Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?
Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?
Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...
@lienka.7 ja som sa Ta normalne spytala, ale chapem, nevies normalne odpovedat, tak chces byt extremne vtipna. No, nevyslo Ti to, si tak akurat, aj na pomery MK, extremne trapna.
Ako co im maju rodicia zaplatit? Cena autobusu sa rozrata na pocet deti, (hadam nechcete, aby si ucitel platil este aj cestu) vstupy maju ucitelia poväcsine zadarmo ako doprovod. Mam pracovnu dobu do pol druhej. Ked da vratim z vyletu o stvrtej, nemam za to ani zaplatene, ani nahradne volno. Moja chyba, ze som isla na vylet, ze som isla tak daleko, ze som nestihla navrat do konca pracovnej doby. Vylety totizto nie ju nasa povinnost ale dobra vola.
Tak u nas bol vzdy doprovod zadarmo... Teda deti platili, ucitelia nie. Ucitelia tam chodia kvoli detom a ako dozor. Ale ak by sa platilo tak urcite na toto nema skola peniaze (a ucitelia si to predsa nebudu platit zo svojho), ale platilo by sa to z fondu, ktory platia rodicia.
@dskjhfdlkdjhl ze sa s nou vobec dotahujete🤣 ona je tak mimo,ze za to vobec nestoji
Mňa by skôr zaujímalo ci ba sa našiel niekto, co by šiel na výlet, mal zodpovednosť za 30 ľudí, celé to vybavil, zorganizoval, zrealizoval, nedostal za to niečo navyse, robil nadčasy, stresoval sa, odišiel od svojej rodiny a ešte by si za to zaplatil. Ruku na srdce, v žiadnej profesii by sa toto nekonalo a tie, ktoré sa tu kriticky vyjadrujete by ste boli možné prvé, ktoré by ste to odmietli. Robíme to dobrovoľne a hlavne kvôli deckám, ktoré nemôžu za svojich rodičov. Mam vcelku šťastie, ze mam v triede nielen skvelé deti, ale aj rozumných a milých rodičov. Ja som cestovala s deťmi nielen na výlety, ale aj na niekoľkodňové exkurzie, ci po Slovensku, ale aj v zahraničí. Deti to zbožňovali, pre mňa to bol obrovský stres, únava, decka v noci nespali a ja som bola nonstop v strehu. Pozor, nesťažujem sa, bolo to dobrovoľne, len vysvetlujem☝️. Bola som s deťmi pri mori, niektoré jednoduchšie prispievateľký by ma odsúdili, ze som bola na dovolenke. Ak je pre niekoho dovolenka chystať 20 deťom stravu, dopoludnia učiť, poobede s deťmi športovať, večer vychádzka, dohliadnut na kúpanie v mori a hygienu a v noci sediet na stoličke pred ubytovňou do 4 rána, aby sa mi decko nezatulalo nedajbože k moru a o 7 už behať na rozcvicke, tak nech sa paci... Za ten týždeň som sa ani raz ne okupala v mori, dokonca som domov nekúpila ani jeden suvenír... Nuž, asi už to moje nadšenie aj vďaka MK vyprchava. Je však pravda, ze už som si jasne zadefinovala priority a teda už nebudem ukracovat svoju rodinu, nebudem chodiť v nedeľu na turistiku s triedou, cestovať na exkurzie, piecť každý piatok na desiatu triede mafiny, kupovat(z vlastného) darčeky na Mikuláša, Valentína, MDD atd. Deti majú predsa svojich rodičov, nech to robia oni, ved oni vedia najlepšie čo ich deti potrebujú. A takto to bude asi lepšie.
