Existuje zákaz vstupu do školy s kočiarom?
Že ich máme nechavat vo vstupnom vestibule. Sedí tam informatorka, ale nedá sa spoľahnúť ze tam bude stále.
A naco potrebujes ist s kocikom do vnutra skoly? A kocik nechas, dieta di zoberies zo sebou, nic tragicke
@moni244 ist po starsie dieta napr - co zatial necha to mladsie v uschove - to su take problemiky co sa obycajne zacnu vyskytovat az s vyssim poctom deti 😀
tak neviem ale moja chodila do dvoch ZS a ani v jednej sa nechodilo dovnutra. deti sa rano priviedli ku vchodu a poobede na zvoncek sa vypytalo a tiez prislo ku vchodu.
@prasiatko30 na zakladnu skolu sa odkedy chodi do vnutra skoly pre dieta? Do skolky pochopim, ale do skoly? Ja mam dvoch surodencov a mama bola vo vnutri skoly len na rodicku,cakavala von
u nas v skole napr nie je mozne ist s kocikom do budovy - ale z uplne ineho dovodu - su tam vsade schody cize ak by som mala kocikove dieta tak by som ho musela nechavat vo vchode pri dverach lebo je nepomyslitelne vytiahnut na 2-3 poschodie kocik aj s dietatom a ak by to este bolo v case ked vychadzaju deti tak sa ani na schody nedostanes - u nas chodia deti do6r vyzdvihovat rodicia az ku dveram tried (do skoly chodia deti uz od 3r). potom napr aby som sa dostala niekde do zborovne ale ku sekretarke to je tiez nemozne s kocikom lebo hlavny vchod je spraveny tak ze aby si sa dostala ku vratnicke mas schodiste - a dost dlhe cize tiez neostava nic ine len nechavat kocik pod schodami.
@alenka777 Tak ja som používala po pôrode kočík ako barle, keďže som bez neho nevedela chodiť, nieto ešte nosiť dieťa na rukách. Ak by som mala ja fungovať v tomto režime, tak kočíkom sa dopravím do školy a ďalej vyťahujem barle. Bohužiaľ dieťa by muselo ostať v kočíku. Toto by som robila cca 2 týždňe, keďže dva týždne som nevedla normálne chodiť.
@moni244 ak ti volaju ze dietatu prislo zle napr alebosa chces ist porozpravat s ucitelkou mimo zrps - napr - vyskytuje sa vela okolnosti koli ktorym ten rodic si moze dovolit vojst do skoly 😅 skola by predsa nemala mat vetovany vstup rodicov do skoly - u nas napr som uz par krat musela ist vyzdvihnut deti zo skoly lebo sa zle citili, zacala ich boliet hlava, vystupila teplota, potom treba nosit rozne formulare ku sekretarke - prihlasky na dalsi rok, na kruzky, na vylety, platit za knihy, a pod. potom aspon raz za rok nas mimo zrps pozyva triedna kazdej z dcer na "tutoria personal" - cize aby mi v klude porozpravala o tom ako napreduje moja dcera a ak by som mala aj ja nejaky problem alebo navrh aby sme sa mohli porozpravat v klude bez zbytocneho publika - nikdy sa neriesia osobne problemy ziakov na spolocnych zrps to ide vsetko osobne priamo s rodicmi ktorych sa to tyka. a vtedy musis vojst do skoly
tiez nerozumiem problemu, u nas neexistuje aby sa rodicia alebo hockto cudzi motal po skole, pri vchode je zvoncek rodic si vypyta dieta a ono zbehne dole, tym padom rodicia cakaju max vo vestibule
@prasiatko30 aj tak vacsina skol je robena tak, ze sa tam s kocikom nedostanes,max po prve schody a zase ist sa porozlravat s ucitelkou si neviem predstavit s dietatom v kociku, to by som riesila s manzelom, nech postrazi mladsie
@moni244 lebo teraz je to tak, ze este aj maturantov treba vozit a vodit do skoly a chodit pre nich 😀 ako mne toto uz pride take, no.... tiez idem do skoly len ak nieco vybavujem. iste, chodila som pre maleho do druziny, ale to bolo v suterene. a potom ma to prestalo bavit, tak som sa dohodla s vychoskou, ze vzdy o druhej maleho nech posle uz hore, ze ho budem cakat pred skolou. lebo sak nemusia mat decka full servis, musia sa naucit aj samostatnosti trocha. a ked som bola s kocikom, kocik som odparkovala a malu vzala na ruky. boze co je na tom. este aby nam mamicky s kocikom jazdili ako na promenade v skole.
teraz sa tesim na september, mala ide do skoly a maly ju bude vodievat a aj domov. no som silno zvedava 😀 ak to bude v style ako moj brat, ze segra, keby nieco, odviedol som ta zo skoly domov, umy za mna riad, nasim povedz, ze som sa ucil, tu mas dvacku /kčs, ktore si aj tak odo mna pozical na druhy den 😀 / ze ide s chalanmi von, no mne neostavalo nic ine, len sa naucit byt samostatna 😀 a tvarit sa, ze moj brat sa laskavo o mna postaral 😀
v našej škole rodič či s kočíkom alebo bez, má vstup len do vestibulu. rodičia prvákov majú vstup aj do šatní, ale len do konca septembra.
považujem to za absolútne normálne.
