icon

Hodnotenie počas choroby. Je známka 5 oprávnená?

ludmila4000
5. jún 2025

Syn bol naPN v škole písali pracu počas jeho neprítomnosti,synovi prišla známka 5za neodovzdanie práce.Je to možné aby to takto hodnotili ?ma z učiteľa traumu.

patka06
5. jún 2025

Aj u nás je to tak, do Edupage sa zapíše N. ktoré započíta ako 5
Keď napíše v náhradnom termíne, N prepíše na známku z písomky a zmení sa samozrejme aj priemer

katuska147852
5. jún 2025

@ludmila4000 Prečo sa neopýtate učiteľa? Ľudia na Modrom koníku pravdepodobne nebudú vedieť ako to učiteľ myslí. Ak to má učiteľ takto nastavené, určite o systéme hodnotenia informoval žiakov na začiatku školského roka. Okrem iného prečo sa syn neopýta učiteľa na vyučovacej hodine ak mu niečo nie je jasné? Namiesto toho rodič rieši hodnotiaci systém v diskusii. Nechajme deti prebrať za seba trochu zodpovednosti. Syn má traumu z učiteľa. Ja na mieste daného vyučujúceho by som mala traumu z rodičov žiakov, ktorí riešia každý jeho krok. Aj Vašu prácu rozoberajú nezainteresovaní ľudia v diskusii na Modrom koníku?

betulinka1
5. jún 2025

@ludmila4000 nie, v zmysle školského zakona to nie je v poriadku. Dieta moze byt kvalifikovane iba za zakonom daných podmienok. Kludne sa spytaj na školskej inšpekcii, povedia k tomu viac.

ludmila4000
autor
5. jún 2025
@betulinka1

@ludmila4000 nie, v zmysle školského zakona to nie je v poriadku. Dieta moze byt kvalifikovane iba za zakonom daných podmienok. Kludne sa spytaj na školskej inšpekcii, povedia k tomu viac.

@betulinka1 srdečná vďaka

betulinka1
5. jún 2025
@ludmila4000

@betulinka1 srdečná vďaka

@ludmila4000 klasifikované tam malo byt 😉

ludmila4000
autor
5. jún 2025
@betulinka1

@ludmila4000 klasifikované tam malo byt 😉

@betulinka1 ano pochopila som tomu.ďakujem

ludmila4000
autor
5. jún 2025
@betulinka1

@betulinka1 prepáč môžem poprosiť ešte o radu ak sa chcem sťažovať raditelovi na učiteľa je asi najlepšie podať písomne oznámenie alebo stačí prísť osobne ?

patka06
6. jún 2025
@ludmila4000

@betulinka1 prepáč môžem poprosiť ešte o radu ak sa chcem sťažovať raditelovi na učiteľa je asi najlepšie podať písomne oznámenie alebo stačí prísť osobne ?

@ludmila4000 Komunikácia by mala byť písomná, hlavne ak riaditeľ /ako píčeš v predošlej téme/ nič nerieši a chráni kolegu.

slavomira236
6. jún 2025

@ludmila4000 u nas takto 5ky nedavaju ani nic niekedy daju dopisar niekedy nie..teraz syn nebude na koncorocnych vystupnych testoch ideme na dovolenku schvalenu riaditelkou tak nemyslim zeby mu dali 5ku dopisat uz nestihne. Ale znamok ma dost s same 1ky piatak

danusskaaa
6. jún 2025

@ludmila4000 ak písali písomku, ktorej sa nezúčastnili môže mať N - a keď dopíše, prepíše sa na známku. Ak mal odovzdať do nejakého termínu projekt a tak neurobil, môže mať 5. Decká si majú ustriehnút povinnosti .

kajus_a
6. jún 2025

Ide o to, ze nieco do edupage zapisat musi. Niekto dava akoze 5, niekto pomlcku -. Oboje v tomto pripade znamena, ze nepisal. Napise v nahradnom termine a da realnu znamku. Staci sa opytat v prvom rade ucitela.

poisonblu
6. jún 2025

u nas dava ucitel pomlcku, ale vtedy tu pisomku uz syn nedopisuje...ked pisali pisomku taku, ze mu ju potom dala, tak zapisala az znamku, nepisala nic ine

betulinka1
6. jún 2025
@ludmila4000

@ludmila4000 pisomne ale riaditel s tym nic nespravi podla mna. Lebo to tak skola asi robi vseobecne. Za mna pisomne riaditel a inspekciu skolstva požiadať o stanovisko.

betulinka1
6. jún 2025
@danusskaaa

@ludmila4000 ak písali písomku, ktorej sa nezúčastnili môže mať N - a keď dopíše, prepíše sa na známku. Ak mal odovzdať do nejakého termínu projekt a tak neurobil, môže mať 5. Decká si majú ustriehnút povinnosti .

@danusskaaa to je pravda, ze v pripad ak dieta vedelo pred chorobou, ze ma odovzdat projekt a po chorobe neodovdzalo, tak moze dostat znamku. Ak dieta nevedelo pred chorobou, tak nie, moze dostat nahradny termin. V pripade neprítomnosti žiaka, na ziadost rodica, je ucitel povinny rodicovi dat ucivo, ktore prebrali na hodine aby sa dieta doucilo, pripadne vedelo o projektoch. Nasa skola vzdy zadáva projekty do edupage aby rodicia vedeli a potom sa necudovali, ze dieta ma 5. Učiteľom za to dakujem, lebo moje trdlo si spomenie den pred 🤣🤣🤣. Takto ho aspon viem nahanat, ze ci to uz ma.

ludmila4000
autor
6. jún 2025
@kajus_a

Ide o to, ze nieco do edupage zapisat musi. Niekto dava akoze 5, niekto pomlcku -. Oboje v tomto pripade znamena, ze nepisal. Napise v nahradnom termine a da realnu znamku. Staci sa opytat v prvom rade ucitela.

