icon

Funguje niekde škola bez Edupage?

8. sep 2025

Ahojte menili sme školu a nechcem byt otravná a písať učiteľke, ešte chvíľu počkám.
Len sa chcem spýtať, či v dnešnej dobe niekto ešte funguje bez Edupage?
My ho síce máme, sem tam príde oznámenie ale čo ma zaráža, učiteľka vôbec nepíše čo robili, domáce úlohy a učivo pre chýbajúcich.
Deti sa už učia vlastne hneď od stredy sa učili a nič nepíše, ani jedna správa od nej.
Funguje tak ešte niekto, že úlohy pýta od mamičiek?

raszuz
8. sep 2025
@anonym_305d79

@anonym_autor preštudujte si šk. zákon. Učiteľ na žiadosť rodiča informuje. Písala som a deti chodili bez úloh, tak na čo? Keď sú deti choré, nepotrebujú písať úlohy. Alebo keď príde z chaty večer o ôsmej. BUde do polnoci úlohy písať?
Rodičia, ktorí naozaj majú záujem požiadajú a viem, že si ich napíšu.
Ja som si rozmaznala rodičov, že bez Edupage nič, ani obliecť podľa počasia na výlet. Do školy v prírode síce hic, ale na lístku boli 2-3 tričká tak stačí, bolo napísané.
Mám už štvrtákov. Oznam už v auguste o tom, čo priniesť druhý, tretí, štvrtý deň do školy, aby toho nemali veľa.
Viete ako to dopadlo? Našli sa edupagoví rodičia, ktorí deťom neverili, že sa naozaj učíme a od stredy a do piatku posielali deti do školy len s desiatou. Lebo som nenapísala..., deťom neverili. Je to normálne? Nie, nie je.

@anonym_305d79 presne, človek zadá, že si majú doniesť čítanku, aj to povie deťom a tradá, polovica triedy donesie slovenský jazyk, alebo aj nič

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_4e95c5
8. sep 2025

"Funguje ešte niekto tak, že úlohy pýta od mamičiek?" Samozrejme, a to nemá nič s technologickým pokrokom, ale a tým, že deti sa majú učiť samostatnosti. Nám úlohy písala učiteľka zásadne len v prvom ročníku. To absolútne nemá v náplni práce, aby vypisovala do správ, čo sa preberalo. Ak to niektorá robí, tak z dobrej vôle. Normálne keď sú moje deti choré, zavolajú kamarátom a oni im nadiktujú. Poznámky im prefotia zo zošita na WhatsApp. Čoskoro sa to budú musieť aj tvoje deti naučiť, lebo to už nebude len strana tá a tá, cvičenie to, ale budú si písať poznámky, a to hádam učiteľka nebude posielať svoje...

autor
8. sep 2025
@anonym_4e95c5

"Funguje ešte niekto tak, že úlohy pýta od mamičiek?" Samozrejme, a to nemá nič s technologickým pokrokom, ale a tým, že deti sa majú učiť samostatnosti. Nám úlohy písala učiteľka zásadne len v prvom ročníku. To absolútne nemá v náplni práce, aby vypisovala do správ, čo sa preberalo. Ak to niektorá robí, tak z dobrej vôle. Normálne keď sú moje deti choré, zavolajú kamarátom a oni im nadiktujú. Poznámky im prefotia zo zošita na WhatsApp. Čoskoro sa to budú musieť aj tvoje deti naučiť, lebo to už nebude len strana tá a tá, cvičenie to, ale budú si písať poznámky, a to hádam učiteľka nebude posielať svoje...

@anonym_4e95c5 ja nechápem prečo ste skoro všetky tak útočné.mali sme to dva roky inak, myslela som si, ze na prvom stupni to tak funguje všade. Pane bože, tu sa niečo opýtat. Toto bolo posledný krát že som sa niečo pýtala

loliki
8. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_4e95c5 ja nechápem prečo ste skoro všetky tak útočné.mali sme to dva roky inak, myslela som si, ze na prvom stupni to tak funguje všade. Pane bože, tu sa niečo opýtat. Toto bolo posledný krát že som sa niečo pýtala

@anonym_autor Chýbajúcim žiakom je povinná oznámiť dú. a učivo by malo byť zapísané v TK sprístupnené. veď keby dačo, je tam aj riaditeľ/ka. Či nie?

ivik4
8. sep 2025

Autorka ale nemozes sa cudovat ked sa spytas alebo teda napises taku kravinu ze komu ty mas pisat ked bude chybat. No komu by si chcela pisat ? Vsak ucitelke ked uz to nepise sama od seba 😃.
Moj syn bude stvrtok piatok chybat takze v stredu pisem ucitelke nech mi napise co si ma spravit. Uplne primitivne jednoduche

lizatko1009
8. sep 2025

od 1do 9 rocnika, velmi aktivne edu, ale az velmi a teraz nastúpil na SŠ a pisu co preberali, domace, testy, uz bol aj online test ktory pisali v skole a niektorí uz naplanovane na celý tyzden.

