Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?
Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?
Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...
Že máme vykonávať dozor na rôznych podujatiach, nepíše sa tam o výlete
@irusa a kde sa tam pise o vylete? tam sa totiz mimoskolske aktivity beru napr. predmetove olympiady a podobne akcie, medzi ktore vylet nepatri.
@irusa zamestnávateľ mu neprikaze ísť na výlet, exkurziu, skolu v prírode, lyžiarsky. Nič z toho nie je povinné z učebných osnov. Aninpre žiakov ani pre učiteľov. Preto to zamestnávateľ nemôže učiteľovi nariadiť. Ak sa výlet, lyžiarsky organizuje, tak síce to škola zastrešuje, zabezpečí dozor, aj právne ošetrí všetky náležitosti, ale je to všetko na baze dobrovoľnosti.
Inak prepadla by som sa pod zem ak by som bola učiteľ a žiadala rodičov nech sa mi poskladajú na výlet,lebo si to z toho z učiteľského platu nemôžem dovoliť....dobre dievčatá končím debatu....
@irusa Tvoje dieta nemusi ist na vylet, rovnako ucitel moze povedat, ze na vylet so svojou triedou nepojde (vobec by som sa mu nedivila). Vsetko je to na baze dobrovolnosti.
@irusa A Ty si myslis, ze pre ucitela je to vylet?
@irusa A ved deti, ktore nejdu na vylet, tak sa zvycajne ucia s inou triedou, takze to je zabezpecene.
Ano vzdy to tak bolo i bude. Ucitel tam totiz ide nad ramec svojich povinnosti casto i nad ramec toho co chce a ma mega zodpovednost. Ktory blazon by si platil sam za to ze bude dohliadat na bandu deti a robit im program?
@irusa Pozri, chod s triedou svojho dietata na vylet, zaplatia Ti cestu, aj vstup a uzi si to. Aspon sa bude platit Tebe a nie nejakemu ucitelovi.

@irusa v poriadku, aspoň vieš o čo ide, mne to môže byt jedno, moje deti idú a hotovo