@kajus_a ďakujem už je nepotrebne reagovať na moju otázku nakoľko je to v riešení. Srdečná vďaka všetkým za odpovede

zuzubb007
6. jún 2025

Ano, keď mám choré deti, prídu do školy musia fungovať ako keby nechýbali, hneď dostanú písomky, projekty všetko má byť spravené, od toho je rodič, aby na to dohliadal, keď dieťa nevie

lauricka
6. jún 2025

@ludmila4000 nie. Nemôže ho hodnotiť za niečo, čo nerobil, nepísal atď. Asi mu tam dal "a" ako absenciu a ak to učiteľ nepozná, tak nevie, že a ráta systém ako 5, preto tam treba dať - (nepísal). Ak majú Edupage. Veď tam choďte a dozviete sa.

lauricka
6. jún 2025
@patka06

Aj u nás je to tak, do Edupage sa zapíše N. ktoré započíta ako 5
Keď napíše v náhradnom termíne, N prepíše na známku z písomky a zmení sa samozrejme aj priemer

@patka06 čo je pekná blbosť. Akoby tam nešlo dať "n", aby tam nebola 5. Nemôže mať žiak len tak 5 za niečo, čo ani nepísal, kriste.

lauricka
Autor odpoveď zmazal
janocka
6. jún 2025
@lauricka

@patka06 čo je pekná blbosť. Akoby tam nešlo dať "n", aby tam nebola 5. Nemôže mať žiak len tak 5 za niečo, čo ani nepísal, kriste.

@lauricka v škole kam chodia moje deti niektorí učitelia dávajú n, niektorí pomlčku, niektorí 0% s textom Dopísať

patka06
6. jún 2025
@lauricka

@lauricka Veď píšem, že má N, ktoré berie Edupage do priemeru ako 5 - ale to nie je podstatné, jednak sa to po napísaní zmení a aj tak sa nehodnotí podľa priemeru

jamidea
6. jún 2025

@ludmila4000 oznamili ste jeho chorobu? U nas to tiez tak je, ak by nebol na velkej pisomke bez lek.spravy.

danusskaaa
8. jún 2025
@betulinka1

@danusskaaa to je pravda, ze v pripad ak dieta vedelo pred chorobou, ze ma odovzdat projekt a po chorobe neodovdzalo, tak moze dostat znamku. Ak dieta nevedelo pred chorobou, tak nie, moze dostat nahradny termin. V pripade neprítomnosti žiaka, na ziadost rodica, je ucitel povinny rodicovi dat ucivo, ktore prebrali na hodine aby sa dieta doucilo, pripadne vedelo o projektoch. Nasa skola vzdy zadáva projekty do edupage aby rodicia vedeli a potom sa necudovali, ze dieta ma 5. Učiteľom za to dakujem, lebo moje trdlo si spomenie den pred 🤣🤣🤣. Takto ho aspon viem nahanat, ze ci to uz ma.

@betulinka1 áno, ja zadám projekt na hodine- žiak tam je (vysvetlím čo tam má byť atď) a vždy poviem dokedy odovzdať- majú týždeň/dva. Ak to žiak v tomto období neodovzdá a na hodine chýba- dávam 5. Vždy je to aj v edupage napísané. Decká zvykli práve v deň odovzdania chýbať, lebo "zabudli ". Dokonca aj v ten deň ak neodovzdá, má ešte možnosť do ďalšieho dňa. Potom je už známka pevná. Nikdy by som nedala 5 za nenapísanie písomky, keď chýba. Toto je pre mňa strašná demotivacia žiaka

ludmila4000
autor
8. jún 2025
@danusskaaa

@betulinka1 áno, ja zadám projekt na hodine- žiak tam je (vysvetlím čo tam má byť atď) a vždy poviem dokedy odovzdať- majú týždeň/dva. Ak to žiak v tomto období neodovzdá a na hodine chýba- dávam 5. Vždy je to aj v edupage napísané. Decká zvykli práve v deň odovzdania chýbať, lebo "zabudli ". Dokonca aj v ten deň ak neodovzdá, má ešte možnosť do ďalšieho dňa. Potom je už známka pevná. Nikdy by som nedala 5 za nenapísanie písomky, keď chýba. Toto je pre mňa strašná demotivacia žiaka

@danusskaaa Syn bol na PN ešte pred zadaním prace nebolo ju možné urobiť nakoľko bolo potrebné pracovať v učební s konkrétnym materiálom.Ide o odborný predmet .

trisha_r
8. jún 2025

@ludmila4000 samozrejme že to nie je normálne. Celý tento nový systém je nenormálny

danusskaaa
8. jún 2025
@ludmila4000

@danusskaaa Syn bol na PN ešte pred zadaním prace nebolo ju možné urobiť nakoľko bolo potrebné pracovať v učební s konkrétnym materiálom.Ide o odborný predmet .

@ludmila4000 tak 5 je neopravnená a treba sa ozvať! Žiak nemôže byť hodnotený za to, že je chorý

ludmila4000
autor
8. jún 2025
@danusskaaa

@ludmila4000 tak 5 je neopravnená a treba sa ozvať! Žiak nemôže byť hodnotený za to, že je chorý

@danusskaaa už je to v rieseni štádia u riaditeľa