icon

Integrácia - ZŠ

kvikina087
18. máj 2023

Prosím ak je dieťa integrované v prvom ročníku už bude automaticky vo všetkých? Aké máte skúsenosti? Syn trochu "spomalený" taký veľmi detsky...
Ako by mal 4roky, pritom bude mať cez leto sedem. Už je po odklade.... Stále nepotvrdili žiadnu diagnózu.... Podľa mňa ani možno žiadnu nemá....a časom to dobehne.... Ešte nás čaká eeg na neurológiu.... V cpppap povedali , že v podstate zatiaľ nevidia dôvod na integráciu... V škole kam nastupuje to riaditeľka žiada.... Nie ako povinnosť, ale dala mi jasne najavo z je to u neho potrebné.... 🤔 Neviem.... Som z toho zmetená....😭

Strana
z2
kvikina087
autor
18. máj 2023

@seahorse27 áno, máme a trénujeme...pozrem na nete aj toto čo si písala.... Ďakujem....

lapersefona
20. máj 2023

@kvikina087 pocula si o vyvojovej dysfazii?

zuzana76
20. máj 2023

@kvikina087 pozor, s integrovaným žiakom ma učiteľ viac prace, to nie je menej prace pre neho, prace naopak

kvikina087
autor
21. máj 2023

@lapersefona už som pozerala na nete....a všetko to na neho sedí...

vladi4444
21. máj 2023

Ahoj, ja pracujem ako špeciálny pedagóg v poradni, kde stanovujem diagnózy. Nečítala som všetky komentáre. K tvojej otázke, integruje sa na základe nejakej diagnózy - u tvojho by som to možno videla na narusenu komunikačnú schopnosť - oneskorený vývin reči - to sa môže pomaly vo vyšších ročníkov prejavovať ako poruchy učenia, najmä dysortografia sa nám v písomnom práve objavuje pri deťoch s takou rečou. Dieťa sa môže integrovať a odintegrovat hocikedy na začiatku roku alebo v polroku v hocijakom ročníku. Na integráciu treba odporúčanie od poradne so správou, vtedy by s ním na skole pracoval špeciálny pedagóg, boli by mu poskytnutý individuálny prístup. Pokiaľ by išiel do školy bez integrácie, v budúcnosti sa uvidí ze potrebuje, môžeš ho integrovať napr v druhom ročníku ( avsak to musí odporučiť poradňa) ak sa rozhodneš ze integráciu nepotrebuje napríklad v 6 ročníku, suhlas od poradne nepotrebuješ. Na strednej škole nemusí nikto vedieť ze bol integrovaný (nakoľko tohto sa rodicia asi báli najviac, že deti integrácia poznačí). Keby máš ešte nejaké otázky, kľudne píš 🙂

lapersefona
21. máj 2023

@kvikina087 pridaj sa na tuto fb stranku Rodiče deti s vyvojovou dysfazii. Vela rad tam dostanes je super.

drmelka
21. máj 2023

@kvikina087 ak je dieta integrovane pre ucitelku je to prace viac,nie menej....ver mi....som aj ucitelka aj vystudovany specialny pedagog a este aj s vlastnym integrovanym dietatom. Nicoho sa neboj. Ano chce to vela prace a ked budes makat vsetko bude lepsie. Vidim to doma. Je to boj na dlhsiu trat ale robime to pre svoje deti. Je super,ze trenujete. Len je rozdiel v logopedovi a klinickom logopedovi....na to tiez pozor. Ale ak hovoris,ze sa to zlepsuje,tak je to super. 1.stupen. taketo deti zvladaju celkom fajn...teda 1. A 2.rocnik,ak tam nie su pritomne poruchy ucenia a to sa ukaze pri nastupe do skoly pocas 1. A 2.rocnika. Uvidis ako to pojde. Ja by som pockala. 3. A 4. rocnik uz su pre deti narocnejsie. A 2.stupen ani nehovorim. Nenechaj sa do nicoho tlacit. Ak Ti Centrum vravi,ze je to OK,pockaj.

kvikina087
autor
21. máj 2023

@vladi4444 ďakujem ☺️

simoli
25. máj 2023

@drmelka musím so všetkým súhlasiť. Môj integrovaný s čistými jednotkami celú ZŠ a teraz ho prijali na tri skvelé školy. Ťažká práca, ale keď človek chce, dá sa to.

kythos21
5. jún 2025
@kvikina087

@vladi4444 ďakujem ☺️

@kvikina087 dobry den
Ako ste prosim dopadli?

kvikina087
autor
7. jún 2025
@kythos21

@kvikina087 dobry den
Ako ste prosim dopadli?

@kythos21 všetky vyšetrenia ok ... V cppap povedali, že možno má ľahšiu formu dysfazie alebo len oneskorený vývin reči ....ale zatiaľ sme len sledovaný....dokiaľ zvláda školu tak bez diagnózy a bez úľav..... Učenie celkom ok, aj keď niekedy sú z neho učiteľky zdesene ako skladá vety....😵 A pribudlo aj "zle" správanie. Akonáhle sa cíti pod tlakom, alebo niečo nechápe začne vykrikovať, vyrušovať, nespolupracuje ...
Tak momentálne pracujeme najmä na Tom
.

Strana
z2