@puklica13 Uprimne? Dnes som pucovala kuch. linku, tak v ramci pauzicky som si sem odskocila a prispela-lepsie ako drotom do oka😀
@dskjhfdlkdjhl a keby to tej osobe pomohlo. Pozor, si konspirator. Teraz neviem, ale asi sa naučila dnes dve nové slovs🤣🤣🤣🤣
@dskjhfdlkdjhl mas recht..🤣🤣
@puklica13 a okrem toho aj kuchynu vypucovanu😉 Mozem ist na vylet😀
@jajka257 no, este stastie, ze nie Terminator😀
@dskjhfdlkdjhl toho pozerám teraz🤣🤣🤣
@jajka257 Vidis, tak este viem aj vestit😀
@dskjhfdlkdjhl no vidíš. Môžeš si privyrobiť a zaplatiť vylet🤣🤣🤣🤣alebo terény po našom
@puklica13 lebo si potrebujete na mne masírovať svoje ego. Ale nebojte sa, ja to prežijem 😉
Aj to ze viestta ktorá nemá problém v inych diskusiách mudrovat teraz akosi stratila rec 👌 pozdravujem @viestta 😉
Ostatné pani učiteľky, ja nie som povinná sa vam spovedať, to len na margo tvojej otázky
@dskjhfdlkdjhl
@adkalu slovne spojenie "jednoduchšie prispievatelky" si si mohla odpustiť. Hlavne ze všetky ste tu erudovane jak hovädo, ale nepoznáte svoje základné práva a zákony.
A zaujímavé, v každých jedných diskusiách ohľadom zrps a triedneho fondu sa operuje s tym, ze sa z toho nakupuje na Mikuláša a pod. A cuduj sa svete, zrazu to kupuje ucitel a ešte aj za vlastne? Zaujimave. Je ti ku cti, ze si šla s detmi k moru, ale nikto ta nenutil, mohla si pokojne povedať nie. A tvojmu ponosu ohľadom dovolenky som trosku nepochopila. Ty si tam na dovolenke predsa nebola, ci?
Tato diskusia celkovo odráža úroveň nášho skolstva, najma pedagógov v nom pôsobiacich. Palec hore pani učiteľky 👍👍👍
@puklica13 lebo sa v tom tvojom komentári evidentne nasla
@matullienka tak za to uz ja naozaj nemozem🤦♀️
-@lienka.7 prepáčte, nechcela som vás urazit
-svoje práva a povinnosti poznam
- nám RR nedala príspevok na nákup Mikulášsky h darcekov
-nabudúce odmietnem
-ak ste to nepochopili, nevadi
@adkalu a tu to máš. Nikto ta nenúti. Toľko k úcte a k vdake od rodičov. By som sa na tvojom mieste vykaslala. Venuj sa svojim deťom. Lebo ctihodna občianka SR si myslí, že vyhi ten, čo nič nerobi🤣🤣🤣🤣A vlastne u prednostne nie vlastne rodiny pred cudzími je totálne mimo misu🤣🤣🤣🤣 to peklo, čo ma v hlave je minimálne na napísanie jednej hry.
@lienka.7 Mne sa rozhodne spovedat nemusis. Napriek tomu, nevidim dovod hrat sa na extremne vtipnu, ked to nevies, radsej si mi odpisovat nemusela, bolo by to aspon vyzeralo, ze uz spis😉 Ale ja uz mam kuchynu vypucovanu a o debatu s Tebou zaujem nemam, takze mi uz pisat nemusis😉 Prajem Ti dobru noc.
@dskjhfdlkdjhl zato ty si evidentne myslíš ze si extrémne vtipná a predvádzas tu jedine svoju hlupost pred fanklubom ostatných osob (rozumej kreatur). 😉
A potom ze učiteľka nie je diagnóza 🤣🤣🤣
@jajka257 takej osobe (rozumej kreature) ako ty nemam byt za co vďačná. Dobre si urobila, ze si zo skolstva odisla. Urcite tam nechybas. Venuj sa svojej rodine a bud spokojná ze mas pokoj od všetkých kreaturnych matiek ktoré nedrží usta a krok, tak ako si to "pani učiteľka" práve praje.
Ze nie ste také "huste" aj v praci, ked si mate otvoriť usta kvoli preplateniu nákladov, co?
@adkalu nikto ta nenutil si tu vylievat srdce, urobila si to dobrovolne, ale chápem ze si musela podporiť "kolegynky" no nevydalo... ale ok, skus este nabudúce sem niečo k veci pridat👌 ako uz tu niekoľko krát omielali pred tebou ostatne, nic predsa nie je povinne, a podla teba aj tak tie "jednoduchšie prispievatelky" to aj tak nepochopia. Pokial poznáš svoje práva a zákony, tak je ti jasne, ze na dovolenke si ty rozhodne nebola. Cize nemam s tebou ďalej o com.
