Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?
Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?
Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...
@irusa Pozri, evidentne si myslis, ze je to vylet pre ucitela a potom je jasne, ze nemozes pochopit zvysok. Preto doporucujem-zobrat si 20-30 deti na starost a ist s nimi na vylet. Nevyskusas, nevies😉
A este by som si za ten stiahnutý žalúdok mala zaplatiť, tak to teda diky, radšej budem sedieť doma na zadku.
@dskjhfdlkdjhl a dokonca mozu aj odmietnut zobrat niektore deti na vylet😉😉
@prasiatko30 aj to sa stáva
@zuzana76 ja len oci otvaram co niektori rodicia vymyslia🤦🏽♀️
@prasiatko30 to sa volá empatia, ja viem, že mnohí rodičia majú hlboko do vrecka, takýmto deťom dokonca aj zvykli zaplatiť ucitelia výlet, ak to bolo slušne, dobre dieta a triedny vedel, že rodičia nemajú ani 20 eur nazvyš, tak zaplatil zan učiteľ, alebo napr sa zvyknú robiť rôzne swapy, burzy a dobročinný výťažok sa použije potom na takýto účel, pre žiaka zo sociálne slabej rodiny, ale takéto vymýšľanie práve pochádza z rodín, kde nie su hmotne na tom zle
@bilberryday ja tomu rozumiem, pretože sme radi, že dostaneme fixky, kopírovací papier máme na prídel a keď miniem kupujem zo svojho
@bilberryday a sorry nemám na to energiu bojovať s celým systémom
@bilberryday navyše, vieš kolko je tried na celom Slovensku? Predstav si, že s každou idú dvaja pedagógovia, z akých peňazí sa to zaplatí? Zo štátneho rozpočtu predpokladám a ten platí kto? No predsa my občania, navyše aj občania, ktorí deti nemajú a ani ich deti na výlet nejdú, takže je to za jedno podľa mňa
@bilberryday a čo myslíš, že odbory vybavia ak nie su peniaze? Z čoho to ma škola platiť? Len aby sa nemuseli deti učiť este z domu, lebo nebude ani na energie
@bilberryday u nás sú rodičia, ktorí ne sú schopní zaplatiť 30 e za družinu naraz... splácajú to štvrťročne ...čiže nie každý si môže dovoliť zaplatiť výlet dieťaťu ešte aj učiteľovi hoc len 2 e.... poznám detí , ktoré chodia aj na zastávku 2 km peši lebo autobus stojí 0.50 centov a sú doma štyria...a žiaľ rodičia nemajú z čoho zaplatiť týždenne 20 e na bus
Preto nesúhlasím skladať sa učiteľovi..ak nechce ísť nech nejde...
@irusa vieš si vôbec predstaviť, že manžel učiteľky si za svoje vlastné peniaze zaplatil kurz lyžiarskeho inštruktora, absolvoval ho v rámci svojej dovolenky a v rámci svojej dovolenky chodí s rôznymi triedami školy kde je jeho žena telocvikarka na lyžiarske vycviky? Pretože ak by neboli aspoň dvaja inštruktori na daný počet žiakov, tak by tie deti moi ísť akurát tak do pierdele a nie na lyziarsky výcvik. Alebo by si zaplatí druhého inštruktora z lyžiarskej školy, čo bolo kedysi 50€ za hodinu.
Vieš si predstaviť, že ti dvaja blázni pravidelne organizujú víkendové výlety pre cudzie deti? Len aby si za cudzie peniaze užili poznávanie miest nepoznanych.
A áno, všetky fakturovane náklady sa rozratavaju na žiakov.
@irusa a to este ty neplatíš ten dozor toho učiteľa, platíš len náklady ako prepravné, pripadne nocľah, ja som si stravu platila vždy sama, lebo jesť musím aj doma, ale cestu autobusom nemusím absolvovať a ani ubytovanie v nejakej chate, kde nemám svoje wc, svoje pohodlie si nebudem platiť, ak som tam pracovne