icon

Existuje zákaz vstupu do školy s kočiarom?

potvorka
17. apr 2015

Že ich máme nechavat vo vstupnom vestibule. Sedí tam informatorka, ale nedá sa spoľahnúť ze tam bude stále.

libka1
17. apr 2015

to sa v niektorych pripadoch da, ale ja mam 3 dieta pre ktore potom nasledne ideme do skolky, a tolko mi mala nevydrzi, vydrzi tak hodku, aj to len niekedy... ja viem ze zastankyne nosicov tu na koniku nepoznaju nic lepsie ako nosic, ja ho sice mam, ale vyuzivame ho minimalne, neosvedcil sa mi ani pri jednom dietati, prva sa nosila trochu, druhy nechcel o nom ani pocut, posledna sa nosi trochu... to mam tak na postu a naspat 😉

piacere
17. apr 2015

@bubelko to nie je riešenie pre každého, nie každému vyhovuje nosič, či šatka, niekto je zástanca kočíka... a to nehovorím len o matkách, ale aj o deťoch, ktoré sú radšej v koči 🙂

@libka1 nevysvetlíš 😅

sardinka333
17. apr 2015

@libka1 Chceš riešenie? Ved chod do školy za vedením školy, chodíš snad na rodičovské tak tento problém predostri tam a nech to riešia, čo ti tu kto poradí. U nás rodičia mi denne volaju na mobil a pýtaju si deti, že čakaju ich na parkovisku lebo malý im spí v aute v sedačke,alebo mama sa ponáhla a nech dieťa pustím skor, alebo mi žiak dá mamu k telefonu a vybavime to tak. Aj to je riešenie....Ved dnes ma mobil kde kto...druhaci, tretiaci určite.

libka1
17. apr 2015

@piacere ja ani nechcem vysvetlovat vlastne... len nechapem ked niekto zato ze ty robis nieco inak urobi z teba absolutne neschopneho jedinca co nehlada sposoby 😕 moje nervy, to su ludia v dnesnej dobe co vsetko robia najlepsie...

libka1
17. apr 2015

@sardinka333 ja som o ziadnu radu neziadala. ved som sa na to pytala druzinarky a u nas nie je problem s tym ze idem do skoly s kocikom, tak s nim proste idem, ja ziaden problem nemam, len som sa vyjadrila zakladatelke ze nie vsade je to tak ako u nich...
a nastastie ani nasa skolka a skola nemaju problem s kocikmi... takze to robim tak ako vsetci ostatni. aj ked v skolke to mam lahsie, lebo tam mi uz pre maleho vybehne dcerka a ja len cakam vonku... v skole musim vojst s kocikom

vroni
17. apr 2015

@sardinka333, u vas v skole maju deti povolene mobily? To ste asi velka vynimka. Mmch, u mojej tretiacky maju mobil presne dvaja spoluziaci (a aj to nie v skole)

libka1
17. apr 2015

@sardinka333 no zas mi niekto povie ze nehladam sposoby ale dovody.. ale u nas su mobily zakazane uplne. na prvom stupni nemozu mat vobec, na druhom stupni odkladaju do trezoru, dostanu ich opat po ukonceni vyucovania 😉

anuska74
17. apr 2015

A jednoznačne škola má urobiť poriadok, neviem čo sa volne majú rodičia , alebo iní pohybovať v priestoroch školy, kde sú aj šatne a pod. niečo zmizne a pod. no neexistuje, jedine, že je to dedinská škola o 20 deťoch. Ale aj tak. A je to na rodičovi , kde si zatiaľ nechá dieťa s kočiarom.

bubelko
17. apr 2015

@piacere @libka1 ja som tiez zastankyna kocika, mam obe deti kocikove. ale ked sa nedalo, tak som chodila s nosicom. a obe deti to prezili. inak sa nedalo. a ked idem pre deti do skolky, skoly, tak asi nejdem 20km a nemam to dieta v tom nosici 4h...

ale vsimla som si, ako spravne @mawka napisala, na svk sa nic neda... a najlepsie sa len hovori, ako co nejde a preco to nejde. ale akoby to islo, to sa nenosi...

