Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?
Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?
Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...
@irusa zvlastne rozhodcu si ochotna platit i ked ak ste v nejakej federacii a platite rocne za to aby ste boli clenmi tak rozhodcu by mala platit federacia a nie vy rodicia, to ti nevadi - ten clovek to tiez robi skor ako hobby vo volnom case, a tomu ucitelovi nechces uznat ani za toho pana, ze to robi z dobrej vole a nema mat preco vydavky za taketo dobrovolne akcie 🤷♀️
@irusa ma výlet som isla s úplne cudzou triedou napr, den predtým som sa len dozvedela, lebo kolegyňa ochorela, nikdy som to neriešila, nebrala som to, ze rodičia sa skladajú mne, ani pri mojich deťoch to neberiem, že sa skladám ich učiteľom, jednoducho treba zaplatiť pobyt , alebo cestu a je to rozratane medzi žiakov, prepac, ale v tomto sa nezhodneme, ja neplatím nič učiteľom mojich deti, ja platím vylet svojho dieťaťa, takto beriem a takto to pre mňa je
@bilberryday môžeš si myslieť, samozrejme , co chces, ja viem, kolko zo svojho som tiež dala a obetovala, nepotrebujem sa obhajovať, nebudú akcie , výlety, exkurzie, bude viac času pre rodinu
@irusa A ja sa Ta znovu pytam. Ty si myslis, ze ten ucitel ide na vylet? Ze je to pre neho vylet? Ak ano, tak chod a vyskusaj si to. Potom sem napis, ako si si paradne vyhodila z kopytka.
@bilberryday cestovné náklady na školenia, diéty som mala normálne preplatené, takže nie som lenivá si to vypísať
A nerobím z rodičov rukojemníkov, ak nezaplatíte, nebude výlet, ale ani zo seba blbca, že si budem platiť akciu, dávať pozor na deti, myslím, že väčšina rodičov to vie, ja som vždy vravela o sume, ktorá je a ktorú treba zaplatiť, rodičia mojich žiakov nikdy Nenamietali. Okrem toho raz sme dostali aj nejaký príspevok od nejakej organizácie, ktorá nám nejaké náklady preplatila, to som vybavila, takže myslím, že som robila dosť pre svojich žiakov.
@zuzana76 Myslim, ze uz to tu bolo vysvetlene odpredu, odzadu, kto chcel, ten pochopil, Kto nechcel, tomu nepomoze ani vykladove leporelo. Prosto pre niekoho je ucitel asi prizivnik, ktory si uziva vylety a exkurzie a este mu aj platia.
Ja uvazujem, ze odkaz na tuto diskusiu poslem na ministerstvo. Nech s tym urobia poradecek na najvyssich miestach.
@dskjhfdlkdjhl posli. Bude sranda. Možno zas vymyslia niečo, z čoho budú mať učitelia obrovskú radosť.
@jajka257 ja tipujem, ze vymyslia tolko, ze zakazu vylety a podobne zabavky.
dievčatá, celkom mi z tejto debaty vychádza, že miešame hrušky s jablkami. Normálne pracovné cesty (cesty na školenia, olympiády so žiakmi, športové súťaže, ....) máme zamestnávateľom úplne bez problémov predpokladám na všetkých školách preplatené. Ale výlet/exkurzia, žiaľ, nie je povinná súčasť výchovno-vzdelávacieho procesu. Je to niečo, čo ako učitelia robíme pre žiakov naviac, pretože .... pretože máme rady svoju prácu, pretože vieme, že mnohí sa s rodičmi na tie miesta nedostanú, pretože vieme, že žiakov dokáže takýto zážitok obohatiť viacerými spôsobmi. Robíme to naviac, škola to od nás nevyžaduje, nemôžu nám to prikázať. Vtedy ani škola nie je povinná nám cestovné náhrady preplatiť. Veď si predstavte vo svojom zamestnaní, či by vám zamestnávateľ zaplatil cestovné výdavky na poznávací výlet s kolegyňami. Predstavte si, že pracujete v akejkoľvek firme, vašou obľúbenou činnosťou je napr. organizovanie výletov/návštev divadelných predstavení ... a dohodnete sa s kolegyňami, že takýto výlet ako organizátor pre svoje kolegyne zorganizujete. A zamestnávateľ je vám v takomto prípade ochotný/povinný zaplatiť cestovné výdavky? No určite že nie. A preto ani nám učiteľkám zamestnávateľ neprepláca cestovné výdavky spojené s výletom/exkurziou. A ako vďačnosť od rodičov, že som ochotná pre ich deti niečo urobiť a tráviť s nimi čas, celkom bez problémov prijmem preplatenie svojej cesty, čo je v konečnom dôsledku tak 0,30 až 0,50 eur od žiaka. A kto z rodičov to akceptuje, toho dieťa na výlet ide, kto nie, toho dieťa na výlet nejde a má zabezpečené klasické vyučovanie. Veď je to v podstate veľmi jednoduché.
@irusa Ja sa potom pytam, ze ak to rodicia nevedia, cia je to vina? Preco sa nepytaju zaco platia?
@jajo1 Ja ta trochu opravim-tie hrusky s jablkami tu miesaju niektore prispievajuce, toto, co pises, to sa tu uz snazime vysvetlit na 16-tich stranach a stale niektore nechapu a miesaju a miesaju.

@irusa predstáv si, že som už bola na výlete tak, že som obetovala svoj víkend, piatok, sobota, nedeľa,