Funguje niekde škola bez Edupage?
Ahojte menili sme školu a nechcem byt otravná a písať učiteľke, ešte chvíľu počkám.
Len sa chcem spýtať, či v dnešnej dobe niekto ešte funguje bez Edupage?
My ho síce máme, sem tam príde oznámenie ale čo ma zaráža, učiteľka vôbec nepíše čo robili, domáce úlohy a učivo pre chýbajúcich.
Deti sa už učia vlastne hneď od stredy sa učili a nič nepíše, ani jedna správa od nej.
Funguje tak ešte niekto, že úlohy pýta od mamičiek?
@loliki taký zákon neexistuje.
@anonym_4e95c5 Ty ale nevieš ani hľadať. 🙂 potom sa čuduješ, že nič nevieš. 🙄
Každý učiteľ to má vedieť a podľa toho sa riadiť.
@anonym_autor take sa predsa nikdy neoznamovalo rodicom ani detom. To vacsina ucitelov uci aj niekolko stovak ziakov. To by museli pri dnesnej absenciu ziakov sediet denne pri PC a vypisovat.! Co sa uci vidi kazdy v EZK a ked chyba je povinnostou ziaka ci zakoniteho zastupcu si zistit ! Staci si zakony zistit ! To ako prezili ti ziaci a rodicia ked este EZk a mobily a net nebol?🙂
@loliki a to co zakon urcuje pedagog zapisuje na zaciatku kazdej hodiny 🙂
Staci sa naucit s EZK robit 🙂
@loliki a to co zakon urcuje pedagog zapisuje na zaciatku kazdej hodiny 🙂
Staci sa naucit s EZK robit 🙂
@vcielka9 Naštuduj si, prečítaj a riaď sa podľa zákona a vyhlášky. Voľakedy nebola platná táto vyhláška, preto to bolo ináč. Voľakedy nebol ani edupage. Voľakedy bola zelená tabuľa a biela krieda. voľakedy predtým nebolo ani to. Predsa žiješ v modernej dome, tak sa riadiš aktuálnymi predpismi, nie tým, čo bolo pred 100 rokmi.
Voľakedy si mohla jazdiť v obci 60 a teraz len 50. Načo vyťahuješ, čo bolo voľakedy? Modernizuj sa.
@loliki dala som si námahu a prečítala som si to. Je tam vyslovene napísané "na žiadosť zákonného zástupcu", čiže ak o to rodič žiaka vyslovene nepožiada, učiteľ nemá žiadnu povinnosť automaticky posielať úlohy. Ďalej je tam napísané, že stačí, že poskytne d.ú. a názov témy, ktorá sa preberala. Čiže keď sa písali poznámky alebo mal učiteľ prezentáciu, tak ani to nie jeho povinnosť to posielať, to si musí žiak zohnať a odpísať sám.
@loliki dala som si námahu a prečítala som si to. Je tam vyslovene napísané "na žiadosť zákonného zástupcu", čiže ak o to rodič žiaka vyslovene nepožiada, učiteľ nemá žiadnu povinnosť automaticky posielať úlohy. Ďalej je tam napísané, že stačí, že poskytne d.ú. a názov témy, ktorá sa preberala. Čiže keď sa písali poznámky alebo mal učiteľ prezentáciu, tak ani to nie jeho povinnosť to posielať, to si musí žiak zohnať a odpísať sám.
@anonym_4e95c5 áno, presne tak to je.
Pre pána Jána. Takto si komplikovať život. Bohu vďaka za moju ZDŠ pred 100 rokmi🙏😁
Ahojte, predstavujem si moju babku, ktorá mala 8 detí, robotu ako krajčírka, v maštali dve kravy, svine…. ako sleduje Edupage. Piati z detí majú vysoké školy, ostatní maturitu. Naše deti si vygumovali pamäť na úlohy, lebo veď mama prečíta v Edupage. Ech, ako si my rodičia komplikujeme rodičovstvo a všetko robíme za deti. Ešte im aj pripomíname čo robili v škole a aké majú d.ú.
Edupage pre chýbajúcich chápem.
@papena ehm-dupa-ge v preklade: kokso!-riťvykal-nochóóď !!! Tymto vyjadrujem ako sa mibridia tieto valdezskovalmarktskoedupageovskoainakôvske radobynky premudrelo grcné......
@anonym_autor pozri si váš školský poriadok. Ak to tam nie je inak uvedené tak platí, že učiteľ je povinný informovať o úlohách rodiča chýbajúceho žiaka AK O TO RODIČ POŽIADA. Takže nie, nie je povinná ti automaticky písať úlohy a už vôbec čo v škole robili, hlavne ak tam dieťa dokonca bolo.
