Ide sa po Veľkej noci do školy?
Idu všetky ročníky po veľkej noci do školy? Ci len prvý stupeň ZŠ...
To budeme ako vždy vedieť v utorok večer 😁
@petus998 Veď v utorok sú ešte prázdniny.
Do 11.4. sa ide stale v rovnakom rezime, cize len 1.st a MS v prednostne deti pracujucich mimo domu a krit. inrastruktura....od 12. by mali nastupit 1.st a MS vsetci (by mali, to este sa nevie), 2.st. zatial v nedoladne....tu je rozhodnutie minsiterstva, cera to prislo an školy: https://www.minedu.sk/zmena-rozhodnutia-ministr...
Údajne to ostáva tak ako pred veľkou nocou 🙂
Mohlo by sa ....
@heleninamama nam volala ze v utorok je nastup
@petus998
1. v utorok sú prázdniny
2. z ministerstva školstva neprišli do V. noci žiadne pokyny
3. celý druhý stupeň sa môže otvárať za predpokladu, že okres bude v danom týždni červený
4. nástup je možný iba v prípade, že bude mať test žiak a jeden rodič
5. o kloktacích testoch nie sú na školách žiadne pokyny, ak sa vás v škole pýtajú, či súhlasíte, tak to nie je o tom, že súhlasím alebo nesúhlasím s testom. Bez testu ho do školy nepustia. Akurát pri kloktacom teste nemusí byť zákonný zástupca, bude sa vykonávať v škole, čaká sa 3-4 dni na výsledok, takže v konečnom dôsledku nastúpia žiaci do školy so 4 dni starým testom na cca 3 dni, pretože dalšie tri dni budú kloktať a čakať na výsledky... A dávate akurát súhlas so spracovaním osobných údajov firme, ktorá testy bude vyhodnocovať. Alebo pošlete dieťa každý týždeň na antigen, kde máte výsledok do pár hodín.
Udivujú ma akční riaditelia, ktorí šíria bludy a "paniku" medzi rodičmi, pritom z ministerstva neprišli žiadne, ŽIADNE! pokyny.
@att123 kde hovorili, o prijimackach na SS? Ja som zachytila pred par dnami iba to, ze su ziaci stale v neistote... tyka sa to aj mojej dcery 🤷♀️
@patka06 dik
@att123 no ja si prave nemyslim, ze maju rovnaky start. Kvalita vzdelavania velmi utrpela. Niekde to ide lepsie, inde horsie, ale som presvedcena, ze ani v tych najlepsich ZS uroven vyucovania nedosahuje ani 2/3 uroven prezencneho vyucovania. A to je moja dcera na ZS, kde od marca minuleho roka nabehli na online vyucovanie prakticky od 1.dna. Su deti, ktorym online vyucovanie sadlo, ale aj take - myslim, ze ich je viac - ktorym online vyucovanie velmi uskodilo, ako aj deti, ktore nemaju moznost sa distancne kvalitne vzdelavat. To skor prezencne vyucovanie im dava rovnaky start.
Zatiaľ nie, iba máme info, že kloktacie testy al.antigen .Ako poznám ľudí rozlezu sa po rodinách a po sviatkoch sa to zase pokazí a do školy nepôjdu.iba napísali podľa situácie v okrese a to sme už na tom teraz dobre.
@simsalabim lepšie a horšie školy sú aj pri prezenčnej forme. Všetci sú na jednej lodi, kto pracuje, učí sa aj sám, je vo výhode.
Ale už sa “teším” na prvákov, už minuly rok prišli slabší v jazykovej výbave (učím cudzie jazyky) a teraz to bude ešte horšie. Kurzy nefungujú, distancnou formou sa jazyk plnohodnotne naučiť nedá.
@hettinka ano, su. Ale co pocuvam od dcerinych kamosiek, su skoly, co niektore predmety neucia vobec online, je to vyslovene o samostudiu. Nie kazdy ma doma rodica, co vie vysvetlit chemiu ci matiku ci pomoct s nemcinou. A som presvedcena o tom, ze online sa nestihne latka tak precvicit a upevnit ako na hodine. Moja dcera ma teraz omnoho viac prace... vyucovanie ma do 13.15, potom ma kopec, naozaj kopec uloh, nad ktorymi sedi dalsie 4 hodiny 👎 V triede ma spoluziakov, co to maju na haku a sama vravi, ze sa zhorsili az po zavedeni online vyucovania - hodiny su menej jvalitne, hoci sa ucitel ide roztrhat, latka menej precvicena, hanba zo zlej ustnej odpovede odpada, tak ich nic netlaci sa ucit....

zatiaľ nikto netuší ...dúfam, že už pôjde aj druhý stupeň, aspoň od 12.04.