@moni244 a ak manzel robi? jedna babka ma dost sama so sebou a druha je 2000km vzdialena - co ju das do uschovy na stanici ????
Ja chodím bez problému s kočíkom do budovy školy,ked idem po syna.on chodí aj do družiny korá je v ich triede,s kočíkom vojdem cez zadné dvere kde je aj bezbarierové a ešte mi nikdy nikto nepovedal že mám nechat kočík vonku.
Rodic sa nema co po skole prechadzat a uz vobec nie s kocikom....si neviem predstavt, ze by tych kocikovych mamiciek bolo viac a chodili by po skole... O bezpecnosti ani nehovorim (alebo mi staci kocik a dieta a kdekolvek ma pustia? ) 6 rocne dieta by malo byt samostatne (samozrejme, nemyslim deticky s niejakym problemom, ochorenim). Ak sa idem porozpravat s ucitelkou, tak mi juu vratnik zavola....
@anjelikdianka tvoj ma 9 rokov, naco chodis prenho az dovnutra? Staci pockat von, nie?
@potvorka ano u nás to tak funguje a je to z bezpečnostného hľadiska. U nás napr. ani rodičia nesmú ísť do školy, iba do vestibulu max. Ak vyzdvihuješ dieťa dávaš kartičku a iba na základe jej zavolajú dieťa. Neraz sa stratilo oblečenie zo šatní a pod. Takže ich plne chápem a kvitujem...nemáš tam čo robiť
my mame prvacku a do satne pomahat sme mohli tak max prvy tyzden, odvtedy je plne samosatna lebo musela, ak potrebovala by som nieco extra vybavit tak manduca/satka to isti, skoly aspon u nas su i tak koncipovane tak ze je tam plno schodov, kocik nehrozi
u nas kazda trieda z prveho stupna ma vlastny zvoncek takze zazvonit si do triedy nie je nikdy problem a dcera iba zbehla
a ked je to také nevyhnutné chodiť s bábätkom po škole, existujú aj baby šatky, či baby nosiče
@mawka pozri u nas dietatu - prvakovi a asi tak do 10-11r - nedovolia vyjst z budovy skoly pokial nevidia ze ponho prisla zodpovedna osoba. u prvakov musis dojst ku dveram triedy a pozdravit ucitelku a ucitelka vyzve ziaka aby si zobral svoje svestky a vysiel z triedy. starsich privedie ucitelka ku dveram skoly a vsetci rodicia cakaju okolo dveri a az ked ucka zbada rodica/zodpovednu osobu tak dovoli ziakovi vyjst zo skoly - takto si kryju aj ti ucitelia chrbat ak by sa nieco stalo.
ja mám prváčika a do ich školy tiež nemôžem ísť s kočíkom, zo začiatku ma to fakt iritovalo, ale už som si zvykla, ked malá spí, nechám ju vo vestibule, kde je vždy dozor, ked je hore, zoberiem ju zo sebou a ona a aj celá trieda sa tomu tešia 🙂 , ráno sa chodí len po vchod, do vnútra nemôžeme, a vždy neskôr v družine idú von, takže si niekedy počkám, ked sa hrajú na dvore a vtedy idem pre neho..pravda je, že behať po bariérovej škole s kočárom by mohlo byť nebezpečné...
podľa mňa je to tiež normalne....u nás sa iba deti z družiny vyzdvihujú vo vestibule, družinárka ich osobne odovzdá osobám, ktorým má....
inak je osobám zakázaný pohyb v škole....
do šatne môžu rodičia prvákov, aj to len 1. týždeň....
ak je dieťa choré, to sú výnimky, a nedejú sa každý deň
a po ďalšie, je to kvôli ochrane detí, aby sa po škole nepohyboval hocikto....akože sorry, ale nejaká osoba s psych. problémom sa dostane do školy, lebo má kočík??
v dcérinej škole sa všetky premávame s kočíkom a nikto s tým nemá problém. neviem si predstaviť, že by to tak nebolo.
Kto chce vidieť problém tak ho bude vidieť. Inak ja nechápem tomu zákazu vstupu s kočíkom? Kvôli čomu? Špine?

Počuť som o tom počula, myslím si o tom svoje. A to čo si myslím nie je pekné. To sú také praktiky predchádzajúcich generácií. kedy sa bežne nechávali kočíky pred obchodom, kým si matka nakúpila alebo aj pred školou a keď dieťa začalo rumázgať hociktorá okoloidúca dobrá duša ho pohojdala a učičíkala. Možno treba ten kočík treba nechať zopár krát v tom vestibule, po pár prípadoch, kedy bude dieťa rumázgať si to pravidlo možno niekto premyslí.