icon

Ide sa po Veľkej noci do školy?

1. apr 2021

Idu všetky ročníky po veľkej noci do školy? Ci len prvý stupeň ZŠ...

Strana
z2
patka06
1. apr 2021

zatiaľ nikto netuší ...dúfam, že už pôjde aj druhý stupeň, aspoň od 12.04.

petus998
1. apr 2021

@patka06 napr. Nam vcera volala riaditelka ze od utorka sa nastupuje

jankapepe
1. apr 2021

To budeme ako vždy vedieť v utorok večer 😁

jankapepe
1. apr 2021

@petus998 druhý stupeň? Za akých podmienok? Aj dieťa musi mať test?

patka06
1. apr 2021

@petus998 2.stupeň??

heleninamama
1. apr 2021

@petus998 Veď v utorok sú ešte prázdniny.

hettinka
1. apr 2021

@petus998 od utorka sotva. V utorok sú prázdniny.

att123
Odpoveď bola odstránená
hettinka
1. apr 2021

@att123 budu prezenčne alebo distancne, podľa situácie. Takze ráta sa s tým, že nemusí byt otvorená škola. A to sa týka SS, o ich otváraní sa zatiaľ absolútne nehovorí. Len o 2. stupni Zs v lepších okresoch.

sorciera24
1. apr 2021

Do 11.4. sa ide stale v rovnakom rezime, cize len 1.st a MS v prednostne deti pracujucich mimo domu a krit. inrastruktura....od 12. by mali nastupit 1.st a MS vsetci (by mali, to este sa nevie), 2.st. zatial v nedoladne....tu je rozhodnutie minsiterstva, cera to prislo an školy: https://www.minedu.sk/zmena-rozhodnutia-ministr...

sszuzu8
1. apr 2021

Údajne to ostáva tak ako pred veľkou nocou 🙂

katym77
1. apr 2021

Mohlo by sa ....

petus998
1. apr 2021

@heleninamama nam volala ze v utorok je nastup

petus998
1. apr 2021
gelifil
1. apr 2021

@petus998 to riaditelka obvolava vsetkych rodicov?...asi bola pod parou a strielala si z vas...

hettinka
1. apr 2021

@petus998 1. apríl 😀

sella38
1. apr 2021

@petus998
1. v utorok sú prázdniny
2. z ministerstva školstva neprišli do V. noci žiadne pokyny
3. celý druhý stupeň sa môže otvárať za predpokladu, že okres bude v danom týždni červený
4. nástup je možný iba v prípade, že bude mať test žiak a jeden rodič
5. o kloktacích testoch nie sú na školách žiadne pokyny, ak sa vás v škole pýtajú, či súhlasíte, tak to nie je o tom, že súhlasím alebo nesúhlasím s testom. Bez testu ho do školy nepustia. Akurát pri kloktacom teste nemusí byť zákonný zástupca, bude sa vykonávať v škole, čaká sa 3-4 dni na výsledok, takže v konečnom dôsledku nastúpia žiaci do školy so 4 dni starým testom na cca 3 dni, pretože dalšie tri dni budú kloktať a čakať na výsledky... A dávate akurát súhlas so spracovaním osobných údajov firme, ktorá testy bude vyhodnocovať. Alebo pošlete dieťa každý týždeň na antigen, kde máte výsledok do pár hodín.

Udivujú ma akční riaditelia, ktorí šíria bludy a "paniku" medzi rodičmi, pritom z ministerstva neprišli žiadne, ŽIADNE! pokyny.

petus998
1. apr 2021

@hettinka 🤣🤣🤣

simsalabim
1. apr 2021

@att123 kde hovorili, o prijimackach na SS? Ja som zachytila pred par dnami iba to, ze su ziaci stale v neistote... tyka sa to aj mojej dcery 🤷‍♀️

patka06
1. apr 2021

@petus998 prvý stupeň bol otvorený aj doteraz ...len na 2. a stredoškolákov sa akosi zabudlo

simsalabim
1. apr 2021

@patka06 dik

att123
Odpoveď bola odstránená
att123
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
1. apr 2021

@att123 no ja si prave nemyslim, ze maju rovnaky start. Kvalita vzdelavania velmi utrpela. Niekde to ide lepsie, inde horsie, ale som presvedcena, ze ani v tych najlepsich ZS uroven vyucovania nedosahuje ani 2/3 uroven prezencneho vyucovania. A to je moja dcera na ZS, kde od marca minuleho roka nabehli na online vyucovanie prakticky od 1.dna. Su deti, ktorym online vyucovanie sadlo, ale aj take - myslim, ze ich je viac - ktorym online vyucovanie velmi uskodilo, ako aj deti, ktore nemaju moznost sa distancne kvalitne vzdelavat. To skor prezencne vyucovanie im dava rovnaky start.

att123
Odpoveď bola odstránená
luccija
1. apr 2021

Zatiaľ nie, iba máme info, že kloktacie testy al.antigen .Ako poznám ľudí rozlezu sa po rodinách a po sviatkoch sa to zase pokazí a do školy nepôjdu.iba napísali podľa situácie v okrese a to sme už na tom teraz dobre.

hettinka
1. apr 2021

@simsalabim lepšie a horšie školy sú aj pri prezenčnej forme. Všetci sú na jednej lodi, kto pracuje, učí sa aj sám, je vo výhode.
Ale už sa “teším” na prvákov, už minuly rok prišli slabší v jazykovej výbave (učím cudzie jazyky) a teraz to bude ešte horšie. Kurzy nefungujú, distancnou formou sa jazyk plnohodnotne naučiť nedá.

luccija
1. apr 2021

@hettinka chudáci prváci druháci ti nebudú mať žiadne návyky tie malé deti to schytali asi najviac.Moja dcéra a to je dosť introvert už tiež povedala, že chce ísť do školy a to už musí byť veľmi zle😉ale človek si zvykne asi na všetko veď už pol roka sú teraz doma

simsalabim
1. apr 2021

@hettinka ano, su. Ale co pocuvam od dcerinych kamosiek, su skoly, co niektore predmety neucia vobec online, je to vyslovene o samostudiu. Nie kazdy ma doma rodica, co vie vysvetlit chemiu ci matiku ci pomoct s nemcinou. A som presvedcena o tom, ze online sa nestihne latka tak precvicit a upevnit ako na hodine. Moja dcera ma teraz omnoho viac prace... vyucovanie ma do 13.15, potom ma kopec, naozaj kopec uloh, nad ktorymi sedi dalsie 4 hodiny 👎 V triede ma spoluziakov, co to maju na haku a sama vravi, ze sa zhorsili az po zavedeni online vyucovania - hodiny su menej jvalitne, hoci sa ucitel ide roztrhat, latka menej precvicena, hanba zo zlej ustnej odpovede odpada, tak ich nic netlaci sa ucit....

Strana
z2