anonym_ae864a
8. sep 2025
@bobaas
Odpoveď bola zmazaná

@bobaas OMG to naozaj individum s takýmto vyjadrovaním pracuje s deťmi? 😱 No tak to školstvo fakt dopadlo, už tam môže robiť hocijaký psychoš. Boh ochraňuj decká, na ktoré máš vplyv.

petulda333
9. sep 2025

Co robili ti snad povie dieta,nie? Nam to tiez nepise,ani ulohy. Snazi sa deti ucit,ze si to maju zapisat a pocuvat co hovori. Ak dieta chyba,posle len tomu rodicovi dom.ulohy a prebrane ucivo.

letfenixa
9. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor EduPage je náhrada papierových triednych kníh, klasifikacnych zaznamov, triednych výkazov a žiackych knižiek. Nie prioritne na zápis DÚ.

plnenapaprika
9. sep 2025

@anonym_autor dievcata, u nas to esupagom zije, ale teda ulohy tam dava len jedina ucitelka. Ale PROSIM, neviete mi niektora poradit, preco mi necinka? Vsetko mam nastavene na hlasne oznamenie, na mobile ako takom, v aplikaciach aj v samotnom edupage, ale atale mi maximalne zobrazi ikonku na vstuonej obrazovke mobilu 🥴
Dakujem!

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_4e95c5
9. sep 2025
@loliki

@anonym_autor Chýbajúcim žiakom je povinná oznámiť dú. a učivo by malo byť zapísané v TK sprístupnené. veď keby dačo, je tam aj riaditeľ/ka. Či nie?

@loliki nehovor, povinná? A v ktoromže zákone to je napísané, že je povinná učiteľka posielať domáce úlohy na edupage?

sisska96
9. sep 2025

Z našich čias sme sa opýtali spolužiakov čo preberali a zastavili sa so zošitmi a prepisovali. To boli časy, nie toto teraz, keď pomaly ani na WC nevedia ísť bez zbytočných otázok na MK

heln
9. sep 2025

@anonym_autor ahoj, u nas to funguje tak, ze ucitel vobec nepise co robili, niektori poslu prezentaciu. co sa tyka uloh pre chybajucich, je to uloha pre ziakov, aby si zistili co bolo v skole. u nas ten ziak, ktory je tyzdennik ma za ulohu napisat vsetkym ostatnym co bolo a ake su ulohy.

loliki
9. sep 2025
@anonym_4e95c5

@loliki nehovor, povinná? A v ktoromže zákone to je napísané, že je povinná učiteľka posielať domáce úlohy na edupage?

@anonym_4e95c5 neznalosť zákona neospravedlňuje. Vieš si to vyhľadať aj ty. Nebuď lenivá. Je tu o tom už niekoľko diskusií. Riešila som to v škole a uznali, že mám pravdu.

katka253111
10. sep 2025

Som druhostupniarka, na svoje predmety mam skupinky na msg, kde píšem z kazdej hodiny, co sme robili, poznamky (mnohi sa ucia rovno z msg, nie zo zositov), odfotena tabula, takze maju vsetko zaradom a prehladne aj ti, co su v skole, aj ti, co su doma chori...

Ucila som i tretiakov a stvrtakov, tam som si spravila skupinku s rodicmi deti, pridala aj zvysne kolegyne, ktore ucili v danom rocniku a taktiez sa im posielalo, co sa robilo... Da sa to ak cez Edu, len tam je to tak chaoticke potom preklikavat kazdu hodinu a tu len zroluju spatne a majú vsetko poruke

letfenixa
10. sep 2025
@katka253111

Som druhostupniarka, na svoje predmety mam skupinky na msg, kde píšem z kazdej hodiny, co sme robili, poznamky (mnohi sa ucia rovno z msg, nie zo zositov), odfotena tabula, takze maju vsetko zaradom a prehladne aj ti, co su v skole, aj ti, co su doma chori...

Ucila som i tretiakov a stvrtakov, tam som si spravila skupinku s rodicmi deti, pridala aj zvysne kolegyne, ktore ucili v danom rocniku a taktiez sa im posielalo, co sa robilo... Da sa to ak cez Edu, len tam je to tak chaoticke potom preklikavat kazdu hodinu a tu len zroluju spatne a majú vsetko poruke

@katka253111 skupiny môžeš mať na EduPage. Msg nemusí mať každý.

anonym_4e95c5
10. sep 2025
@loliki

@anonym_4e95c5 neznalosť zákona neospravedlňuje. Vieš si to vyhľadať aj ty. Nebuď lenivá. Je tu o tom už niekoľko diskusií. Riešila som to v škole a uznali, že mám pravdu.

