icon

Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?

7. okt 2022

Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?

Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...

irusa
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
11. okt 2022

@irusa Pozri, evidentne si myslis, ze je to vylet pre ucitela a potom je jasne, ze nemozes pochopit zvysok. Preto doporucujem-zobrat si 20-30 deti na starost a ist s nimi na vylet. Nevyskusas, nevies😉

zuzana76
11. okt 2022

@irusa pozri, kľud, ja sa nechcem hádať, fakt to nemyslím v zlom, chcela som ti objasniť, ako to chodí. Inak na každý vylet idem so stiahnutým žalúdok, či sa niečo nestane, takže tak.

sense
11. okt 2022

@irusa pokiaľ viem aspoň teda za mojej éry školskej to tak bolo kto sa nezúčastnil výletu, lyžiarskeho atď chodil normálne do školy len bol priradený do inej triedy.

zuzana76
11. okt 2022

A este by som si za ten stiahnutý žalúdok mala zaplatiť, tak to teda diky, radšej budem sedieť doma na zadku.

prasiatko30
11. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl a dokonca mozu aj odmietnut zobrat niektore deti na vylet😉😉

zuzana76
11. okt 2022

@sense tak to aj je stále

zuzana76
11. okt 2022

@prasiatko30 aj to sa stáva

prasiatko30
11. okt 2022

@zuzana76 ja len oci otvaram co niektori rodicia vymyslia🤦🏽‍♀️

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
11. okt 2022

@prasiatko30 to sa volá empatia, ja viem, že mnohí rodičia majú hlboko do vrecka, takýmto deťom dokonca aj zvykli zaplatiť ucitelia výlet, ak to bolo slušne, dobre dieta a triedny vedel, že rodičia nemajú ani 20 eur nazvyš, tak zaplatil zan učiteľ, alebo napr sa zvyknú robiť rôzne swapy, burzy a dobročinný výťažok sa použije potom na takýto účel, pre žiaka zo sociálne slabej rodiny, ale takéto vymýšľanie práve pochádza z rodín, kde nie su hmotne na tom zle

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
11. okt 2022

@bilberryday ja tomu rozumiem, pretože sme radi, že dostaneme fixky, kopírovací papier máme na prídel a keď miniem kupujem zo svojho

zuzana76
11. okt 2022

@bilberryday a sorry nemám na to energiu bojovať s celým systémom

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
11. okt 2022

@bilberryday navyše, vieš kolko je tried na celom Slovensku? Predstav si, že s každou idú dvaja pedagógovia, z akých peňazí sa to zaplatí? Zo štátneho rozpočtu predpokladám a ten platí kto? No predsa my občania, navyše aj občania, ktorí deti nemajú a ani ich deti na výlet nejdú, takže je to za jedno podľa mňa

zuzana76
11. okt 2022

@bilberryday a čo myslíš, že odbory vybavia ak nie su peniaze? Z čoho to ma škola platiť? Len aby sa nemuseli deti učiť este z domu, lebo nebude ani na energie

irusa
11. okt 2022

@bilberryday u nás sú rodičia, ktorí ne sú schopní zaplatiť 30 e za družinu naraz... splácajú to štvrťročne ...čiže nie každý si môže dovoliť zaplatiť výlet dieťaťu ešte aj učiteľovi hoc len 2 e.... poznám detí , ktoré chodia aj na zastávku 2 km peši lebo autobus stojí 0.50 centov a sú doma štyria...a žiaľ rodičia nemajú z čoho zaplatiť týždenne 20 e na bus
Preto nesúhlasím skladať sa učiteľovi..ak nechce ísť nech nejde...

zuzana76
11. okt 2022

@irusa mne je to ľúto, ale dostaneme sa asi do štádia, že štátne školy budú naozaj ten základ, bez výletov, poplatkov, atd…. A ti bohužiaľ, čo na to budú mať, tak budú deti posielať do súkromných škôl.

lolitka25
11. okt 2022

@irusa no ver tomu ze ucitel nechce ist 🤯

irusa
Autor odpoveď zmazal
irusa
Autor odpoveď zmazal
viestta
11. okt 2022

@irusa vieš si vôbec predstaviť, že manžel učiteľky si za svoje vlastné peniaze zaplatil kurz lyžiarskeho inštruktora, absolvoval ho v rámci svojej dovolenky a v rámci svojej dovolenky chodí s rôznymi triedami školy kde je jeho žena telocvikarka na lyžiarske vycviky? Pretože ak by neboli aspoň dvaja inštruktori na daný počet žiakov, tak by tie deti moi ísť akurát tak do pierdele a nie na lyziarsky výcvik. Alebo by si zaplatí druhého inštruktora z lyžiarskej školy, čo bolo kedysi 50€ za hodinu.
Vieš si predstaviť, že ti dvaja blázni pravidelne organizujú víkendové výlety pre cudzie deti? Len aby si za cudzie peniaze užili poznávanie miest nepoznanych.
A áno, všetky fakturovane náklady sa rozratavaju na žiakov.

zuzana76
11. okt 2022

@viestta ja si pamätám jedného lekára, pediatra, co prevádzkuje svah na sánkovanie pre deti, veľmi milý pan , sám sa on stará

irusa
Autor odpoveď zmazal
viestta
11. okt 2022

@irusa áno, viem si to predstaviť. Ale rovnako ako lyžiarsky výcvik nie je povinná ani ZUŠ, ani tenisový klub, ani tanečný krúžok. Ty si platíš trénera rovnako ako platíš dopravu a nocľah pre učiteľa na lyziarskom.

zuzana76
11. okt 2022

@irusa ale to je to podobne, inštruktora zaplatíš, ale učiteľa nie, predstáv si, že to nemá v podmienkach, ak by to bolo, tak ja sa výletu musím zúčastniť a nemusím, môžem odmietnuť ist , len je to pod záštitou školy, výlet si organizuje sama trieda

irusa
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
11. okt 2022

@irusa a to este ty neplatíš ten dozor toho učiteľa, platíš len náklady ako prepravné, pripadne nocľah, ja som si stravu platila vždy sama, lebo jesť musím aj doma, ale cestu autobusom nemusím absolvovať a ani ubytovanie v nejakej chate, kde nemám svoje wc, svoje pohodlie si nebudem platiť, ak som tam pracovne

zuzana76
11. okt 2022

@irusa to robím