icon

Je normálne písať štyri písomky za deň?

metods
16. jan 2025

v pondelok piseme STYRI VELKE PISOMKY a idem sa z toho zblaznit, je to normalne podla vas?

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2025

@metods Nie je normalne, ze sa z toho ides zblaznit. Ucit sa treba priebezne, to si este nepocul?

metods
autor
16. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl ja sa priebezne ucim ale mam vzdy pocit ze nic nestiham

kavasmliekom
16. jan 2025

@metods 4 veľké písomky myslíš polročné písomky z učiva od septembra? Tak ja by som sa tiež zbláznila, keby som sa až teraz zobudila. 😊 Treba sa učiť priebežne, aj dcére to hovorím, preto ju nič neprekvapí, má dosť času na prípravu 🙂

midka
16. jan 2025

kdesi som zachytila, ze je nepisane pravidlo 3 pisomky za den.... u nas to tak celkom dodrzuju, ucitelia sa medzi sebou dohodnu,, na zs, na Gym - 3 pisomky daju v pohode

letfenixa
16. jan 2025

@metods SŠ alebo ZŠ?

patus_2
16. jan 2025

@metods je štvrtok, máš 4 dní na učenie to dáš. Je polrok, treba počítať s tým, že sa píše viac písomiek. Po uzatvorení známok budete mať zase oddych..

elia9
16. jan 2025

Treba sa učiť priebežne, ale ja ako učiteľka sa vždy so žiakmi najskôr dohodnem, či im daný deň vyhovuje..nie som si istá, ale myslím, že by nemali byť v 1 deň 3 veľké písomky. Držím palce pri učení 🍀🙂

tramtada31
16. jan 2025

Mám skončené dve vysoke skoky, nikdy som sa neucila priebežne. Nie kazdemu to vyhovuje a ja by som povedala, že ucenie sa priebežne je blbosť, lebo človek extrémne zabúda. Ja som si najviac zapamätala pri nárazovom učení.
4 veľké písomky v jeden deň sú masaker. Prečo ste učiteľom nepovedali, že s tým nesúhlasíte? Zajtra si nejakú prelož na utorok/stredu.

kacena4
16. jan 2025

velke pisomky sa pisu zo SJL a MAT z coho este pisete "velke" predpokladam ze si na SS, nakolko na ZS to nie je zvykom... ale na SS uz musis mat zodpovednost za svoje studium predsa len budes z toho maturovat

bystrozraky
16. jan 2025

@metods To je fuk, či je to normálne. Proste to tak je. Zosumarizuj si všetky témy, čo sa musíš naučiť, na jeden papier. Rozdeľ čas, pridaj aspoň jedno kolo opakovania a ideš. Sleduj svoj časový plán. Nemarni čas tu 🙂 hop, hop @tramtada31 Presne to isté. Nikdy som sa neučil priebežne a kľudne sa s tým dá byť v top ranking a ušetrí sa kopec času, hehe 🙂 Prajem vecer, plny cerpania novych vedomosti 🙂

mikadooo
16. jan 2025

@metods držím palce.,. Určí si priority nejak, to čo vieš najlepšie, to nejak rýchlo prebehni a to, kde potrebuješ najviac času, tak tam zaber. Verím, že to nejak dáš. Bude to makačka, nezávidím...

benit
16. jan 2025

Nie je to normslne. Urcite mate v skolskom vzdelavacom alebo klasifikacnom napisane kolko pisomiek denne moze byt. Treba si to nastudovat a poriesit s triednou. Taby vam to mala odsledovat a upozornit kolegov, ze uz prekrocili limit. U nas je mozne ddnne 1 velka alebo 2 male. Treba to zapisat fo edupage a vsetci vidia a podla toho planuju pisomky.

kavasmliekom
16. jan 2025

@bystrozraky nejde o to, že sa to nedá naučiť za 3 dni. Ale keď sa učil a pripravoval na hodiny, učil sa každý látku, tak mu stačí prečítať a pride do toho, vie co sa učí, to treba vedieť, čo sa naučiť naspamäť. Ak od septembra ani nepozriem do zošita, tak jasne, ze potom bude stresovať, že je toho veľa.
V jeho prípade si myslím, že zbytočne stresuju, keď píše, že sa učil na každú hodinu, vie o čom bude test, tak si to len precvičovať.

bystrozraky
16. jan 2025

@kavasmliekom Absolútny súhlas 👍. Len vždy odporúčam spraviť ako prvý krok veľký prehľad, aby vedel, kde má investovať viac času a kde nemusí 🙂 Aj opakovanie je dobre naplanovat 🙂 Lebo vždy máš časti, ktoré zabudneš viac a niektoré menej.

liv1
16. jan 2025

@elia9 to je pekna odpoved, nie ako tie nad tebou. Ozaj 4 pisomky je vela, aj ked sa clovek uci priebezne. A NAJMA ak to nie je taky, co si zapamata vsetko lavou zadnou.
@tramtada31 suhlasim, ja som sa tiez ucila narazovo, preto mi VS maximalne vyhovovala

elia9
16. jan 2025

@liv1 ďakujem, ja síce odporúčam učiť sa priebežne, ale tiež som sa učila len nárazovo:D pod stresom mi to pálilo viac alebo som len nemala na výber 😁 ale žiakom radím radšej učiť sa priebežne, nie každý potom zvláda ten stres..🙂

liv1
16. jan 2025

@elia9 vies co ja som si uzila studentsky zivot na maximum aj vdaka tomu😁. Fakt bolo super, nestresovala som sa, vedela som, ze znamky zo SŠ nepotrebujem na VŠ, ale prijimacky bolo treba/stacilo urobit. A potom uz “len” vystudovat 5 rokov 🤪
No a s mojim synom sa musime ucit priebezne, lebo ten keby to mal narazovo, to by bol masaker

akvi
16. jan 2025

@metods nie je to normalne a dokonca sa tym porusuje metodicky pokyn na hodnotenie, ktory je pre skoly záväzný.
Citujem - (5) Termín na vykonanie písomnej skúšky, ktorá má trvať viac ako 25 minút, prekonzultuje učiteľ s triednym učiteľom, ktorý koordinuje plán skúšania. V jednom dni môže žiak robiť len jednu skúšku uvedeného charakteru.

Takze na tvojom mieste upozornim triedneho ucitela, ze sa porusuje to, co nariaduje ministerstvo a ze teda by bolo fajn to dodrzat. Lebo co vas tym vlastne ucia? Ze pravidla su nato, aby sa porusovali??

monita12345
16. jan 2025

Tak nám učiteľka na gympli vravela, že veľké písomky by mali byť max 2 do dňa, ak by šlo o menšie tak kľudne na každej hodine

jurly
17. jan 2025

@metods myslim, ze velke pisomne prace mozu byt iba v pocte 1ks denne. V nas je to v skolskom poriadku