Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?
Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?
Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...
@dskjhfdlkdjhl ja som musela. Už som nevládala byt Doň Quijote. Boj s veternými mlynmi mi začal brať rodinu. Dieťa sa mi vzdialovalo a nemala som ani na topánky. Teraz mam postavenie, plat a co je najdôležitejšie, mam späť svoju rodinu.
@jana_eyre_2 nemyslim, ze si ignorant, mam o dost starsie deti a aj v skolstve robim a vobec ma nikdy nezaujimalo, ci z tych penazi bude nejaka ciastka napr. na cestovne pre ucitela. Obdivujem vsetkych ucitelov, ze si to zoberu na zodpovednost a idu a venuju sa.
@jajka257 Ved ja Ta chapem, napriek tomu ma to mrzi. Ale to by bolo na inu temicku, tu to nechcem rozoberat. Hlavne, ze si teraz spokojna😉
@dskjhfdlkdjhl chápem sa navzájom. Tu tému som prešla len zbežne a stačilo mi.
@dskjhfdlkdjhl to veru aj ja.. toľko deti, toľko pováh a vzťahov naraz riešiť či už na jednodňovom alebo viac dnovom výlete si neviem ani predstaviť..
@katka700 A od koho si take dieta co vypocuje? Od ucitela? To sotva.
Mna naozaj zaujima, preco by nejaky ucitel tlacil na deti ist na vylet, ten vylet zvacsa trva dlhsie ako vyucovaci den, ucitel nema zaplatene nic navyse, cize par hodin je s tymi detmi zadarmo, naco by tlacil na silu na deti? ved si oduci svoje v skole a hotovo
ludia, ktori nepracuju v skolstve si predstavuju, ze vylety so ziakmi su sama kavicka v kaviarni, nakupy v centrach, poslusne deticky, co pocuvaju na prve slovo ucitela, no jednoducho idilka sama o sebe
@zuzana76 lebo chce ist na vylet zadarmo, co na tom nechapes?😀
@dskjhfdlkdjhl jaj 😅 nedoplo mi, asi si sedim na kabli
@zuzana76 a este aby sa doma nemusel nudit, ved to je logicke😀
@viestta praveze viem, ja som uz pocula aj to, ze skola, alebo ucitel ma ziakovi preplatit nohavice, lebo si ich roztrhol pocas prestavky / to ze ziak nerespektoval pokyny a porusoval sk. poriadok bolo asi druhorade/ plus naozaj rozne pikosky, nastatsie, ja som nemala nejake velmi zle skusenosti, ale ked tak citam tie temy, rozum sa mi zastavuje, nikdy som nebola arogantny typ cloveka, ale mam pocit, ze s niektorymi ludmi s apo dobrom neda
Vazim si vsetkych rodicov, ktori ucitelom pomahaju, v ucitelovi nevidia svojho nepriatela, ale spojenca, podporuju jeho aj svoje dieta a nehadzu ucitelom polena pod nohy, ak vidia nedostatok / je to normalne, vsetci sme ludia/ snazia sa ho napravit uprimnym dialogom,takych rodicov si vazim a dakujem za nich
@aaadkaaa ja som takéto kolegyne nechápala, ale už chápem. Naozaj. Neoplatí sa, stojí to kopec námahy, vybaviť, vyvolať, stresy raz idú, tak sa odhlásia vyletu a potom je to dozor doslova 24 hodín. Je to neskutočná zodpovednosť a stres. A nič z toho nemám, zaplatené nie a ešte idem od svojich vlastných detí. Ja som s deťmi prečo stavala veľmi veľa, ale minulý rok som utala a už sa nikde nechystam
@adkalu ja to poznam, my sme okrem vyletu organizovali aj denny tabor, to este len bolo vybavovania atd. Ale nastastie s takymito reakciami som sa nestretla...zato pri inych prilezitostiach hojne...to by bolo aj na knihu, len kto by ju cital...mozno nejaka ucitelka popijajuca kavu na vylete😀
@loliki nie, ja osobne by som nemala problém jej cesty zaplatiť, ale bolo by to v konečnom dôsledku lacnejšie, ide o stredoškolákov, ktorý by uricte zvládli cestu ak by mali miestenky napr. ... Chodili vlakom už na prvom stupni na výlety, ale aj tak mi to je viacmenej jedno, len hiboidk, že s touto vecou súhlasím s rodičmi viacmenej
Zeny sa tu casto stazuju, ze nezvladaju svoje deti - presne tie deti, ktore potom na krk dostane ucitelka v pocte 30 kusov. Podme jej teraz vsetko zavidiet!
