Je 8-ročné gymnázium správna voľba? Skúsenosti a názory
Rozhodujeme sa, či to skúsiť. Mate niekto skúsenosti? Aj tie negatívne ma zaujímajú. Ďakujem 😊
@dkethe Nasi chodia na spojenu skolu - ZS s 8r gymnaziom a bilingvalnym gymnaziom. ZS skoncila v hodnoteni Ineko na prednych prieckach. Na ZS vsak na druhom stupni riesia rozne vychovne problemy. Jednoducho, ci sa ti to paci alebo nie, ostali tam priemerni a horsi ziaci a tych par horsich vykvetov tam robi atmosferu. V gymnaziach je vacsinou pokoj.
@mirkava je to fajn, ale len pre deti, ktorym sa chce vela ucit. Nema to byt prestiz pre rodicov. Spoluziacka mojej dcery to nedavala, vratila sa na zakladku. Tam je latka trochu vyssie, kludne dieta s jednotkami moze byt trojkar. Nie kazde dieta sa s tym vie zmierit alebo proste ostat jednotkarom.
@katinka71 presne tak, známky na gympli vôbec neurčujú, akým smerom sa potom žiak vydá a na akú úroveň sa dostane, tiež som mala spolužiaka s reparatmi a 4kami od hora dole, mama veľmi chcela aby chodil na gympel.. teraz je osobný kvalifikovaný tréner a aj trener karate, študuje MGR (aj ked mu to trvá trochu dlhšie) som naňho hrdá. A tiež ho dosť ponižovali v škole cele tie roky.
@mirkava syn je na 8rocnom, velmi sa mu paci. Bol spokojny aj na ZS. Nemenila by som. Vidno, ako sa posunul oproti rovesnikom zo skoly. Najvacsiu vyhodu vidim v tom, ze sa ako trieda tahaju. Na ZS boli vyborne vyskladana trieda, rodicia sa detom venovali, ucitelia vyborni, ale vyrazne vynikali iba 2 - syn a spoluziak. Obidvaja su na 8r. To znamena, ze povodny kolektiv mu uz nemal co priniest z pohladu vedomostneho nastavenia. Na 8r uz nevynika, pretoze vsetky deti su tam sikovne a pre mna obrovske plus, ze aj sikovnejsie a tym konecne aj syn z kolektivu nieco dostava, doteraz len daval. Neuci sa skoro vobec, iba pred pisomkami, vtedy je to narocnejsie, ale iba preto, ze priebezne sa mu nechce.
@lonely66 NArodil som sa 29.3.1993 V roku 1999 som nastúpil do prvého ročníka ZDŠ, čiže v školskom roku 1999/2000. V školskom roku 2003/2004 som končil štvrtý ročník a v r školskom roku 2004/2005 som nastupil na gymnazium. Osemročné. Z toho vyplýva, že v roku 2004 som mal 11 rokov, tak neviem, čo mi nevychádza.
Rodičia mi to mali zaraziť a mal som sa normálne vyučiť dajakemu remeslu jak každy človek.
Ale v konečnom dôsledku sa nesťažujem. Naplno som "využil svoj potencial", zarobím si pekne a pracujem tak 5 hodín denne. Fakt sa nesťažujem. Ja len, že som si za tým išiel sám, žiadne gymnázium na to nemalo vplyv. Gymnázium mi do života dalo h... stimulovalo ma k tomu, že ma začal zaujímať svet okolo seba. Fyzika, chemia, biologia, geografia, same mi to šlo, ani som sa neučil. Ak by som dokončil VŠ, bol by som teraz učiteľom fyziky a chémie za "krásnych" 900€ čistých. A naplno by som nerozvinul svoj potencial hehe :D Teraz 900€ zarobím za týždeň. Takže asi tak.
Ja odporúčam. Chodila som na osemročné gymnázium a v porovnaní so základkou určite lepšie. Mali síce trochu vyššie nároky ako na základke, čiže prvý polrok bol taký, že som musela mierne zabrať, ale nebolo to nič, čo by sa nedalo zvládnuť. Potom to už išlo fajn a učeniu som sa síce venovať musela, ale nič strašné to nebolo, mala som dosť voľného času. Niektorí to síce hrotili, ale to boli takí tí večne vystresovaní ľudia, ktorí robili drámu z každej písomky 😃 tie hodiny mali lepší priebeh, na základke totiž polovica vyučovacej hodiny bola venovaná tomu, že učiteľka musela robiť poriadky so spolužiakmi, lebo extrémne vyrušovali. A čo sa kolektívu týka, v tomto má osemročný gympel tiež plus. Menej šikanovania, lepšie správanie medzi spolužiakmi. Nehovorím, že všetko boo ideálne, ale pre mňa to bolo určite lepšie riešenie ako zostať na základnej škole.
@thirstymonk mam gymnazium a VS a zarobim viac ako ty… tebe gymnazium dalo h…, pretoze si nesiel na VS a to je rozdiel.
@portret7 Šiel som na VŠ, len som ju nedokončil. Nie svojou vinou. Tzn. boli sme dvaja na fyzike. Skončila akreditacia a minister nedal znova akreditaciu, museli sme prestupiť na inu univerzitu, ktora bola zamerana viac vedecky ako pedagogicky. Nemali sme šancu. Ja som sa na to vykašlal hneď, ten moj spolužiak po desiatich rokoch dokončil geografiu jednoodbor... fyziku nemal šancu...
@portret7 Btw, bill gates tiež nema vysoku školu a zarobi viac jak my všetci tu na tomto fore dokopy :D Takže kde je ten rozdiel?
@lonely66 mysli si co chces, mne to vobec zily netrha. Ani nemam ziadnu potrebu nieco dokazovat random zenskej z netu. Za minuly rok som vyfakturoval 33800€ z coho moje realne naklady su 300€ rocne multihosting. No a dve tri tisicky co platim vypalne. Vzdelanie dnes nikoho nezaujima, zmier sa s tym.
@lonely66 a uz vobec nie gymnazium.
@thirstymonk No nic moc teda, to 900 eur tyzdenne nie je ani z rychlika.
@dadis Tak 704€ tyždenne no. Pre niekoho to je cela vyplata. Ale hej, nič moc. KeĎže pracujem tak 4-5 hodín denne, fakt bida.
@thirstymonk Ale za mna 704 (odvody a setrenie na dochodok musis zohladnit, ak si platis minimalne odvody), tak take terno to nie je. No cela vyplata to bude pre malu cast ludi, ked si vezmes, aky je priemerny zarobok na Slovenku (aj ti s priemernou mzdou maju lepsie vyhliadky a istoty ako ty - v pripade pn, ocr, nezamestnanosti, materskej, invaliditz, urazu a pod)
@dadis pn, očr a pod. cerpam normalne tak ako kazdy iny clovek.
@thirstymonk Ale v akej vyske?

@lonely66 ja osobne plne chapem, a viem si predstavit u seba, dat dieta na 8r v pripade, ze je ZS zla.
Som zrozumitelnejsia? Viac uz na teba reagovat nebudem.