icon

Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?

7. okt 2022

Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?

Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...

pribinak
7. okt 2022

@lienka.7 kšeft? Chod si skúsiť ten kšeft, 20 pubertakov s trieskajucimi hormóny, nerešpektujúci nikoho, ktori na výlet pasujú chlast, cigy, …..
Ty máš za tie decka plnú zodpovednosť.
Chod si skúsiť a potom nápis aké suoer to bolo

loliki
7. okt 2022

Keď to rodičom vadí, môžu ísť oni s deťúrencami na výlet. Učiteľka zostane v škole učiť ostatné deti a máte po probléme. Založ si ešte 5 podobných diskusií, aby sme si mohli popísať bez teba. 🙄

zuzana76
7. okt 2022

Pre učiteľa to mienke výlet a áno autobus sa rozrata na deti, vstupné do múzea je väčšinou pre pedagogicky doprovod zdarma, ak by nebol, zarátam to do celkových výdavkov a áno, zaplatia žiaci, ak to rodičom vadí, treba výlet zrušiť a bude bežný školský den

lienka.7
7. okt 2022

@mandarinka555 akych 10 hodin je ucitel s mojim dietatom??? 🤣🤣🤣
Co to splietas? Chces tvrdiť ze je v skole s detmi napr. od 7 do 17 myslis? Ci ako to myslis?
To akože mi podla teba ucitelka deti varuje u nej doma po skole, ci ako? Este aj večeru im nebodaj robi, co? Aspoň tu netrep ok? Matika ti nejako nejde snáď ta neučila
@jajka257 👌👍

viestta
7. okt 2022

@jajka257 preto som prestala chodiť do táborov. Deti ešte ako tak ukocirujes, ale rodičia, tak na to páky nemáš. Môžeš si aj oko cez ritny otvor vytisnut, aj tak si nájdu niečo čím ti život osladia.

jajka257
7. okt 2022

@lienka.7 typicke🤣🤣🤣🤣A ešte ani nevieš čítať. Dúfam, že si mimimalne na poste generálny riaditel🤣🤣🤔

jajka257
7. okt 2022

@viestta ja som odišla. Stačilo. Plat mam 2 krát viac, teda viac ako 2 krát. Pozícia sno nuno. Síce práce veľa, ale svätý pokoj s múdrym rodičmi.

zuzana76
7. okt 2022

@lienka.7 aké dane zdarma? Bola som na výlete so žiakmi, dostanem preplatené okolo 5 eur stravu, bola som s nimi od 7:30 do 18:30 , mala som si zaplatiť asi aj ten autobus, veď som na výlete , vstupy som mala našťastie zadarmo , keby neboli, hradia ich žiaci, bohužiaľ

katka700
7. okt 2022

Keď vidím ako sa niektoré decká správajú tak obdivujem učiteľov ktorí si na školský výlet vôbec trúfnu ísť. Druhá vec sú financie. Ak učiteľ vymyslí normálny výlet ktorý 99-100% rodičov nemá problém zaplatiť a doprava a ubytovanie a strava (ak škola nie je ochotná preplatiť diéty) učiteľa sa rozrata medzi 20 detí tak to sumu nejak hrozne nenavysi. Predpokladám že škola rodičov nežiada financovať výplatu učiteľa počas výletu, príplaty za nadčas, poprípade prácu cez víkend. Ale ak sa učiteľka rozhodne že deťi berie na drahší výlet (a tým nemyslím týždeň dlhú školu v prírode) ktorý bude stáť v stovkách eur a cez deti vyvíja nátlak na rodičov aby to zaplatili tak sa nemôže diviť že sú rodičia citlivejší na to čo vlastne platia.

zuzana76
7. okt 2022

@lienka.7 dotácie su na lyžiarsky kurz, ale nie na bežne výlety

mandarinka555
7. okt 2022

@lienka.7 Keď je to učiteľ, tak asi vyučovacích hodín...Aj tak ma zaujíma, koľko času venuješ svojmu decku, ak ťa tak učitelia iritujú...Je to nezaplatená robota, náročná na psychiku a pri dnešných, poväčšine rozmaznaných deckách, sa ani nečudujem, že to nikto nechce robiť, tak sa spamätaj 👎

zuzana76
7. okt 2022

@katka700 nikto nie je nútený sa zúčastniť výletu, ak sa rodičovi suma nepozdáva, tak dieta jednoducho nepôjde

zuzinka888
7. okt 2022

Tak ja som si viackrat vsimna pri pokladni- hrady/ zamky aj kupaliska, ze tam bolo npr. Skupina 15 ludi - doprovod zdarma. Ako mlada baba slm robila animatorku/ denny tabor a takto to bolo poriesene takmer vzdy.

autor
7. okt 2022

Ďakujem baby, vidím, že to je normálne, čo som si viacmenej aj myslela, aké problém majú iní rodičia, nie ja a ževraj ich je celkom dosť... Tak ma prekvapuje, že tu je to skôr naopak

zuzana76
7. okt 2022

@lienka.7 školský výlet od 7:30 do 18:30, koľkože je to hodín?

zuzana76
7. okt 2022

a nie, nie je za to žiaden nadčas, náhradné volno, nič, je to moja osobná obeta kvôli tým deťom a este by som si to mala platiť 🤦🏻‍♀️

loliki
7. okt 2022

Objednajte si cestovku, sprievodkyňu a nikto ani necekne, že sprievodkyni platíte cestu aj plat.