Ahojte, predstavujem si moju babku, ktorá mala 8 detí, robotu ako krajčírka, v maštali dve kravy, svine…. ako sleduje Edupage. Piati z detí majú vysoké školy, ostatní maturitu. Naše deti si vygumovali pamäť na úlohy, lebo veď mama prečíta v Edupage. Ech, ako si my rodičia komplikujeme rodičovstvo a všetko robíme za deti. Ešte im aj pripomíname čo robili v škole a aké majú d.ú.
Edupage pre chýbajúcich chápem.
@papena amen❤️
@anonym_4e95c5 Daj si námahu a prečítaj si odpoveď aj na MK v poradni:
Mgr. Natália Rajnohová
Odborník
Dobrý deň,
učiteľ má povinnosť informovať o domácich úlohách žiakov, ktorí v škole chýbajú.
Je to náročné, keďže sa jedná o zastupujúcu pani učiteľku. Povinnosť tam však je.
Prajem pekný deň.
Mgr. Natália Rajnohová
Učiteľka pre primárne vzdelávanie
@anonym_4e95c5 Daj si námahu a prečítaj si odpoveď aj na MK v poradni:
Mgr. Natália Rajnohová
Odborník
Dobrý deň,
učiteľ má povinnosť informovať o domácich úlohách žiakov, ktorí v škole chýbajú.
Je to náročné, keďže sa jedná o zastupujúcu pani učiteľku. Povinnosť tam však je.
Prajem pekný deň.
Mgr. Natália Rajnohová
Učiteľka pre primárne vzdelávanie
@loliki a ona niečím toto tvrdenie podlozila? Nie, vycucané z prsta. Žiadny taký zákon nejestvuje. V tej vyhláške sú jasne uvedené pravidlá, kedy má učiteľ povinnosť to urobiť.
@loliki a ona niečím toto tvrdenie podlozila? Nie, vycucané z prsta. Žiadny taký zákon nejestvuje. V tej vyhláške sú jasne uvedené pravidlá, kedy má učiteľ povinnosť to urobiť.
@anonym_4e95c5 Ona si to nevycucala z prsta. Vy sa tu správate ako negramotné, neschopné vyhľadať si vyhlášku. Ako môže byť niekto učiteľom, ak nepozná svoje povinnosti a ani ich neplní?
Tu je presné znenie § 2 ods. 9 z Vyhlášky č. 223/2022 Z. z. o základnej škole:
„Ak žiak nebol prítomný na vyučovaní, základná škola zabezpečí informovanie o preberanom učive a o zadaných domácich úlohách prostredníctvom elektronickej komunikačnej platformy alebo iným dohodnutým spôsobom.“
📌 Čo to znamená v praxi:
Škola má povinnosť informovať rodičov neprítomného žiaka o tom, čo sa učilo a aké úlohy boli zadané.
@anonym_4e95c5 Ona si to nevycucala z prsta. Vy sa tu správate ako negramotné, neschopné vyhľadať si vyhlášku. Ako môže byť niekto učiteľom, ak nepozná svoje povinnosti a ani ich neplní?
„Ak žiak nebol prítomný na vyučovaní, základná škola zabezpečí informovanie o preberanom učive a o zadaných domácich úlohách prostredníctvom elektronickej komunikačnej platformy alebo iným dohodnutým spôsobom.“
📌 Čo to znamená v praxi:
Škola má povinnosť informovať rodičov neprítomného žiaka o tom, čo sa učilo a aké úlohy boli zadané.
@loliki nie, čítala som tu vyhlášku a takto to tam nie je. Je tam doslova napísané "na základe žiadosti zákonného zástupcu".
📌 Čo to znamená v praxi:
@loliki okrem toho je o tom písané v paragrafe 2, odsek 8, nie 9.
Keď chýba nech si zisti 😁 ja to tak robím
@katka253111 skupiny môžeš mať na EduPage. Msg nemusí mať každý.
@letfenixa ja ani netvrdim, ze nemozem tam mat skupiny... Vravim, ze takto fungujeme od cias korony a vsetkym to vyhovuje, rodicom i ziakom... Ano, daju sa mat na edu, ale je to chaoticke, fotky sa nedaju pozerat tak ako v msg, takze ten je urcite prehladnejsi... Vsetci su spokojni a vzdy vedia, co sa preberalo a co ai maju chybajuci doplnit...

@anonym_autor mňa by obťažovalo na nejaký edupage vobec chodiť. Absolútne nemusím mať doma internet a na ten ich page by som sa z vysoka vykašľala.