icon

Hrozí nám internátna škola len v 7. rokoch

janasim
16. aug 2015

Dobry večer, chcem sa spýtať mamín postihnutých detí , ktore musia byť od pondelka do piatka na internáte ,ako to zvládajú, či to dieťa zmenilo že je v týždni bez rodiny, nám to hrozí od septembra 2016 a uz teraz mi to nedá spávať. Syn je môj jediný, uz nemám deti a príde mi nevhodné ho odložiť, aj keď mi to okolie radí, že mu to len pomôže, ale ja si myslím že tak malé dieťa má byť s mamou.

Strana
z4
barla5
17. aug 2015

@bonaqa2013 ale teda nechcem tym povedat, aby ste tam dceru nedali, skola aj skolka su urcene primarne pre nepocujucich a moj syn je "len" nezvladnutelny autista. Teraz chodi do autistickej triedy tu u nas a tiez sme natrafili na otrasnu ucitelku, ktora ho doslova nenavidela a s pomocou riaditelky ho "oslobodili" od skolskej dochadzky. To sme si tiez uzili svoje. Teraz ma inu, ale vidno ze by sa ho najradsej zbavili. Ani ta najlepsia skola nezaruci ze tam bude dieta stastne a spokojne. Videla som aj relaciu, kde boli absolventi Kremnice a ti to tam vychvalovali ako im tam bolo dobre, mali kamaratov, nikto sa im neposmieval ked boli medzi svojimi. Ak je dcerka nepocujuca tak ani nemate velmi na vyber.

janasim
autor
18. aug 2015

@katka0908 nezobrali , uz som tam bola osobne a podmienka je normálny intelekt

janasim
autor
18. aug 2015

@bonaqa2013 Ta naša je Špeciálna základna škola internátna pre žiakov s narusenou komunikacnou schopnosťou Tovarniky za Topolcanmi kusok

laduska79
18. aug 2015

Moja mladsia sestra navstevovala internatnu skolu pre nepocujucich, a bola nesmierne stastna, ze si tam nasla rovnakych kamaratov, rok v obycajnej skole bol pre nu traumaticky a zbytocny.... Chodila tam na kruzky a naozaj bola spokojna. Naopak brat tam bol nestastny, aj napriek tomu, ze tam mal kopec kamaratov. Nepacilo sa mu internatne byvanie.... Kazde dieta je ine, a len casom zistis, ci mu to vyhovuje alebo nie. Zaciatky boli tazke pre kazde dieta... novy priestor, novy ludia, nove vztahy...

janka2927
18. aug 2015

@janasim necitala som podrobne vsetko,co tu pisete,ale pochopila som spravne,ze si z PE a maly ma moznost ist do TO do skoly?ide o skolu Pod Kalvariou,kde je riaditelka Andrea Sevcikova?skolu volaju aj zamocek

loginexistuje
18. aug 2015

@janasim skus oslovit magimary ona ma syna v internatnej skolke v Lip. Jáne.

janasim
autor
18. aug 2015

@janka2927 Áno je to taký zámoček z 50 rokov

janasim
autor
18. aug 2015

@loginexistuje však s ňou si píšem a toto som nevedela:(,musím sa jej opýtať

bonaqa2013
18. aug 2015

@barla5 vôbec Kremnicu nechvália. Dobrá je BA - ale pre nás veľmi ďaleko...

bonaqa2013
18. aug 2015

@janasim je to viac menej určené pre deti s autizmom ?

janasim
autor
18. aug 2015

Nie autisti sú hore v meste variant c

barla5
18. aug 2015

@bonaqa2013 to boli uz taki starsi 40-50 rocni. Ak je dcerka hlucha, tak moc na vyber nemate. Osobne si neviem predstavit chodit do BA, soferovat 5-6 hodin v kuse a pridem domov a zavolaju, ze dieta je chore a hned si pridte pre neho.

asad3
18. aug 2015

moja dcera - diagnoza stredná MR navstevovala specialnu zakladnu skolu /osobitnu/ v PE. Mali sme stastie na pani ucitelku - sustredila sa viac na prakticke ako teoreticke vyucovanie. Vela sa tam dcera naucila co sa tyka socializacie. Doteraz rada na toto obdobie spomina. Neviem si predstavit, ze by som ju bola tak malu dala do internatnej skoly. Dieta v tomto období potrebuje hlavne milujucu matku - so svojou dcerou mam naozaj hlboky vztah. Naozaj jedine co mi vadilo na tej skole boli romske deti, ktore tak vo vacsine pripadoch ani nepatrili. Problem, ktori teraz riesis ty som ja riesila az po ukonceni SZS, ale to uz mala dcera 16 rokov. Bolo to vsak tiez tazke rozhodovanie. K povodnej diagnoze sa postupne pridruzili dalsie a dalsie. Je to tazke ale zvladame to - spolu.

janasim
autor
18. aug 2015

@asad3 Mohla by si mi prosím do IP napísať meno pani učiteľky a koľko deti je v triede?