Dcera ide tento rok na vylet na tyzden do Londyna, ide s nimi triedna, ktora doma nechava tri deti. Ten vylet nas bude star par stovak.... nebyt tejto diskusie, ani by mi nenapadlo, ze sa mam pozastavovat nad tym, kto to tej ucitelke plati. Nas ako rodinu by ten vylet vysiel x-krat viac a hlavne by to bol pre dieta vylet so starcami a nie s kolektivom, plus by sme si museli brat "drahe" dovolenky, kedze sme SZCO. Rada pani ucitelke prispejem aj na tu kavu na pumpe.
Jasne, ucitelky nech si platia same, ved to je pre ne vylet a urcite si ho brutalne uziju 🤣 ja si tiez neviem predstavit lepsi vylet ako si zavesit na krk 20 cudzich deti, mat za ne zodpovednost, vsetko prisposobit tym deckam a stratit tam nervy. ✌️✌️✌️
😂🤦🏼♀️
@autorka školský vylet/exkurzie je nepovinna či už pre žiakov, tak aj pre učiteľov. Obvykle učiteľ zabezpečí dopravu, program a hlavne dozor. Nie, nemá za to žiadny príplatok, práve naopak, ak sa vráti v poobednych hodinách, tak je tam v rámci svojho voľného času a ako už bolo spomenuté, keď ma napr v deň výletu nadcasovu hodinu, keďže ju neoducil, nedostane príplatok za nadčas, takže zarobí vďaka výletu menej. Osobne som sa z každého výletu vrátila s migrenou. A to som chodila ešte ako bezdetna. Momentálne mám male dieťa, ktoré je pre mňa prioritou, takže neplánujem chodiť ani na výlety, ani na exkurzie mimo náš okres.
A este odpoveď na tvoju otázku, nie učiteľ za výlet neplatí.
@lienka.7 CP je síce vypísaný, ale škola ti nič neplatí, boli sme takto v UK, cestu mi zaplatila škola, vstupy nie, a o diétach sme tiež ešte ani nepočuli
Ano,je to bezne,len nerozumiem,ze to riesia v triede rodicia.bezne je to tak,ze suma ja navysena a automaticky su v tom zahrnute naklady na ucitela (,dozor).bez dalsieho riesenia rodicmi.to su teda este nepocula,manzel ucil 10 rokov.ale hovorim o ceste,ubytku,vstupoch.bezne si stravu hradil sam.
A čo má učiteľ z toho výletu? Lebo ak si niekto myslí, že aj pre neho je to výlet, tak je na veľkom omyle....Učiteľovi je ľahšie učiť deti v triede ako dávať na nich pozor keď sú na výlete....a naozaj aby platil ten autobus ak idú na školský výlet, to by už bolo aké scestné....veď učiteľ je v práci, nemôže nechať deti v autobuse a ísť na nákupy alebo len tak si posedieť v parku......dieťa na výlet chce ísť, učiteľ musí či chce alebo nie.....

Ja som inak asi hrozný ignorant, ale vôbec neviem.. mne povedia že idú na výlet, ktorý stojí toľko a toľko.. ja dám peniaze do obálky, deti ich odnesu do školy a potom idú na výlet.. vzivote som sa nezaujímala o to ako presne na čo sú rozratane peniaze, mňa zaujímalo či tam má dieťa zodpovedný dozor a či tam chce ísť a užije si to.. 🤷 takže vôbec netuším či sa z toho plati aj cestovné pre učiteľky alebo nie, ja hlavne dúfam, že na moje deti nikto nedáva pozor zadarmo, to by som teda vôbec nechcela..