Fyzické tresty detí v školách a škôlkach
Stretli ste sa s tým ze ešte aj v dnešnej dobe sú učitelia ktorí zbiju dieťa? Myslím tým facka, úder po hlave, po chrbte, po zadku a pod.
Viete o niečom, niekom že sa to ešte deje? V rodine riešime taky problém, je to slovo proti slovu a matka nechce dieťaťu veriť. Dokonca som počula referencie na škôlku ktorú mame najbližšie že je tam jedna učiteľka ktorá deti bije. Nechce sa mi veriť aby toto mohlo byť reálne?
nemám nič proti určitým typom fyzických trestov. Také letmé zapnutie po zadku, alebo po prstoch neberiem ako fyzický trest. Ale či sa to deje aj teraz netuším. Ale keďže sú učiteľky tiež len ľudia a občas im rupnú nervy, tak by som sa nečudovala. Napr. Ja som učila 3 roky a mali sme jedno fakt že veľmi drzé dieťa, ktoré nám nadávalo, a navyše šikanovalo deti. Raz som mu povedala, že mu jednu strelím. Tretiak. Odpovedal: Skúste pani učiteľka a pôjdete sedieť. Keď som si zavolala jeho otca, aby sa problém vyriešil, tak sme boli všetky učiteľky kravy sprosté... a čo si vôbec dovoľujeme obviniť jeho syna z niečoho takého. Že ak sa nám nepáči, môžeme dať výpovede, alebo nám ich zariadi on. Takže, niekedy by som aj ja osobne zaviedla určitý typ fyz. trestov. Niekedy sme si nedovolili učiteľke odpapuľovať, teraz sa to deje bežne a rodičia si ešte zastávajú svoje deti, namiesto toho, aby ich poučili, že sa to nepatrí.
Bohuzial dehe sa to, a to nie len tapky po hlave, chrbte, u starsich aj facky ale aj zatvaranie do tmy ( hlavne u malickych detoch, tapkanie po rukach ci zadku.....)
Tapkanie po zadku je fyzicky trest? Ó môj bože..
@anonym_338a93 no nasralo by ma, ak by cidzi clovek tapkal moje dieta
Ja som sa s tym nestretla, mame vynikajuce ucitelky
@anonym_338a93 áno, môžeš si o tom mysliet svoje, ale fyzicky trest, násilie, je aj malé capnutie po zadku. Dôležitá nie je miera bolesti, ale hlavne cieľ, úmysel niekomu ublížiť (hoc aj mierne).
“ Fyzický trest je ako akýkoľvek trest, pri ktorom sa používa fyzická sila a ktorého cieľom je spôsobiť určitý stupeň bolesti alebo nepohodlia. ”
“ Tělesný trest je trest, jehož smyslem je způsobit trestanému fyzické nepohodlí či fyzickou bolest, což se nejčastěji dělá opakovanými údery, ale nikoliv způsobit zranění, trvale zmrzačit jeho tělo nebo ohrozit životní funkce.”
tak moje dieta tvrdi, ze pani ucitelka v skolke bije deti ..a pozor, kladivom, takto, bum bum 😂
v triede starsieho syna ziak naplul na ucitelku ....a povedal jej ze je p*** .
Ale ked jedna ucitelka v tej istej triede povedala, ze jačia ako hyeny, tak si mladenci ziadali ospravedlnenie 😔
Ja ako pedagog si ani neviem predstavit, ze by som udrela ziaka 😞 smutne, ze sa nieco take deje.
Áno ešte existujú učitelia ktorý deti bijú, ponižujú a rôzne trestajú.
Dieťa som dala na inú školu a je z nej iný človek.
@anonym_autor nikdy som sa s tým nestretla, ani v škôlke, ani v škole
@anonym_autor mám známych ktorý " riešili" niečo podobné, zhruba 2 roky dozadu ich dieťa vtedy učiteľky dnes je jedna z nich riaditelka MŠ zatvárali deti do skladu pomôcok, keď neposlúchali. Miestnosť malá, bez okna. Rodičia sa to dozvedeli úplnou náhodou od iných detí z triedy ktoré to videli a oni tam zatvorené neboli.. známy zo dňa na deň preložili dieťa. Učitelky tam pracujú do dnes a viem, že mali jednu kontrolu, ktorá samozrejme dopadla na výbornu a bolo to tvrdenie detí proti tvrdeniu pracovníčok. Takže si myslím, že áno stále sa to deje, keď natrafíte na " ľudský " prístup. Naozaj sme na SK a naozaj stále platí kto koho pozná ..
@anonym_autor Bohuzial deje sa to a najma v skolkach.