libka1
17. apr 2015

@anuska74 no my sme cosi podone, nie dedinska, ale do druziny chodi max. 30 deti, celkove je na skole z kazdeho rocnika 1 trieda, sem tam 2

libka1
17. apr 2015

@bubelko jasne 😉

sardinka333
17. apr 2015

@libka1 ked musíš vojsť a nikto ti nebráni vojsť tak v pohode, ak by boloi také pokyny na našej škole tak nemám problém, mne nevadia ako kočiky ani deti 🙂 to už je na škole ako si to porieši, po pár kradežiach a nedaj bože ako sa u nás stalo že ráno do rannej družiny vošiel feťák a niečo tam ukradol tak začnu chodiť ako kasteláni s klučami a zamykať. Proste vždy je riešnie a vždy budu ludia, ktorým sa to riešenie nebude páčiť. Ani mne sa všeličo nepáči a tiež som musela vyzerať ako krava, ked som mamičke pred školou povedala, že žial ja ju nemožem pustiť na WC do budovy. No určite si pomyslela svoje. ALe nevedela už to, že den pred tým som chcel aurobiť dobre inej mamičke, že ju pustím pre obed do jedalne a videla ma veduca a zvozila ma pod čiernu zem a ešte na porade to x krat prizvukovala. Takže za dobrotu na žobrotu.

sardinka333
17. apr 2015

@vroni áno, mobil može mať dieťa v taške. Ako náhle ho vytiahne a nedaj bože by začalo gembliť tak okamžite beriem. Nie je s tým problém, za stratu si zodpovedaju sami a maju ho len ak chcu zavolať rodičom prípadne rodič volá im. Okrem toho deti každu chvilu chceli aby som ,,zavolala maminke,, lebo ...x dovodov, ziadne že uraz, zle sa citi, tak tam nie je problém vzdy zavoláme. Ale ja som sa neskrižila s telekomom aby som každému vyvolávala. Ak potrebuješ volať mame tak volaj zo svojho. V ostatnom čase odložiť do tašky.

sardinka333
17. apr 2015

@bubelko vieš čo ja stále verím, že sa dá. Lebo ja mám stále väčšinu rodičov, ktorí neprídu nadavať a stažovať sa ale spoločne hladáme také aby ,,vlk bol sýty a koza celá,, a ide to. Tých zopár výnimiek proste ignorujem lebo oni by sa stažovali aj keby tam anjel z neba chodil, ale svoje chyby nevidia. (ale zase nikto to neberte osobne prosím)

bubelko
17. apr 2015

@sardinka333 ale urcite, ze sa da... len to musi kazdy chciet a niekedy musia obe strany zostupit kusok z toho svojho "ja"... 😉 len mam pocit, ze na svk je momentalne faza "ja" silna nielen z deti ale aj u dospelych (a tam sa to este znasobuje na "my" rodicia) 🙂
ono kazdeho pravak koncia tam, kde zacinaju prava toho druheho... no a na svk toto pravidlo este nedorazilo a pohybujeme sa v stadiu - mam pravo... ale zabudam na to, ze mam aj povinnost 😉

vroni
17. apr 2015

@sardinka333, to mate demokraciu 🙂 U nas mobily do skoly nesmu, resp. musia byt cely cas vypnute (do tasiek deckam nikto nelezie), skola ma zdravotnu sestru a ked sa dieta zle citi/stane sa uraz a tak, vola rodicom ona. Ak prichytia dieta s mobilom, ide k riaditelovi (mobil, nie dieta) a mozu si ho na konci vyucovania vyzdvihnut rodicia (aj u maturantov, neplati to len pre male deti)
Ale opakujem, podla mna nie je problem v pravidlach skoly ale v tom, ze je na skole bordel a tak buzeruju rodicov, aby to nebolo take okate. Hovorim cisto z praxe. V "nasej" skole konci vzdy cely rocnik o jednej dobe, takze v patnastminutovych intervaloch (od pol stvrtej do pol piatej) skola vychrli cca 200 deti kazdych 15 minut cez dvojo dveri. Fakt si neviem predstavit, co vsetko by museli zakazat, keby sa im tych cca 1000 rodicov a minimalne stovka kocikov chcelo vyrojit na chodby skoly. Ale maju to zorganizovane a zakazanie nie je nic. Len zorganizovane, aby nevznikal chaos a nebola ohrozena ani skola ani deti (ani rodicia).

mawka
17. apr 2015

@sardinka333 nase deti mobily nemaju zakazane, ale musia byt v tichom rezime pocas vyucovania. ked je choroba, uraz, to volaju z kancelarie rodicom a deti si mobil mozu zapnut a volat az po vyucovani, resp. cez prestavku - odovodnene /rodicom ak odpadne hodina a podobne/. ale, za mobil si zodpoveda kazdy sam. cize ak sa strati, poskodi, bohuzial. to ja mam skor problem sa synatorovi dovolat, lebo on ma na haku cely mobil, zabudne si dat normalny rezim a ja vyzvanam a vyznavan 😀 a jemu to je jedno. sak v taske je mobilu dobre, nie? 😀

zuzin78
17. apr 2015

@sardinka333 ja ako ucitelka by som ziadne dieta na zaklade telefonatu nepustila dieta zo skoly. Ucitelka je zodpovedna za to dieta a moze sa mu nieco stat cestou na parkovisko a potom kto by bol zodpovedny ??