lienka.7
7. okt 2022

@mandarinka555 10 vyučovacích hodin som nemala ani gympli, cize neviem o com tocis. A svojim deťom venujem momentálne 24 hod.denne, ked ta to tak veľmi trápi.
Decka si rozmaznávaju, resp.nevedia vychovať samotní rodicia, takže plačeš nad nesprávnym miestom. To len tak na okraj 😉
@zuzana76 tie vylety mas každý den ci ako to mam chápať? Ci raz za čas, hm? Ok, stačí povedať ze nejdeš alebo naplánovať vylet bližšie. Nikto ta nenúti ist na druhu stranu republiky.
@autorka asi by bolo fér, keby si napísala o aký výlet sa jedna, kde a na ako dlho. A aky ma byt doplatok. Lebo o 1 € na žiaka sa asi nejedna...

jajka257
7. okt 2022

@lienka.7 bože, ja sa pýtam, ty si sa už taká blbá narodila ci si musela aj studovat🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

autor
7. okt 2022

@lienka.7 výlet Žilina - Košice, cesta autobusom (na čo sa tiež zaťažujú rodičia, lebo veď vlaky sú zadarmo - čo súhlasím), ale dopláca sa nejake Max 2-3 eura si myslím za zarobia, suma bola rozratana rovno aj pre učiteľov, takže osobne mi to nepríde veľa

zuzana76
7. okt 2022

@lienka.7 bolo to 150 km, nie druha strana republiky, cesta busom dve hodiny tam a naspat, pozreli sme si 3 pamiatky, len par krat do roka, ale chodila som aj do zahranicia na 10 dni, kde sme sa starali o tinedzerov aj v noci, nahradne volno par hodin, pritom starostlivost celodenna, autobus hradili rodicia, byvanie nam zabezpecila partnerska skola, cize bola zadarmo, takisto stravu

jajka257
7. okt 2022

Ako učiteľ by som nešla. Ani omylom. Nevh idú nespokojní rodičia.

xena0
7. okt 2022

@lienka.7 ty si riadne mimo,vidieť že absolútne nemáš predstavu ako to v škole funguje. Áno, keď si vyberám povolenie učiteľ tak mám myslieť na to že musím chodiť s deťmi na výlety 🤣🤣 si predstav že to do popisu práce učiteľa nespada a dozor na výletoch môžu robiť kľudne rodičia 🙂 učitelia budú len radi

viestta
7. okt 2022

Cestoval už niekto z rodičov s 25 deťmi v rýchliku? Keď sa im zdá veľa platiť za autobus, tak nech to skúsia. V lepsom prípade budú mať miestenky rozhádzané hore dole v jednom vagone, a to je len to najmenej co sa môže pri cestovaní vlakom pokaziť.

loliki
7. okt 2022

A keď pôjdu vlakom, učiteľka si má cestu zaplatiť, že môže dozorovať nad vašimi deťmi? Alebo dáte deti na starosť sprievodcovi?

xena0
7. okt 2022

Nechápem problém rodičov keď sa im nepáči tak nech odmietnu poslať dieťa na výlet a dobre aj pre učiteľa o starosť menej

eva233
7. okt 2022

Keby som mala rátať čo všetko som už zaplatila svojim žiakom a čo všetko som doniesla do školy "za vlastné" tak tu napíšem román.... Ale teda k veci... Vstupné väčšinou pedagogický dozor neplatí a ak sa jedná o cestovné či nebodaj ubytovanie vždy sa to rozpocitavalo medzi deti, takže ak ide 40 deti a 2 učitelia, ide pri jednom žiakovi o minimálnu čiastku. Stravu si vždy platím sama.

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2022

@viestta toto nevysvetlis niekomu, kto sa cely zivot vozi v aute a nikdy nemusel ist s takym poctom deti ani za roh.

kristina2412
7. okt 2022

Hanbila by som sa ako pes, keby si to mali platiť sami. Stačí, čo všetko robia pre naše deti vo voľnom čase,prípravy, zháňanie materiálov atď. Dcéra bola ako predškoláčka v škôlke v prírode, 5 dní. Bolo úžasné že vôbec nabrali odvahu ísť niekam s tridsiatimi,ešte nie celkom samostatnými "malými" deťmi. Niektoré boli prvý krát preč na noc od rodičov. Deti majú nezabudnuteľné zážitky. Teraz idú ako štvrtáci do školy v prírode,pani učiteľka vyberá len nízkorozpočtové výlety aby nezaťažila peňaženky rodičov,ale ako rodičia sme rozhodnutí zaplatiť aj termálne kúpalisko z triedneho fondu,tak deťom ako aj učiteľkám.

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2022

@jajka257 Jani, na jednej strane chapem, ze si odisla zo skolstva, na druhej strane-je to velka skoda, myslim pre tie deti. Pred chvilou som tu na MK narazila na tuto diskusiu a mam dojem, ze uz som videla vsetko:
https://www.modrykonik.sk/forum/skolak/pomoc-s-matikou-pre-dceru/?scrollto=first
Aj takto to moze dopadnut, ked ti dobri matikari odidu.