a tiez tam su hned schpdy, cize neviem, ako s kocikom by si sa vobec dostala dnu pred triedu

zuzankasm
17. apr 2015

@moni244 Uplne suhlasim s tebou.Ako som aj ja pisala vyssie.je taky problem respektovat zakaz? To ze ma matka kocik,neznamena,ze je v sklenenej guli. Do skoly nepatria ani nakupy,ani nic podobne,naco sa vyhovara,ze by nechala v kociku...Nechapem,fakt. Riesa veci,nad ktorymi sa clovek pousmeje :-*

zuzankasm
17. apr 2015

@potvorka Co ta pobavilo na prispevke,ze sa ak sa dieta neoblecie samo,nemalo ist do skoly ? Kazdy skolak by to mal vediet,pokial nieje v specialnej.Moja ma 3,5 roka a sama sa oblecie uplne bez problemov,a nemusim ani pri nej stat. Niektore maminy drzia deti ako v sklenenej guli..

moni244
17. apr 2015

@zuzankasm hej, vela zien si mysli, ze mam kocik, kto je viac? Ale proste fakt drviva slovenskych skolje barierova a ohladom obliekania, to si fakt neviem predstavit deti, co maju telesnu a nevedia sa obliect

zuzankasm
17. apr 2015

@moni244 Jasne,uz len v skole na chodbe vytiahnut kozy,a kojit aj skolaka ,aj babo,ved je to predsa normalne,nie? 😝

vroni
17. apr 2015

U nas do skoly nemaju vstup rodicia. Skola je zamknuta a vo vestibule sedi vratnik (za vestibulom je este dvor a az potom skola). Po skonceni vyucovania ucitelky odvedu deti k vonkajsim dveram a predaju rodicom alebo rodicia podpisu, ze dieta smie chodit domov same. v nudzovych pripadoch (chore dieta alebo rodicia pridu neskoro) kocik ist do skoly v pohode moze, dokonca vratnik privola aj vytah (ked je dieta chore, izolacka ma pristup k vytahu) alebo pomoze vyniest kocik po schodoch (kniznica, kde sa "zbieraju" deti meskajucich rodicov je na prvom poschodi a nema pristup k vytahu). Chapem, preco sa nemozu motat po skole rodicia. Co je take strasne nebezpecne na kocikoch mi akosi unika....

prasiatko30
17. apr 2015

@zuzankasm no potom budete hovorit ked budete mat dve 😀 😀 😀 😀 to sa mudruje ked nemas taky problem

zuzankasm
17. apr 2015

@prasiatko30 Ano mudrujem,lebo mam sice skolkarku,ale som pracujuca,aj moz muz pracuje,ale veci si jednoducho viem zariadit tak,aby bolo dobre.Vyhovarat sa na pocet det je ubohe. niekedy staci lepsie popremyslat,a problem je vyrieseny.

prasiatko30
17. apr 2015

@zuzankasm koko mas deti???

zuzankasm
17. apr 2015

Ty asi ani jedno,ze?

moni244
17. apr 2015

@prasiatko30 moja mama mala tri, mna ako tretiacku, brat prvak, sestra novorodenec, babka daleko, druha neschopna, oco do vecera v praci a nikdy do skoly s kocikom nesla

mawka
17. apr 2015

@moni244 presne je to o tom timemanagemente. sak ak je mamina na materskej, rodicovskej, ma kopec casu si urobit taky rezim, aby vsetko klapalo.

dievcata, ja by som vam niekedy dopriala zazit "vycvik" ze ostante sama s dvomi detmi na nejaky cas, pricom mate batola a skolaka, chodte pritom do roboty, byvajte xy kilometrov od pribuznych, v meste, kde ste nova a nemate nikoho a tak by ste si natrenovali rezim a tak vsetko by ste mali zorganizovane, ze by ste nemuseli riesit take sprostosti riesit.

kazdy problem ma riesenie a byt matkou je AJ o skvelej organizacii casu.

@piacere zenies to do extremu, vynimky sa daju udelit.

@bubelko ved toto, ved toto. ja velmi rada citam, sledujem, pocuvam ako to funguje inde a ono to funguje, ale ja ti neviem preco slovenske mamicky su take extremistky, co sa deti tyka. myslim v tom zmysle, ze ich ofukuju fakt takmer do maturity, to je este ten lepsi pripad, casto este aj ked su deti uz echt dospele. Niektore modely zo zahranicia su prepracovane, zaviedla by som ich aj u nas. lebo su efektivne a deti sa ucia samostatnosti a zodpovednosti. a tie deti mimo slovenska nie su ine od tych nasich. asi je to aj mentalitou a nastavenim si hlavy u rodicov.

zuzankasm
17. apr 2015

@moni244 Novodobe vystresovane matky na materskej,skoda slov. V dnesnej dobe sa asi nic neda,vsetko treba len kritizovat,obhajovat sa svojimi pravami apod.No nic,idem ja pracovat,tuto diskusiu prenechvam emancipovanym mamickam bojujucim za prava kojenia a kocikov.Pekny den 🙂

prasiatko30
17. apr 2015

@moni244 aj moja mama nas posielala samych a ako 6r som isla do prvej triedy s bratom - mama nesla ani na prvy den skolskeho roku so mnou lebo mala male dieta a robila - a ja to tak robit nebudem a to aj preto lebo v krajine kde fungujem to zakony a vnutorny poriadok skoly nepovoluje. a ja zase nie som zastancom toho co sa robi na sk strcit 6r dietatu mobil do ruky preto aby bolo samostatne nevidim to ako velku vyhru - ale to je uz ina tema.

ako najlepsie su take zeny ako vy dve co maju jedno dieta ktore este ani do skoly nechodi ale vedia presne co maju robit tie ostatne -treba sa trosku vzit do situacii aj inych ludi - zeby trosku empatie

zuzankasm
17. apr 2015

@mawka Vystihla si to uplne.Palec hore.

moni244
17. apr 2015

@prasiatko30 presne na toto som cakala, ze kedy ti dojdu argumenty vytiahnes, ze mam len jedno dieta a mam byt ticho, tlieskam