O bitke neviem, ale stara ucitelka psych.ublizovala vtedy mojmu 3r synovi. Nedavala dnesnu generaciu deti s vlastnym nazorom. Pocula som, ze vela deti kvoli nej skoncilo u psychologa. Mojmu synovi sa vyhrazala, ze na neho zavola policajtov. Mal 3r. Ked plakal-davala mu zrkadlo, aby sa na seba pozrel, aky je skaredy. Vdaka Bohu, isla do dochodku...
O bitke neviem, ale stara ucitelka psych.ublizovala vtedy mojmu 3r synovi. Nedavala dnesnu generaciu deti s vlastnym nazorom. Pocula som, ze vela deti kvoli nej skoncilo u psychologa. Mojmu synovi sa vyhrazala, ze na neho zavola policajtov. Mal 3r. Ked plakal-davala mu zrkadlo, aby sa na seba pozrel, aky je skaredy. Vdaka Bohu, isla do dochodku...
@anonym_cb1402 fuú, to sa strašne zle číta. Koľko hnevu, bolesti, frustracii musia mat v sebe ti ľudia, keď sú schopní čohosi takého..?🥺
nemám nič proti určitým typom fyzických trestov. Také letmé zapnutie po zadku, alebo po prstoch neberiem ako fyzický trest. Ale či sa to deje aj teraz netuším. Ale keďže sú učiteľky tiež len ľudia a občas im rupnú nervy, tak by som sa nečudovala. Napr. Ja som učila 3 roky a mali sme jedno fakt že veľmi drzé dieťa, ktoré nám nadávalo, a navyše šikanovalo deti. Raz som mu povedala, že mu jednu strelím. Tretiak. Odpovedal: Skúste pani učiteľka a pôjdete sedieť. Keď som si zavolala jeho otca, aby sa problém vyriešil, tak sme boli všetky učiteľky kravy sprosté... a čo si vôbec dovoľujeme obviniť jeho syna z niečoho takého. Že ak sa nám nepáči, môžeme dať výpovede, alebo nám ich zariadi on. Takže, niekedy by som aj ja osobne zaviedla určitý typ fyz. trestov. Niekedy sme si nedovolili učiteľke odpapuľovať, teraz sa to deje bežne a rodičia si ešte zastávajú svoje deti, namiesto toho, aby ich poučili, že sa to nepatrí.
@anonym_1a054b tak nechala by som aby si ty učila moje dieťa .keďže mi doma vôbec žiadnu formu fyzických trestov neuznávame ani len capnutie lebo aj to je fyzicky trest a nevravim že to nechá trvalo stopu fyzickú ale skôr psychickú pamätám si to na sestre jeden jediný raz dostal po rukách od mami a do dnes si to sestra pamätá . A Boh ochraňuj človeka ktorý by na moje dieťa položil s týmto úmyslom ruku .
Unas ide striktne žiadne fyzické tresty a ponižovanie dieťa ale zase aby ako hranice ale slušne a v v medzi áno beriem to dosť vážne keďže som sa zaprisahal že moje dieťa bude mať na detstvo pekne spomienky a nie ako ja
@anonym_1a054b tak nechala by som aby si ty učila moje dieťa .keďže mi doma vôbec žiadnu formu fyzických trestov neuznávame ani len capnutie lebo aj to je fyzicky trest a nevravim že to nechá trvalo stopu fyzickú ale skôr psychickú pamätám si to na sestre jeden jediný raz dostal po rukách od mami a do dnes si to sestra pamätá . A Boh ochraňuj človeka ktorý by na moje dieťa položil s týmto úmyslom ruku .
Unas ide striktne žiadne fyzické tresty a ponižovanie dieťa ale zase aby ako hranice ale slušne a v v medzi áno beriem to dosť vážne keďže som sa zaprisahal že moje dieťa bude mať na detstvo pekne spomienky a nie ako ja
@anonym_83c55f to, že ty máš zlé spomienky na detstvo, za to ja nemôžem. Ja mám pekné. Aj keď som dostala od mamy raz za to, že som jej papuľovala. Dnes už viem, že to nebolo správne, myslím to papuľovanie. A čo sa týka učenia: moje deti v škole ma mali radi, pretože som sa k ním správala vždy slušne, pomáhala som im. Vždy som na nich hľadala to dobré, ak sa im niečo nedarilo, tak som ich povzbudzovala v tom, aby sa nevzdávali, že raz sa to isto podarí. Ale evidentne, ty si nikdy neprišla do kontaktu s dieťaťom, ktoré by si nadávalo a nielen do kráv, ktoré by si videla, ako šikanuje iné dieťa, deti, ktoré musíš riešiť a dobrým slovom a vysvetľovaním to nejde. Asi si nikdy neučila. App, čítanie ti asi veľmi nejde. Písala som letmé capnutie po zadku, či prstoch, nie bitie. A to je rozdiel.

@anonym_autor deje sa to