@loliki taký zákon neexistuje.

sisska96
10. sep 2025
@anonym_4e95c5

@loliki taký zákon neexistuje.

@anonym_4e95c5 ChatGPT 😂 😂 😂

anonym_4e95c5
10. sep 2025
@sisska96

@anonym_4e95c5 ChatGPT 😂 😂 😂

@sisska96 a vieš mi teda dať to číslo a znenie zákona bez chat gpt, keď sa smeješ? Asi vieš všetky slovenské zákony spamäti potom.

iba_eva
10. sep 2025

@anonym_autor Tvoja otázka vôbec nie je divná, ani nemiestna, práve naopak. Edupage je skvelá pomôcka pre rodičov v dnešnej uponáhľanej dobe a myslím, že bol dizajnovaný s úmyslom pomôcť obom stranám a teda zvýšiť efektivitu, rýchlosť komunikácie a pod. ako školám, tak rodičom. Nie pre nič je tam kolónka aj na domáce úlohy, zapisovanie učiva, obedy, nie je to len o známkach. Je to ako vždy o ľuďoch. Ako tu písali viaceré mamičky, bežne učitelia využívajú edupage aj na posielanie domácich úloh, poznámok pre chýbajúcich. Nie všetky deti majú mobilný telefón, a teda sa nemajú ako spojiť so spolužiakmi ohľadom úloh/poznámok. Rodičia sa nemusia dobre poznať, verím, že je aj pre mnohých nepríjemné žiadať poznámky od druhých rodičov, lebo je to navyše práca, následne sa nejak revanšovať. Nie všetci majú založené skupiny na sociálnych sieťach. Opakujem, je to vždy o ľuďoch a ich prístupe. Neviem, či majú učitelia za povinnosť posielať úlohy/prípadne poznámky pre chýbajúcich, ale z ľudského hľadiska si myslím, že slušnou a rozumnou komunikáciou by sa dalo dospieť k nejakému kompromisu k spokojnosti oboch strán. Obom stranám predsa ide o dobro dieťaťa. Áno, detičky je správne viesť k samostatnosti a zodpovednosti, a teda primárne, aby si úlohy zapisovali samé, ale tiež sú to len ľudia, rovnako môžu zabudnúť ako aj my dospelí. Niektoré detičky môžu byť viac roztržité, zábudlivé alebo mať špeciálne potreby, na to tiež netreba zabúdať. Ja by som sa skúsila slušne obrátiť na pani učiteľku, vysvetliť jej situáciu. Možno ona vysvetlí svoj pohľad, víziu a ak je pani učiteľkou aj srdcom, tak jej ide v prvom rade o dobro detí a s tým aj spojenú spoluprácu s rodičmi. Pevne verím, že to tak je a že sa dopracujete k rozumnej dohode, ktorá bude výhodna pre obe strany. Držím palce.

senta_sofia
10. sep 2025

Ucitel je zo zakona povinny informovat o prebratom ucive. Zadavanie domacich uloh nie je upravene. Velmi zavisi od konkretneho ucitela, co vsetko je ochotny napisat do EduPage. Ak chcem vediet uplne presne, co robili a pisali, tak jedine poprosit rodica nejakeho spoluziaka.

letfenixa
10. sep 2025
@senta_sofia

Ucitel je zo zakona povinny informovat o prebratom ucive. Zadavanie domacich uloh nie je upravene. Velmi zavisi od konkretneho ucitela, co vsetko je ochotny napisat do EduPage. Ak chcem vediet uplne presne, co robili a pisali, tak jedine poprosit rodica nejakeho spoluziaka.

@senta_sofia je to vo vyhláške, a základná informácia o učive je poskytovaná na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu.

luciaaaaa
10. sep 2025

@anonym_autor je to boj s veternymi mlynmi. zavisi to hlavne od vedenia danej skoly. U mojej dcery na prvom stupni mali ucitelia prikazom od riaditelky povinnost na kazdom predmete pisat obsah vyucovacej hodiny a DU k tomu. Na druhom stupni je to uz na dobrovolnosti ucitela, preto to tak vyzera, ze zo 6 uciteliek to pisu len dve. Presne takym stylom to funguje aj v skole, kde uci moja byvala svagrina. Pred letom sa k nam pristahovali novi susedia, ona je ucitelka 1-4 roc.a na skole, kde uci je povinnost pisat na edupade o preberanej latke a DU len v 1 roc. Ostatne rocniky len na dobrovolnosti ucitela. V zavere je to tak, ako tu v komentari nado mnou niekto pisal, ze to zavisi od toho, ci je ta ucitelka ucitelkou srdcom alebo len preto, aby jej kazdy mesiac cinkla na ucte vyplata.