U nas take neexistuje , ze zavolam a pustia mi dceru, proste druzinarka odovzda dieta rodicovi , a ked sa nieco stane ucitelka vola rodicovi a ten povie ci moze prist alebo nie . Ale vacsinou pride .

zuzin78
17. apr 2015

@potvorka u nas do skoly sa s kocikom nevstupuje , ja som si ho nechavala pred budovou ale videla som cely cas nan jasne ze dcerku som si zobrala dnu 🙂 . u nas vacsinou rodicia odprevadia a po ozu mladsim detom 1 , 3 rocnik ) a starsie deti uz idu same do budovy . V dohodnutu hodinu potom idem pre dcerku do druziny , ked su vonku berie si vsetko von a ked prsi vstupujem do budovy . ( ale bez kocika )

jolinka
17. apr 2015

u nas chodime vzdy do skoly po dieta...a to z dovodu, ze dieta vyzdvihuje rodic alebo iny "vyzdvihovatel" 😉 na podpis.Prvy rocnik ma vzdy triedu v suterene, v suterene je aj zberna druzina po 16 tej hodine. Ja som inak chodila do vnutra skoly v s malym v nosici, ak som nahodou mala kocial nechala som ho dole vo vestibule, vzdy tam je vratnik/vratnicka. Co sa tyka moznosti ukradnutia veci, ak idu deti na dvor, triedy su zamknute a kazde dieta ma vonku na chodbe pred triedou svoju skrinku na kluc, takze ziadne hromadne satne s volnym oblecenim, deti si nevezmu odev a obuv ani sebe navzajom 😉 😉

Inak rano manzel dievcata vysadi na rohu budovy a pekne po chodnicku dojdu do skoly same.

vevesh
17. apr 2015

@bubelko no na slovensku sa Fakt nic neda - ked aj teta vratnicka je najvacsi sef.....
- moj osobny sok, ked som prisla na sk - s kociarom ta takmer nikde nepustia.. 😕 😕 😕 tu, kde kolvek idem - do zdravotky, mestky /dopravny urad, lekar, skola, skolka, obchody, restiky - proste jednoducho vsade sa s kociarom dostanes- dokonca do kancelarie , vsade bud daju hracky, omalovanky alebo je kutik pre deti a ty mozes vybavovat, co potrebujes... Ani ucitelka sa vobec neozve, ked prides na "vyvojovy pohovor " s mladsim alebo obidvoma detmi!!,kedy jednoducho nie je nikto na postrazenie...... A na slovensku sok... Do obchodu nemozes vojst s kociarom, lekar a urady ani nehovoriac, na prechode este zrychlia a ta prejdu skor ako by ti mali zastavit... Dokonca som sa stretla aj stym, ze som nemohla ist v bytovke vytahom s kocikom, ale dolu v suterene parkovat... 😕 😕 🙄 🙄 jedine, v com je slovensko lepsie oproti zapadnym krajinam su restiky s detskymi centrami a tie nove Baby centra... Inac je dieta /kocik brany ako volajake postihnutie...

natalym
17. apr 2015

@vevesh Presne to som myslela. Lebo sa im ťaží umývať po kočíku!!!

bubelko
17. apr 2015

@vevesh ja som bola na svk s kociarom a problem som mala jedine v tom, ze bolo v tom case malo bezbarierovych restik - cize schody. ale inak ziaden problem.
ok - do skoly som nemusela 😉

ale ani vo sui sa neda vsade trepat s kocikom - uz len nastupit do vlaku je umenie, pomoct ti nikto nepomoze. tak som bravala bud deti bez kocika (chodili po vlastnych od ca 1.5r) alebo nosic.
a ked sme mali tzv. besuchstag v skolke, tak bolo napisane, bez mladsich surodencov - no tak si chlap musel vziat pol dna dovolenku, alebo neskor homeoffice. takze nie vsade mozu aj mladsi surodenci.