Pre vsetky učiteľky na zaver: každý mame nejakú tu svoju prácu, ale mam pocit, ze len učiteľky potrebujú neustále zdôrazňovať tu svoju ako tu naj. No však jasne, je to vaša "diagnoza". 👍👍👍
-@lienka.7 ok, ja trosku nerozumiem tomu vášmu konfrontacnemu nádychu. Ale zase akceptujem vás štýl komunikacie
-mňa by však zaujímalo vaše povolanie, co robíte
-ublížil vám alebo vášmu dieťaťu nejaký učiteľ, ze mate takýto názor?
@adkalu v poriadku, nech sa paci, vsak diskutujte, mame demokraciu. Ale poprosím bez urážok inych, ok? Ja som s konfrontáciu nezačala, to tvoje kamosky učiteľky ma tu začali titulovat označením kreatura za vyjadrenie môjho názoru.
Ako som už napisala niekoľko krát, otázka autorky bola úplne o niečom inom, to tvoje kamosky učiteľky tu začali mať potrebu si tu vylievat srdiečka kvoli nevdacnym rodicom a vyratúvat tu, co oni vsetko robia pre ich deti a žiadna vďaka za to z ich strany.
Ok, tak nech to nerobia, ked to nechcú robit. Kde je problem? Presne ako ty, sorry. Nechceš kúpiť Mikuláša, nekupuj, nikto ta to nenúti. Ale potom s tým tu prosim neoperuj, co ty kupuješ všetko navyše za svoje peniaze. Mimochodom pokial to robíš, som si istá, ze sa ti to od tvojich žiakov ale aj rodicov vrati stonasobne. Je to úplne jednoduchý zákon akcie a reakcie. Pre tie, ktoré neucia fyziku a nerozumejú o com píšem, nech si to dostuduju. Ide o treti Newtonov zakon.
A nie, nikto mi neublizil, ale vyprosim si ti posmesky zo strany zakomplexovanych uciteliek za to ze im napisem niečo, co je v zmysle zakona, ale im sa to nepáči. Ja som s nimi husi nepasla.
Navyse, som velmi zvedava, ci su tvoje kamosky ucitelky také huste aj v skole pred riaditeľom ci riaditeľkou. Ale asi tazko, odbavuju sa tak akurát na nevdacnych rodičoch, resp.potom na ich deťoch.
Moja práca je moja vec, ale prezradím ti, bola u nás jedna byvala ucitelka, a po mesiaci dostala padáka, lebo mala tendenciu stále niekoho poucovat, komandovat a rozkazovať (asi pozostatok navykov zo skoly), takže ju vedenie prepustilo .
@lienka.7 predstav si, že o hospodárení školy mám veľmi, ale naozaj veľmi dobré povedomie.
A toto snáď nemyslíš vážne:
"Vies, je smutne, ze sa tu navazate do iných, udajne nevzdelanych rodicov, ale zároveň ako vysokoskolsky vzdelane osoby nepoznáte svoje základné práva a neviete za ne bojovať. Rodicia nie sú žiaci, ktorí musia byt ticho a nepovedat ani slovo. To by ste si mali uvedomiť a možno aj ich ochota spolupodielat sa na dobrovolnom financovaní skolstva by potom bola ochotnejsia."
Môžeš mi nájsť jediný odsek, v ktorom sa navazam do rodičov??? Za posledných 19 rokov som si nevšimla, že sú rodiča alebo žiaci ticho a nepovedia ani slovo. Asi preto platia rodičia príspevok do ZRŠ ochotne, lebo s nimi diskutujeme a všetky výdavky sú verejne prezentované.

@dskjhfdlkdjhl
@matullienka 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Tak vy ste tu ine konspiratorky. Cize okrem kreautury som aj manipulátorka ostatných rodicov, co? 🤣🤣🤣🤣🤣
Ďakujem vám za také uznanie 😘😘😘😘
@matullienka zaujímavé, že máš potrebu zameriavať sa iba na moju osobu, ostatne tvoje kolegyne tu za potrebu riesit nemas 🤔 😉 aby si prosím ta zaspala 😉