autor
10. sep 2025
@iba_eva

@anonym_autor Tvoja otázka vôbec nie je divná, ani nemiestna, práve naopak. Edupage je skvelá pomôcka pre rodičov v dnešnej uponáhľanej dobe a myslím, že bol dizajnovaný s úmyslom pomôcť obom stranám a teda zvýšiť efektivitu, rýchlosť komunikácie a pod. ako školám, tak rodičom. Nie pre nič je tam kolónka aj na domáce úlohy, zapisovanie učiva, obedy, nie je to len o známkach. Je to ako vždy o ľuďoch. Ako tu písali viaceré mamičky, bežne učitelia využívajú edupage aj na posielanie domácich úloh, poznámok pre chýbajúcich. Nie všetky deti majú mobilný telefón, a teda sa nemajú ako spojiť so spolužiakmi ohľadom úloh/poznámok. Rodičia sa nemusia dobre poznať, verím, že je aj pre mnohých nepríjemné žiadať poznámky od druhých rodičov, lebo je to navyše práca, následne sa nejak revanšovať. Nie všetci majú založené skupiny na sociálnych sieťach. Opakujem, je to vždy o ľuďoch a ich prístupe. Neviem, či majú učitelia za povinnosť posielať úlohy/prípadne poznámky pre chýbajúcich, ale z ľudského hľadiska si myslím, že slušnou a rozumnou komunikáciou by sa dalo dospieť k nejakému kompromisu k spokojnosti oboch strán. Obom stranám predsa ide o dobro dieťaťa. Áno, detičky je správne viesť k samostatnosti a zodpovednosti, a teda primárne, aby si úlohy zapisovali samé, ale tiež sú to len ľudia, rovnako môžu zabudnúť ako aj my dospelí. Niektoré detičky môžu byť viac roztržité, zábudlivé alebo mať špeciálne potreby, na to tiež netreba zabúdať. Ja by som sa skúsila slušne obrátiť na pani učiteľku, vysvetliť jej situáciu. Možno ona vysvetlí svoj pohľad, víziu a ak je pani učiteľkou aj srdcom, tak jej ide v prvom rade o dobro detí a s tým aj spojenú spoluprácu s rodičmi. Pevne verím, že to tak je a že sa dopracujete k rozumnej dohode, ktorá bude výhodna pre obe strany. Držím palce.

@iba_eva veľmi pekne ďakujem, tu sú len útoky od žien, nič iné, preto som vďačná, že si sa ozvala. 💕

autor
10. sep 2025
@luciaaaaa

@anonym_autor je to boj s veternymi mlynmi. zavisi to hlavne od vedenia danej skoly. U mojej dcery na prvom stupni mali ucitelia prikazom od riaditelky povinnost na kazdom predmete pisat obsah vyucovacej hodiny a DU k tomu. Na druhom stupni je to uz na dobrovolnosti ucitela, preto to tak vyzera, ze zo 6 uciteliek to pisu len dve. Presne takym stylom to funguje aj v skole, kde uci moja byvala svagrina. Pred letom sa k nam pristahovali novi susedia, ona je ucitelka 1-4 roc.a na skole, kde uci je povinnost pisat na edupade o preberanej latke a DU len v 1 roc. Ostatne rocniky len na dobrovolnosti ucitela. V zavere je to tak, ako tu v komentari nado mnou niekto pisal, ze to zavisi od toho, ci je ta ucitelka ucitelkou srdcom alebo len preto, aby jej kazdy mesiac cinkla na ucte vyplata.

@luciaaaaa
@luciaaaaa ďakujem, že si ma pochopila. 💕

iba_eva
10. sep 2025
@anonym_autor

@iba_eva veľmi pekne ďakujem, tu sú len útoky od žien, nič iné, preto som vďačná, že si sa ozvala. 💕

@anonym_autor Vždy mi stiahne žalúdok, keď čítam útočné, podpichovačné alebo dehonestujúce komentáre. Najmä, keď sú od žien. Občas sa už aj ja pýtam, kam sa vytratila jemnosť, empatia a pochopenie, lebo aj nesúhlas sa dá vyjadriť taktne a kultivovane.

maryetta
10. sep 2025

U nas podobne. Na edupage chodia akurat tak poplatky.
Sem-tam fotky z nejakych aktivit-vyletov alebo pod.
A teda znamky a ospravedlenenie len cez edupage.