a vytahy su na svk kapitola sama o sebe - ja som do vytahu s kocikom vosla tak, ze som musela zlozit rucku aby som sa vosla. sestra nevojde vobec - kocik parkuje v bicyklarni. ale ma vytah. ja som tu pri prvom synovi byvala na 3.posch bez vytahu, kocik parkoval dole pod schodiskom... na prizemi sme mali aj pracovnu... a prat sa muselo... a prala som. skratka riesit sa da vsetko, len obcas musim ustupit aj ja z mojich poziadaviek a inokedy druha strana... 😉

libka1
17. apr 2015

@vevesh ja asi zijem v dobrom meste, vsade lezem s kocikom a nikto zatial na mna ani krivo nepozrel, skor milo a s drobcami vzdy kazdy pohrkuta 😀 skor teda vnimam prekazky vo forme ze nie je bezbarierovy vstup. Tam chodim s nosicom, napr. u nas je to posta, dali tam sice bezbarierovy, ale je tak strmy ze radsej idem s nosicom kedze je to blizko.

yidaky
17. apr 2015

No ani u nás sa nesmie s kočíkom. Treba ho nechať vo vestibule /teda pri vchodových dverách/, no žiadny dozor či informátorka. Ráno áno, ale to som nepotrebovala. Dcérka sa prezula a išla sama. No poobede, keď sú v družine? Mne sa to veru nepáčilo. Jasné, že sa nepotrebujem s kočíkom cárať po škole, ani na koniec, kde mali družinu, ale zase pri vchodových dverách ho nenechám. A hlavne nie s dieťaťom. Také, že zvončeky do triedy a vypýtaš si dieťa, nie je. Zase, ak si ho vypýta niekto cudzí? Keď bola malá hore, tak som ju zobrala, ok. No po väčšine mi spala, tak čo teraz? Bývame na druhej strane mesta, nosič u nej absolútne. Keby mohla, doteraz chodí kočíkom /už má 4 r./. Tak som veru šla s kočíkom aj dnu a ten som nechala aspoň "hlbšie" na chodbe. Bola by som zvedavá, kto si to zoberie na zodpovednosť, keď sa niečo stane alebo zmizne. Aj deti sú dnes všelijaké... 😠

samasa
17. apr 2015

@potvorka u nás je vstup do školy zakázaný úplne, odomyká sa na 15 minut ráno a inak je celý den zamknutá...von sa dostaneš, ale dnu nie a to tam sedí ešte vrátnik...a myslím že je to fajn!!! Aspon som v klude ked tam mám decko a nemusím sa báť, že tam vrazí dajaký psychopat a vystriela pol školy...podobne to funguje aj v školke. Tam nás púštaju cez video- zvonček... a s kočíkom sa tam takisto nesmie....
ešte sa nestalo ani tam ani tam, že by sa niekomu stratil kočiar... 🙂 a ved ked si vezmeš zámok na bicykel tak si ho zamkni a máš istotu...

vevesh
17. apr 2015

@bubelko @libka1 take obmedzenia, ze nie je bezbarierove beriem,alebo kocik sa nezmesti tiez - tu tiez nie vzdy mas vytah v bytovke, alebo nie je dost velky - ale nechapem, preco na miesta, kde to z priestorovych moznosti mozne je, nemozes.. Napriklad taky obchod, alebo mestsky urad, zdravotna - vsak to su hangare na sk, a nemozes, pani vratnicka ta v dverach otoci... Lekarne napriklad takisto - a toto som bola vo velkych a u som vo dverach pocula "kocik nechavame vonku pani mamicka " a nechat pri slovenskej nature kocik pred, no ani ma nenapadne...

vika35
17. apr 2015

@yidaky co sa zvoncekov tyka, aspon teda na skolach kde bola mala, tak cudzi nemohol ybrat ad jedna bola tam kamera a ad 2 sa vzdy na zaciatku roka hned pri nastupe spisoval zoznam meno + cislo Op kto moze vyzdvihnut dieta nikomu inemu ho nedali. Raz som chcela vyzdvihnut dcerinu spoluziacku boli sme tak dohodnute aj s jej mamou aj jej napisala do slovnicka a nedali mi ju. Napriek telefonatu matke, vraj si to ta ucitelka co mala sluzbu v druzine nezoberie na zodpovednost 🤐 . takze urcite sa da aj takto. neviem si predstavit ani v jednej skole sa trepat kocikom jednoducho uz len dostat sa do vestibulu bolo cez schody.

natalym
17. apr 2015

@vevesh A Gól, ja som zažila na vlastné oči zákaz vstupu s kočíkom do hračkárstva !!!!
Školu chápem, to mi neprekáža. Detiská, ak sa nezamyká aj vybiehajú von, do obchodu, deviataci fajčiť, preto zamykajú.

vika35
17. apr 2015

@natalym 😀 ale ono ja sa zas necudujem, ved niekedy sa v tom hrackarstve neda hybat. uzucke ulicky tak sa strenu co i len dve osoby a kolizia nieto kociar. :P ale chapem, ze by to malo byt usposobene pre deti 😉