janka2927
18. aug 2015

@janasim do tej skoly spadame aj my,a dochadzaju tam maminy aj z Banoviec,z Chynorian,chodila kazdy den aj mamina z Velkych Uheriec

janasim
autor
18. aug 2015

@janka2927 tak z Chyňorian pohodicka,to by som an nerozmýšľala, z Uheriec by som nevozila

janasim
autor
18. aug 2015

@asad3 Ono mi bolo povedané ze u nas v meste by vychodil osobitnú základnú školu a potom by som ho ako veľkého mohla cez den dávať do denného centra Frezia,co tam maju

asad3
18. aug 2015

@janasim o Frezii mam svoj nazor. Ked sme sa rozhodovali my co ako dalej, boli sme si pozriet viacero skol. Navstivili sme aj skolu v Novej Bani - tiez internátna s moznostou pokracovania na strednej. Internat tam bol rieseny formou rodinnych buniek.

barla5
18. aug 2015

@janasim tam u vas sa skonci zakladna skola a potom uz sa nikde nepokracuje? Pre deti ktore nie su schopne ist dalej na odborne uciliste, byva Prakticka skola. To vy nemate?

janasim
autor
18. aug 2015

@barla5 u nas neviem veru ,nie som so istá, lebo ešte len máme začať Základnú školu, ďalej som možnosti nezisťovala.

barla5
18. aug 2015

@janasim ved hej, to je este daleko, ak tam aj teraz nie je, za 10 rokov uz mozno bude. Na tvojom mieste by som ho asi dala do tej miestnej skoly. Romovia su vsade a 90% ich aj tak chodi do variantu A a tvoj syn predpokladam bude B alebo C. Navyse sa hovori o zruseni var. A, ze vsetky tie deti by mali byt v normalnej ZŠ, no ale kedy to bude...

peneloppe
25. aug 2015

@janasim

Nedala by som ho na cely tyzden. Jedine denne dochadzat alebo potom hladat inu alternativu. Ano, mozno mu to pomoze po zdravotnej stranke, rozne procedury, odborny pristup ale v takom veku je dolezite byt s mamou, s rodinou, to sa neda nikym a nicim nahradit.

janasim
autor
25. aug 2015

@peneloppe nepôjde na internát,ani dochádzať nebudeme, sama by som to nedala každý deň nakoľko som 2-3x v týždni po nočnej dvanastke. Buď poriesim bývanie bližšie k škole alebo pôjde u nas do osobitky. Zázrak sa už aj tak nestane.

janka2927
25. aug 2015

@janasim nemas to jednoduche,kefze si sama,ale skolu v TO ti odporucam

peneloppe
25. aug 2015

@janasim

Mas este dost casu tak dufam ze to vyriesite najlepsie ako sa len da. Drzim palce.
Ja by som nemohla dat moje dieta take male tak daleko od domu na cely tyzden a este ked pises ze sa neviete porozpravat po telephone aby ste mali aspon ako taky kontakt tak to by bolo velmi tazke pre vas oboch, si myslim.

viki26
17. sep 2015

@janasim ,Dobrý večer, skúste mi napísať, prečo mate dať dieťa celý týždeň preč, možno vám poradím, pomôžem.

sonkaka
21. jan 2016

No nedá mi reagovať 🙂 prečítala som to tu len na rychlo....Mám 2 dcérky obe S poruchou reči /dnes j10a 9/ Staršia bola prvý rok na internáte /inak sa nedalo / Najväčší problém som mala ja . Každý pondelok som pri odchode revala,behom dňa mysľou stále pri nej A to nehovorím , že ako má ťažilo svedomie,tak asi 3 mesiace . Mala nemala S ničím problém,tešila sa na kamarátov , vychovávateľky . Boli chvíľky , hlavne po prázdninách, že prečo ?ale nechala si vysvetliť . Detí mali na internáte stále dáky program, keď som jej volala tak skoro nikdy nemala na mňa čas ... asi ma teraz odsúdite , ale áno dá sa na to zvyknúť . Po tých 3 mesiacoch na internáte , keď som videla A pochopila , že moje dieťa je spokojné aj bezo mňa sme to začali brať úplne normálne /teda my rodičia / Až po roku , keď mala ísť aj druhá dcérka na tú samu školu , tak sme si S manželom dohodli , že bez detí to bude doma O ničom ... prenajali sme si 100 ročný domček A sme tu všetky tri . Síce na úkor toho , že sme ostali na 2 domácnosti S jedným platom A manžel musel odísť pracovať do zahraničia . Ale stalo to za to . Toho roku končíme A keby ste sa rozprávali S dievčatami ,tak si nevšimnete že mali dáku poruchu reči . A to sme sa so staršou učili skoro každú hlásku , všetky logoped. to videli veľmi biedne .... Tak čo sa týka toho zázraku ,tak oni sa dejú 🙂 I keď treba tomu pomôcť . Sú to špeciálne školy pre tú danú poruchu , sú na to špecializované učiteľky majú skúsenosti , osnovy majú tie isté ako V bežných školách,akurát je ich V triede max 10 deti .... Hlavne musíte zvážiť , či vaše dieťa by to zvládlo , moja je dobrodružná povaha , tak asi preto nebol problém .

janasim
autor
21. jan 2016

@sonkaka Dakujem za vas názor,zatial som sa rozhodla pre druhy odklad školskej dochádzky,nastúpi az 2017 ako osemročný, rozhodla som sa tak aj vzhľadom k rastovému postihnutiu - teraz dosiahol hmotnosť 15kg a vysku 104 cm, aby nebol terčom niečoho nepríjemného zo strany zdatnejších deti

janasim
autor
21. jan 2016

A okrem toho ja mam len jeho, moje jedine dieta a zostanem sama doma v spoločnosti psa kukať do prázdnej postieľky cely tyzden? To nedám ...

Strana
z4